Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 29 de juliol del 2010

Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés

Per aquest dijous 29 de juliol a les 19:30 hores, hi ha convocada sessió plenària de caràcter extraordinari. Aquesta sessió estava convocada per al dimecres 28 de juliol, però com molts sabreu, fa faltar el pare i el iaio de dos regidors del PP.

Els punts que formen l’ordre del dia són els següents:

1.- Dació i aprovació de l’Acta de les sessions plenàries núm. 10 i 11, celebrades el dia 30 de juny dels 2010 i 18 de juny, respectivament.

2.- Ratificació de la Resolució d’Alcaldia núm. 12/2010, d’elevació a definitiva de l’adjudicació de l’expedient de contractació de l’obra LOCAL D’OCI-ESPORTIU TERAPÈUTIC, inclosa en el programa RURALTER-LEADER, a favor de D. Juan Carlos Sellés Jordà.

3.- Aprovació del Plec de Condicions per a la licitació de la concessió demanial i gestió del Local adjunt a la Piscina Municipal per a la instal·lació i funcionament d’un bar.

4.- Llicències urbanístiques

5.- Informes d’Alcaldia.

Aquest sons els punts que formen l’ordre del dia, i com bé podreu imaginar, el pun més importar és l’aprovació del plec de condicions per adjudicar la gestió del bar que s’està construint a la nova piscina, al carrer Dr. Orero.

Hi ha números i dades molt interessant en aquest plec que encara no es poden fer públiques però si que es pot dir que el concurs serà per mitjançant un negociat sense publicitat i sols es farà ban o el boca a boca tenint que anar a l’ajuntament a interesar-se o inscriure’s, el que vol dir que no li serà donarà publicitat en cap document oficial. També dir que serà a l’alça, es a dir, el que més diners done, serà l’adjudicatari. També cal assenyalar que l’adjudicatari, està obligat a fer unes obres que posa al plec de condicions.

Una cosa desconeixc i que no se’ns ha informat i es si els actuals adjudicataris del bar de la piscina vella, tenen dret o preferència alhora d’entrar al concurs d’aquesta adjudicació, doncs tenien un contracte de 4 anys (2+2) i encara s’està en el segon.

Sols em queda convidar-vos a la sessió.

dimecres, 28 de juliol del 2010

Castelló de Rugat segueix les passes de Beniarrés


Fa uns mesos, ARAMULTIMÈDIA ja va informar que Beniarrés presentava una iniciativa que pretenia recollir imatges antigues de la localitat del Comtat per a digitalitzar-les i donar-les a conéixer a través d'un blog: http://imatgesbeniarres.blogspot.com/ -


Ara, hem sabut, que a Castelló de Rugat ha nascut una iniciativa molt semblant, en la que qui vulga pot aportar les fotografies antigues que tinga a fi de documentar la vida de la localitat de la Vall d'Albaida i donar-la a conéixer a través també d'un blog: http://castelloderugat.blogspot.com/


dimarts, 27 de juliol del 2010

Bases de l’Oferta de Treball Públic

A la web de l’Ajuntament de Beniarrés es poden llegir les bases que han de regir el procediment de funcionarització de la plaça d’operari de serveis múltiples de conformitat amb l’Ofert d’Empleo Públic de 2010.

Per Resolució d'Alcaldia de data de 16 de juliol del 2010, es a dir, per decret de l'alcalde, es van aprovar les bases i la convocatòria del concurs-oposició restringit per a l'accés a la funció pública del personal laboral de l'Ajuntament de Beniarrés, per a la funcionarització de la places d'Operari de Servicis Especials, pertanyent a l'Escala Administració Especial, grup E, nivell 14 i s'obri el període d'informació pública.

El punt tercer son les condicions i requisits dels aspirants, el qual diu:

Per a formar part en les proves de selecció, serà necessari:


a) Pertànyer a la plantilla de personal de l'Ajuntament amb un contracte de treball, i estar ensituació d'actiu, i amb una antiguitat anterior a l'entrada en vigor de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, EBEP (13 de maig de 2.007).

b) Estar exercint el lloc de treball que és objecte de la present convocatòria, tal com consta en la relació de llocs de treball.

c) Estar en possessió del títol exigible, o en condicions d'obtindre-ho, en la data en què acabe el termini de presentació d'instàncies (Certificat d'Escolaritat o equivalent)

d) No patir malaltia o defecte físic que impedisca l'exercici de les corresponents funcions.

e) No haver sigut separat, per mitjà d'expedient disciplinari, del servici a l'Estat, a les comunitats autònomes, o a les entitats locals, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques.

f) Comprometre's a realitzar el jurament o promesa del càrrec, tal com s'establix en l'article 9 del Reial Decret 707/1979, de 5 d'abril. Estos requisits hauran de posseir-se en la data de finalització del termini per a la presentació d'instàncies.


Podeu llegir totes les bases senceres en aquest enllaç

dijous, 22 de juliol del 2010

Nou premi per a Daisel Innova

Els germans Carlos i Ximo Tomàs reben un nou reconeixement al seu projecte innovador.



Noticia apareguda al diari Información:



"Las empresas EmocionaMedia, de Alcoy, y Daisel Innova, S.L., de Muro, han ganado los premios del CEEI al "Mejor Proyecto Empresarial" y a la "Mejor Trayectoria Empresarial", respectivamente. EmocionaMedia es una empresa alcoyana vinculada al sector de la comunicación y de la publicidad, que se dedica al desarrollo de campañas de publicidad y también trabaja como una agencia de comunicación. El esfuerzo que ha realizado su equipo en los dos últimos años ha sido premiado el galardón de "Mejor proyecto empresarial".


En esta categoría han quedado dos finalistas: 3CS Technology, de Cocentaina y que se dedica a ofrecer soluciones tecnológicas al sector industrial y Kavisha Pharma S.L., de Onil, que realiza generadores de ozono para las aplicaciones agrícolas. El trabajo de Daisel Innova, S.L, que se dedica a la fabricación de material eléctrico, también ha obtenido un reconocimiento acreditándole el premio a la "Mejor trayectoria empresarial".Los premios se entregaron en la sede del CEEI de Alcoy"

dimecres, 21 de juliol del 2010

Inauguració de la nova piscina municipal


Dimecres 21 de juliol a les 20:00 hores amb la presència del president de la Diputació d’Alacant, Jose Joaquin Ripoll

Hui s’inaugura la nova piscina municipal de Beniarrés. Una obra finançada per la Diputació d’Alacant amb un cost de 240.000 € i que ha patit nombrosos canvis, doncs al primer projecte, la piscina tenia forma de “ L” i posteriorment, va ser canviat al format actual doncs ocupava terreny que no era dotacional. També cal assenyalar, que els vestidors que s’han construït, careixien de serveis per a persones minusvàlides, un “oblit” que s’han tingut que fer “meravelles” per a poder complir la normativa. Aquests son alguns xicotets detalls que vos puc contar però de segur que hi han molts però que molts més, com refer de nou el mur de pedra perquè s’havia quedat massa baixet o el plantar gespa, quan tots sabem que no té que acabar ni l’estiu.


Imatge de la nova piscina quan s'estava construint (foto de Meteo Beniarrés)

La nova piscina s’inaugura demà però la vella no es tanca, es a dir, tindrem a Beniarrés dues piscines municipals. Per a fer front a aquest desgavell que ens constarà un bon grapat d’euros en sous de manteniment, productes químics, energia elèctrica i, com no aigua, ara, segons informació recollida de la gent, s’ha contractat un nou socorrista. I es que sembla ser que a l’Ajuntament li sobren els diners.

Es construeix una nova piscina dintre del poble perque segons el Partido Popular i l’equip de govern de l’Ajuntament de Beniarrés, era un perill el que els xiquets i xiquetes anaren a la piscina, doncs van per la vorera que va per el costat de la carretera, a més a més, de perdre aigua per els “esquipers” (crec que es diu aixi) però no es va fer ni gens ni mica per solventar la perduda d'aigua des que es detecta aquesta perduda. Una vegada que ens contrueix la nova piscina, s’opta per mantindre les dues oberts, on està el trellat?, o es que ara no hi ha perill?, o es que ara no perd aigua l'antiga piscina?. Sincerament no ho entenc i pense que molta gent tampoc, ni crec que el poble de Beniarrés es puga mantindre aquest privilegi.

Tot sembla indicar, que serà el president de la Diputació d’Alacant, Jose Joaquin Ripoll el qui vinga a inaugurar-la, tal com diu el diari digital “ARAMULTIMEDIA”, doncs a la seua noticia diu “Por otra parte, hay que señalar que este miércoles Ripoll hará su primera visita a la comarca tras su detención. A las 19 horas visitará las obras de la rotonda de Batoy en Alcoy, acompañado del alcalde. A las 20 horas, inaugurará la piscina municipal de Beniarrés.” i posteriorment hi haurà un vi d’honor. Per tant demà vorem el sortidor de l’entrada del poble en funcionament i un fort desplegament d’alcaldes i regidors del PP de la comarca per a recolzar a Ripoll imputat per 5 presumptes delictes.

Sincerament, una vegada construïda la nova piscina, ara cal gaudir-ne d’ella però que tinguen trellat, Beniarrés no es pot permetre el tindre dues piscines municipals obertes al mateix temps amb la despesa que suposa per al nostre poble, però qui tinga la majoria dels vots que decideixca el que més l’interese, al poble.

dilluns, 19 de juliol del 2010

Si vols formació musical, te l'hauràs de pagar

El Consell ofega ara els conservatoris de música dels pobles amb retallades del 60%



Després de les escoletes, ara el torn ha sigut per als 21 conservatoris professionals de música repartits pel territori valencià. En estos centres, que són una font inesgotable de futurs músics, els retalls del Consell arriben al 60% i obigaran als ajuntaments que puguen a fer un esforç sobrehumà per a mantindre's vius o com ja eix de veus d'algun membre de la Generalitat a ser cofinançat pels pares. És a dir, a pagar més diners, dels que ja s'abonen, per a l'educació musical dels seus fills. Una tradició típicament valenciana i que es pot perdre en els propers anys.


Així, conservatoris professionals com el d'Oriola passen de rebre una ajuda per al funcionament i les despeses de professorat de 156.577 euros de 2009 als 77.110 que rebran enguany. Llíria, la Ciutat de la Música, que rebia la major inversió i que dona cobertura a centenars de joves passarà de rebre 234.317 euros a obtindre només 91.209, fins a un 62% menys. Com no a Benicarló es passa de 168.680 a 67.441.


En el cas del Conservatori Municipal del municipi edetà, la disminució de 143.108,41 euros respecte de l’any 2009 suposa una reducció de prop de 500 euros d’ajuda per matricula, quantitat que de no assumir el consistori tindran que fer front els pares i mares dels alumnes. Açò suposa passar de tindre abonat el 23% del cost total del centre a quedar-se per sota del 9%, generant un desajust econòmic greu per a la comptabilitat de l’entitat i de moltes famílies que s'hauran de pensar la continutïat al món de la música dels seus fills.



Però estos no són només que tres exemples de les comarques valencianes. Els conservatoris d'Alcoi, Almoradí, Altea, Benidorm, Novelda, Pilar de la Horadada, Sant Vicent del Raspeig, Torrevella, Villena, Xàbia,Segorbe, Albaida, Buñol, Carlet, Chella, Meliana i Montcada també perden la majoria dels recursos que rebien de la Generalitat. D'esta manera, els conservatoris que preparen als alumnes per al Grau Superior de la carrera de Música veuen com esta manca de recursos es ferix de mort.


Pobles amb dos bandes de prestigi internacional com Buñol passaran d'obtindre 168.000 euros a poc més de 63.000.Un cas flagrant en un municipi de pocs habitants que dona cobertura a la comarca de la Foia de Buñol. Un cas semblant als de Segorbe, que de 132.646 que van obtindre en 2009 passaran a 51.133. Un dels principals atractius d'estos municipis d'interior que no paren de perdre població està en perill de desaparició.


Això sí, La FSMCV ja prepara per al proper 17 d'octubre mobilitzacions pel que consideren com una sentència de mort a l'educació musical pública a territori valencià. El sector pretén traure al carrer a més de 20.000 persones per a defendre el que ha la Comunitat s'ha convertit en un valor afegit i en una eixida per a centenars de joves que copen la majoria de bandes i orquestres de l'Estat espanyol i d'arreu del món.


Per al portaveu d’Iniciativa i regidor de Llíria, Paco García, el PP "té paralitzat el País Valencià i ara, vol paralitzar la vida musical de les escoles de música de les societats valencianes amb grans retallades que posen en perill la continuïtat de moltes d’elles".


Segons García, el PP ha incomplit tots els acords que mantenia amb la FSMCV per al manteniment de les Escoles de Música i a més, ha començat a deixar en l’estacada a molts ajuntaments que suporten econòmicament conservatoris de música. "El Conseller Font de Mora ha donat instruccions de restringir totes les ajudes y ahir la setmana passada va publicar l’ordre on es fa palès esta dràstica disminució", va denunciar.


Des del PSPV i EUPV van denunciar durament que el Consell estiga pensant en el copagaments de l'educació musical, com si ja no s'estiguera fent. Am estos retalls, la majoria dels diners els hauran de posar els pares i els ajuntaments, molts dels quals estan en una situació econòmica complicadíssima.Ambdós partits creues que es destruirà una professionalització del món de la música que ha costat molts diners.


Noticia apareguda a l'Informatiu

divendres, 16 de juliol del 2010

Campionat de Cotos de Beniarrés

L’Ajuntament de Beniarrés te previst realitzar aquest mes d’agost, més en concret, el dia 7 d’agots i dintre de la carpa adquirida per el consistori, un campionat comarcal de cotos amb importants premis en metàl·lic.

Per portar aquesta iniciativa endavant, el consistori ha tingut que crear un preu públic per portar endavant el campionat. De les bases i la normativa que ha de seguir el campionat es desconeix de moment.

El text diu el següent:


ESTABLECIMIENTO DE PRECIO PUBLICO PARA LA INSCRIPCION EN EL CAMPEONATO DE COTO EN BENIARRES.

El Pleno de este Ayuntamiento, en sesión ordinaria celebrada el día 30 de junio de 2010, en uso de las facultades contenidas en los artículos 41 a 47 y 127 del Real Decreto Legislativo 2/2004, de 5 de marzo, por el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley de Haciendas Locales, establece el presente precio público por la inscripción en el CAMPEONATO DE COTOS DE BENIARRES, con las siguientes condiciones:


Hecho Imponible

El hecho imponible está constituido por inscripción en el CAMPEONATO DE COTOS DE BENIARRES
.
Obligados al pago
Están obligados al pago del precio público regulado en el presente acuerdo, todas aquellas personas que se inscriban en el CAMPEONATO DE COTOS DE BENIARRES.

Cuantia

El importe de los precios públicos serán los siguientes:

CONCEPTO IMPORTE
Inscripción por pareja 30 €

Obligacion y forma de pago
La obligación de pagar el precio público nace desde el momento en que se inscribe en el campeonato.

El pago del precio público se hará mediante ingreso en la Cuenta corriente que determine el ayuntamiento, y para la inscripción será preciso el justificante del pago del precio. No obstante, según lo acuerde el ayuntamiento, la recaudación se podrá realizar en metalico con la inscripcion ante persona autorizada por el Ayuntamiento.

Infracciones y sanciones

Las deudas por los precios públicos aquí regulados podrán exigirse por el procedimiento administrativo de apremio y de conformidad con la normativa de recaudación que sea de aplicación.

Legislación aplicable
En todo lo no previsto en el presente acuerdo se estará a lo dispuesto en el Texto Refundido de la Ley Reguladora de las Haciendas Locales, aprobado por Real Decreto 2/2004, de 5 de marzo, la Ley 7/1985, de 2 de abril, Reguladora de las Bases de Régimen Local, la Ley General Tributaria, la Ley 8/1989, de 13 de abril, de Tasas y Precios Públicos, así como en la Ordenanza Fiscal General aprobada por este Ayuntamiento.

Entrada en vigor y modificacion
El presente acuerdo entrara en vigor La presente Ordenanza, que fue aprobada por el Pleno de este Ayuntamiento en sesión celebrada el día 30 de junio de 2010, entrará en vigor el mismo día de su publicación en elBoletín Oficial de la Provincia y será de aplicación a partir de de dicha fecha de publicación, permaneciendo en vigor hasta que se acuerde su modificación o su derogación expresa.

dimarts, 13 de juliol del 2010

El Consell mantiene la alerta por calor para La Costera, Vall d'Albaida y parte de El Comtat

La Conselleria de Sanitat ha recibido información de la Fundación Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo (CEAM), según la cual está previsto que se mantengan las temperaturas elevadas en las zonas de Xàtiva, y Ontinyent, durante las jornadas de hoy y mañana. Concretamente, se prevé que en algunas poblaciones de estas áreas se llegue a temperaturas de 38º. Ante esta situación, el Consell mantiene hoy y mañana la alerta naranja para las comarcas de la Costera, la Vall d'Albaida y buena parte de El Comtat.


Aunque esta situación no se corresponde con una ola de calor, la Conselleria de Sanitat considera adecuado informar a las instituciones, profesionales y, sobre todo, a la población valenciana para reforzar las actuaciones preventivas.


Durante la jornada de hoy martes y la de mañana miércoles se encuentran en nivel naranja, es decir, en nivel de alerta alto las zonas climatológicas 14, 17 y 18.


La zona 14 hace referencia a las localidades de Ayora, Cofrentes, Cortes de Pallás, Jalance, Jarafuel Teresa de Cofrentes y Zarra.


La zona 17 abarca las localidades de Alcàntera de Xuquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genovés, L´Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlé Rafelguaraf, Rotgla i Corberà, Sant Joan d´Ènova, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló y Xàtiva.


La zona 18 comprende los municipios de Adzeneta d´Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Almudaina, Alqueria d´Asnar, Bèlgida, Beniarrés, Beniatjar,Benicolet, Benigànim, Benillup, Benimarfull, Benisoda, Benisoda, Benisuera, Bufalí, Carrícola, Castelló de Rugat, Cocentaina, El Palomar, Gaianes, Guadaséquies, L´Orxa, La Pobla del Duc Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montixelvo, Muro, Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Planes, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, y Vallada.


En el nivel naranja las acciones que se siguen en la Conselleria de Sanitat son las siguientes: información directa a la población, vigilancia de la población de alto riesgo, informes de situación cada semana e informes de cumplimiento del programa, supervisión de las condiciones ambientales de los centros sanitarios y sociales, información a los ayuntamientos y organismos locales y demás instituciones implicadas en el programa.


Durante estos días se recomienda una especial atención en los siguientes grupos de riesgo: niños menores de cinco años, personas mayores de 65 años, personas muy obesas, personas con una actividad que requiere bastante esfuerzo físico y en lugares con fuentes de calor, y personas enfermas o que tomen determinados medicamentos.


Las medidas generales de protección recomendadas son: tomar abundantes líquidos, aportar sales minerales al cuerpo, comer pequeñas cantidades de comida, usar ropa adecuada -fina, no apretada y de colores claros-, usar protección para los rayos solares, evitar esfuerzos físicos innecesarios, utilizar si es posible el aire acondicionado, planear las actividades en horas de menor temperatura, vigilar a niños y ancianos, y no dejar a niños o personas en el interior de coches al sol.


Para obtener más información técnica y preventiva se puede consultar la página web de la Conselleria de Sanitat (www.san.gva.es) o llamar a los teléfonos 900 161 161 ó 112.

dissabte, 10 de juliol del 2010

VI Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola

Dissabte 10 de juliol de 2010 a Gaianes amb la presència de l'Associació Cultural l'Esportí





El dissabte dia 10 de juliol se celebrarà a Gaianes l'Aplec de les danses del Pobles de la Mariola que anualment ve celebrant-se des de fa 6 anys en diferents poblacions al voltant de la Serra Mariola. Enguany li ha tocat la tanda a Gaianes que acollirà balladors i músics en representació d'Alcoi, Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Gaianes, Planes, Beneixama, Onil, Bocairent, Biar i Beniarrés.


La trobada dels Pobles es consolida així com un esdeveniment cultural de primer ordre que, de forma itinerant, va mostrant en tota la Comarca la riquesa cultural que tenim en l'ambit de música i ball tradicional, i que lluny de caure en l'oblit, torna a omplir els carrers amb la música de la propia terra i fa aflorar l'alegria en els habitants i visitants. La trobada ha aconseguit reviscolar i dignificar el treball que molta gent, dia a dia, van fent calladament en cada un dels seus pobles i de poble en poble, va creant una consciència col.lectiva de l'important i ric patrimoni cultural de la Comarca. A l'esforç dels Grups de tots el pobles que participen, poc a poc van sumant-se els Ajuntaments i entitats civiques i culturals de la comarca que aposten pel futur d'aquests tipus d'actes que reafirmen la personalitat de la Comarca.

HORARIS I PROGRAMACIÓ

- 18.30h. s'obrirà el Centre Cultural JÚLIA PÉREZ situat al C/ L'Hort, per organitzar la recepció, assistència i canvi de roba dels pobles participants.

- 19.30h. es donarà la benvinguda a tots els pobles participants i eixirem tots des del Centre Cultural, en cercavila, seguits per l'Associació Cultural l'Esportí de Beniarrés, amb els seus Nanos i Gegants, pels diferents carrers del poble (c. L'hort, plaça Major, c. Calvari, sant Francesc, placeta Font Nova i Mare de Déu de la Llum) fins arribar enfront de la piscina Municipal. Cada poble anirà amb la seua pancarta, i l'ordre serà el següent: Associació Cultural l'Esportí de Beniarrés, Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, i Gaianes.

- 20.00h. des de l'inici del carrer Mare de Déu de la Llum, començarà el “VI Aplec de les danses dels pobles de la Mariola”, amb l'ordre següent: Associació l'Esportí de Beniarrés, Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, i Gaianes. Les comitives recorreran tot el carrer de la Mare de Déu de la Llum i el carrer Carmen fins arribar a la plaça Major.

- Quan tots els pobles hi arriben i en organitzar-se tots els grups al seu lloc indicat, el poble de Gaianes ballarà la seua dansà, tocada per la banda de música. Acte seguit es col·locaran tots els grups i es ballaran les últimes coples de la dansà de Gaianes.

- Al finalitzar, l'Ajuntament i el poble de Gaianes agrairà la presencia dels pobles assistents.- Aprox. sobre les 22.00 h., després de canviar-se de roba qui ho desitge, a la pista Poliesportiva hi haurà un soparet (cal portar tiquet).

- A continuació, hi haurà un Sarau on tocarem, cantarem, ballarem i farem festa, mentre hi haja ganes.

dijous, 8 de juliol del 2010

Investiguen l'incendi intencionat d'una casa de camp de l'alcalde de Gaianes


La Guàrdia Civil investiga l'incendi intencionat d'una casa de camp de l'alcalde de Gaianes, Ismael Seguí, del BLOC, que va provocar danys per valor de 30.000 euros en maquinària agrícola. La direcció del partit nacionalista ha expressat el seu total suport al primer edil i ha anunciat que demanarà en les Corts que es beneficie de les ajudes per a les víctimes del terrorisme, en entendre que aquest acte vandàlic té un clar origen polític.

Els fets es remunten al passat mes de gener, quan uns desconeguts van incendiar una casa de camp propietat de Seguí, destruint el foc un tractor, una mula mecànica i una cuba de la seua propietat. El BLOC ha fet pública ara aquesta situació, després de rebre's un informe de la Guàrdia Civil, en el qual s'assenyalava que el sinistre era clarament intencionat. El cas el porta el jutjat número 2 d'Alcoi i de moment no s'ha produït cap detenció.
El secretari general del BLOC, Enric Morera, al costat de representants de la direcció comarcal i dels ajuntaments de la zona, ha comparegut aquest matí a Alcoi amb l'alcalde de Gaianes, per a escenificar el suport del partit a Ismael Seguí. Morera es va mostrar contundent en afirmar que queda clar que aquest atemptat té un origen polític, assenyalant que "per poc que s'investigue, el culpable eixirà". El dirigent nacionalista va anunciar que portarà el tema a les Corts, per a intentar que l'alcalde de Gaianes es beneficie de les ajudes per a les víctimes del terrorisme de la Generalitat. Així mateix, també traslladaran la denúncia al Congrés dels Diputats, perquè es faça una investigació exhaustiva. Morera va recordar que el BLOC ha sigut víctima de diverses agressions, cap de les quals s'ha esclarit.
Per la seua banda, l'alcalde de Gaianes va subratllar la necessitat que els fets s'aclarisquen i es detinga als culpables perquè el poble puga recuperar la tranquil·litat. Després d'agrair la labor de la policia judicial i de la Guàrdia Civil va assenyalar que "volem viure en un poble tranquil, dins de les discrepàncies inevitables, però que poden ser enriquidores". Ismael Seguí no va voler relacionar l'incendi amb cap fet concret, encara que sí va assenyalar que l'ambient polític en la localitat és molt tibant i va acusar a l'oposició de difondre rumors sense fonament. També va indicar que abans del sinistre, havien aparegut pintades insultants contra la seua persona. El BLOC governa Gaianes amb quatre regidors, enfront dels tres del PSOE.

dimecres, 7 de juliol del 2010

1a MOSTRA DE FOTOGRAFÍA PAISATGES PROTEGITS 2010

Vos deixe aquesta interessant proposta per als amants de la fotografia i la natura


Amb la intenció de donar a conéixer la figura de protecció de 'Paisatge Protegit' prevista en la Llei d'Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana, els valors presents en els mateixos i els beneficis que estos espais generen a la societat, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, a través de les oficines de gestió dels Paisatges Protegits del Serpis, Puigcampana i Ponotx, la Solana del Benicadell i Serra del Maigmó i Serra del Sit hi ha organitzat un concurs de fotografia, que derivarà en el muntatge d'una mostra fotogràfica itinerant que recorrerà diverses sales d'exposicions i fires al llarg de tota la Comunitat Valenciana. La dita mostra estarà formada per les 36 fotografies seleccionades a partir del dit concurs fotogràfic.

Addicionalment, se seleccionaran 12 fotografies que formaran part de l'edició d'un calendari de paret per a l'any 2011 sobre els Paisatges Protegits de la C.V. gestionats des de la dita Conselleria, creant-se una mostra virtual amb les millors fotografies. Premiant-se la millor fotografia de cada Paisatge Protegit amb un cap de setmana en una de les cases rurals de l'àmbit d'estos quatre Paisatges Protegits. No adquirint-se per part de l'organització cap tipus de dret d'ús, difusió, distribució o reproducció sobre les obres seleccionades.

Si fóra del seu interés participar en este concurs, una vegada llegides i acceptades les bases que s'adjunten, haurà d'enviar les seues fotografies per correu electrònic, abans de les 14:00 hores del 15 de setembre de 2010, a qualsevol de les direccions següents: paisatge_serresmaigmoisit@gva.es, paisaje_puigcampana@gva.es, paisatge_serpis@gva.es, paisatge_solanabenicadell@gva.es , en format JPG amb una grandària de 1024 píxels en el costat major. En l'assumpte s'indicarà MOSTRA FOTOGRÀFICA i en l'e-mail s'especificaran les dades següents: títol de la fotografia, ubicació des d'on va ser realitzada i dades personals de l'autor, incloent telèfon i correu electrònic. Només les obres preseleccionades per l'organització per a la Mostra Fotogràfica hauran de ser presentades impreses seguint les indicacions descrites en el punt 6 de les bases.

Vos invitem a participar en esta iniciativa i preguem es realitze la màxima difusió del mateix.


Podeu obtindre més informació i les bases del concurs en aquest enllaç

dimarts, 6 de juliol del 2010

La Policia deté al president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll

La Policia Nacional ha dut a terme un registre de documentació a la Diputació d'Alacant, i ha detingut el seu president, José Joaquín Ripoll, segons informen les edicions digitals de diversos mitjans de comunicació, com ara El Mundo,El País o Diario Información. En el registre de la casa de Ripoll, al migdia, s'haurien trobat importants sumes de diners en metàl·lic, tal i com fa públic El País.

La Policia ha detingut el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll al voltant de la una del migdia per l'assumpte relacionat amb els contractes del servei de brossa a la comarca del Baix Segura. Al migdia, n'hi havia cinc detinguts en la mateixa operació, entre ells el conegut empresari Enrique Ortiz (que es troba a Pamplona) i tres regidors d'Oriola.

L'operació està coordinada per la Fiscalia Anticorrupció, el Jutjat número 3 d'Oriola i la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF). Els registres han inclós les instal·lacions d'una empresa propietat de l'empresari Enrique Ortiz, màxim accionista de l'Hércules CF, qui apareix citat en el sumari del cas Gürtel. Pel que fa a les nostres comarques, val a dir que l'empresa principal d'Ortiz ha sigut l'adjudicatària d'importants projectes, com ara el Bulevard d'Alcoi.

Finalment, val a dir que la Policia també ha registrat les dependències de l'Ajuntament d'Oriola, governada també pel PP (com la Diputació d'Alacant). Segons apunten les primeres informacions, els registres guarden relació amb adjudicacions de serveis de recollida de brossa i el pla zonal de residus d'Oriola. Un cas que s'investiga des de 2007 i que es coneix com cas Brugal.

dilluns, 5 de juliol del 2010

Adjudicada l'obra del nou gimnàs

En el passar ple ordinari, es va adjudicar l'obra per a construir un nou gimnàs dalt dels vestidors que s'estan construint en la piscina nova i que està finançada dintre del Pla LEADER del CEDER.
Com bé diu la resolució, l'IVA ( 13.103 €) tindrà que eixir de fons pròpis del consistori, es a dir, dels diners de tots els contribuients.

La Resolució diu el segûent:


ANUNCIO DE ADJUDICACIÓN PROVISIONAL DE CONTRATO DE OBRA POR PROCEDIMIENTO NEGOCIADO SIN PUBLICIDAD

El Pleno en sesión plenaria ordinaria celebrada el día 30 de junio de 2010, en el punto del orden del día

APROBAR LA PROPUESTA DE ADJUDICACIÓN DE LA MESA DE CONTRATACIÓN DE LA OBRA DE LOCAL OCIO-DEPORTIVO-TERAPEUTICO (Expte. 77/2010), ACORDÓ POR MAYORÍA ABSOLUTA (6 votos a favor, pertenecientes al grupo popular y al concejal del Bloc; y 3 abstenciones pertenecientes al grupo municipal socialista)

“PRIMERO. Adjudicar provisionalmente el contrato para la realización de las obras de por procedimiento negociado sin publicidad a la empresa D. JUAN CARLOS SELLÉS JORDÁ, por las
siguientes consideraciones:

JUAN CARLOS SELLÉS JORDÁ, se compromete a llevar a cabo la obra por el importe de 81.897´00 €, y 13.103´52 correspondientes al IVA. Asimismo, se presenta un listado de mejoras relativas a:

- Trabajos previos.
- Elementos constructivos
- Mecanismos salvaescaleras.
- Acabados exteriores
- Mejora de la instalación del vestíbulo y de la planta baja.

Dichas mejoras ascienden a un total de 15.909 € (IVA no incluido)

SEGUNDO. Notificar la adjudicación provisional a todos los candidatos que no han resultado adjudicatarios.

TERCERO. Notificar y requerir a D. D. JUAN CARLOS SELLÉS JORDÁ, adjudicatario provisional del contrato, para que presente, dentro de los quince días hábiles siguientes al de la fecha de publicación de la adjudicación provisional en el l Perfil de Contratante, la documentación justificativa de hallarse al corriente en el cumplimiento de sus obligaciones tributarias y con la Seguridad Social y cualesquiera otros documentos acreditativos de su aptitud para contratar, así como constituir la garantía definitiva.

CUARTO. Publicar la adjudicación provisional del contrato mediante anuncio en el Perfil de Contratante”.

Beniarrés, a 1 de julio de 2010

EL ALCALDE

Fdo: Luís Tomás López

divendres, 2 de juliol del 2010

Camps aprova una llei més retrògrada en matèria lingüística

Els funcionaris de l’administració de la Generalitat no deuran saber valencià per a poder treballar. El que és una realitat a Galícia des de fa 22 anys va ser vetat ahir pel PP. L’argument, per no provocar “rebuig” en la ciutadania.



El PP va donar ahir un nou colp al futur del valencià després d’oposar-se al fet que el requisit lingüístic s’incloguera en la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública que es va aprovar a Les Corts. El PSPV va votar a favor de l’esmena, que va tombar la majoria popularista, però va donar suport a la llei per considerar-la més prioritària que el fet que els funcionaris atenguen en valencià. Per la seua banda, Compromís i EUPV van votar en contra d’esta nova normativa.

La inclusió del requisit lingüístic en la funció pública està vigent a Galícia des de 1988, quan l’exministre franquista i aleshores president de la Xunta, Manuel Fraga, va impulsar l’esmentada llei. “El coneixement del gallec és un requisit per a l’accés a un lloc de treball en l’administració pública”, contempla la norma galega, molt més ambiciosa inclús que les demandes que es van fer a València.

Va defensar que la redacció actual de la norma garantix que els llocs de treball puguen ser desenvolupats en qualsevol de les dos llengües oficials. Va afegir que l'article 53, al qual l'oposició va votar en contra, “avança” en este sentit respecte al text antic, ja que “tot i que el coneixement del valencià no figura com a requisit obligatori previ, establix l'obligatorietat de fer els cursos de perfeccionament”, mentre que en la norma de 1995 s'especificava únicament que el personal aprovat en els processos selectius “quedava compromés” a fer això. 15 anys per a un avanç ridícul.

Per la seua banda, la Plataforma a Favor del Coneixement del Valencià per a l’Accés a un Lloc de Treball de les Administracions Valencianes es va manifestar a les portes del Palau de la Generalitat per denunciar la no inclusió del requisit lingüístic. Segons el seu portaveu, Toni Gisbert, l’esmena a la qual s’ha oposat el PP “només pretenia aplicar allò que dicta l’article 16 de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià”.

Segons va explicar, la norma contempla que “les empreses de caràcter públic, així com els serveis públics directament dependents de l’administració, han de garantir que els empleats que tenen relació directa amb el públic tinguen el coneixement suficient del valencià per a atendre amb normalitat el servei que els és encomanat”.

La Plataforma considera que la inclusió d’una esmena com la proposada haguera sigut “un exercici polític de consens i de govern d’acord amb la majoria social d’una societat que entén perfectament que la presència de la llengua pròpia dels valencians s’ha de normalitzar no només a l’ensenyament, sinó també en tots els àmbits socials, començant per les institucions pròpies”. “I més si tenim en compte que hi ha una xifra més que suficient de funcionaris autonòmics capacitats per atendre els valencians en la nostra llengua”, van argumentar.

D’altra banda, la Plataforma va reclamar que el Govern valencià faça públic l’informe que sobre el tema ha fet l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, “però que el PP amaga perquè confirma les tesis de la plataforma”. L’Informatiu es va posar en contacte amb l’AVL però van assegurar que no tenien constància d’este informe.

El PSPV va votar a favor de la llei per l'"interés general”, però el diputat socialista Joan Ignasi Pla va defensar que no hi ha “cap excusa” perquè qualsevol persona haja de conéixer el valencià per a poder ser funcionari i va afirmar que quan guanyen les eleccions inclouran el requisit lingüístic.

Per la seua banda, el parlamentari de Compromís Josep Maria Pañella, va criticar el suport del PSPV a la norma, perquè suposa, va dir, “col·laborar amb la política regressiva de la Generalitat respecte al valencià”, mentre que la portaveu d’EUPV, Marga Sanz, va destacar que la llei “relega” la normalització del valencià i va criticar PP i PSPV per a aplicar un “corró bipartidista” per a aprovar el text.

La diputada del PP Asunción Quinzá va subratllar que la Comunitat “és un territori que té dos llengües”, per la qual cosa, segons va assenyalar, la incorporació del valencià dificultaria l'accés dels habitants de les zones castellanoparlants a la funció pública i va remarcar que la “imposició” del coneixement d'esta llengua acabaria per provocar una “confrontació” i un “rebuig”social al seu ús.
Noticia apareguda a l'Informatiu

dijous, 1 de juliol del 2010

XXIV Hores Esportives de Beniarrés

El proper dissabte i diumenge , 3 i 4 de juliol, es celebra aquesta festa esportiva a Beniarrés. Aquests són els premis i els horaris dels partits.


L’últim partit (final de futbol-sala), serà diumenge a les 19 hores.
COMPETICIONS
-----------------------------------------------------------------------------------------
FUTBOL-SALA MASCULÍ

16 EQUIPS MÀXIM. 15 JUGADORS PER EQUIP. EDAT MÍNIMA: 16 ANYS COMPLITS

PREMIS:
1er. classificat: TROFEU i 1.000 €
2on. classificat: TROFEU i 500 €
3er. classificat: TROFEU i 250 €
4rt. classificat: TROFEU i 150 €
TROFEU AL MÀXIM GOLEJADOR

PREU INSCRIPCIÓ: 150 € més un dipòsit de 50 € que es tornarà una vegada que l’equip finalitze

la competició, s’haja presentat a tots els partits i no haja provocat cap incident.

-----------------------------------------------------------------------------------------
FUTBOL-7 FEMENÍ

12 EQUIPS MÀXIM. 15 JUGADORES PER EQUIP. EDAT MÍNIMA: 12 ANYS COMPLITS

PREMIS:
1er. classificat: TROFEU i 500 €
2on. classificat: TROFEU i 350 €
3er. classificat: TROFEU i 250 €
4rt. classificat: TROFEU i 125 €

TROFEU A LA MÀXIMA GOLEJADORA

PREU INSCRIPCIÓ: 125 € més un dipòsit de 50 € que es tornarà una vegada que l’equip finalitze

la competició, s’haja presentat a tots els partits i no haja provocat cap incident.
-----------------------------------------------------------------------------------------
TERMINI D´INSCRIPCIÓ: FINS DIUMENGE DIA 27 DE JUNY, A LES 13 HORES, QUE ES
FARÀ EL SORTEIG D’EQUIPS I GRUPS A L’AJUNTAMENT DE BENIARRÉS.

INSCRIPCIONS AL TELÈFON 639 565 277 (Francisco), 699 539 848 (Chimo) i 965 515 059
(Ajuntament). També per correu electrònic a les següents direccions: f.selles@hotmail.es
(Francisco) i apacpmontduver@terra.es (Chimo).

NOTA: En cas de participar deuran facilitar mitja hora abans del primer partit una llista en el
nom i cognoms dels/les jugadors/es amb el seu núm. de dorsal en la samarreta (el mateix per a tots els partits).

ORGANITZA: REGIDORIA D’ESPORTS AJUNTAMENT DE BENIARRÉS.

PÁGINA WEB: www.beniarres.org
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...