Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 27 d’abril del 2011

Que passa amb la vella piscina municipal?

El grup municipal socialista a l'Ajuntament fent-se ressò de la inquietud de veïns i veïnes de Beniarrés i veient que va acostant-se la temporada estival, ha presentat aquesta instància a l'Ajuntament de Beniarrés per a que siga contestada per l'equip de govern del PP, sol·licitant informació sobre les actuacions pressupostades i previstes realitzar al llarg de l’any 2011 (108.000 € es preten gastar en la seua millora) per tal d'evitar fugides d'aigua en la piscina municipal vella a la zona de "La Parà"

Sols demanem que tinguen la mateixa rapidesa que quan vam presentar al·legacions al pressupost de l'Ajuntament de Beniarrés per a l'any 2011, que al dia següent, vam rebre una convocatòria de ple per a resoldre les al·legacions presentades tant sols un dia abans.

Aquesta és la instància presentada:


Nom: Grup municipal socialista de l’Ajuntament de Beniarrés

EXPOSA:

Al pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2011, figurava a l’annex d’inversions la quantitat de 108.000 € per a ser invertits en l’antiga piscina municipal de la “La Parà” per evitar la fuga d’aigua que pateix, a ser finançada l’obra al 100% per la Conselleria.

Curiosament aquesta inversió es pretén realitzar un any després d’inaugurar-se una nova piscina que amb la construcció d’un nou bar, uns vestidors i la mateixa piscina, superen els 400.000 € invertits, duplicant ja l’oferta de piscina municipal pública existent fins a la data

Estem acabant el mes d’abril i no s’ha realitzat cap obra a l’antiga piscina.

Més de 200 veïns i veïnes van signar un manifest a les acaballes de l’estiu passat, sol·licitant l’obertura de la vella piscina municipal per aquesta temporada estiuenca, fins i tot, fent-se càrrec ells mateix de les despeses de manteniment.

Veient que la temporada de bany s’acosta i que no s’han realitzat les inversions pressupostades i necessàries per obrir l’antiga piscina


SOL·LICITA:

Dia, i número d’eixida del registre general, en el qual es sol·licita a la Conselleria u altre organisme, subvenció per a reforma l’antiga piscina de “La Parà”.

Còpia de la sol·licitud, i en el cas de que hi haguera, còpia de la resolució o contestació rebuda per part l’entitat a la qual s’ha sol·licitat la subvenció.

Dates d’execució de la subvenció.I que se’ns informe al grup municipal socialista i al poble de Beniarrés, si aquest estiu s’obrirà la piscina del camp de “La Parà”.

Que segons l’article 23 de la Constitució Espanyola que disposa:

“Los ciudadanos tienen el derecho a participar en los asuntos públicos directamente o por medio de representantes, libremente elegidos en elecciones periódicas por sufragio universal”

Que segons l’artícle 77 de la LBRL que disposa:

“Todos los miembros de las corporaciones Locales tienen derecho a obtener del Alcalde o Presidente o de la Comisión de gobierno cuantos antecedentes, datos o informaciones obren en poder de los servicios de la corporación y resulten precisos para el desarrollo de su función. La solicitud de ejercicio del derecho reconocido en el párrafo anterior habrá de ser resuelta motivadamente en los cinco días naturales siguientes a aquel que se hubiera presentado”.

Presentació Candidatura Socialista a Beniarrés



El pròxim divendres 29 d’abril tindrà lloc l’acte de presentació de la nostra candidatura a les 20:30 hores

Centre Cultural “Joan Fuster” de Beniarrés

Jesús Álvaro Gozálbez López, candidat a l’alcaldia de Beniarrés


Estàs convida't. T'esperem

dimarts, 26 d’abril del 2011

I Certamen de Bandes Jovenils


Beniarrés, diumenge 1 de maig al Centre Cultural "Joan Fuster"

Aquestes són les bandes que van demanr la seua participació i les bandes seleccionades, així com els premis a les entitats musicals guanyadores.

1. UNIÓ MUSICAL D’AIELO DE MALFERIT
2. UNIÓ MUSICAL LA POBLA LLARGA.
3. BANDA DE CHELLA
4. BANDA JOVE DEL CENTRE ARTISTIC MUSICAL DE XABIA
5. BANDA JOVE DE MURO DEL ALCOY
6. BANDA JOVE UNIÓN MUSICAL DE LA POBLA DEL DUC.
7. BANDA JUVENIL DE LA UNIÓN MUSICAL CONTESTANA.
8. BANDA JUVENIL DE LA SOCIETAT U.A.M SANT FRANCESC DE BORJA.
9. BANDA JOVE DE L’ATENEU MUSICAL DE COCENTAINA.
10. AGRUPACIÓ MUSICAL DE MANUEL
11. UNIÓ MUSICAL “SANTA CECÍLIA” ALQUERIA DE LA COMTESSA
12. UNIÓ MUSICAL BENICADELL
13. AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECILIA DE CASTALLA
14. UNIÓN MUSICAL “LA ARTÍSTICA” DE NOVELDA

SELECCIONATS


PRIMER SELECCIONAT: BANDA DE CHELLA

SEGON SELECCIONADT: UNIÓN MUSICAL “LA ARTÍSTICA” DE NOVELDA

TERCER SELECCIONADT: BANDA JOVE DE L’ATENEU MUSICAL DE COCENTAINA.

RESERVA

PRIMER RESERVA: AGRUPACIÓ MUSICAL DE MANUEL

SEGON RESERVA: BANDA JOVE DE MURO DEL ALCOY

TERCER RESERVA: UNIÓ MUSICAL BENICADELL

QUART RESERVA: BANDA JUVENIL DE LA SOCIETAT U.A.M SANT FRANCESC DE BORJA.

CINQUÉ RESERVA: AGRUPACIÓ MUSICAL SANTA CECILIA DE CASTALLA

SISÉ RESERVA: BANDA JUVENIL DE LA UNIÓN MUSICAL CONTESTANA.

SETÉ RESERVA: UNIÓ MUSICAL D’AIELO DE MALFERIT

PREMIS

Primer premi 2400 euros + un XELO

Segon premi 1000 euros + un XELO

Tercer premi 600 euros + un XELO

diumenge, 24 d’abril del 2011

Una imatge val més que mil paraules

Aquesta és la candidatura dels Socialistes de Beniarrés per a les properes eleccions locals del 22 de maig. Gent de Beniarrés, que viu a Beniarrés i que vol treballar per Beniarrés.

Tots ells viuen a Beniarrés, volen seguir fent-ho i envellir al seu poble, rodejats dels millors serveis públics i amb un poble prosper on els seus fills i nets puguen continuar fent-ho com ja ho van fer els seus pares.

I que millor que veure les seues cares per a que tots sàpiguen qui són:





Candidatura del PSPV-PSOE a l'alcaldia de Beniarrés


D'esquerra a dreta: Coper, Silvia, Juan "El Bolo", Maria, Ignacio, Mª Jesus, Jesus " El Corca"", Gemma "La Xemela", Enrique, Mª Vicenta i Fede

dimecres, 20 d’abril del 2011

Candidatures a les Eleccions Locals


Al BOP d'Alacant nº 78 de 20 d'abril han eixit publicades les candidatures que es presenten a les properes eleccions locals a l'alcaldia de Beniarrés.

Ací les teniu:

MUNICIPIO DE BENIARRÉS

1) PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL

1 JESÚS ÁLVARO GOZALBEZ LOPEZ
2 MARÍA JESÚS NAVARRO LADIÑA
3 FREDERIC JORDÁ CRESPO
4 MARÍA VICENTA CRESPO DOMINGUEZ
5 IGNACIO MENGUAL LOPEZ
6 JUAN JOSÉ JORDÁ TOMAS
7 GEMMA GOZALBEZ VALLÉS
8 SILVIA NEGRO GILABERT
9 MARÍA JORDÁ TOMÁS

SUPLENTES

1 ENRIQUE NAVARRO LLOPIS
2 COPÉRNICO VALOR VALOR

2) BLOC NACIONALISTA VALENCIA-COALICIO MUNICIPAL

1 JOSEP LLUIS JORDÀ NAVARRO
2 MIGUEL ÀNGEL SANCHÍS JORDÀ
3 MARIA OLIVIA DOMINGUEZ MONCHO
4 GABRIEL CLOQUELL MONCHO
5 ESTELA GILABERT MONCHO
6 FRANCESC JOSEP MOCHO I TOMÀS
7 ISABEL SANCHEZ LOPEZ
8 CARLOS JORDÀ MARTÍNEZ
9 MARIA DOLORES CRESPO NEGRO

SUPLENT 1 ALAN CHANCA GINER
SUPLENT 2 MÓNICA CERDÀ CALAFAT
SUPLENT 3 FRANCISCO JOSÉ CASTAÑER MONCHO
SUPLENT 4 BENJA BONELL NAVARRO

4) PARTIDO POPULAR

1 LUIS MIGUEL TOMAS LOPEZ
2 FRANCISCO BERNARDO SELLÉS SANCHIS
3 NOEMI CRESPO LOPEZ
4 IGNACIO TOMÁS LORENTE
5 GEMMA GARCIA DOMINGUEZ
6 JOSE ANTONIO GILABERT TOMAS
7 MARIA DEL ROSARIO MONCHO REIG
8 YOLANDA CALBO MONCHO
9 GEMA VALOR MONCHO

SUPLENTES

1 JUAN PEDRO CARAVACA MARTINEZ
2 MARIA ANGELES VICTORIANO LAVIÑA
3 GUADALUPE SANMIGUEL TOMAS

dimarts, 19 d’abril del 2011

Oferta de Treball Públic a Beniarrés


Al Butlletí de la Província d’Alacant (BOP) nº 77 de data 19 d’abril de 2011, més en concret a la seua pàgina 72, ha eixit publicada una important subvenció per a l’Ajuntament de Beniarrés de 43.170,36 € corresponent a la convocatòria de la DiputacióConvocatoria de Subvenciones a Ayuntamientos de la provincia de Alicante, para potenciar políticas de empleo entre los desempleados de municipios de hasta 2.000 habitantes, anualidad 2011».

Aquesta convocatòria dotada amb 2.000.000 € va ser aprovada per part de la Diputació d’Alacant a proposta del grup socialista a l’entitat provincial i on tots els pobles menors de 2.000 habitants la rebran, depenent de la població existent.

L’Ajuntament de Beniarrés, per decret d’alcaldia, es a dir sense passar per sessió plenària, l’ha solicitada per contractar gent per a “Manteniment i Neteja de barrancs, Vigilància i Custòdia de Museu”.

Desconeixc quanta gent es pensa contractar, molts mesos, ni com serà el procés de selecció, doncs com he dit abans, la sol·licitud de la convocatòria s’ha realitzat per decret d’alcaldia. Tampoc he vist publicat hui a la web de l’Ajuntament ( tampoc a la plana inicial de la web)informació referent a l’oferta de treball que ha rebut l’Ajuntament de Beniarrés ni cartells apegats als llocs habituals informant de l’oferta de treball.

Sols em queda comunicar que la gent que estiga interessada en aquesta oferta de treball públic podrà passar-se per l’Ajuntament de Beniarrés per informar-se, on imagine que vos podran facilitar molta més informació de la qual jo dispose.

L'escola de Beniarrés seguirà amb les concentracions



Fa unes setmanes coneixíem les intencions de la Conselleria d'Educació de retallar en dos mestres el número de personal docent del CP Perputxent de Beniarrés. L'AMPA, totalment en desacord, ha decidit repetir les concentracions a les portes de l'escola totes les setmanes fins que Conselleria es pronuncie respecte a aquest assumpte i el solucione.


Més informació apareguda a ARAMULTIMÈDIA:






dilluns, 18 d’abril del 2011

Perquè no es fan públiques?

El dia a dia de la casa del poble, es a dir, de l’Ajuntament de Beniarrés, deu ser coneguda per tots per tal de saber el que ocorre, quines decisions es prenen, quins projectes es volen portar endavant i com es gestionen els nostres diners.


Moltes d’aquestes decisions es prenen en les sessions plenàries que es celebren a l’Ajuntament de Beniarrés, altres les dictamina directament l’alcalde mitjançant decrets.


Resulta com a mínim estrany que ha data de publicació d’aquest article, es a dir a 18 d’abril de 2011, a la pàgina web de l’Ajuntament de Beniarrés, una pàgina que deu representar a tot el poble, que es pagada amb els diners del tots i que deu ser el referent informatiu de tot el que ocorre al si de l’Ajuntament , es a dir a la Casa del Poble, la última acta de una sessió plenària celebrada correspon a data 24 de març de 2010.


Si, un any sense penjar ni una sola acta per a que la gent puga llegir i informar-se lliurement que es vota la poble, quines propostes fa l’oposició, quines decisions s’adopten i moltes altres coses més. La gent deu saber que ocorre al nostre Ajuntament, deu saber en que es gasten els nostres diners i no practicar l’obscurantisme no publicant ni una sola acta d’una sessió plenària al llarg del darrer any.


Aquesta mateixa reflexió que vos faig, va ser realitzada mitjançant una pregunta en una sessió plenària, preguntant per quins motius no es publicaven les actes. La resposta va ser que quan hi haguera temps els posarien les actes. En un any no ha hagut ni un sols minut per a posar-les per a que la gent estiga informada.


Per a molts serà un xorrada meua o simple desídia per part de l’equip de govern del Partido Popular però està fet amb tota la intenció per tal de que la gent no tinga aquesta informació, que podra ser a favor o en contra de l’equip de govern, però és la realitat del que ocorre al nostre Ajuntament i deu ser pública per a que qui vullga la puga llegir i informar-se.

dijous, 14 d’abril del 2011

Cal saber

Molta gent que viu a Beniarrés desconeix el funcionament de l’Ajuntament, o el vol desconeixer, a l’igual que sols vol veure rajoles i activitats, quan moltes d’aquestes rajoles i activitats son pagades per empreses a les que el consistori els déu el seu pagament.

Quan va arribar el 31 de desembre de l’any 2010, l’Ajuntament devia a empreses i proveïdors més de 250.000 €, als que cal sumar, a posteriori, els més de 53.000 € en factures que devien anar a càrrec del pressupost de l’any 2010, es pagaran a càrrec del pressupost de l’any 2011. I com no, caldria sumar factures que realitzades al llarg de l’any 2010, va ser presentades en data posterior a l’1 de gener de 2011, entrant comptablement en el pressupost de l’any 2011. Aquesta xifra ronda els més de 120.000 €.

Per tant fent un simple suma, hi havien factures per pagar per més de 423.000 €, una xifra realment alarmant i molt preocupant, a la que cal sumar el dia a dia dels primers mesos de l’any 2011.

Per un altra banda també convé saber que li se va demanar un préstec a la Diputació d’Alacant per valor de 18.000 € ( el màxim que es podia sol·licitar) per a “hacer frente a problemas puntuales de liquidez presupuestaria” (textual). Com podeu imaginar no hi ha ni per a tapar un forat si es compara amb el muntant que es deu.

Algunes de les factures que es van quedar pendents a 31 de desembre de 2010 són:


A l’empresa que va portar el conjunt de la revetlla del dia 17 d’agost, 5.900 €

A l’empresa que neteja els edificis 6 mensualitats a 2.348 € cada mes.

A l’empresa que va portar el conjunt de la revetlla del dia 18 d’agost, 7.080 €.

A la Mancomunitat el Xarpolar per la recollida d’animals solts 1.259 €

A l’empresa que porta els productes químics per al manteniment de les piscines municipals 2.080 €

A un treballador municipal, 3 mensualitats, a 677 € cada mes.

A l’empresa de la recollida domiciliaria de la brossa, 3 mensualitats, a 1.855 € cada mes.

A l’empresa encarregada del control i eradicació dels mosquits a Beniarrés, 8.908 €.

A l’empresa que subministra l’energia elèctrica, més de 14.000 € en diferents factures.

A l’empresa encarregada de la contrucció del nou Bar de la Piscina, 28.965 €.

A l’empresa encarregada de la construcció del nou gimnàs municipal, 9.908 €

A l’empresa que va realitzar focs artificials per a l’Ajuntament en Festes, 3.782 €

A la Diputació d’Alacant per diferents aportacions en obres 9.000 €

A l’empresa que va construir l’amplicació del Centre de Divulgació Artística i Músical, 34.126 €

A la Seguretat Social per diferents treballadors, 4002 €

A les Filaes per l’ajuda que se’ls dona per Festes 1.500 € a cadascuna

A la Mancomuitat el Xarpolar per serveis socials i recollida de brossa, 19.000 €

I altres ........ Com podeu llegir un variat ventall de factures que van quedar pendents de pagament a 31 de desembre de 2010, de les quals, cap d’elles es pot dir que eren un imprevist o que van ser a última hora.

Aquesta també és la realitat del nostre Ajuntament, no sols la de veure com s'inauguren obres i reformes, una realitat que molts no volen veure, però a la qual tots hem de fer front, doncs l’Ajuntament no és un ent virtual, l’Ajuntament som tots, per a lo bó i per a lo roin.

dimarts, 12 d’abril del 2011

S'haguera pogut evitar

El passat dijous, 7 d’abril, es va produir a Beniarrés una tallada general d’aigua des de les 10 del matí fins les 10 de la nit, més o menys, com a conseqüència d’una avaria a la bomba del pou del Nofre, el qual abasteix el nostre poble a l’espera de es facen les obres necessàries que posen en funcionament el pou que es va fer a la Pedrera.


Una vegada passat un temps prudencial, és moment d’analitzar com es possible que un poble es quede sense aigua potable tant de temps i si aquest fet s’haguera pogut evitar. Evidentment no es pot evitar la fallida o ruta de la bomba d’aigua però si les seues conseqüències en la població de Beniarrés.


El grup municipal socialista, quan es va enterar que Beniarrés anava a rebre un nou Pla E del Govern Central a l’any 2010, vam proposar un serie de propostes i suggeriments per tal d’invertir els més de 143.000 € que hi havia destinats al poble de Beniarrés. Les propostes les podeu llegir en aquest enllaç, però voldria destacar, d’entre elles, una proposta que diu el següent:


- Dispositius que controlen l’entrada i eixida d’aigua potable als dipòsits municipals, així com quan les bombes del pou es paren, per tal de previndre que es quedem sense aigua en cas d’averia si el personal de l’ajuntament no se n’adona.


Com podeu imaginar, aquestes propostes, juntament amb la que feia referència al dipòsit de l’aigua van ser desestimades amb els vots en contra del Partido Popular, que va optar per destinar la totalitat dels diners a construir una segona planta al Centre de Divulgació Artística i Musical.


Si hagueren fet el que proposàvem els socialistes, el passat dia 7 d’abril el poble de Beniarrés no s’haguera quedat sense aigua, doncs amb el dispositiu que proposàvem posar, bé els treballadors municipals o bé l’alcalde, hagueren detectat que hi havia un avaria doncs aquest dispositiu els haguera avisat ( normalment és de forma telefònica mitjançant un missatge al mòbil) i s’haguera pogut detectar molt més prompte i els dipòstis d'aigua hagueren tingut aigua sufcient per evitar que el poble es qudés sense aigua. Mentrestant, l’avaria s’haguera solventat i tal vegada la població de Beniarrés ni s’haguera enterat del que havia passat.


Com es pot comprovar, els socialistes tenim propostes i solucions a molts dels problemes que passen al nostre poble, per molt que hi haja gent que diga que sols fem que criticar i criticar, sense aportar cap solució o proposta, altra cosa és que ens facen cas o simplement tingam un no per resposta, pel simple fet de vindre la proposta d’on vé.

dijous, 7 d’abril del 2011

La realitat sembla ser un altra

L'Ajuntament de Beniarrés reconeix en març de 2011, factures impagades de l'any 2010 per més de 53.000 €


Un Ajuntament deu estar per a servir als seus ciutadans i ciutadanes, així com també, per a dinamitzar l’economia dels pobles com el nostre, doncs en moltes ocasions, és l’entitat a nivell local que més diners gestiona.


Però aquests diners que tots els ciutadans i ciutadanes posem en mans dels nostres governants deuen ser ben gestionats i pagar als proveïdors o empreses contractes que presenten els serveis, en un temps prudencial, sent generosos,quan diem prudencial a pagar dintre dels 60 dies des de que es presenta la factura.


Recentment, el passat dia 30 de març de 2011, es va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdtis per valor de més de 53.000 €, es a dir factures que es van presentar al llarg de l’any 2010 i que no tenen cabuda en el pressupost del mateix any, passant-se a pagar-se a càrrec de l’any 2011.


Amb l’aprovació d’aquest reconeixement no vol dir que es faça efectiu el pagament de les factures, simplement és que es reconeix que estan per a pagar i que ja anirà pagant-se.


Seria comprensible que aquestes factures foren d’imprevistos o coses de necessitat, per no és així, com podreu comprovar en algunes de les factures que exposaré. Són factures que estaven previstes al principi de l’any i que no s’han abonat a les empreses que les han presentat, o bé perquè no hi havien diners, o bé perquè s’han gastat els diners en altres coses que el govern popular a l’Ajuntament de Beniarrés ha considerat més oportú.


Tot seguit vos poses algunes de les factures que s’han reconegut ara a finals del més de març i que d’ara endavant s’aniran pagant, si hi han diners clar:


A la Mancomunitat el Xarpolar per l’arreplegada del tercer trimestre de l’any 2010, li se deu 12.676 €


A bars de Beniarrés per invitacions al llarg de la passada Fireta li se deuen 800 €


Per l’actuació de la Tuna el dia de la Purssima és deu a la rondalla que va tocar 800 €


A l’empresa que prestava el servei de grua les passades Festes Patronals d’agost és deu 1044 €


A Iberdrola per diferents factures de l’any 2010 li seu de més de 9.000 €


A la Mancomunitat el Xarpolar per l’arreplegada del quart trimestre de l’any 2010, li se deu 12.676 €


A la Creu Roja per serveis prestats en un prova de BTT li se deu 417 €


A l’empresa que neteja els edificis li se deu el mes de gener de 2010 per un valor de 2283 €


I així fins arribar a 53.000 € Com es pot comprovar, no es or tot el que rellueix al nostre Ajuntament i la realitat sembla ser un altra

dimecres, 6 d’abril del 2011

Nou blog a Beniarrés: Socialistes de Beniarrés

Els Socialistes de Beniarrés han creat un blog per tal de difondre d'una manera directa les seues propostes i reflexions, al mateix temps que s'obri una porta per a la participació els beniarresins i beniarresines. Des del blog "Beniarrés al dia" donar-li la benvinguda:


Plana del blog dels Socialistes de Beniarrés

dimarts, 5 d’abril del 2011

Més de 400 persones a la calçotada popular de Beniarrés

La setena calçotada popular torna a superar les previsions més optimistes


Més de 400 persones participaren en la setena calçotada popular de Beniarrés, poble de la comarca del Comtat.


Novament la calçotada popular organitzada per l'esquerra independentista del poble (Endavant, l'Assemblea de Joves del Comtat, i el Rogle) va reunir centenars de persones en una jornada reivindicativa i festiva. L'edició d'enguany superà totes les expectatives ja que en paraules dels organitzadors dies abans hagueren de tancar les inscripcions perquè literalment "no hi havia prou cadires en el poble". De fet en la calçotada independentista col·laboren desinteressadament veïns i veïnes de totes les edats, comerços, bars i la pràctica totalitat del teixit festiu i associatiu de Beniarrés.


La festa començà amb una cercavila de la mà de Rebrot, que recorregué els carrers del poble. Una vegada reunit el veïnat a les portes de l'antic Ateneu Popular Arrels, s'escomençà la picaeta i es llegí el parlament de l'organització que feu referència a la necessitat d'organitzar-se doncs "tornen temps difícils". Després del toc de la moixeranga, la festa continuà amb un agut i divertit cant d'estil que precedí als calçots vinguts des del Penedès, i per acabar hi hagué l'actuació de Baraka Folk. La festa s'allargà fins entrada la poqueta nit.


Noticia publicada a KAOSENLARED.NET

Més de cent persones, contra la supressió de mestres a Beniarrés

Mares, pares, veïns i alumnes s'han concentrat a les portes de l'escola
Com ja apuntàvem la setmana passada, l'escola de Beniarrés podria perdre dos mestres per al curs vinent. Front aquesta mesura de la Conselleria d'Educació, mares, pares i alumnes, així com veïns i veïnes del poble, s'han concentrat a les portes del CP Perputxent demanant una rectificació.


Fins i tot l'alcalde del poble, el popular Lluís Tomàs, ha volgut fer costat al seus veïns en el que considera "una situació d'excepcionalitat front la qual el Consell d'Educació hauria de recapacitar". De fet, ell mateix ha redactat al·legacions i s'ha posat en contacte amb la Direcció Territorial per mantenir el curs vinent la unitat de dos mestres de Primària a l'escola pública del poble. Fins el moment, encara no s'ha rebut cap resposta, però anuncien que aniran "a Alacant o on faça falta per a que es repense aquesta mesura".


Per la seua banda, la presidenta de l'AMPA de l'escola, Bienve Navarro, ha manifestat la seua voluntat per tal que des de d'alt "facen alguna cosa per arreglar aquesta situació, però que ens afecte el menys possible".


Lluís Tomàs, alcalde pel PP de Beniarrés, ha manifestat el seu disgust al conèixer que "pobles amb la mateixa ràtio d'alumnes que la nostra escola, no sofriran aquestes retallades", en el que ha considerat com un "greuge comparatiu". A més, afirma que l'Ajuntament que encapçala, ha hagut de fer grans esforços per poder "mantenir els serveis bàsics al poble, i especialment l'educació". Dirigint-se directament al Consell d'Educació i a la Conselleria, ha afirmat que "si volen mantenir els pobles com els tenim ara al medi rural, han de considerar excepcions com aquesta i estudiar els casos d'una forma més particular. En cap cas s'ha de minvar l'educació". "Estem fent tot el que podem, i només volem ser iguals que els altres pobles, no ja només en educació, també en temes com l'autovia o l'hospitalització mobiliària que hem estat defensant els últims mesos", apuntava l'alcalde.


Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA

dilluns, 4 d’abril del 2011

Xerrada - Col·loqui sobre Agricultura

--- Xerrada - Col·loqui ---

L'AGRICULTURA A LES ZONES DE MUNTANYA

Dilluns 4 d’abril a els 19:30 hores al Centre Cultural “Joan Fuster” de Beniarrés a càrrec del ponent Toni Lozano diputat socialista i portantveu d’agricultura del grup a les Corts Valencianes

_______________________________

Agrupació Local del PSPV-PSOE de Beniarrés
C/ Trinquet 03850 Beniarrés (El Comtat)


En el següent video podeu veure la presentació dels candidats socialistes a les comarques alacantines.


Darrere de la ministra Carme Cahcon, podem veure al candidat a l'alcaldia de Beniarres del Socialistes de Beniarrés, Jesus Gozalbez a l'acte celebrat a Alacant.


divendres, 1 d’abril del 2011

L'escola de Beniarrés, sotmesa als mínims

L'AMPA de l'escola Perputxent denuncia els retalls de la Conselleria d'Educació


El col·legi públic de Perputxent, situat en la localitat de Beniarrés, veurà retallades les places de docents en dos mestres per al curs vinent.


Així ho ha denunciat l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes, els qui consideren que aquests retalls de l'administració valenciana no fan sinó minvar la qualitat de vida al poble. "Si mor l'escola, mor el poble", amb aquest lema han arreplegat ja 425 signatures, les quals esperen siguen preses en consideració per a rectificar aquesta supressió que deixaria a l'escola sota mínims.


Un dels principals motius que porten a la Generalitat Valenciana a emprendre accions com aquesta, és la xifra d'alumnes matriculats a l'inici del curs. Però aquest fet és un error, segons denuncia l'AMPA de l'escola, ja que "a mig curs s'incorporen nous alumnes, principalment provinents de països estrangers, alumnes que necessiten fins i tot un recolzament especial per part del mestres. Bé per problemes amb la llengua o bé simplement per haver-se incorporat a les classes una vegada iniciat el curs". De fet, les matriculacions a l'escola de Perputxent han seguit un ritme estable en els últims set anys. Tot i el manteniment de les xifres de xiquets escolaritzats al poble, ja van patir una altra retallada d'altra unitat d'Infantil fa cosa d'un parell d'anys. És a dir, que si allò dictaminat per la Conselleria finalment arriba a complir-se, l'escola haurà perdut 4 mestres en els últims tres anys sense haver minvat el nombre d'alumnes matriculats. A més, la ratio d'alumnes per aula augmentaria a 25 xiquets i haurien de juntar-se diferents cursos amb alumnes de diferents edats.


La preocupació al poble és evident, fins i tot l'alcalde Luis Miguel Tomás ha volgut sumar-se a les reivindicacions dels seus ciutadans i ha iniciat contactes amb la mateixa administració per tal d'impedir les retallades. L'AMPA ja ha enviat escrits a la Conselleria d'Educació i a la Direcció Territorial, així com al Sindicat de Treballadors i Treballadores del País Valencià. Però el temps sembla esgotar-se, ja que havent-se publicat aquesta normativa en el DOCV del 7 de març, només queda cosa d'un mes per a que siga definitiva.


Les mares i pares d'alumnes esperen que la Generalitat Valenciana reconsidere aquesta mesura, ja que consideren que a una població com Beniarrés "situada en una zona rural on manquen els serveis basics, l'educació resulta un servei fonamental". A més, veuen en l'escola un factor clau de creixement del poble, per conviure en un entorn que per ell mateix ja és un "coeducador primordial, per ser el portador d'uns valors de soliadritat i d'humanisme. Valors que en el medi rural es mantenen, mentre que són més tendents a desaparèixer en el medi urbà". Precisament, mares, pares, mestres i alumnes, es senten privilegiats per poder gaudir d'una educació totalment integrada en la vida del municipi, per tenir una escola digna (de les poques amb menjador tot i la seua reduïda dimensió) i per desenvolupar les tasques de l'ensenyament a un entorn envejable com és als peus del Benicadell. "L'escola és un servei bàsic com ara l'atenció sanitària, s'ha de cuidar i fins i tot, no retallar-la, sinó que introduir millores i anar a més, mai a menys". Des de l'AMPA del col·legi públic de Beniarrés han anunciat més accions en breu per tal de fer que la Generalitat es faça arrere amb les seues intencions.


Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...