Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 29 de novembre del 2011

L'Ajuntament de Beniarrés demana un préstec

Al BOP d’Alacant nº 225 de data 23 de novembre de 2011 ix publicat aquest anunci de l’Ajuntament de Beniarrés.

Estic segur que molts ho llegireu i es preguntareu açò que vol dir? , a que fa referència aquest anunci de l’Ajuntament? Doncs aquest anunci sols fa que donar-li publicitat, tal com diu la llei, a un préstec que ha sol·licitat l’Ajuntament de Beniarrés per a fer front al pagament de factures que hi ha al consistori.

El préstec és de vora 40.000 € i s’ha de tornar dintre de la legislatura. Si algú està interessat en les condicions dels préstec, pegar-li una mirada i presentar les reclamacions que estime oportunes sols cal que es passar-se per la casa de tots, que és el nostre Ajuntament i examinar l’expedient.

Desgraciadament ni està exposat al tauler d’anuncis de l’Ajuntament ni a la web de l’Ajuntament, sembla ser que no cal que el poble s’assabente

L’anunci di el següent:


AYUNTAMIENTO DE BENIARRÉS

ANUNCIO

APROBACIÓN INICIAL DE MODIFICACIÓN DE CREDITO.

El Pleno del Ayuntamiento de Beniarrés, en sesión extraordinaria celebrada el día 14 de noviembre de 2011, acordó la aprobación inicial del expediente de modificación de créditos nº 4/2011 para la financiación de gastos de inversión, en la modalidad de suplemento de crédito.

Y en cumplimiento de lo dispuesto en el artículo 169.1 por remisión del 177.2 del Real Decreto 2/2004, de 5 de marzo, por el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley Reguladora de las Haciendas Locales, se somete el expediente a exposición pública por el plazo de quince días a contar desde el día siguiente de la inserción de este anuncio en el Boletín Oficial de la Provincia de Alicante, para que los interesados puedan examinar el expediente y presentar las reclamaciones que estimen oportunas.

Si transcurrido dicho plazo no se hubiesen presentado alegaciones, se considerará aprobado definitivamente dicho Acuerdo.

Beniarrés, a 15 de noviembre de 2011

EL ALCALDE

Fdo: Luís Tomás López

Concert Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música "Oscar Esplà" d'Alacant



Divendres 2 de desembre a les 20:15 hores al Centre Cultural "Joan Fuster" de Beniarrés


divendres, 25 de novembre del 2011

El pantà de Beniarrés arriba al 74% de la seua capacitat

Després de les pluges torrencials registrades el passat dimarts a la comarca de l'Alcoià i el Comtat, el pantà de Beniarrés ha aconseguit arribar aquest dijous de matí al 74% de la seua capacitat, fins i tot després d'obrir-se les comportes. A més, l'aigua tornava a córrer amb força a l'eixida del Barranc de l'Encantada, on fa unes setmanes ho feia baix terra.


Una vegada passat el temporal i solucionades les molèsties causades per l'abundant pluja de dimecres, ens visita la cara més amable de l'aigua. I és que després d'un estiu especialment sec, i una tardor fins el moment igual de crítica, l'arribada de la pluja ha deixat impressionants imatges a la natura dels nostres voltants.


Aquest dimecres l'aigua tornava a córrer amb força pelBarranc de l'Encantada, a l'altura de Planes, arribant fins i tot a travessar un camí on quasi sempre arriba el riu per baix terra. Les mostres les temporal eren evidents amb una gran quantitat de brossa arrossegada que s'acumulava a més de 10 metres de distància del llit natural del riu.


Per altra banda i com apuntàvem a l'inici, el pantà de Beniarrés, indicador natural de l'estat de les reserves d'aigua, es troba a hores d'ara a un 74% de la seua capacitat. O el que és el mateix, una quantitat d'aigua de 20'19 hm3 sobre els 27 totals que pot contenir. Tot i això, les xifres aquest dimecres eren encara majors, però l'obertura de les comportes ha estat necessària per evitar una excessiva pressió de l'aigua.


Informació publicada a ARAMULTIMEDIA

dimarts, 22 de novembre del 2011

Nando Moncho guanya dos nous concurs

El dissenyador beniarresi Nando Moncho, juntament amb Nieves Aranda han aconseguit guanyar dos concurs de cartells per actes lúdics i festius.

Un és el cartell de Falles de Dénia 2012 i l'altre el cartell de Fira i Porrat de Benissa 2012.

Realment és un orgul per a tots que Beniarres tinga entre nosaltres persones amb aquest talent artístic.

La més sincera enhorabona Nando i Nieves.




Cartell Falles Denia 2012

Cartell Falles de Denia 2012



Cartell Fira i Porrat Benissa 2012

Cartell Fira i Porrat de Benissa 2012

Jo que sé .....

En un moment en que és molt fàcil criticar el que ha fet Jose Luis Rodriquez Zapatero i culpar-lo de tots els mals que ha ocorregut a l'estat espanyol. En aquest moments on els discuns d'alguns és molt fàcil quan diuen que PP i PSOE son el mateix, vos deixe aquesta carta de Xavier Sardà:




Xavier Sardà



Tal y como están las cosas, creo que se entenderán estas palabras como desinteresadas, aunque nunca se sabe. Me da igual: permítame mostrarle mi agradecimiento personal por su tarea al frente del Gobierno. Permítame felicitarle especialmente por lo que ha hecho usted a lo largo del último año. Gobernar contra las propias convicciones para evitar un mal mayor hace al estadista. No sé si acabaremos como Grecia o Italia, pero de momento lo ha evitado usted perdiendo popularidad, votos y sueños.

Ahora que Rajoy será presidente del Gobierno, se hace el bueno y pide comprensión. Yo se la otorgo, pero él se la ha negado a usted en una España al borde del abismo. Es una pura cuestión de calidad humana.

No es pura alternancia, es algo más. Que ganen y usted descansa. Créame. No es pura alternancia, porque es muy difícil olvidar lo que han dicho algunos antisistema del PP y su prensa incendiaria. Han dicho que usted es de ETA y que les ayudaba a huir. Han dicho que la fiscalía y los jueces que han investigado los sonrojantes casos de corrupción eran monigotes a sus órdenes. Han dicho que los policías y los guardias civiles que han perseguido delitos monetarios eran una banda de perros corruptos que olisqueaban solo las presas que usted les indicaba. Han maldecido al Tribunal Constitucional cuando sus sentencias no les parecían adecuadas

No votaron en el Congreso a favor de las medidas económicas de urgencia para escapar al rescate, pese a que las consideraban oportunas. Estaba trabajando usted para Rajoy , sin Rajoy .

Le quiero felicitar a usted por lo del talante, que pronto se echará en falta. Le quiero felicitar como catalán por lo del Estatut. Ahora dicen aquí que usted y Rajoy son lo mismo. La próxima vez, impugne usted el Estatut al Constitucional. Total, para que luego le digan que son ustedes lo mismo... Haga usted como el PP y no perderá votos en el resto de España.

A estas alturas de la vida deseo la mejor suerte a cualquier Gobierno que salga de las urnas y se la deseo también al señor Rajoy . Al señorRajoy hay que felicitarle como próximo presidente del Gobierno, pero en ningún caso, insisto, por su trabajo como líder de la oposición. Cuanto más favorables le eran las encuestas, menos altura de miras. Pura codicia de mayoría absoluta a cualquier precio.

La vocación política es la más denostada e incomprendida por un amplio sector de la ciudadanía. Seguramente, eso tiene que doler a los que vivís intensamente esa vocación. Un presidente sabe mejor que nadie que los Reyes Magos no existen a pesar de que, eso sí, todo el mundo pide al Gobierno la mágica solución de los problemas.

Ahora que hace las maletas y que apenas lo han enseñado en la campaña electoral, en este momento de recuerdos y balances, me parece de bien nacidos reconocer los justos méritos de sus años como presidente. ¿Raro, no? Pues sepa que no todo lo que ha hecho ha caído en saco roto. Hay gente que sabe valorar la dificultad de vuestro trabajo y la soledad en la que a veces tenéis que bregar con la realidad. Suerte. Yo qué sé...

dilluns, 21 de novembre del 2011

Resultat Eleccions Generals a Beniarrés

Escrutado 100%
20112008
Total votantes90386,08%88,17%
Abstención14613,92%11,83%
Votos nulos80,89%0,21%
Votos en blanco60,67%0,52%
Porcentaje de votos
P.P.52,06%
P.S.O.E.29,16%
COMPROMÍS-Q12,51%
EUPV-LV2,79%
UPyD1,89%
ERPV0,67%
PACMA0,22%



2011

Candidaturas

Votos

P.P.

466

52,06%

P.S.O.E.

261

29,16%

COMPROMÍS-Q

112

12,51%

EUPV-LV

25

2,79%

UPyD

17

1,89%

ERPV

6

0,67%

PACMA

2

0,22%

RPS

0

0%

P.C.P.E.

0

0%

PH

0

0%

U.C.E.

0

0%

dimarts, 15 de novembre del 2011

El PP pujarà l’aigua i la recollida de fem

La taxa de la recollida de la brossa tindrà una pujada del 50 %.

Ahir, dilluns 14 de novembre a les 19:30 hores, es va celebrar sessió plenària a l’Ajuntament de Beniarrés. Hi vaig assistir com a públic doncs pense que cal estar assabentats en que es gasten els nostres diners, quines inversions hi ha previstes i com es troba el dia a dia el nostre Ajuntament, casa que és de tots i ens representa a tots, afectant-nos tot el que allí s’aprova.

Ni a la web de l’Ajuntament ni a la megafonia municipal es va donar difusió de la celebració de la sessió plenària. Tal vegada per massa càrrega de treball o tal vegada per voluntat pròpia de no fer-ho, doncs si que va haver temps i ganes per anunciar per la megafonia municipal la celebració de l’acte electoral que el Partido Popular de Beniarrés va celebrar al Centre Cultural “Joan Fuster”. Ja es veu hi han preferències.

A la sessió plenària es van aprovar diferents acords. Els més significatius varen ser:

Pujada de la taxa de la recollida de brossa: Amb els vots a favor del PP, l’abstenció del BLOC i els vots en contra es va aprovar pujar el que paguem per l’arreplegada de brossa a Beniarrés, passant de 36 € anuals a 54 €, es a dir, una pujada del 50%.

Els motius de la pujada ara de la taxa és que resulta deficitària, cosa que ja fa molts anys que passa, i que si no es va fer l’any passat va ser perquè era any electoral (segons va informar l’alcalde). L’abstenció del BLOC ve fonamentada en que la pujada la veuen insuficient, es a dir, calia haver-la pujat més. I el vot en contra del PSPV-PSOE venia fonamentat en que abans de pujar cal presentar unes mesures d’estalvi per part de l’Ajuntament així com si ho s’hagueren desbalafiat tant els diners abans ara hi haurien diners per a fer front a aquest desajust, al mateix temps que ara que les famílies tenen menys ingressos degut a la crisi és el moment més idoni per pujar aquesta taxa.

Pujada de la taxa de l’aigua: La pujada no la puc concretar doncs ni el mateix alcalde la va saber concretar degut a la complexitat de regulació de la taxa. El resultat de la votació va ser el PP a favor, l’abstenció del BLOC i el vot en contra del PSPV-PSOE.

Els motius per pujar-la són els mateixos que abans, que resulta deficitària, va anunciar l’alcalde. El representant del BLOC va justificar la seua abstenció en que calia invertir més en millorar la xarxa i en el seu control, encara que si que estava a favor de la pujada. I el grup socialista va justificar el seu vot en contra en és un moment molt difícil per a moltes famílies i que abans de pujar el preu de l’aigua cal presentar unes mesures d’estalvi i de reducció de les despeses de l’Ajuntament.

Un altre punt va ser aprovar una nova taxa per utilitzar les instal·lacions del gimnàs. Quan s’aprove aquesta taxa els usuaris de les instal·lacions tindran que pagar 5 € al mes.

Un altre punt va ser aprovar el nomenament de Jutge de Pau i suplement, sent nomenat jutge de Pau l’actual jutge suplent, Ismael, antic regidor del PP a l’Ajuntament de Beniarrés. Personalment considere que la figura del Jutge de Pau no tindria que tindre cap relació amb cap partit polític doncs les seues decisions han de ser totalment imparcials, vagen a favor o en contra de l’equip de govern.

I per últim, es va acordar amb els únics vots a favor del PP demanar un préstec de quasi 40.000 € per tal de fer front al pagament de factures a proveïdors i subministradors que se’ls deu diners.

L’alcalde justifica aquest préstec dient que tant la Diputació d’Alacant com la Generalitat Valenciana deuen diners a l’Ajuntament però ben cert és si es fera cas al que diu el seu “jefe” Mariano Rajoy : “ Hay que gastar lo que se tiene, ni un euro más ni un euro menos”, no caldria haver demanat aquest préstec i el pagament dels seus interessos.

Doncs bé, aquests son els temes que considere més importants es van tractar ahir en la sessió plenària celebrada a l’Ajuntament de Beniarrés

dijous, 10 de novembre del 2011

Fabra assegura a Beniarrés que Zapatero ha menystingut als valencians

El president de la Generalitat Valenciana, el popular Alberto Fabra, ha participat en un acte de campanya del seu partit aquest dijous a Beniarrés.

Per a Alberto Fabra, “la responsabilitat de Zapatero ha sigut menysprear a la Comunitat Valenciana durant vuit anys, i generar tots els problemes perquè no tinguérem les mateixes possibilitats que la resta d'Espanya”. “Ens ha negat el finançament, les inversions, l'aigua, i tot allò que genera benestar i progrés, ha sigut sectari amb nosaltres, mentre que a la Comunitat Valenciana hem sigut solidaris, hem pagat els nostres impostos i només hem demanat el mateix tracte que se li ha donat a la resta de comunitats”, ha ressaltat.

En l'acte electoral celebrat este diojus de vesprada a Beniarrés, president del PPCV ha asseverat que “avui Jorge Alarte (secretari general dels socialistes valencians) hauria de demanar explicacions a Zapatero de per què ha sigut tan mal president per als valencians, per què ens ha menystingut, per què ens ha llevat oportunitats en sanitat o l'educació, i per què no ens ha donat tot el que ens mereixíem, i tot perquè hem sigut un problema per a ell”.

El president de la Generalitat i dels populars valencians ha assenyalat que “malgrat el menyspreu dels socialistes i del Govern perquè no cresquera la Comunitat Valenciana, hem seguit apostant per aquesta terra. En els últims anys hem invertit més de 18.000 milions d'euros per a generar oportunitats, hem sigut reivindicatius, hem creat benestar, prosperitat perquè som una societat en la qual tots els valencians tenim les mateixes oportunitats”.

Fabra ha afegit a més que “hem treballat braç a braç amb els municipis, per a millorar la qualitat de vida dels valencians, cal destacar el treball dels ajuntaments i anem a seguir treballant per a generar el finançament suficient perquè tots els consistoris donen tots els serveis que mereixen els ciutadans”.


“El PSOE, no obstant açò, no ha cregut en la política municipal, i per açò no els ha donat el finançament adequat i no ha resolt el finançament autonòmic condemnant-nos a estar infrafinançats en 11.000 milions d'euros, problemes tots ells que desapareixeran a partir del 20 de novembre quan Mariano Rajoy siga president”, ha acabat.


Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA

Que facen que siguen 105

El poble de Beniarrés tancava el passat mes d’octubre amb 106 persones com demandants de treball a les llistes del SERVEF. Una xifra elevadissima que posa en evidència lo malament que estan passant-ho alguns dels nostres veïns i veïnes.

L’Ajuntament de Beniarrés va fer una selecció de personal allà per el final de juny o principis de juliol per tal de contractar a gent sense feina dintre de programes del SERVEF com el PAMER o l’EMCORP. Amb aquestes programes de foment del treball es varen contractar 2 socorristes, 4 peons forestals i 4 peons per a manteniment d’edificis, si les meues dades no son errònies.

Els darrers en entrar a treballar per a l’Ajuntament han sigut 3 noves persones que es trobaven sense treball a principis d'aquest mes de novembre de les quatre que van ser seleccionades en la selecció feta a l’estiu. La quarta persona que falta entrar treballar per a l’Ajuntament ha trobat feina en una empresa i ha optat per el que més li convenia, lògic i normal. El que cal preguntar-se ara és, perquè l’Ajuntament no contracta a la quarta persona que falta si tenia concedida una subvenció del 100% per el seu cost?

L’Ajuntament de Beniarrés té concedida aquesta subvenció que pot ajudar a una família de Beniarrés a solventar, almenys 3 mesos, el passar aquest temps amb l’entrada a casa de diners per anar tirant i alleugerir aquesta crisi econòmica que s’ha cebat en el treball.

L’Ajuntament de Beniarrés no deu perdre aquesta subvenció i deu cridar al següent de la llista que va quedar en la selecció de l’oferta de treball, doncs hi ha molt de treball a fer per tal de millorar el dia a dia dels veïns i veïnes de Beniarrés.

A Beniarrés hi han 106 parats, l’Ajuntament pot fer que siguen 105, d’ells depèn.

dimarts, 8 de novembre del 2011

Actes polítics a Beniarrés

Amb motiu de la celebració de les properes eleccions nacionals el dia 20 de Novembre, diferents formacions polítiques han organitzat actes de propaganda electoral al nostre poble per al proper dijous 10 de novembre.

Aquest és el cartell anunciador de l’acte del Partido Popular que comptarà amb la presència de Federico Trillo, candidat al Congrés dels Diputats per la subscripció de la província d’Alacant i Alberto Fabra, president del PP i President de la Generalitat Valenciana. L’hora serà a les 18:00 hores.




Imatge estreta del perfil de Facebbok del regidor del PP


a l'Ajuntament de Beniarrés Francisco Sellés


Aquest és el cartell anunciador de l’acte de Compromís –Equo que comptarà amb la presència d’Aitana Mas, cap de llista al Congrés dels Diputats per la província d’Alacant. L’hora serà a les 19:30 hores.




Imatge estreta del perfil de Facebook del regidor del BLOC

a l'Ajuntament de Beniarrés Miguel Angel Sanchis

Concert de la Unió Musical de l’Orxa



Dissabte 12 de novembre a les 19:30 hores al Centre Cultural “Joan Fuster” de Beniarrés

El proper dissabte, organitzat per l’Ajuntament de Beniarrés i patrocinat per la Diputació d’Alacant dintre de la campanya “Música als Pobles” tindrà lloc un concert de la Unió Musical de Beniarrés al Centre Cultural “Joan Fuster” a les 19:30 hores.



Cartell anunciador de l'esdeveniment publicat a la web de l'Ajuntament de Beniarrés





dijous, 3 de novembre del 2011

VI Rally Ciutat de Gandia



El Gandia Motor Clàssic organiza la competición, que se disputará entre los días 11 y 12 en dos tramos; Castelló de Rugat-Planes y Vall d’Ebo-Pego, con verificaciones y final en Gandia.

Mapa del recorrido


El Gandia Motor Clàssic organiza, con la colaboración de Federación de Automovilismo de la Comunitat Valenciana y los Ayuntamientos de Gandia, Castelló de Rugat, Planes y Beniarrés, la sexta edición del Rally Ciutat de Gandia, que se realizará los días 11 y 12 noviembre, y será puntuable para los campeonatos de la Comunidad Valenciana de velocidad y regularidad.

El recorrido será a tres pasadas teniendo este 2 tramos cronometrados cerrados al tráfico. El primero se inicia en la localidad de Castelló de Rugat y finaliza en Planes con una longitud de casi 21 km.

El segundo tramo es el de Vall d'Ebo-Pego que ha sido puntuable en anteriores años en el Rally Mediterráneo para el Campeonato de España. Este tramo tiene una longitud de casi 11 km. y el final es muy espectacular por la continuidad de varias horquillas.

El viernes 11 por la tarde se realizarán las verificaciones de los vehículos en la explanada del puerto de Gandia y el sábado día 12 a las 8.15 horas de la mañana saldrá el primer vehículo.

Será un ir y venir de los participantes durante la jornada, la cual quedará cubierta en los parones por expertos al volante del ‘drifting’ que deleitarán con espectaculares derrapadas.

El final de rally y la entrega de trofeos está previsto sobre las 18.30 horas de la tarde en Gandia.

dimecres, 2 de novembre del 2011

Pressupostos de la Generalitat Valenciana 2012

El pressupost de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç per a 2012 disminuïx un 14,9% respecte a l'exercici passat, fins a 195 milions d'euros, i el del departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació, cau un 13,4% i tindrà una partida de gairebé 313 milions d'euros.


Així consta en els Pressupostos de la Generalitat per a 2012, que ha presentat este dilluns en les Corts Valencianes el conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, després de donar-los a conèixer al president de la cambra autonòmica, Juan Cotino, i als portaveus dels quatre grups parlamentaris.


Les 'conselleries' que veuran incrementat el seu pressupost l'any que ve són les d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, que puja un 1% fins a un poc més de 487 milions; la de Justícia i Benestar Social, amb un augment del 0,1%, 997 milions d'euros; i la de Turisme, Cultura i Esport, que s'incrementa un 1,7%, fins a gairebé 409 milions d'euros.


Per la seua banda, la d'Educació, Formació i Ocupació tindrà 4.537 milions d'euros, fet que suposa un 2,4% menys que el 2011; i la de Sanitat 5.492 milions, un pressupost un 0,4% més baix.


Els comptes de presidència disminuïxen un 12,6%, al tenir 44 milions, i les d'Hisenda i Administracions Públiques es reduïxen un 2,6%, fins a gairebé 184 milions d'euros. També cau el pressupost del departament de Governació, un 4,6%, de manera que tindrà 105 milions d'euros.


Els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2012 a nivell consolidat --que agrupa totes les 'conselleries', empreses públiques i fundacions, entre d'altres entitats-- cauen un 6,4% respecte als de l'exercici passat, fins a 14.988 milions d'euros, mentre que la inversió es reduïx un 20%.


Pel que fa als comptes de l'administració general, baixen un 0,9%, al passar de 13.885 milions el 2011 a 13.754 per al pròxim exercici. Les operacions corrents s'incrementen un 0,7% respecte a l'any passat; les de capital baixen un 15,1%; les no financeres es reduïxen un 1,5%, i les operacions financeres creixen un 16,5%.


Pel que fa a les Corts Valencianes, la Generalitat preveu un pressupost per a esta cambra de 33 milions, un 6,4% menys que el 2011. D'este apartat, destaca que baixen un 45,1% les inversions reals.


La Sindicatura de Comptes veurà reduït el seu pressupost un 0,1%, al tenir una mica més de sis milions d'euros; mentre que el Consell Valencià de Cultura disposarà d'una partida d'1,8 milions, un 7,2% menys que el 2011.


El Consell Jurídic Consultiu també veurà retallat el seu pressupost, en concret un 1,7%, fins a 2,9 milions; l'Acadèmia Valenciana de la Llengua tindrà 3,9 milions, un 3,3 % menys; i el Comitè Econòmic i Social disposarà d'una partida de 963.290 euros, cosa que representa una disminució, respecte a l'exercici passat, del 0,1%.


Pel que fa a la inversió territorialitzada del capítol VI dels Pressupostos, la província de València tindrà 125,8 milions d'euros, cosa que representa el 50,6%; la d'Alacant disposarà de 72,8 milions d'euros, un 29,3%; i la de Castelló tindrà 49,9 milions d'euros, fet que suposa un 20,1%. També es preveuen 292,4 milions d'euros d'inversió sense territorialitzar.


SERVEI DEL DEUTE


L'apartat del servici del deute, per part seua, s'incrementarà un 11,2%, fins a 753,8 milions d'euros, respecte dels 678 milions de l'exercici 2011. En este apartat, pugen tots els capítols. En concret, les operacions no financeres augmenten un 11,4%, i les financeres ho fan un 10,4%.


El conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, durant la seua compareixença en les Corts, també ha explicat que en 2012 la Generalitat portarà a terme emissions de deute neta per valor de 1.336,3 milions d'euros.


Alhora, José Manuel Vela ha assenyalat que els pressupostos per a 2012 s'han elaborat preveient un dèficit de l'1,3% del producte interior brut (PIB) autonòmic, recorrent a l'endeutament per al seu finançament en el marc de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i els acords adoptats en el Consell de Política Fiscal i Financera.


"PRESSUPOSTOS PER SORTIR DE LA CRISI"


Vela ha posat èmfasi que en els comptes del Consell per a 2012 són "els pressupostos per a eixir de la crisi" i que no es pugen els impostos. També ha incidit que en elles, "l'austeritat es convertix en una forma de ser, de pensar i de sentir", i ha assegurat que es mantenen totes les prestacions socials.


Sobre esta qüestió, ha puntualitzat que la despesa social representa el 83,8% del total. En concret, Sanitat té un pes del 39,9%; Educació, del 30,7%; Benestar Social i Justícia, del 7,3%. "Cada dia la Generalitat destina 30,4 milions d'euros a despeses social", ha subratllat.


El conseller ha lamentat que "per primera vegada" les comunitats autònomes desconeixen els ingressos que els correspondran per part dels pressupostos generals de l'Estat, i "les línies mestres de per on van a anar". Tot i això, ha incidit que la Generalitat ha volgut presentar els seus comptes "en temps i forma, en ares a l'interés general".


Informació estreta d'Euopa Press
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...