Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 28 de febrer del 2011

Beniarrés tindrà de nou una diputada autonòmica

La socialista Mª Vicenta Crespo figura amb el número en la llista socialista a Corts Valencianes.

La beniarresina Mª Vicenta Crespo Dominguez tornarà a les Corts Valencianes en la propera legislatura al figurar en la llista del PSPV-PSOE per Alacant en la cinquena posició. En el primer lloc figura Angel Luna, l'actual sindic del PSPV-PSOE a les Corts.

La diputada socialista ja ha estat a les Corts Valencianes en la passada legislatura 2007-2011 portant temes de grup sobre agricultura, política lingüistica i altres, a més a més , de ser la coordinadora dels representants socialistes per la provincia d’Alacant.

Per tant, el proper 22 de maig, Beniarrés tornarà a tindre una diputada a la màxima cambra política del País Valencià, les Corts Valencians, on els valencians i les valencians tenim els nostres representants i on els debaten i s’aproven les lleis que ens regulen.

Com amic, com socialista i sobretot com a benirresi, felicitar-te i esperar que la teua experiència i els teus coneixements ens ajuden a fer del nostre poble el millor lloc possible per a viure de la ma d’un nou govern municipal a Beniarrés.

Carta rebuda


Tot seguit podeu llegir una carta que ha sigut rebuda al blog " Beniarrés al dia" i on es fa una denuncia pública


Beniarrés, 27 de febrero de 2011

He leído en la web del Ayuntamiento el artículo “A limpiar el mundo” y coincido en que es una labor provechosa, pero no me parece divertida sino lamentable. También coincido en que es de agradecer la participación de voluntarios, aunque en vez de animar (que también) a más gente para que intervenga en la recogida de residuos, vería más correcto que se penalizase a quien ensucia y entonces, posiblemente, no haría falta “presumir” de que se han recogido tres veces más escombros que el año pasado.


Totalmente de acuerdo en que nuestro término debemos cuidarlo y mantenerlo limpio, pero para ello, y por nuestra culpa, es necesaria la actuación de distintos organismos (SEPRONA, Guardia Civil, partidos políticos, agrupaciones ecologistas...) y del Ayuntamiento por medio de su Concejalía de Medio Ambiente.

En nuestro término se están vertiendo escombros y se están cubriendo con tierra. No sólo son materiales inertes, sino que hay otros de alto poder contaminante, pues no están seleccionados ni clasificados.

Creo que cumplo con mi deber de ciudadano al poner, mediante este correo, en conocimiento de las autoridades locales este hecho que va en contra del respeto para con el medio ambiente y espero que, tanto por la Concejalía correspondiente como por el conjunto del Ayuntamiento (incluída oposición), se tomen las medidas oportunas para parar dichos vertidos. La ruta para llegar hasta ellos es: tomando el camino del Barranc del Port con dirección a Gayanes y en pasar el cruce del camino que conduce a la carretera (camino de la garita), hay que coger el camino que hay a la derecha que es de hormigón (creo que es el camino de la partida conocida por el Ginestar) y subir por él hasta llegar donde se nota un movimiento de tierras. Allí es donde se vierten y cubren los escombros. Las coordenadas son: 38º 49' 19.55'' N y 0º 23' 48.78'' O.

Este correo ha sido enviado simultáneamente a la Concejalía de Medio Ambiente, a “Beniarrés al dia” (blog) y a la Colla Ecologista La Carrasca de Alcoy.

Se ruega una actuación rápida y contundente por parte de dicha concejalía para evitar que dichos vertidos se sigan produciendo. Poco podrían hacer 10 ó 20 voluntarios de la campanya “A limpiar el mundo” contra toneladas de escombros. Les adjunto, también, unas fotos para que vean el terreno.

Atentamente,

Un ciudadano comprometido

divendres, 25 de febrer del 2011

Aprovació inicial del pressupost de l'Ajuntament de Beniarrés

Al BOP de la provincia d’Alacant nº 39 dedata 25 de febrer de 2011, ha eixit la següent publicació referent a l’Ajuntament de Beniarrés:

ANUNCIO DE APROBACIÓN INICIAL DEL PRESUPUESTO GENERAL Y PLANTILLA DEL PERSONAL PARA EL EJERCICIO ECONÓMICO 2011

Aprobado inicialmente en sesión extraordinaria celebrada el día 15 de febrero de 2011, el Presupuesto General, Bases de Ejecución, y la plantilla de personal funcionario, laboral y eventual para el ejercicio económico 2011, con arreglo a lo previsto en el artículo 169 del Texto Refundido de la ley Reguladora de Haciendas Locales aprobado por Real Decreto Legislativo 2/2004, de 5 de marzo y el artículo 20 del Real Decreto 500/1990, de 20 de abril, se expone al público el expediente y la documentación preceptiva por plazo de quince días desde la publicación de este anuncio, a los efectos de reclamaciones y alegaciones.

De conformidad con el acuerdo adoptado el Presupuesto se considerará definitivamente aprobado, si durante el citado plazo no presenten reclamaciones.

Beniarrés, a 16 de febrero de 2011.

EL ALCALDE. Fdo: Luis Tomás López.


Al llarg dels propers 15 dies podeu anar a l’Ajuntament de Beniarrés i examinar l’expedient del pressupost que ha previst l’equip de govern del Partido Popular per a aquest anys 2011 per al consistori beniarresi.

El pressupost va ser redactat per el PP, sent aprovat amb els 5 vots dels representants del partit de dretes i els vots en contra dels 3 representants socialistes i del representant nacionalista.

Considere que els veïns i veïnes de Beniarrés deurien examinar aquest document, ara que es troba en termini d’exposició pública, per tal de veure de primera ma, en que es pensen gastar els nostres diners, i si és el cas, demanar explicacions o presentar al·legacions al pressupost.

Com exemple ací vos deixe aquest document que forma part del pressupost per a l’any 2011 de l’Ajuntament de Beniarrés. Es tracta de l’annex d’inversions a realitzar al llarg de l’exercici.



dimarts, 22 de febrer del 2011

Diputació d'Alacant comprarà el col•legi de les Monges per a donar-li ús turístic

Vol destinar les instal·lacions a promoure el senderisme i el turisme ambiental

Crear un centre de referència per a senderisme i turisme mediambiental. Amb eixe propòsit, la Diputació d'Alacant ha acordat la compra “del col·legi de les Monges”, que han sigut desocupades recentment.


El president de la institució provincial, José Joaquín Ripoll, i “l’actual propietari de l’edifci”, es van reunir dilluns a “Muro” per a concretar els possibles usos que se li donaran a aquest enclavament de “1.134 metres quadrats”, encara ara propietat dels “hereus del Dr. Orero”.


Segons està previst, els propietaris van a valorar els terrenys i l'edifici existent, oferint l'opció a la Diputació de fraccionar el pagament en deu anys. Mentrestant, ambdues “parts” signaran un conveni per a la cessió de l'ús de “l’edifici de les Monges” a la Diputació fins que es produïsca la compra.


Ripoll defensava les possibilitats turístiques de l'enclavament , assenyalant que "donada la importància de la instal·lació, se situarà un centre de referència per al senderisme i el turisme mediambiental".


Un centre d'interpretació del paisatge, un mirador o un observatori astronòmic són algunes de les opcions que maneja l'administració provincial per a aquest “edifici” que se situa “a la població de Beniarrés”.


Segons el president provincial, "la Diputació d'Alacant està molt interessada a poder dur a terme aquest projecte, comptant amb la participació indispensable dels "propietaris", de la Generalitat Valenciana i de l'Ajuntament de “Beniarrés”.


Va afegir, d'altra banda, que “la creació d'aquest espai suposaria un suport a la situació econòmica i social d'una de les zones geogràfiques que més esforç requereixen en la nostra província, l'àrea rural de la Muntanya”.


Tècnics de la Diputació d'Alacant visitaran la instal·lació per a redactar el projecte, juntament amb tècnics de Proaguas i d'Alacant Natura Xarxa Ambiental de la Província d'Alacant.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Efectivament i com haureu pogut comprovar, la noticia i el titular estan manipulats. La vertadera noticia es aquesta ( punxa en l’enllaç) i data del 22 de febrer de 2011. Sols he canviat Ajuntament d’Alcoleja per Ajuntament de Beniarrés, amén d’altres xicotets ajustos que es troben en cursiva i negreta per a que el relat quadrara.

Sols he volgut demostrar que si la Diputació d’Alacant vol, la Generalitat Valenciana vol, els actuals propietaris de l’edifici de les Monges volen i l’equip de govern del PP a l’Ajuntament de Beniarrés volen, aquest edifici pot passar a mans publiques, bé siga la Diputació, bé l’Ajuntament de Beniarrés, per a revitalitzar la nostra economia amb el turisme rural, per a oferir als nostres majors un Centre de Dia on estiguen atesos de mans de professionals en el seu poble o per a altres projecte que el poble considere oportú.

Per desgràcia sols es ficció però perquè no convertir aquesta noticia en una realitat?

dilluns, 21 de febrer del 2011

Gràcies amics, gràcies companys

Benirres al dia va rebre dissabte el premi al millor bloc (o blog) de Informació i Noticies de les Comarques Centrals Valencianes 2009-2010. Aquesta aventura que va començar un 4 de juny de 2007 per difondre el que passa al nostre poble, els meus pensaments, les meues experiències com a regidor a l’Ajuntament i altres temes més variats, ha vestit reconeguda la seua tasca per part de la gent que expressa els seus sentiments i inquietuds a la xarxa amb els seus blogs, per a que siguen difoses i rebatudes per la gent que gasta part del seu temps en llegir-ho.


El guardó està organitzat pel bloc col·lectiu El Penjoll Art de Paraula i ací mateix teniu una crònica de la gala i la relació de premiats, amb excel·lents blocs que hauríeu de visitar. Gràcies al jurat i, sobretot, gràcies als seguidors i lectors d'aquest espai.

També gràcies a Colometa que va vindre el dissabte per la nit al bar a donar-me el premi doncs ella amb el seu blog Reflexions vora mar també hi va ser finalista. Realment em vaig emocionar, doncs solament estava acostumat a rebre crítiques i desqualificacions.Per cert: l’estatueta m’ha encantat (és allò menut que hi ha dat del bloc de veritat).

dissabte, 19 de febrer del 2011

Un dia com hui fa 7 anys


Aquesta noticia apareixia al diari el El País fa 7 anys


El Ayuntamiento de Beniarrés cambió ayer de alcalde. Los nueve ediles (4 PSOE, 3 PP, 1LP, 1APB) que conforman esta corporación debatieron la moción de censura presentada hace dos semanas por el PP que con el apoyo de los dos concejales independientes desalojó al alcalde socialista, José Vicente Sanjuan. El pleno en el que se llegó a este acuerdo lo siguieron cerca de un centenar de personas y se desarrolló entre abucheos, pancartas y aplausos de apoyo al anterior alcalde. El portavoz del PSOE, Josep Lluis Jordá, repasó los proyectos desarrollados en lo que va de legislatura y denunció que el PP pretende transformar desde el gobierno la iniciativa pública de construir un polígono industrial en Beniarrés en un negocio privado. Añadió que el PP tampoco comparte la intención de proteger el paraje conocido como Barranc de L'Encantà sino que convertirlo en una zona de ocio sin respeto por el medio ambiente.

El portavoz del PP y desde ayer nuevo alcalde de Beniarrés, Luis Miguel Tomás, argumentó que la ley ampara su decisión de presentar la moción y no existen tales intereses sino "desencantos" con el gobierno que se hacen extensivos a los concejales independientes que apoyaron la moción. Mucho más combativos los ediles independientes, que habían compartido gobierno con el PSOE, echaron en cara a sus antiguos socios socialistas la falta de diálogo, que se les facilitara unos despachos y que no se atendiera su petición para que cambiara la música del bando.


El ex alcalde, desde ayer en la oposición, aseguró que su grupo seguirá vigilante las acciones de gobierno del PP, "y que seré escrupuloso" con el trabajo.


El ex primer edil agradeció la colaboración de todos los trabajadores del Ayuntamiento y concluyó con que la moción de censura no tenía "ninguna justificación sensata". Aseguró que los últimos presupuestos que se aprobaron sin el respaldo de la oposición llevaban una carga económica heredada del anterior gobierno.
Ací teniu l'enllaç original a el diari El País

dimecres, 16 de febrer del 2011

Realitat o ficció



Ahir dimarts 15 de febrer a les 18:00 hores es va celebrar sessió plenària de caràcter extraordinari. No va assistir cap persona com a públic el que em fa pensar que la política local no interessa i sols es parla als bars i carrers o que l’equip de govern del

PP no fa res per a que la gent acudixca a les sessions plenàries com puga ser facilitar el torn de preguntes al públic assistent o fer publicitat a la web oficial de l’ajuntament o al ban municipal (no se si es va anunciar per la megafonia municipal la celebració de la sessió plenària).


El ple celebrat ahir és un dels més importants que es celebren al llarg de l’any, doncs en anaven per a la seua deliberació i aprovació el pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2011. Cal dir que aquests pressupostos han sigut elaborats unicament per el Partido Popular.

En breu faré una crònica de la sessió plenària i també exposaré de forma més detallada el pressupost del consistori beniarresí per a l’any 2011. Però no voliar deixar per a més endavant l’exposició de les inversions que el Partido Popular té previstes realitzar al llarg d’aquest any.

Tot seguit vos detallaré les inversions a realitzar i que figuren al pressupost de l’any 2011 i com s’han de finançar:

1.- Reforma del Centre de Salut: Valorada en 20.088 € i que van finançades al 100% per la Conselleria.

Es pretén reforma el consultori del metege


2.- Equipament, senyalització i mobiliari urbà: Valorada en 1.700 € i finançades al 100% per la Conselleria

Ací es pretén posar un termòmetre i un rellotge


3.- Equipament del Gimnàs: Valorat en 6.000 € i finançat per la Conselleria al 100%.

Ací es pretén equipar el gimnàs que s’està construint dalt dels vestidors de la nova piscina.


4.- Reforma Piscina Municipal de La Para: Valorada en 108.000 € i finançada per la Conselleria.

Ací es pretén reforma la piscina vella, imagine que per obrir-la. Es a dir, un any després de construir-se una nova piscina, l’ajuntament de Beniarrés vol arreglar l’antiga piscina. I com a ignorant en la matèria em pregunte, no s’haguera pogut arreglar abans de construir la nova piscina?, Aquest any que tindrem dues piscines municipals?, o simplement és fum de canyot per acallar les veus que van criticar el tancament de la piscina vella?, es açò un reconeixement de que la nova piscina no val per a nadar i es queda menuda?


5.- Recuperació i senyalització de la Senda de l’Enserrellar: Valorat en 14.162 € i finançat per la Conselleria.

Es pretén recuperar una antiga senda.


6.- Adequació Mediambiental del Barranc de l’Encantà: Valorada en 107.000 € i finançada per la Diputació d’Alacant.

L’Ajuntament de Beniarrés ha sigant un conveni amb la Diputació per tal d’adequar el Barranc de l’Entanà. Segons les informacions de que dispose, el que es pretén és fer una zona recreativa en lo que era l’antic Camp de Tir amb taules i jocs infantils, així com torradors. En cap moment s’actua en el toll del Barranc de l’Encantà.


7.- Ampliació de local de ús oci-esportiu-terapeutic: Valorada en 120.000 € i finançada al 95% per la Diputació d’Alacant.

Es pretén construir un nou local damunt de l’actual bar de la nova piscina, es a dir, un altre edifici més, en aquest cas per a que serà?


8.- Camins: Inversió valorada en 78.567 € i que va finançada al 95 % per la Diputació d’Alacant.

Es pretén asfaltar camins de titularitat municipal.


9.- Millora de la xarxa de sanejament: Inversió valorada en 39.042 € del quals el 95 % els paga la Diputació d’Alacant.

Es pretén canviar la xarxa de clavegueram de part del carrer Rosa Escrig i Mª Luisa Pastor.


10.- Mobiliari i Equipament: Inversió de 5.000 € i finançat al 95% per la Diputació


11.- Mobiliari Centre Social: Inversió valorada en 12.000 € i finançada al 95% per la Diputació d’Alacant.

12.- Implantació de Gespa Natural al camp municipal de futbol: Actuació valorada en 11.732 €

Es pretén plant el camp de “La Parà” amb gespa natural. Resulta increïble que l’ajuntament pretenga gastar-se 12.000 € posant gespa, quan en quasi tots els poble que poden estan llevant la gespa natural dels camps de futbol per el seu elevat cost de manteniment, l’elevat consum d’aigua i per la ma d’obra que cal posar per a tindre un camp de gespa natural en les mínimes condicions per a la pràctica del futbol. Tingam un miqueta de trallat i no tirem 12.000 € que no anem gens sobrats.

Doncs bé, aquestes son les inversions que figuren al pressupost que ha elaborat el PP per a l’any 2011. De totes les inversions dalt assenyalades, sols Recuperació i senyalització de la Senda de l’Enserrellar i Adequació Mediambiental del Barranc de l’Encantà estan avuí en dia confirmades i atorgades, la resta “ puede o no puede” i si tenim en compte que l’any passat hi havia al capítol d’inversions 1.250. 000 € i sols es va executar 233.000 €, , a més a més, de sumar-li l’estat pràcticament de quebra tècnica en que es troba la Generalitat Valenciana, podem fer-se una idea de lo “real” que es aquest capítol d’inversions.

dimarts, 15 de febrer del 2011

El blog “Beniarrés al dia” finalista dels 2ns Premis Blocs del les Comarques Centrals del País Valencià

El blog és finalista dintre de la categoria “Informació i Noticies”





El Penjoll. Art de paraula i l'Associació Eco-cultural la Garrofera tenen el gust de convidar-vos al Dia del Judici Final, és dir, l'acte de lliurament dels 2ns Premis Blocs de les Comarques Centrals, que tindrà lloc el proper dissabte, 19 de febrer, a les 18h., a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia de Crespins.

La presentació i animació de l'acte serà responsabilitat del duo Els Toni's, format pel polifacètic artistaToni de l’Hostal i l’escriptor flamenc (concretament, de Bèlgida) Toni Espí.

Per acabar-ho de rematar i que quede ben xuli contarem, ni més ni menys, que amb l'actuació delcantaor Pep Gimeno "Botifarra", de qui sobren presentacions. Mi sostingut, cantautista millor grup revelació dels Premis Ovidi 2010, també ens cantarà alguna. El president Frank, de l'obra Corrüptia, no crec que el fem cantar però algun discurs... Josep Lluís Abad, Flor Natural dels Jocs Florals de Nules 2010, ens recitarà algun dels seu lliris... També podrem gaudir dels grups musicals de culte Terradefoc iThe Mateta de Fenoll Faulk Ban... I qui sap si no hi haurà alguna sorpresa més.

El jurat format per:

Toni Cucarella, autor del bloc Toni Cucarella en Roba de Batalla, guanyador a la categoria Política i millor bloc de les Comarques Centrals 2008

Joan Sanchis, autor de El mirador Valencià, bloc guanyador a la categoria de Notícies i informació2008.

Josep Artes, autor de A ta mare va que fumes, bloc guanyador a la categoria d’Art i Audiovisual 2008.

Lucrècia de Borja i Bairén, autora de Les dones no som (tan) complicades, bloc guanyador a la categoria d’Humor 2008.

Carles Mulet, autor de Nausica, bloc guanyador a la categoria de Literatura 2008.

Ha decidit els següents finalistes per categoria (la nostra enhorabona a tots ells):


a) ART I AUDIOVISUAL:

b) ACTIVISME I ASSOCIACIONS SOCIOCULTURALS:

c) EDUCACIÓ, CIÈNCIA I TECNOLOGIA:

c) PENSAMENT, ÈTICA I POLÍTICA:

d) INFORMACIÓ I NOTÍCIES:

e) ACTIVITATS FÍSICOESPORTIVES:

f) LITERATURA:

j) MEDIAMBIENTAL:Menuda Natura


i) MISCEL·LÀNIA:Com Cagalló per Sèquia!!

j) BLOC REVELACIÓ:Menuda Natura

Esteu tots convidats a l'acte (especialment els finalistes, no falteu!). Recordar-vos també que l'entrada és gratuïta (que a ningú li prenguen el pèl en la revenda!).Ací podeu vore i recordar l'acte de lliurament dels 1rs Premis Blocs.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Ple Extraordinari a l'Ajuntament de Beniarrés


Per al dimarts 15 de febrer a les 18:00 hores, l’alcalde - president de l’Ajuntament de Beniarrés, ha convocat una sessió plenària de caràcter extraordinari amb el següent ordre del dia:

1.- Aprovar l’esborrany de les actes de les sessions de 29 de desembre del 2010 i 21 de gener de 2011.

2.- Dació de compte de la resolució 215/2010, de 30 de desembre, per mitjà de la qual s’acorda la pròrroga del Pressupost General de la corporació per a l’exercici 2011.

En aquest punt es dóna compte del decret pel qual es prorroga el pressupost de l’any 2010 per a l’any 2011 fins que no s’aprove el nou pressupost per al present any. És tot el mateix menys el capítol d’inversions.

3.-Acordar, si és procedent, l’aprovació inicial del Pressupost General de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’exercici 2011 i la plantilla de personal.

Es tracta d’aprovar el pressupost per a l’any 2011. Patix un retallada d’uns 500.000 € respecte al de l’any 2010. Vaja per davant que en cap moment se’ns ha convidat a participar en la seua elaboració, sent que al mes de maig hi ha eleccions municipals i autonòmiques. En breu vos donaré més detalls que realment vos sorprendran.

Respecte a la plantilla de personal, dir que no que no es crea cap plaça de treball públic nova. Recordar que encara estan per a traure dues places que ja van ser aprovades fa uns anys: una plaça d’operari de serveis múltiples i l’altra d’auxiliar administratiu.

4.- Acordar, si és procedent, l’adjudicació de la parcel·la 7.2 del polígon industrial de Beniarrés.

En aquest punt es pretén acordar la venda d’una parcel·la del polígon industrial, després de la renuncia del seu anterior propietari. Sols cal que el govern municipal del PP faça complir el plec de condicions i que els nous propietaris instal·len un projecte empresarial i creen llocs de treball. El mateix hauria de fer-se amb els propietaris que les van comprar fa anys i que malauradament sols han vist males herbes sobre aquestes parcel·les.

5.- Acordar, si és el cas, l’amortització de la compensació del deute en que poguera incórrer per l’impagament de l’obligació que es deriva de l’operació de tresoreria, en el cas de que es produïra, amb recursos a que poguera tindre dret de la gestió tributaria de SUMA.

L’alcalde de Beniarrés vol demanar un préstec de 18.000 € per a fer front “ a problemas de liquidez temporal” a la Caixa de Crèdit Provincial i aquesta entitat vol assegurar-se el seu cobrament amb el que recapta SUMA dels impostos i taxes que l’Ajuntament de Beniarrés ha delegat per a que siguen cobrades.

6.- Dació i ratificació de la resolució d’alcaldia 9/2011, de 12 de gener

7.- Dació i ratificació de resolució d’alcaldia 16/2011, de 17 de gener.

8.- Dació i ratificació de la resolució d’alcaldia 22/2011, de 17 de gener de 2011.

9.- Informes d’alcaldia.

10.- Atorgament, si és el cas, de llicències urbanístiques.

Sols hem queda convidar-vos a assistir-ne a la sessió plenària doncs l’aprovació del pressupost és un dels punts més importants que un consistori aprova en tot l’any.

dijous, 10 de febrer del 2011

Llargues per resposta



El passat 13 de gener el grup municipal socialista va presentar aquestes tres instàncies per a que forem contestades per l’alcalde de Beniarrés, Luís Tomàs. El passat dia 28 se’ns va entregar una notificació en la quals se’ns “contestava” a les preguntes i questions presentades.

A continuació vos expose tres instàncies que el grup municipal socialista va presentar al registre de l’Ajuntament de Beniarrés per a que foren contestades per part de l’equip de govern, fent referència a diferents temàtiques que afecten al nostre poble.

La primera instància fa referència a l’actual situació de paràlisis de la urbanització del PAI del Dr. Orero i diu el següent:

EXPOSA:

El nostre grup, arreplegant les preguntes que ens fan els veïns i veïnes de Beniarrés i front a la inactivitat en la urbanització del PAI de l’àrea de repartiment nº 1 del Pla General d’Ordenació Urbana de Beniarrés, més coneguda com del Dr. Orero.

SOL·LICITA:

Saber si ha prescrit la condició d’agent urbanitzador de Cesar Gilabert Solanes del PAI de l’àrea de repartiment nº 1 del Pla General d’Ordenació Urbana de Beniarrés i si l’Ajuntament de Beniarrés li ha llevat la condició d’urbanitzador.

Els motius pels quals no ha passat per el Ple de l’Ajuntament de Beniarrés l’aprovació del projecte de reparcel·lació del PAI de l’àrea de repartiment nº 1 del Pla General d’Ordenació Urbana de Beniarrés.

Saber si l’Ajuntament de Beniarrés ha al·legat el projecte de reparcel·lació tal com ens va informar en sessió plenària l’alcalde de Beniarrés, data de l’al·legació i motius de al·legació, així com la resposta per part de l’agent urbanitzador.

La segona instància fa referència a les actuacions i les mesures que pensa adopatar l’equip de govern del PP pel que fa a la piscina vella, abans de que el seu deteriorament siga irreversible. La instància diu el següent:

EXPOSA:

Per a portar endavant la nostra tasca de control i fiscalització de les accions del govern municipal de l’Ajuntament de Beniarrés

SOL·LICITA:

Se’ns facilite i se’ns conteste a les següents qüestions:

1.- Quines mesures preventives o actuacions s’estan realitzant o es pensen portar endavant per evitar el deteriorament de la piscina municipal vella?

2.- Quins sons els projectes o propostes previstos per a l’antiga piscina municipal una vegada posada en funcionament la nova piscina?

I la tercera instància fa referència a les inversions que estaven pressupostades per a ser una realitat al llarg del passat any i que no han vist la llum. Volem saber els motius pels quals no s’han portat endavant i que passarà amb aquestes inversions en un futur. La instància diu el següent:

EXPOSA:

Finalitzat l’any 2010 hem comprovat que gran part de les inversions previstes a “l’Annex d’Inversions a Realitzar en l’Exercici ”, es a dir al llarg de l’any 2010, no s’han portar endavant.Les inversions a realitzar i que figuraven al pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés, aprovat amb els únics vots del Partido Popular, sumen un total de 796.105 €

SOL·LICITA:

Saber per quins motius no s’han adequat i asfaltat els camins que es tenien previstos a l’Annex d’Inversions per part de la Conselleria amb un pressupost de 65.162 € i que anaven subvencionats al 80%

Saber per quins motius no s’han adequat i asfaltat els camins que es tenien previstos a l’Annex d’Inversions per part de la Diputació d’Alacant amb un pressupost de 74.841 € i que anaven subvencionats al 95%

Saber per quins motius no s’ha portar endavant la Revisió del Pla General de Beniarres que figurava a l’Annex d’Inversions per a l’any 2010 amb un cost de 56.100 €, dels quals el 60% el pagava la Diputació d’Alacant i el 40% restant la Conselleria.

Saber els motius pel qual no s’ha portat endavant la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable per al municipi de Beniarrés que figurava a l’Annex d’Inversions ( ja figurava l’any 2009) amb un cost de 600.000 € i que anava integrament finançat per la Conselleria.

Doncs bé, la contestació que se’ns ha donat és la següent:

“Resultando que la informacion solicitada requiere de recopilación de información y por ende, la dedicación extraordinaria por parte del personal administrativo del Ayuntamiento.

Resultando que en fechas actuales, la actividad administrativa en cuanto a volumen de trabajo es de gran consideración, tales como elaboracionón de Presupuestos, cierre contable, justificación de transferencias de otras Adminstraciones y otras”

RESUELVO:

PRIMERO: Conceder la solicitud de informacion pretendida por el grupo municipal socialista de conformidad a las instancias mencionadas.

SEGUNDO: La aportación de la información será facilitada por el Ayuntamiento en fechas brevers, condicionado al volumen de trabajao y previa convocatoria al solicitante para su retirada, sin perjuicio de que su estudio y debate se desarrolle en sesion plenaria”

Es a dir, i per a que s’entenga. La informació com diu el punt primer de la resolució no se’ns pot negar però com bé diu al segon punt, la informació sol·licitada se’ns facilitarà quan els vinga en gana, doncs sempre poden dir que tenen “molt de treball” i que no han tingut temps per a facilitar-la.

Una cosa queda bastant clara, NO fa falta cap informe ni cap documentació dels serveis administratius de l’Ajuntament per a contestar al poble de Beniarrés que pensa fer l’actual equip de govern am la piscina municipal vella ni quines mesures s’han prés per tal d’evitar el seu deteriorament.

Tampoc fa falta cap informe jurídic ni tècnic per a que informe al poble de Beniarrés per quins motius no s’han executat les inversions previstes al pressupost de l’any 2010.

I finalment, podria fer falta però tampoc es necessari que l’Ajuntament diga si la condició d’agent urbanitzador del promotor de l’Area de Repartiment Nº1 més coneguda com del Dr. Orero, ha prescrit o no, davant el no començament de la urbanització. Simplement amb un si o un no sobra.

Evidentment, s’han posat als serveis administratius i jurídics pel mig per tal de no contestar a les preguntes fetes per el grup municipal socialista i que interessen a molta gent de Beniarrés, amb l’agreujant de que tenim a dos polítics del PP, l’alcalde i la tinent d’alcalde que estan alliberats políticament i que cobren un sou que paguem tots els contribuents.

dimecres, 9 de febrer del 2011

Taula rodona: L'agricultura i el minifundisme a la nostra comarca




El dissabte 12 de febrer a les 17 h en el Centre Cultural Joan Fuster tindrà lloc la taula rodona sobre el futur de l'agricultura en el minifundi i ens exposaran els ponents el cas de la microvinya.


Contarem amb la presencia de Joan Cascant, que està al capdavant d'un projecte de microvinya i elabora vins i olis de gran qualitat al Celler de la Muntanya. També ens acompanyarà Ramon Mampel, secretari general de la Unió de llauradors i ramaders.
A les 14 h farem un dinar per tot aquell que s'apunte trucant al telèfon 618346594 cal confirmar

dimarts, 8 de febrer del 2011

Perilla el bingo?

Hui llegia la dia Informació un article titulat “A por la linea” en el qual es narren com a un llar de jubilats han tingut que deixar els cartons i les boles a un racó en compliment del reglament del Govern Valencià que diu textualment que aquest joc només pot practicar-se en les sales de bingo homologades, "que han de tenir la prèvia autorització d'instal·lació i el permís de funcionament ".Així mateix, el decret estableix com a "falta molt greu" l'explotació de sales de bingo sense permís.

Aquesta Llei de Joc del Govern Valencià, prohibeix jugar al bingo en edificis de titularitat municipal i sols permet la pràctica d’aquest joc si és d'interès per els socis, únicament amb caràcter recreatiu sense que hi hagi cap tipus d'aposta, es a dir, es podrà jugar amb cigrons o faves però no amb diners.

Com tots sabreu, al Llar de les Mestresses de Casa de Beniarrés es habitual la pràctica d’aquest joc entre els i les seus afiliats, per tant si es compleix el que diu el reglament del joc del Govern Valencià aquesta pràctica seria il·legal i podria constituir un delicte, evidentment de poca gravetat, però que si s’estaria infringint la llei.

Considere que caldria buscar altres col·lectius semblants i que juguen a aquest joc per demanar un canvi en la Llei dictada per el govern valencià doncs en cap moment s’està fent competència deslleial a cap empresa, si no que tant sols, és una forma de passar una bona vesprada amb els amics i les amigues.

dilluns, 7 de febrer del 2011

Com el torró

El proper 22 de maig es celebren les eleccions locals a tots els municipis de l’estat espanyol. També a la nostra terra es celebren eleccions autonòmiques.

Igual que passa amb el torró per el Nadal on es un dolç que ens visita periòdicament en aquestes dates, no menjant-ne la resta de l’any doncs el mateix passa amb una certa gent que, a l’igual que el torro, quan hi han eleccions locals, tornen a empadronar-se a Beniarrés per a poder votar. Una vegada han votat als pocs mesos es tornen a desempadronar fins les properes eleccions locals.

Com en els pobles, bàsicament tots es coneixem i sabem de quin peu coixegem, aquesta gent és simpatitzant del Partido Popular i per tant l’únic motiu del seu nou empadronament en el nostre poble és exercir el seu dret a vot.

Aquesta gent té casa a Beniarrés, per tant es poden empadronar, però la seua residència habitual i el seu treball està fora del poble, per tant en cap moment es la seua intenció el vindre a viure de forma habitual a Beniarrés, per la qual cosa considere que és una prostitució del dret a votar i elegir els nostres representants que ens ha oferit la Constitució Espanyola.

dimecres, 2 de febrer del 2011

Declaració de bens i activitats dels regidors de l'Ajuntament de Beniarrés

Hui ha eixit publicat al BOP nº 22 de data 22 de febrer de 2011 (a la pàgina 42) la relació de bens dels 9 regidors, inclòs l’alcalde, que formem l’Ajuntament de Beniarrés.

Per aclarir alguna dada que voreu tot seguit, cal dir que els actius son les cases que u té, les propietats o terrenys dels quals disposa. El valor total d'altres bens, son els diners que es tenen a compter corrent o en les llibretes d'estalvi. El passiu son el que deu en prèstecs i deutes. I les activitats son els ingressos per la seua activitat laboral. Cal dir que tot fa referència a dades de l’any passat, es a dir, a l’any 2010.

L’edicte publicat diu el següent:


En virtud del Decreto 191/2010 de 19 de noviembre del Consell por el que se regulan las declaraciones de actividades y bienes de los miembros de las corporaciones locales de la Comunitat Valenciana, se procede a la publicación de la declaración de actividades y bienes de los concejales del Ayuntamiento de Beniarrés

LUÍS TOMÁS LÓPEZ
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Alcalde del Ayuntamiento de Beniarrés.

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 0 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 5.500 €
TOTAL: 5.500 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 0 €
3. Actividades: 28.000 €


YOLANDA CALBO MONCHO
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Concejal de las Áreas de Cultura, Juventud, Infancia y de la Mujer

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 19.386´6 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 1000 €
TOTAL: 20.386´6 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 0 €
3. Actividades: 12. 300 €

FRANCISCO JOSÉ TOMÁS LÓPEZ
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: .

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 30.241´34 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 24.000 €
TOTAL: 54.241´34 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 0 €
3. Actividades: 300 €

FRANCISCO BERNARDO SELLÉS SANCHÍS
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Concejal de Deportes y Medio Ambiente

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 0 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 1.850 €
TOTAL: 1.850 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 0 €
3. Actividades: 0 €

IGNACIO TOMÁS LORENTE
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Concejal de Fiestas, Comercio y Promoción del Valenciano

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 0€
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 22.300 €
TOTAL: 22.300 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 22.000 €
3. Actividades: 6.384 €

JOSEP JORDÀ NAVARRO
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Concejal del Grupo del Bloc

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 33.536´53 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 5.000 €
TOTAL: 38.536´53 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 95.000 €
3. Actividades: 31.034´60 €

MARÍA TERESA GILABERT CASTELLÓ
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Concejal del Grupo Municipal Socialista

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 95.538´315 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 13.000 €
TOTAL: 108.538´15
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 6.000 €
3. Actividades: 35.037´64 €

JOSÉ VICENTE SANJUAN CAMPS
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Concejal del Grupo Municipal Socialista.

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje
de titularidad): 21.500 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 18.483´405 €
TOTAL: 39.983´405 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 8.000 €
3. Actividades: 27.963´13 €


FREDERIC JORDÁ CRESPO
Cargo público orígen de la declaración
Denominación: Concejal del Grupo Municipal Socialista.

1. Activo
1. Bienes inmuebles (según valor catastral y porcentaje de titularidad): 27.500 €
2. Valor total de otros bienes (según porcentaje de titularidad): 3.703´00 €
TOTAL: 31.203´00 €
2. Pasivo
Creditos, préstamos, deudas etc… 0 €
3. Actividades: 5.112 €

dimarts, 1 de febrer del 2011

Inauguració de la setena etapa del Cami de Santiago

Diumenge 6 de febrer es presenta el tram Beniarrés - Albaida


Huit poblacions de la Vall d'Albaida s'han unit a la xarxa de rutes del Camí de Santiago (en valencià, Camí de Sant Jaume). Es tracta d'un itinerari que parteix des del municipi de Beniarrés i finalitza a la Casa El Clau d'Albaida i que es pot realitzar tant a peu, amb bicicleta o a cavall. Aquesta etapa esta emmarcada dintre del Projecte Xàbia - Camí de Santiago, des del que es treballa amb l'objectiu de crear un camí des de Llevant fins a Santiago de Compostela. Des que es va iniciar aquesta iniciativa en maig del 2010 s'han sumat al projecte nombroses persones, entitats i associacions, a més dels municipis de Xàbia, el Verger, Pego, l'Adsubia, Forna, Villalonga, l'Orxa, Beniarrés. Així, aprofitant que Xàbia està al punt més a l'est de la Comunitat Valenciana, es va pensar en obrir aquesta ruta per connectar-la per sendes, vies verdes i camins, a través de diferents municipis, fins arribar a Almansa, on enllaçaria amb l'històric Camí de la Llana. Les diferents etapes, entre 6 i 20 quilòmetres cada una, inclouran informació d'allotjaments, hotels, cases rurals, pavellons esportius o cases parroquials per al descans dels pelegrins.

PROGRAMA INAUGURAL DE LA 7A ETAPA CAMÍ DE SANTIAGO BENIARRÉS-ALBAIDA

09:00 h. Benedicció del Camí a la Parròquia de Beniarrés.

09:30 h. Acreditacions i eixida de Beniarrés per la Serra de Salem.

13:00 h. Esmorzar a Font Freda (cal portar l’esmorzar).

15:00 h. Arribada a la Casa “El Clau” d’Albaida, on es realitzarà
l’acte de traspàs de l’organització a ALBAIDA.

A continuació, Dinar del Pelegrí amb un preu de 6 €/pers.
(Ensalada, paella, fruita fresca, cafè o gelat, beguda i pa)

Informació, inscripcions i reserves: Tourist Info d’Albaida tel. 962390186

Itinerari: Parròquia de Beniarrés. Camí forestal pels termes municipals de: SALEM - BENIATJAR - OTOS - BÈLGIDA - CARRÍCOLA - EL PALOMAR - ATZENETA D’ALBAIDA - ALBAIDA.

Duració aprox.: 5:30 h. a peu, 3:30 h. a cavall i 3:00 h. amb bicicleta. Km.: 22,375

Equipament: roba d’abric, bon calcer, esmorzar i aigua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...