Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 30 de juliol del 2013

Pintades

Beniarrés ha despertat aquest matí amb unes pintades a la paret d’una cassa que fita amb la urbanització dels terrenys que formen el PAI nº 1, o més conegut del Dr. Orero.


Imatges estrestes del perfil de Facebbok
de Benjamin Moncho Moncho



Personalment considere que si hi ha algun dubte o es vol demanar algun aclariment sobre el que passa al nostre poble, el seu lloc és el Ple de l’Ajuntament de Beniarrés, doncs d’aquesta forma sempre queda per escrit la pregunta feta i la resposta donada.

Setmana Cultural Alternativa de l'Ateneu " Arrels"



Del 2 al 14 d'agost a Beniarrés

Ja fa uns anys que la gent de l'Ateneu Popular Arrels amb la col·laboració d'altra gent anònima anem organitzant la Setmana Cultaural Alternativa de Beniarrés degut a que veiem que el poble necesitava una setmana cultural com a tal i no el que es feia des de l'ajuntament.

Poc a poc, està Setmana Cultural Alternativa hem anat convertint-la en una auténtica setmana cultural on el poble i tot aquell que vullga podrà gaudir d'ella sense que si coste un duro al poble, tot autogestionat per nosaltres.
Gastronomia, teatre, lectura, historia, reivindicació, música, dança... i molt bon ambient i germanor és el que oferim esta setmana tan especial per nosaltres. Participeu de les activitats perque eixe és el nostre objectiu, sense vosaltres no tindria sentit.

" ... baixa al carrer i participa, no podran davant un poble unit, alegre i combatiu." 

Cartell anunciador de la programació de l'Ateneu


A continuació la programació:




Divendres 2 
20:30h, Monòleg a càrrec d’Eugeni Alemany al centre Cultural Joan Fuster. 

Després de 12 anys donant-ho tot per la tele; de treballar en Telecinco, Cuatro o Canal 9; de viatjar pel món fent reportatges per al “Caiga Quien Caiga” o de recórrer tot el País Valencià amb el “Trau la Llengua”, Eugeni Alemany vol compartir la seua visió àcida i molt divertida de la vida. Així que si vols saber com es fan els programes de la tele o perquè el país està com està, no et pots perdre aquest espectacle. S’abonarà un donatiu (3€) a l’entrada del Centre Cultural Joan Fuster.

Diumenge 4
Durant tot el dia, Mural Estellés a càrrec dels Joves del poble a la Replaceta.

A un dels murs del C/ Dr Fleming es realitzarà un mural en homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. S’amenitzarà l’ambient amb música i refrescos. Es convoca a tota aquella gent a qui li agrade la pintura i vulga participar en l’elaboració del mural.

Dilluns 5
19h, Curs de Cuina a Càrrec del Restaurant l’Almàcera de Margarida a l’Ateneu Popular Arrels.

Curs de cuina (places limitades, 10€)amb productes del “terreno” a càrrec de la xef Inés Cardona del restaurant l’Almàcera de Margarida, qui ens ensenyarà a elaborar alguns dels seus deliciosos plats. Caldrà reservar al telèfon 679281381. A l’acabar el curs, soparem allò cuinat al mateix Ateneu.

Dimarts 6
20:30h, Xerrada “Bandolerisme al Comtat” a càrrec de Manel Arcos a la 
Placeta de l’Ajuntament.

Xerrada històrica sobre el bandolerisme del segle XIX a les nostres terres, amb casos i vivències que es van donar particularment a Beniarrés i voltants. Intervindran Alexandre Ordinyana (Historiador) i Manuel Arcos (Historiador i escriptor) qui ha publicat diversos llibres i ha realitzat nombrosos treballs d’investigació i conferències relacionats amb el cas del bandolerisme valencià.

Dimecres 7
22:30h, Presentació del Documental “El Valencià a Alacant una Història amagada” a la Replaceta.

Es plasmarà el documental realitzat ara fa poc més d’un any sobre la situació del Valencià a Alacant, el qual , reflecteix els testimonis present en diferents àmbits de vida a la ciutat. Intervindran dos membres del Casal Popular Tio Cuc, les quals ens explicaran en primera persona la situació lingüística de la nostra llengua a la ciutat alacantina. 

Dijous 8
22:30h, Recital de poesia a càrrec d’Hèctor Serra, Marc Sempere i tot aquell que vullga participar al Barranc del Port.

Nit de poesia a la llum dels ciris i amb la millor companyia. Intervindran l’aldaier Hèctor Serra (periodista i poeta), qui ens presentarà el seu últim llibre “Trèmolo” i ens recitarà alguns dels seus versos; i el contestà Marc Sempere (de compartir dóna gustet), qui interpretarà poesia de Vicent Andrés Estellés. En acabar les dos actuacions, es convidarà al públic assistent a recitar qualsevol tipus de poemes.

Diumenge 11
21:30h, Sopar a la Fresca i Concert d’Andreu Valor i “El Diluvi” a l’Ermita.

Sopar popular (places limitades, 10€) amb menjar de temporada al costat de l’Ermita, caldrà reservar al telèfon 646062298. Després, a la mateixa ermita, amenitzarà la nit el cantautor contestà Andreu Valor i tot seguit, el grup de la Foia de Castalla “El Diluvi”, que ret homenatge a Ovidi Montllor. Hi haurà beguda fresca durant el concert per a tota aquella gent que ho desitge.

Dilluns 12
20h, Dansà dels Quintos de Beniarrés a càrrec de l’Esportí i Nit dels Farolets amb eixida des de l’Ermita.

Grans i menuts acompanyarem fent cercavila a l’Esportí que ens ballaran la recuperada Dansà de Quintos en diversos punts del poble. A més a més, els xiquets aprofitaran per dur els seus farolets decorats. Acabarem al Pati del Col•legi Perputxent on hi haurà un sopar de baix braç.

Dimarts 13 
21:30h, Pujada Nocturna al Benicadell

Tradicional pujada al Benicadell. Eixirem des de l’Ateneu Popular Arrels a les 21:30 amb cotxes particulars. Pujarem i farem nit a la Nevera; i a trenc d’alba ascendirem al pic . Caldrà dur roba adequada per a l’esdeveniment, sac de dormir, aigua, sopar i esmorzar.

Dimecres 14
14h, Paella de benvinguda de les Festes 2013 a l’Ateneu Popular Arrels

Per encetar les festes i després de la pujada al Benicadell, el dia la vespra farem una paella popular (places limitades) per a tota aquella gent que hi vulga assistir. A l’acabar, la Xaranga tocarà pels carrers del poble per tancar la Setmana Cultural i donar la benvinguda a les Festes 2013.

Informació estreta de Bloc Arrels

Iñaki Gozalbez, campió de la "Challenge" del País Valencià

El  ciclista de Beniarrés en categoria sub-23 Iñaki Gozálbez (Mútua Llevant-*Delikia) és el vencedor de la Challenge del Páis Valencià  per a corredors *elite i sub-23 després de l'última prova puntuable, el 41º GP Ciutat de Burjassot, celebrada en aquesta localitat valenciana.

La prova, organitzada per la PC El Selló, comptava amb un recorregut de 144 quilòmetres en el qual s'ha imposat el corredor del Mútua Llevant, Oleg Chuzhda, qui ha entrat en solitari en la meta de Burjassot, per davant de Cristian la Canyada i de Samuel Nicolás.

Mútua Llevant ha sigut el millor equip, Dmitri Ignatev (Mútua Llevant) s'ha emportat la muntanya i Luis Devesa (Benicassim m'agrada) les metes volants.

La setena posició de Iñaki Gozálbez, que ha entrat al costat del grup perseguidor, a 45" del vencedor, ha sigut suficient perquè el de Mútua Llevant mantinguera la seua privilegiada posició i li garantira el triomf final de la Challenge. El seu equip ha sigut el vencedor final en la classificació per equips.

La Challenge del País Valencià per a corredors de la categoria elite i sub-23 d'aquesta temporada ha comptat amb cinc proves puntuables:



07.04.13 -LXI Trofeu Sant Jordi (Alcoi, Alacant)
11.05.13 -Trofeu Caixa Rural La Vall (Vall d`Uixó, Castelló)
12.05.13 -Volta Ciclista del *Llagostí (Vinaros, Castelló)
18.05.13 -Ronda Ciclista al Maestrazgo (Benicarló, Castelló)
28.07.13 -41 GP Ciutat de Burjassot (Burjassot, València

Iñaki Goxalbez ( de groc) juntament
amb els membres del seu equip

dilluns, 29 de juliol del 2013

Després de la tempesta ve la calma



El fort llamp que va caure a l’església de Beniarrés fa unes setmanes em va fotre l’ordinador, però ben fotut i per aquest motiu no he pogut actualitzar aquest blog.

Ara sembla que torne a funcionar , però no al 100 %, permeten –me poden actualitzar i informar de l’actualitat que ocorre al nostre poble i d’opinions personal sobre temes d’actualitat local o de país.

Al llarg d’aquest temps, en el que aquest blog no ha estat “al dia”, han passat moltes coses a Beniarrés. S’ha presentat la programació cultural de la setmana d’abans que organitza l’Ajuntament, han ocorregut incendis forestals al nostre terme, s’han realitzat competicions esportives i, com no, hem patit una forta onada de calor, cosa que és habitual a l’estiu a les nostres terres.

Però una noticia que molts no sabreu és que el passat 19 de juliol es va realitzar un ple a l’Ajuntament de Beniarrés a les 9 del matí, una hora de lo més normal per a facilitar l’assistència dels regidors a la sessió.

Un ple convocat de hui per a demà ( oficialment es diu extraordinari i urgent), que va durar menys de 5 minuts i que com a únic punt de l’ordre del dia, a banda de la ratificació de la urgència de la sessió, va ser reconèixer  factures de l’any 2012, que s’havien quedat en el “caixó” per més de 110.000 € per poder acollir-se a un pla de pagaments a proveïdors proposat per el govern de Mariano Rajoy i que en definitiva es pot resumir, en que es va a procedir a demanar un nou préstec bancari per fer front al pagament d’aquestes factures.

En un altre article vos donaré més detalls de les factures que es van presentar però entre elles està l’aportació del nostre poble a la Mancomunitat del Xarpolar de pràcticament tot l’any 2012, l’actuació d’un grup musical a Festes, una mascletà nocturna celebrada el dia dels Fadrins de les passades Festes, moltes factures d’energia elèctrica, els premis del concurs de fotografia organitzat per l’Ajuntament i així una llarga llista fins arribar a 110.000 €.

Com vegeu, tot un “bon exemple” de la gestió econòmica del PP a l’Ajuntament de Beniarrés i no sols de l’alcalde, sinó de tots els membres de l’equip de govern per permetre aquest desgavell doncs el pagament d ‘interessos d’aquest nou préstec que es farà, es sumen als quasi 10.000 € que es pagaran aquest any 2013 sols d’interessos bancaris que l’Ajuntament de Beniarrés té.

Doncs bé, espere informar del que passa al nostre poble i posar aquest blog “ al dia”, obrint-lo a qualsevol article que considereu oportú siga publicat en aquest blog.





dijous, 4 de juliol del 2013

Andreu Susarte, nou rector de Beniarrés, l'Orxa, Gaianes i Alcosser


El Arzobispo nombra a Rafael Cerdá vicerrector de la Basílica de la Virgen y designa seis nuevos párrocos
Además de un formador del Seminario y un vicario parroquial, todos han recibido hoy sus nombramientos

VALENCIA 4 JUL. (AVAN).- El arzobispo de Valencia, monseñor Carlos Osoro, ha nombrado hoy, al sacerdote valenciano Rafael Cerdá, nuevo vicerrector de la Basílica de la Virgen de los Desamparados.

Igualmente, ha designado seis nuevos párrocos, Antonio Corbí, Ismael Ortiz, Pablo Félix Aranda, José Luis López, Juan Enrique Pascual y Andreu Susarte, además de un nuevo formador del Seminario, Francisco de Paula Ferrer, y un vicario parroquial, David Mora.

Todos ellos han recibido sus nombramientos hoy a mediodía en el Palacio Arzobispal de manos del prelado, al término del rezo del Ángelus.

Rafael Cerdá, que continuará en sus responsabilidades actuales de presidente de la comisión Diocesana de Educación Católica y de la Fundación “San Vicente Mártir”, ha sido nombrado también sub-prior de la Real Archicofradía de Nuestra Señora de los Inocentes Mártires y Desamparados de Valencia.

Antonio Corbí, que fue secretario personal del cardenal arzobispo de Valencia Agustín García-Gasco desde 1994 hasta su fallecimiento el 1 de mayo de 2011 en Roma, entre otras responsabilidades, ha sido nombrado por monseñor Carlos Osoro nuevo párroco de San Pedro Mártir y San Nicolás Obispo, de Valencia.

Asimismo, el prelado también ha nombrado a los sacerdotes Ismael Ortiz, párroco de Santos Juanes, de Puzol; Pablo Aranda, párroco de la Sagrada Familia, de Torrent; José Luis López, párroco de Madre Santísima de la Luz, de Quart de Poblet; Juan Enrique Pascual, párroco de San Antonio Abad, de Favara, de la Purísima Concepción, de Llaurí, y de San Antonio Abad, de Fortaleny; y a Andreu Susarte, párroco de San Pedro Apóstol, de Beniarrés, de Santa María Magdalena, de L´Orxa, de San Jaime Apóstol, de Gaianes, y de San José de Alcocer, de Planes.

Además, el Arzobispo de Valencia ha nombrado a Francisco de Paula Ferrer, formador del Seminario Mayor “La Inmaculada” y a David Mora, vicario parroquial de la Asunción de Nuestra Señora, de Utiel.


(Fotos: Inma Miñana)


Noticia publicada a la web de la Archidiocesis de València

Per si us interessa.... però no sé


El passat 27 de maig vaig assistir a la sessió plenària que es va celebrar a l’Ajuntament de Beniarrés a les 19:30 hores.

Vaig ser l’únic veí de Beniarrés que estava present acompanyat als 8 regidors i l’alcalde. Aquesta circumstància ens deu fer pensat que està passant-li als veïns i veïnes de Beniarrés que “passen” de saber quin futur els vol per al poble, de com es gasten els diners de tots i de com es gestiona Beniarrés? Realment em preocupa i al mateix temps em fa pensar, per a que cal dedicar temps, esforços,  tindre discussions com a regidor de Beniarrés si la gent “passa” olímpicament?

Tot seguit podeu llegir alguns dels afers que es van tractar:

-         Amb els vots dels representants del PP es va pujar un 33% les quotes dels gimnàs municipal i un 12 % la taxa per porta els nostres fills a la Guarderia Municipal.

-         Amb la majoria dels representats del PP es va rebutjar una moció dels grup municipal socialista en que es demanava sol·licitar a la Conselleria d’Educació que no lleven mestres del col·legi  Perputxent de Beniarrés.

-         També es va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient declarar el Barranc de l’Encantada, paratge municipal protegit.

-     Per part de l'alcalde es va informar que aquest estiu no es fa la Fira de Beniarrés per manca de diners i de subvencions, que si venen subvencions es farà una" Desgustació Gastronòmica" al llarg de la Tardor.

-         Es va acordar, amb els vots dels representants del PP, encetar una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per tal de permutar la zona verda del PAI del Dr. Orero que bàsicament es troba dintre de l’actual zona que ocupa la piscina municipal, ( suma més de 347 m2 i no 200 m2 com jo havia assenyalat en anteriors articles en aquest mateix blog) per una zona a l’actual Plaça de l’Ajuntament      que tindrà que ser replantada d’arbres i zones verdes.

-         A preguntes del representant socialista Jesus sobre si s’anava a contractar alguna persona per suplir les vacances dels operaris municipals i si s’anava a fer públic a tots els interessats, la resposta de l’alcalde va ser que de moment no s’anava a contractar a ninguna persona i en el cas de fer-ho seria l’Ajuntament qui ho faria sense donar-li publicitat.

-         També es va informar per part de l’alcaldia de que es pretenia fer un coto de pesca a l’embassament de Beniarrés, un curs per traure’s el carnet de manipulador d’aliments, i que per el Xarpolar s’havia demanat un Taller de Treball.

Aquest breu apunt pretén informar d’alguns dels punts que es van tractar a la sessió plenària celebrada a l’Ajuntament de Beniarrés


dilluns, 1 de juliol del 2013

L'AVL desautoritza el PP i recorda que català i valencià són la mateixa llengua


L'entitat manifesta que la proposició que remet a l'iber no respecta el seu dictamen i demana no utilitzar la llengua com a instrument polític

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha traslladat a la mesa de les Corts Valencianes una declaració institucional en què es mostra contrària a la Proposició no de llei presentada pel PP relativa a l'origen del valencià (provinent de l'iber) i on es reclamava a la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola un canvi en la definició de la llengua per deixar de considerar-la part de la llengua catalana. L'entitat considera que el text presentat pel PP vulnera l'ordenament jurídic perquè ignora el 'Dictamen sobre els principis i criteris per a la defensa de la denominació i l'entitat del valencià' emès per l'AVL i perquè no respecta la normativa lingüística oficial.
En la seva declaració institucional, l'AVL manifesta que amb el valencià 'com ocorre en qualsevol altre idioma, s'ha configurat al llarg de la història amb aportacions de les diferents civilitzacions i cultures que, en èpoques passades, es van assentar en l'actual territori valencià'.

En aquest sentit però deixa clar que 'el valencià, pròpiament dit, es va conformar a partir del segle XIII, en què fou dut ací pels repobladors catalans i aragonesos vinguts amb Jaume I, com demostra la història, la documentació medieval, l'onomàstica i la filologia, en especial la fonètica, la morfologia, la sintaxi i el lèxic històrics, que mostren la seua procedència del llatí. Per això, valencians, catalans, balears, i els habitants d'altres territoris de l'antiga Corona d'Aragó, compartim una mateixa llengua, tot i que a causa del pas dels segles cada zona ha mantingut o incorporat formes i vocables propis'.

L'AVL emmarca aquestes particularitats del català en el llegat que han deixat altres pobles als diferents territoris (l'àrab, l'aragonés, el castellà, el francés o l'occità) i deixa clar que 'les relíquies dels pobles remots, com l'iber, són inexistents o imperceptibles'.

L'Acadèmia recorda que el 9 de febrer de 2005 es va efectuar i aprovar per unanimitat el 'Dictamen sobre els principis i criteris per a la defensa de la denominació i l'entitat del valencià' com a entitat normativa i reguladora de la llengua segons l'Estatut valencià i que aquest va ser comunicat a les Corts Valencianes. L'AVL confia que els serveis de documentació del parlament valencià puguin fer arribar al portaveu del PP aquest dictamen.

L'entitat insta a la mesa de les Corts a comunicar, tant al grup parlamentari popular com a la resta de grups parlamentaris, que el text de la proposició no de llei 'vulnera l'ordenament jurídic valencià en la mesura que ignora un pronunciament oficial -com el Dictamen sobre els principis i criteris per a la defensa de la denominació i l'entitat del valencià- emès per l'AVL, la institució normativa de l'idioma valencià'. L'entitat afegeix que no respecta, en la redacció, la normativa lingüística oficial de l'AVL, la qual 'és d'aplicació obligatòria a totes les administracions públiques de la Comunitat Valenciana' –segons l'article 41 de l'Estatut d'Autonomia.

L'Acadèmia conclou reclamant 'fermesa als grups parlamentaris que no s'utilitze la llengua com a instrument polític de confrontació entre els valencians'.

Aquest text respon a la Proposició no de llei d'especial urgència a les Corts Valencianes presentada pel PP el passat dia 13 de juny instant a que el govern valencià s'adreci a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) perquè aquesta reconegui al diccionari que el valencià és una llengua pròpia diferenciada de la llengua catalana.

La proposició està escrita amb termes poc normatius i propis de les entitats que defensen el secessionisme lingüístic com 'ab', 'llenguage', 'aixina', 'periodos', 'bolletí' o 'llingüistes', entre altres. Al text, el PP assenyala que el valencià parteix de la prehistòria, al segle VI abans de Crist en l'època dels ibers, i que ha arribat fins a l'actualitat després de les aportacions de fenicis, grecs i llatins.

Noticia publicada a VILAWEB.CAT

Els grups 'Desbaratats' i 'L'Espardenya' comparteixen el 1r Premi Reviscola el Teatre


El Centre Cultural el Teular de Cocentaina va acollir aquest dissabte la representació de les dues obres seleccionades per participar en el 1r Premi Reviscola el Teatre, organitzat per l'Ajuntament de Cocentaina, la Coordinadora pel Valencià i el grup Reviscola.

El públic congregat per assistir a l'espectacle va gaudir de les actuacions dels dos grups seleccionats. Per una banda 'Desbaratats' de Beniarrés i 'L'Espardenya' de l'IES Pare Arques de Cocentaina. Ambdós estan formats per gent jove i molt il·lusionada, que van oferir als presents unes representacions entretingues i divertides.

El jurat del certamen, format per dos representants de la companyia professional La Dependent d'Alcoi, un de l'associació Reviscola i un quart d'Escola Valenciana, va acordar concedir el premiex aequo a les dues companyies.

El jurat encoratja així als grups de teatre a seguir treballant per a les properes edicions d'aquesta iniciativa, que té com a objectiu promoure i difondre la creació escènica en la nostra llengua entre els joves del País Valencià.

Grup " Des baratats" de Beniarrés
Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...