Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 28 de setembre del 2011

Silenci consentit

El dijous 29 de setembre a les 19:30 hores es celebrarà a l’Ajuntament de Beniarrés la primera sessió plenària de caràcter ordinari d’aquesta legislatura, es a dir, es podran presentar propostes i fer preguntes als actuals components de l’equip de govern del consistori ( els 5 representants del Partido Popular).

Saló de Plens de l'Ajuntament de Beniarrés

Aquesta convocatòria que es deuria donar la major publicitat per tal de que la gent assisteixca a la sessió plenària i s’informe de primera del que ocorre al nostre Ajuntament, de quins projectes està previst realitzar, de com està l’estat financer del consistori i moltes altres qüestions que poden interessar als veïns i veïnes, es silenciada per els qui li deurien donar aquesta publicitat.

Ni a la megafonia municipal ( que jo haja escoltat), ni al tauler d’anuncis del consistori, ni a la web municipal de l’Ajuntament de Beniarrés, que cal recordar és la web de l’Ajuntament de Beniarrés i no del Partido Popular, hi ha rastre de la convocatòria de la sessió plenària ni molt menys dels punts que es van a debatre i votar. Silenci, silenci consentit.

Jo soc un veí del poble de Beniarrés i vull estar assabentat de com es gasten els diners dels meus impostos, vull saber quin futur tenen pensat els nostres dirigents per al nostre poble, com pensen traure al nostre poble de la crisi econòmica, quines polítiques tenen `pensades per tal de reactivar l’economia local i crear llocs de treball, quina és la situació econòmica del nostre Ajuntament i molts altres afers més o menys importants.

No sols vull ser veí de Beniarrés per anar a votar cada quatre anys a l’opció que trie. Vull estat assabentat del que ocorre al meu ajuntament, al meu poble però amb aquest silenci consentit per part de l’equip de govern del consistori, sembla ser que no vullguen que els veïns i veïnes s’assabenten del que ocorre en la casa del poble.

Jo tinc aquesta informació gràcies als meus companys de l’Ajuntament però quants veïns i veïnes voldrar estar al dia del que ocorre al consistori i no tenen cap informació pel simple fet de que els qui li han de donar publicitat no li la donen. Quants de vosaltres conegueu que es va a debatre demà a la sessió plenària? Igual t’afecta directament a tú i ho desconeixes.

Des d’aquestes línies a la xarxa, aprofite per a fer la tasca que deuria fer l’equip de govern de l’Ajuntament de Beniarrés i vos convide a assistir a la sessió plenària que demà dijous 29 de setembre a les 19:30 hores es celebrarà a l’Ajuntament de Beniarrés.

Concerts d'intercanvi de la Banda Jovenil de Beniarrés


Els concerts de la Banda Jove són un intercanvi amb la Banda Jove de l'Unió Musical de Bocairent.

El dissabte dia 1 d'Octubre a les 12:00 h en el "Teatre Avenida" de Bocairent serà el primer concert, i el segon, el Diumenge 2 d'Octubre a les 11:30 h zl Centre Cultrual "Joan Fuster" de Beniarrés. En ambdós concerts tocaran les dues bandes, primer la visitant i després la local.

Aquest serà el programa del concert de Bocairent:

PROGRAMA


Banda Jove Unió Musical Beniarrés

Febrer............................................................................J. Calatayud

Indiana Jones...................................................................J. Williams

De la font bona a la plaça ..............................................G. Garrigues

Perfidia.........................................................................A. Domingues

Director: Camilo Tomás Jordá


Banda Jove Associació Unió Musical Bocairent

Pepe Pons.............................................................................S. Salva

Baghira.................................................................................F. Ferran

Titanic-Medley.......................................... J. Horner / arr. T. Hoshide

La vida es bella........................................N. Piovani / arr. J. Sánchez

Director: José Fermín Blay Pons


L'intercanvi es farà mitjançant la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

dimarts, 27 de setembre del 2011

En temps de crisi, una mica d'humor

Hui he rebut un correu d'una amiga, enviant-me aquest escrit de Javier Llopis publicat al seu blog " Suspiros del Serpis" i no he pogut deixar de publicar-lo en aquest blog.

Per que en aquest temps que la paraula que més escoltem és crisi, considere que un somriure és el millor per evadir-se una mica de tanta i tanta preocupació que tenim.

Espere que vos agrade:

En su afán de servicio público , este blog les ofrece una serie de consejos para entrar en el maravilloso mundo del puntet alcoyano. Si cumplen al pie de la letra estas instrucciones, conseguirán formar parte de ese selecto universo de privilegiados, que desde el principio de los tiempos constituye uno de los pilares básicos de la alcoyanía de rompe y rasga.

1-No sea ordinario. Olvídese rápidamente del valenciano. La gente del puntet es radicalmente castellanoparlante y solo utiliza la lengua de Ausiàs March durante las Fiestas de San Jorge, como una demostración de populismo festero. El valenciano es el idioma de la purria, un galimatías cacofónico de vocales abiertas, que acaba con cualquier sensación de glamour.

Puntet alcoià2-Hable con sus amigos y exíjales que a partir de ya, empiecen a llamarle por el nombre y el apellido. No hay Pepes, ni Jorges, ni Maricármenes en el puntet. Todos llevan siempre juntos el nombre y el apellido. Se trata básicamente de identificar al individuo y a la ilustre saga familiar de la que forma parte. La ausencia de la filiación completa es una señal inequívoca de que su árbol genealógico es una castaña.

3-Compre la ropa en las tiendas más caras y exclusivas de la ciudad. No se preocupe de las consecuencias económicas de este lujo: los del puntet pagan cuando les sale del arco del triunfo, ninguna dependienta se atreverá a apretarle las tuercas, cuando le diga “apúntamelo, soy Fulana Mengánez”. Ni se le ocurra pagar a tocateja, ya que ésta es una costumbre propia de pobres y de gentes de medio pelo.

4-Si tiene usted una fábrica textil , ciérrela rápido y despida hasta el último empleado. En Alcoy, uno no es nadie si antes no ha provocado el naufragio de un par de hilaturas y de una empresa de acabados. Comente con sorna los detalles de su crisis y dedique duras críticas a lo bastorros que son los sindicalistas; será usted el rey de las fiestas del Círculo Industrial.

5-En el caso de que sea usted una mujer morena, el ingreso en las filas del puntet hace obligatorio su paso por el tinte. La “rubiez” es una condición indispensable para entrar en esta exclusiva cofradía; al igual que esa extraña musiquilla (mezcla de acento alcoyano y de pijo clásico) con la que las chicas bien hablan entre ellas.

6-En el caso de tener hijos en edad escolar, es absolutamente obligatorio pasar a recogerlos en coche; a ser posible un todoterreno de gama alta. Descarte cualquier posibilidad de ir a pie a la escuela, aunque viva a doscientos metros de ella. La llegada a pie a esta importante cita social se identificaría inmediatamente con un signo de pobreza, merecedor del consiguiente ostracismo.Ni que decir tiene, que el centro escolar ha de ser de titularidad privada.

7-La gente del puntet nace y también se hace. Para entrar en este selecto club, basta con proponérselo. Si sus ingresos económicos son reducidos, tendrá que organizar bien su intendencia doméstica: hay que reducir los gastos en productos de primera necesidad, para dedicar todo el dinero al viejo arte de aparentar. Vestido de punta en blanco, se podrá codear con lo mejor de la sociedad alcoyana, aunque en la intimidad de su domicilio lleve semanas sometido a una estricta dieta de “bollidets” y de bocadillos de atún de oferta del Mercadona.

8-Consulte la guía del puntet antes de hacer sus compras. Esta gente tiene sus propias fruterías, sus pescaderías, sus pollerías y hasta sus ferreterías favoritas. Existe un circuito comercial vip, que distingue a estos privilegiados del resto de los mortales. Notará enseguida la diferencia: los comerciantes son mucho más pelotilleros y los precios son mucho más caros. Cuando pase por uno de estos establecimientos, comprobará que su ego acaba mucho más hinchado y su cartera, mucho más vacía.

9-Cómprese inmediatamente un chalé en la Plana de Muro o en alguna de esas localidades de la comarca en las que se concentran colonias del puntet. No vale la casa de los abuelos en el pueblo, ni el apartamento en Bellrreguart. El puntet no descansa ni en vacaciones.

10-No deje que le confundan con un pijo. El puntet es un producto estrictamente alcoyano, como las albóndigas d’aladroc o el cardat de las señoras mayores. Hunde sus raíces en la Edad Media y para llegar a él, han sido necesarios los esfuerzos combinados de miles de personas: desde Doña Saurina de Entenza a esas chicas rubias de apellidos sonoros, que llenan los mítines del PP.

divendres, 23 de setembre del 2011

I Caminata en Homenatge a Jose "El surdo"

Estimats amics i amigues:

En acabar l'estiu i la calor i abans de l'alta de la caça em pensat en fer una caminata-excursió de Beniarrés a Benicadell en record del nostre Jose.

Una manera sana i esportiva de fer algo tots junts per algú que tots estimavem.

La excursio consistirà en lo següent:
- Ens reunirem el dia 2 d'Octubre a les 9 del mati enfront del bar l'Oliva.
- Anirem proveïts de una motxila amb bocata i algo per beurer (a gust del consumidor).
- La caminata durará entre 2 i 3 hores.
- En arribar a Benicadell farem un descans on esmorçarem tots junts.
- Quant acabem tindrem un dinar popular (vermut i coques)

Hi haurán camisetes per a tots els que participen, per lo tant les persones que s'apunteu recordeu dir la vostra talla.

Els llocs per apuntar-se serán:
- Per aquest event facebook.
- Per mensaje al 607506087 (Patri)
- Ficant el nom en una llista en el bar l'Oliva (teléfon 965515431).

Preu del dinar i la camiseta: PER CONFIRMAR I DEPENENT DE MOLTS SEREM

Espere vore-vos a tots alli..........VA PER TU JOSE!!!

dijous, 22 de setembre del 2011

L'Autovia Central s'acaba el 31 d'Octubre

Amb molts mesos de retard, el ministre de Fomento, José Blanco, li ha posat data d'inauguració al tram del barranc de la Batalla, l'únic que queda pendent.

El ministre de Foment, Jose Blanco, visitava este dimecres al vespre les obres de l'Autovia Central al seu pas pel barranc de la Batalla. Aquest és l'últim tram pendent per a completar l'A7 entre Alacant i València, la qual cosa suposarà una important millora de les comunicacions per carretera per a Alcoi i l'interior de les Comarques Centrals

Acompanyat de la ministra de Sanitat, Leire Pajín, va comprovar sobre el terreny les obres als túnels del barranc de la Batalla, en un acte al que van estar convidats alcaldes i polítics d'Alcoi i comarca, així com un petit grup d'empresaris.

Després de la visita, José Blanco va tindre l'oportunitat de signar en el Llibre d'Honor de la ciutat d'Alcoi, acompanyat pels membres de la corporació.

El ministre confirmava al saló de plens que la nova carretera s'inaugurarà el pròxim 31 d'octubre, després de sis anys d'obres i una inversió de quasi 100 milions d'euros en el tram més car i complex de l'Autovia Central. Comprèn un tram de 4,5 quilòmetres, tres dels quals són de túnels que travessen el barranc al costat del parc natural de la Font Roja.

Cal assenyalar també que les obres acumulen un retard de quasi un any, el que ha sigut atribuït des de la direcció d'obra a la complexitat de l'actuació, així com a la colònia de quiròpters existent en la zona. Aquesta, en un espai protegit com LIC, ha obligat a l'adopció d'importants mesures de correcció d'impacte ambiental.

El ministre de Foment, José Blanco, tambe va parlar de la millora pendent per a la línia de tren Alcoi-Xàtiva.


Informació estreta d'ARAMULTIMEDIA

EL BENIARRES CF comença la temporada amb victòria


Primer partit i primera victòria del Beniarres CF davant l'equip del Rayo Ibense B a sa casa. No poden començar millor les coses.

Tot seguit podeu llegir la crònica del partit copiada de la pàgina del Facebook del BENIARRES CF:


Gran partit del Beniarres i primera victoria per 0-1 , davant un dificil rival. El partit comença igualat amb oportunitats per al dos equips acabant la primera part amb el resultat de 0-0, ja en la segona part en el primer minut, golaç de Esteban ( Perro ) d´un fort xut desde fora l´area, i tocava patir tota la segona part, amb una bona defensa ( destacar a tots els jugadors nous, pero en especial a Abel ( toll ) ), i a la fi aconseguint tres punts valiosos, per a escomençar la temporada amb optimisme.

El proxim diumenge segon partit en el camp de " La Para" de Beniarrés contra L´Albaidense, serà a les 17:00 hores. Vos esperem.Força Beniarrés.


dijous, 15 de setembre del 2011

El silenci definitu


Aquests dies s’està procedint al desmantellament d’un espai musical que ha estat més de 30 anys oferint-nos bona música i molt bones estones a Beniarrés. Com molts ja haureu endevinat estic referint-me a la Rocky.

Com he dit abans, la Rocky ha estat oberta més de 30 anys. Recorde les matinals que feien quan erem ben menuts amb playbacks i actuacions musicals. Com no, els autobusos que venien d’arreu de la comarca per escoltar bona música i fer-se dos copes. Doncs cal recordar que la Rocky va ser tot un referent a la nostra comarca, venint gent de tots els pobles, fins i tot d’Alcoi.

La Rocky ha tancat definitivament les seues portes. Els motius sols els propietaris, Ximo i Mari, els coneixen. La salut, la situació econòmica, el cansament, qui sap, sols ells ho sabran i de segur que han elegit l’opció encertada.

Amb una discografia dels anys 70, 80 i 90 en vinil molt extensa, segur que trobeu la cançó que heu estat buscant des de fa molt de temps. Com no la bola de cristall a la pista central i les bambolletes de sabó que ens omplien la pista.

Molts han conegut al que hui es la seu dona o home. Molts van pegar la primera besada a una xica o un xic. El primer “pet”. Moltes coses han passat a la Rocky que ara veu com definitivament tanca les seues portes. De segur que tots tenim un moment a la Rocky que recordem especialment, moments que sols u recorda per d’ell.

Des d’ací, Ximo i Mari, donar-vos les gràcies per tots aquests anys que heu estat oberts, oferint-nos un punt d’encontre, on escoltar bona música i passar molt bons moments.

Fins sempre.

Façana de la la Rocky

dilluns, 12 de setembre del 2011

Qualifica els fets tú mateix

El passat dia 5 de setembre eixia publicat al Butlletí de la Província d’Alacant (BOPA) nº 169 ( a la seua pàgina 17) la relació d’ajudes que la Diputació d’Alacant havia adjudicat als Ajuntaments de la província i entitats esportives municipals per a la promoció de Programes anuals d’activitats esportives i manteniment d’Escoles Esportives Municipals per a l’anualitat 2011.

Un total de 106 pobles de les comarques alacantines rebien ajuda econòmica i sols 2 quedaven fora d’aquestes ajudes.

Per exemple i per proximitat, l’Ajuntament de Gaianes rebia 1.800 € corresponent als 90% de la subvenció sol·licitada per tal de pagar el cost de les XIII Hores Esportives celebrades en el mes d’agost. L’Ajuntament de l’Orxa rebia 2.088 € en concepte del 52% del cost d’organització de les XXIV Hores Esportives celebrades el passat mes de juliol.

Com he dit abans, dos ajuntaments no van rebre aquesta ajuda econòmica per part de la Diputació. Un Altea i l’altre, el nostre ajuntament, Beniarrés.

El motiu pel qual a l’Ajuntament li se va desestimar aquesta ajuda és que no van justificar en temps ni forma, la subvenció rebuda l’any 2010. Es a dir, a l’Ajuntament de Beniarrés li se va desestimar l’ajuda, no per que no hi han diners, sinó per que no es va fer bé la feina al no justificar la subvenció concedida l’any passat.

Per alguns seran pocs diners, per a altres molts, però en els temps que corren, no es pot deixar passar un subvenció i si es per un oblid o per no fer bé el treball encara pitjor.

No vaig a ser jo qui qualifique els fets ocorreguts, doncs en molts comentaris, per suposat anònims, me s’acusa de no ser imparcial i de no ser moderat ( en cap moment he dit que ho siga ni que tinga que ser-ho, doncs tinc les meues pròpies opinions del que passa al nostre poble i ho expresse lliurement en aquest blog), sinó que espere que sigau vosaltres mateix els qui qualifiqueu la perduda d’aquests diners i d’aquesta subvenció per al poble de Beniarrés.

divendres, 9 de setembre del 2011

Alegria i resignació en el començament del curs escolar


Ahir va començar el nou curs escolar 2011-2012 al col·legi públic “Perputxent” de Beniarrés i a la resta de col·legis de la comarca.

Els vora 100 xiquets i xiquetes van matinar per estar a les 9 del matí a les portes del col·legi i els mestres esperant-los per tal d’encetar aquest nou curs escolar. Els somriure i la felicitat de trobar-se amb els amics i amigues era el que es podia veure, a l’igual que els i les metres de retrobar-se amb els seus alumnes.

Fins ací pot estar tot dintre de la normalitat però aquest nou curs escolar comença amb la supressió d’una unitat escolar de Primària i la falta d’un mestre, doncs la Conselleria no ha cobert la baixa d’una professora. Aquesta supressió de la unitat de Primària en el curs 2011-2012, cal sumar-li la supressió d’una unitat de Primària i un altra d’Infantil en el curs 2009-2010. La supressió d’aquesta unitat suposarà la perduda d’un mestre que passarà a ser itinerant.

De res van valdre les manifestacions dels pares i mares per tal de demanar-li a la Conselleria d’Educació que no suprimira aquesta unitat escolar. De res van valdre la recollida de signatures ( si no recorde malament més de 400 ) per tal de demanar-li a la Conselleria d’Educació que no suprimira aquesta unitat escolar.

Pares, mares, mestres i alumnes demanant a la Conselleria d'Educació que no suprimixca la Unitat de Primària (imatge d'arxiu)


La decisió de la supressió d’aquesta nova unitat escolar feia temps que estava decidida per la Conselleria per molt que el nostre alcalde anara dient que tenia una carta de la Conselleria informant que aquesta supressió estava en l’aire. Res més lluny, la decisió estava pressa.

Amb la supressió d’una nova unitat escolar ( 3 unitats suprimides en 3 anys) perdem tots i perd el poble, doncs un poble sense un col·legi digne i amb el major nombre de serveis, és un poble que està tocat de mort, doncs un bon col·legi es un dels majors arguments per a que famílies jovents es queden a viure al poble i que siga un fort atractiu per a les famílies forasters que opten per viure a Beniarrés.

Pense que la Conselleria d’Educació ha passat olímpicament de les peticions dels pares i mares de Beniarrés i també pense que des de l’Ajuntament de Beniarrés s’haguera pogut fer més pressió i més esforços per a que la supressió d’aquesta unitat de Primària no haguera anat endavant si tenim en compte que a les dues institucions governa el mateix partit polític.

Sols cal demanar que aquest nou curs escolar siga de profit per alumnes i mestres. Sort i endvant amb la tasca de dependre i d'ensenyar.

dimarts, 6 de setembre del 2011

1er Concert de Música de Cambra



Dissabte 10 de setembre a les 19:30 hores al Centre Cultural “Joan Fuster” de Beniarrés

El dia 10/09/11 a les 19:30h. tindrà lloc el primer concert de musica de cambra realitzat per alguns membres de la Unió Musical de Beniarrès.

Aquest concert està preparat per Raül Bonell i en ell s'interpretaran diferents peces musicals de violi, oboé, trombó, trompa, clarinet, piano i saxo.

Esteu tots convidats a aquest acte el qual hem preparat amb molta il·lusió i molt d'entusiasme.

Esperem la vostra assistència!!


Programació del Concert

dilluns, 5 de setembre del 2011

De nou estem ací


Després de vora un mes he trobat un estona on la ment i el teclat de l’ordinador poden lligar unes paraules.

L’estiu, personalment, ha sigut molt intens, doncs el treball no ha faltat. Des d’aci també vos vull donar les gràcies per l’acollida que ens heu donat al negoci familiar que regentem. Sincerament moltes gràcies, sense vosaltres el Bar Caribbean no seria el que és.

L’estiu no ha donat noticies força rellevants, bàsicament ha passat el mateix, en lo bó i en lo roïn. Hem tingut dues piscines municipals, tot un privilegi per a un poble com el nostre amb la crisi que estem patint. Hem estrenat un nova plaça on s’han fet les revetlles de les nostres Festes Patronals. L’Ateneu ha organitzat un setmana cultural alternativa que han tingut una gran acollida, demostrant que el qui vol pot i que no tot depèn de la butxaca.

Aquest més d’agost la calor no ens ha deixat , pràcticament cap de dia a diferència del mes de juliol que va ser molt fresc. Tot un regal que ens ha deixat dormir en aquestes nits estiuenques.

Hem tingut la carretera que voreja el poble ben il·luminada encara que molts carrers de dintre del poble quasi calia anar amb una llanterna. Els incendis ( toquem fusta) no han visitat les nostres serralades i muntanyes, privant-nos de la desgràcia de veure la negror dels nostres indrets. S’han produït algun acte vandàlic i de gamberrisme però no més que altres anys, fins i tot, es podria dir que menys, per la qual cosa cal felicitar-se.

El foc i la pólvora s’han fet notar al llarg de les nostres Festes Patronals, En especial voldria fer-me ressò de la recordà del darrer dia de Festes on es van tirar més coets que mai (que jo recorde) i amb un espectacular tracta en memòria del Surdet.

I per últim, l’obertura del bar de la nova piscina el passat diumenge. Des d’ací desitjar als nous gestors la millor de les sorts en aquesta etapa que enceten a l’hostaleria beniarresina. Curiosament, l’hostaleria, un negoci que es suposa que es d’iniciativa privada, és l’Ajuntament de Beniarrés el que més bars té al nostre poble en actiu amb 3 bars.

Sud-àfrica, Marroc, Nepal, Croacia, Suecia, Russia, Finlandia, Estats Units, Andorra, Mèxic, Holanda i molts altres païssos han sigut visitats al llarg d’aquest estiu per beniarresins i beniarresines que han elegit aquests indrets del mon per pegar unes petjades i d’eixar l’estampa del que som.

Bé, després d’aquest personal resum de l’estiu, espere que aquest blog torne a informar a la gent de Beniarrés del que ocorre al nostre poble, estigau on estigau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...