Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 31 de març del 2010

La última oportunitat

Hui es celebra el primer ple ordinari de l’any 2010 a l’Ajuntament de Beniarrés. Com molts he llegit en aquest blog, el grup municipal socialista ha presentat 4 mocions que hem exposat en aquest blog i aquesta que podeu llegir és la quarta moció presentada.

Demanem al grup municipal del Partido Popular que ostenta la majoria absoluta a l’Ajuntament de Beniarrés que reconsidere la petició feta a la Diputació d’Alacant d’invertir en el Pla Especial d’Obres i Serveis sol·licitat per al poble de Beniarrés, la construcció d’un Centre Social valorat en 600.000 € i que hipoteca aquesta important subvenció fins l’any 2015 i que restaure l’actual Centre dels Jubilats i Mestresses de Casa i que segons el PP, està en un estat ruïnós i amb moltes deficiències i que destine aquest Pla Especial d’Obres i Serveis a construir un Centre de Dia per a la nostra gent gran i per als seus familiars.

Aquesta és la última oportunitat de capgirar aquesta important decisió. El PP té la majoria i ells decidiran, després la voluntat de capgirar-ho està en tots vosaltres amb les vostres pressions, les vostres accions i el vostre vot.

La moció diu el següent:

L’Ajuntament de Beniarrés, amb els vots a favor del Partido Popular i els vots en contra del BLOC i del PSPV-PSOE, ha sol·licitat una Pla Especial d’Obres i Serveis a la Diputació d’Alacant per a la construcció d’un nou Centre Social valorat en 600.000 €. El mateix resultat en la votació es va obtindre alhora d’aprovar el projecte del Centre Social.

El grup municipal socialista creu que abans d’invertir en un Centre Social, es molt més necessari el construir un Centre de Dia per a oferir als nostres veïns i veïnes, especialment a la nostra gent gran, a les persones que necessiten un atenció especial i als seus familiars que els cuiden a les seues cases, que quasi sempre son dones, un centre on poder deixar aquesta gent per tal, de que les persones que habitualment les cuiden, puguen realitzar una vida normal, anar a treballar, criar als seus fills i filles, formar-se i descansar, a més a més, de que aquesta gent usuària del Centre de Dia estiga en mans de professionals i amb unes instal·lacions acord a les seues necessitats.

Oferir serveis no sols és construir un nou edifici com proposa i diu el PP. Oferir nous serveis i millors, es oferir a la gent de Beniarrés una millor qualitat de vida i en especial a la gent gran que ho ha donat tot en aquesta vida per a que tots nosaltres ho pogam gaudir hui en dia i viure com vivim.

La construcció d’aquest nou Centre Social suposarà, també el reduir i pràcticament perdre una plaça on molts veïns i veïnes, passen el seu temps lliure a l’ombra dels arbres, on els més menuts juguen lliurement fora del trànsit dels vehicles i on es realitzen els balls en les nostres Festes Patronals, a més a més, de crear llocs de treball, augment de població i dinamisme per a la societat de Beniarrés.


Per tot açò es sol·licita:

1.- Demanar a la Diputació d’Alacant la paralització de l’expedient de construcció del Centre Social inclòs dintre del Pla Especial d’Obres i Serveis.

2.- Redactar un nou projecte o modificar l’existent per tal de construir un Centre de Dia.

dimarts, 30 de març del 2010

Recolçar la Música no sols és contruir un edifici

El grup municipal socialista ha presentat aquesta moció per a que no retalle les ajudes a les Bandes de Música.

La Generalitat Valenciana va aprovar el pressupost per a l’any 2010 amb un important retall de les ajudes a les Bandes de Música i principalment per a les Escoles de Música, posant en perill l’existència d’aquestes escoles que formen als músics del País Valencià i que realitzen una gran tasca formativa, per xicotet que siga el poble.

A Beniarrés, el govern municipal del Partido Popular ha construït un nou edifici amb els diners del Pla E per tal de formar a aquests músics. Evidentment, que si es té l’edifici però no es tenen els diners per a poder portar professors i formar l’alumnat, és un sense sentit el tindre un edifici però que no es pot gastar perquè, degut al gran retall patit per les Escoles de Música, perilla les retribucions econòmiques que rep el professorat, per tant, si el PP de Beniarrés actua amb objectivitat i sentit de poble, recolçara aquesta moció encara que siga presentada per el grup municipal socialista.

La moció diu el següent:

Les Societats Musicals han constituït i constituïxen un dels pilars bàsics de la identitat del poble valencià.

Els músics valencians i les seues societats musicals són un patrimoni viu i sonor de la nostra Comunitat; un patrimoni que és la nostra carta de presentació ja no sols en la nostra Comunitat sinó que va més enllà de les nostres fronteres geogràfiques i del que tots i totes ens sentim orgullosos.

Les Societats Musicals s’agrupen en la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana); una associació amb més de 40 anys d’existència que agrupa a 525 societats musicals d'Alacant, Castelló i València (representant a més del 50% del total espanyol) amb més de 200.000 socis; 40.000 músics i 60.000 alumnes en les seues escoles de música.

Les Societats Musicals com a patrimoni, tradició, cultura i educació necessiten ajudes per a poder continuar sent el que són, un referent cultural de la Comunitat Valenciana. Estes ajudes que obtenen de les Administracions Públiques s’han anat reduint de forma considerable en els últims anys, el que provoca una asfíxia en la gestió, tant de les societats musicals com de les seues escoles de música.

La Generalitat Valenciana té firmats acords amb la FSMCV que no compleix i els retalls en el Pressupost de la Generalitat per al 2010 són més que significatius en les partides tant d’educació com de cultura en les quals el retall respecte al Pressupost de 2009 suposa més d’un 34%.

Durant el procés de debat parlamentari, la FSMCV va presentar propostes d’esmenes que afectaven diverses partides del projecte de pressupost de la Generalitat Valenciana per al 2010 per valor de quasi 16 milions d’euros. El pressupost per a eixes mateixes partides suposa uns 3,5 milions d’euros, és a dir, a penes un 22,41% de la quantitat que la FSMCV estima necessària per a cobrir les necessitats de les Societats Musicals i que alhora respectaria els compromisos adquirits pel Consell.

Per a assolir els objectius de les societats musicals, els ajuntaments valencians hem d’estar al costat de les nostres societats musicals, senyes d’identitat dels nostres municipis, i recolzar les seues iniciatives de futur.

Per tot el que hem exposat i, d’acord amb les actuacions realitzades pels tots Grups parlamentaris en Les Corts, a excepció del Grup Popular, proposem els següents

ACORDS

1. Instar el Govern Valencià a modificar els pressupostos del 2010, en les partides corresponents de Cultura i Educació, per mitjà d'una ampliació de crèdit que torne la totalitat de l'import de subvenció corresponent al 2009 com a mínim, i que alhora siguen tingudes en compte i estudiades les al·legacions de la FSMCV; en especial la referida al Programa de Finançament Autonòmic d’Escoles de Música.

2. Instar a la Generalitat Valenciana a solucionar el deute pendent amb la FSMCV que ascendeix a 145.000€ des del 2008.

3. Instar a la Generalitat Valenciana al desplegament normatiu i pressupostari de la “Llei Valenciana de la Música”, pendent des del 1998.

4. Remetre els acords presos a la Presidència de les Corts Valencianes, a la Presidència de la Generalitat Valenciana i a la Presidència de la FSMCV, presidenta de la FVMP i Grups parlamentaris de Les Corts.

VI Calçotada Popular de Beniarrés

Tindrà lloc el dissabte 17 d’abril de 2010 i on s’espera l’assistència de més de 300 persones a l’acte.


La VI Calçotada Popular que organitza l'Ateneu Popular Arrels de Beniarrés, enguany tindrà lloc el dissabte 17 d'abril a les 14 hores al mateix lloc de sempre (carrer Dr. Orero).

Els tiquets (15 €) podeu aconseguir-los de dues maneres * **:

1. A l'Ateneu Popular Arrels

2. Mitjançant transferència bancària (trucant a un d'aquestos telèfons on vos facilitarem el número de compte: 620 073 859 o 679 281 381)* Per facilitar-nos la feina és preferible que la gent que pugau comprar els tiquets en persona ho feu, ja que la transferència està pensada principalment per a aquells que no puguen acostar-se a l'Ateneu i comprar el ticket.**

Els tiquets estaran a la venta fins a dimecres 14, i recordeu que les places són limitades!

El preu inclou el dinar (entrants, torrada d'embotits, calçots, pa, beguda i dolços) i l'actuació del grup folk Pelandrusca, que enguany també ens acompanya.

Res més, animar-vos a vindre a gaudir d'aquesta diada i recordar-vos que quan abans confirmeu la vostra assistència millor.

Noticia apareguda al blog “Bloc Arrels

dilluns, 29 de març del 2010

Ple Ordinari a l’Ajuntament de Beniarrés

S’ha convocat ple ordinari a l’Ajuntament de Beniarrés per al proper dimecres 31 de març de 2010 a les 19:00 hores amb el següent ordre del dia:

1.- Aprovar la proposta d’adjudicació de la mesa de contractació de l’obra “Centre Mutiús en sol dotacional”

2.- Aprovació de llicències urbanístiques

3.- Ratificació de la resolució d’alcaldia 46/2010 i 48/2010

4.- Assumptes extraordinaris si els haguera

5.- Donar compte de resolucions d’alcaldia dictades des de l’últim ple ordinari fins a la convocatòria d’aquest ple ( resolució 204/2009 al 49/2010)

6.- Informes d’alcaldia

7.- Mocions dels grups municipals

8.- Precs i preguntes

Al ser un ple de caràcter extraordinari es poden presentar mocions i fer preguntes a l’equip de govern, així com presentar preguntes per escrit amb una antelació de 24 hores abans de la celebració del ple, per a que siguen contestades i no ixquen amb “Ja et contestaré en el proper ple”.

El grup municipal socialista, ha presentat preguntes per a que siguen contestades en aquest ple, juntament amb quatre mocions que esperem siguen recolzades per la majoria dels membres de la corporació, es a dir, per el PP.

Les mocions presentades tracten sobre:

- Ajudar a les famílies de Beniarrés amb algun membre aturat presentant un bateria de propostes.

-Reclamar a la Generalitat el deute històric que té amb el nostre poble i valorat en més de 950.000 €.

- Demanar la paralització del expedient per construir un Centre Social i que es canvie per la construcció d’un Centre de Dia.

- Recolzar a les Societats Musical del País Valencià en la seua exigència de que es paguen l’ajut econòmic acordat amb la Generalitat Valenciana i que s’ha vist reduït considerablement, perillant la continuïtat de les Escoles Comarcals de Música.

I les preguntes que hem preparat per escrit per a que siguen contestades son:

1.- A data de la celebració de la sessió plenària, algun adjudicatari de les parcel·les industrials del polígon industrial de Beniarrés, ha incomplit el plec de condicions? Quines mesures ha adoptat l’equip de govern per incomplir-les?

2.- El dissabte 16 de gener al regidoria de cultura va organitzar la festivitat de “Sant Antoni 2010”. Quin ha sigut el seu cost econòmic i en que s’han gastat aquests diners?, l’Ajuntament de Beniarrés va demanar col·laboració econòmica als veïns de Beniarrés per pagar aquest acte?

3.- Quants diners, a data d’avui, ha ingressat l’Ajuntament de Beniarrés de les obres incloses dintre del Pla Confiança o del Pla a la Innovació Productiva, corresponents a obres realitzades al llarg de l’any 2009?

4.- Quines han sigut la totalitat de les despeses fins al dia 1 de gener de 2010 de la Guarderia Municipal de Beniarrés i quins han sigut la totalitat dels seus ingressos fins la mateixa data?

5.- L’any 2009, es van pagar diners provinent del Pla E per a fer front a despeses corrents de l’Ajuntament de Beniarrés o altres pagaments que no foren les certificacions de les obres incloses en aquest pla?

6.- Quines han sigut les gestions realitzades fins la data de la celebració d’aquesta plenari per solventar la greu errada de fer una prospecció d’aigua potable en terrenys privats amb una subvenció de la Diputació d’Alacant?, o s’està a l’espera de que s’esgote aquesta legislatura i passar-li el problema a la propera corporació municipal?

7.- Al juliol de 2009 li se va adjudicar la urbanització del PAI de l’àrea de repartiment nº 1 més coneguda com del Dr. Orero a Cesar Gilabert Solanes. Quins son els motius pels quals a data d’avui encara no s’haja començat la urbanització?

8.- En que afecta les inversions pressupostades per l’Ajuntament de Beniarrés la retallada del 35 % de les inversions adoptada per la Generalitat Valenciana?

9.- A data de la celebració d’aquest plenari, molts diners deu la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament de Beniarrés per el Pla Millora realitzat l’any 2006?

10.- El grup municipal del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Beniarrés es compromet públicament a fer complir la llei i guardar la privacitat de la informació que puga contindre el registre d’entrades i eixides. Vist que s’ha atorgat aquesta informa al grups de l’oposició d’aquest ajuntament amb total normalitat al llarg dels darrers anys, vist que mai s’ha fet un mal ús d’aquesta informació i vist que es voluntat d’atogar o no aquesta documentació. Pensa l’alcalde president de l’Ajuntament de Beniarrés facilitat còpia del registre general d’entrades i eixides?

11.- L’Ajuntament de Beniarrés ha cobrat la totalitat dels diners del Pla E 2009 amb el qual es va construir la primera fase del Centre de Divulgació Artística i Musical?, En quina data?

Sols queda convidar-vos a assistir-ne i j sabeu si voleu que li faça alguna pregunta a l’equip de govern, la podeu enviar al correu: fedebeniarres@gmail.com

diumenge, 28 de març del 2010

La Generalitat deu 950.000 € al poble de Beniarrés

ESPEREM QUE EL PP RECOLZE AQUESTA MOCIÓ I EXIGISCA A LA GENERALITAT LA DEVOLUCIÓ DEL DEUTE HISTÒRIC QUE TÉ AMB EL NOSTRE POBLE, DONCS EL POBLE DE BENIARRÉS ESTÀ PER DAMUNT DELS INTERESSOS DE PARTIT

Els socialistes de Beniarrés hem xifrat en més 950.000 euros l'import del deute històric que la Generalitat manté amb l'Ajuntament de Beniarrés generat per la falta de creació i dotació del Fons Valencià de Cooperació Municipal i que llastra de manera dramàtica les arques municipals.

És d'estricta justícia que la Generalitat Valenciana assumisca les conseqüències de l'incompliment dels acords firmats a Castelló el 1999 al si de l'Assemblea de la FVMP i procedisca a remetre'ns a l'Ajuntament de Beniarrés el que ens deu.

La Generalitat Valenciana va firmar un acord unànim amb la FVMP a setembre de 1999 en què es comprometia a desenvolupar tots els aspectes de la Segona Descentralització i, fonamentalment, l'aprovació d'una Llei de Règim Local Valenciana i un Fons Valencià de Cooperació Municipal de caràcter incondicionat i no finalista.

La Generalitat Valenciana hauria d'haver procedit a la creació d'aquest Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, de caràcter incondicionat, que complementara el finançament de l'Estat, conforme a un repartiment amb criteri de població que es corresponguera almenys als 70 euros per habitant, segons acord unànim de la FEMP.

Però l'acord ha estat incomplert durant deu anys amb el consegüent greu perjudici per a Beniarrés i el manteniment dels serveis que deixen als ciutadans, molts dels quals continuarem pagant els beniarresins/es a través dels nostres impostos. El PP ha de deixar-se de partidismes i de mirar els seus propis interessos i defensar davant de la Generalitat el de tots els beniarresins/es. Esperem que l’alcalde defense els interessos dels beniarresins/es per damunt dels del seu partit.
La moció diu el següent:
MOCIÓ



En l'actual situació de crisi econòmica, és imprescindible garantir i reforçar a través dels pressuposts de totes les Administracions Públiques les mesures destinades a la reactivació de l'ocupació i 'ús de les polítiques socials.


Per assolir aquests objectius, els Ajuntaments valencians tenim acreditada la nostra actuació quotidiana amb el ferm compromís i responsabilitat donant respostes a la demanda creixent de la ciutadania que sofreix en el nostre entorn els efectes de la inestabilitat econòmica mantenint i incrementant tot tipus de prestacions socials bàsiques.


Desocupació, menys ingressos i majors demandes socials, junt amb un inadequat finançament local, estan situant el nostre Ajuntament, igual com d'altres, en una difícil situació financera per afrontar el funcionament ordinari de la nostra pròpia organització.


La Generalitat Valenciana va firmar un acord unànime amb la FVMP a setembre de 1999 en què es comprometia a desenvolupar tots els aspectes de la Segona Descentralització i, fonamentalment, l'aprovació d'una Llei de Règim Local Valenciana i un Fons Valencià de Cooperació Municipal de caràcter incondicionat i no finalista. L'acord ha estat incomplert durant deu anys amb el consegüent greu perjudici per a Beniarrés i el manteniment dels serveis que presten als ciutadans, molts dels quals continuarem pagant els beniarresins i beniarresines a través dels nostres impostos.


Aquest reiterat incompliment per part de la Generalitat Valenciana suposa per al nostre poble i el nostre Ajuntament un deute acumulat de més de 950.000 euros.


Per tot l'exposat i, d'assenyat amb els acords unànimes assolits per tots els grups polítics integrats a la FVMP de manera reiterada i que han estat posats de manifest en seu parlamentària de Les Corts a cada exercici econòmic en els últims deu anys sense que s'hagi produït la més mínima resposta de Govern del PP proposem els següents


ACORDS


1. És d'estricta justícia que la Generalitat Valenciana assumisca les conseqüències de l'incompliment dels acords firmats a Castelló el 1999 al si de l'Assemblea de la FVMP i procedisca a remetre a l'Ajuntament de Beniarrés l'import del deute històric generat per la falta de creació i dotació del Fons Valencià de Cooperació Municipal i que suposa en aquests moments la quantitat de més de 950.000 euros que llastren de manera dramàtica les arques municipals.

2. Resulta inajornable l'assumpció de responsabilitats per part de les Generalitat per donar compliment íntegre al model descentralitzat previst a la nostra Carta Magna i a l'Estatut d'Autonomia.

3. La Generalitat Valenciana ha de procedir, d'una vegada per totes, a la creació, del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, de caràcter incondicionat, que complemente el finançament de l'Estat, conforme a un repartiment amb criteri de població que es corresponga almenys als 70 euros per habitant, segons acord unànime de la FEMP.

4. Remetre els acords presos a la Presidència de les Corts Valencianes

divendres, 26 de març del 2010

Moció per tal d'ajudar a les families en siutació d'atur

El proper dimecres dia 31 de març, hi ha sessió plenària de caracter ordinari, el que vol que els grups polítics que estem a l’oposició municipal podem presentar mocions.

El grup municipal del PSPV-PSOE ha presentat quatre mocions i una d’elles sol·licita que l’Ajuntament de Beniarrés tinga en consideració la situació de moltes famílies de Beniarrés que estan passant econòmicament moments dificils i, per la qual cosa, proposem un sèrie de mesures per tal d’ajudar-les.

La moció diu el següent:


MOCIÓ



Atès que en el mes de gener de 2010 s’han fet públiques les dades d’atur del nostre municipi, i que en l’actualitat la manca de treball afecta a 105 persones, és a dir un 14’2% de la població activa inscrita a les llistes del SERVEF a les que cal sumar altre gent que està sense treball i que no està en aquesta llista que eleva aquesta xifra a més del 20%.

Atès que l’evolució negativa de l’economia i l’ocupació s’ha traduït en un empitjorament de les condicions de vida d’un nombre creixent de famílies.

Atès que és prioritari establir més mecanismes per tal de donar suport als col·lectius que estan patint més directament l’impacte d’aquesta crisi i avançar des del món local en les polítiques d’inclusió, convivència, igualtat i autonomia personal.

Atès que al pressupost municipal de 2010 no hi ha cap partida específica però que es podria traure d’altres partides menys necessàries que serviria per fer front a la despesa dels acords d’aquesta moció.

Per tot això el ple municipal acorda:

Primer-. Aprovar com a requisits bàsics per a rebre aquests ajuts:

a) Estar empadronat a Beniarrés

b) Estar aturats un dels dos cònjuges o parella de fet de la unitat familiar

c) Estar inscrits al SERVEF.

d) El nucli familiar no ha de tenir més d’un habitatge de propietat

e) El nucli familiar no ha de sobrepassar el llindar de renda que s’estableixca per part dels tècnics de serveis socials del municipi.


Segon.- Aprovar els següents ajuts complementaris:

a) Reducció del 50% en impostos i taxes que recapta l’Ajuntament de Beniarrés (ITVM, taxa de la brossa, IBI i altres)

b) Bonificar un 50% les taxes per als xiquets/es escolaritzats en l’escola bressol de Beniarrés amb pares, mares o tutors aturats.

c) Aprovar la bonificació del 50% en els carnets de la piscina municipal, inscripcions en activitats esportives o activitats culturals, escola d’estiu, escoles de pilota o de futbol i altres activitats organitzades per l’Ajuntament de Beniarrés.

d) Aprovar l'exempció del pagament dels cursos i activitats que organitze l’Ajuntament de Beniarrés en el cas de que es tinga que fer alguna aportació econòmica.

e) Aprovar la concessió d’un ajut extraordinari que, consistent en 100,00 € per xiquets/es, per col·laborar en les despeses de material, llibres eixides escolars, dels xiquets/es en edat d’escolarització obligatòria, de famílies amb membres aturats. Acordar que aquests ajuts seran aportats al centre escolar a qui en correspondrà la gestió.

d) Bonificar fiscalment i premiar a les empreses que es presenten a reformes o obres licitades per l’Ajuntament de Beniarrés i que contracten a persones aturades de Beniarrés.

Tercer.- Comunicar i difondre l’existència dels ajuts a totes les persones que en tinguen dret a Beniarrés a través de la Regidoria de Benestar Social.

Quart.- Aprovar que el termini per començar a aplicar aquestes ajudes serà de l’1 d’abril de 2010 i finalitzaran a 31 de desembre de 2010. La renovació dels acords s’haurà d’establir per part dels Serveis Socials de l’ajuntament en funció de l’evolució de l’atur al municipi, i s’haurà de donar compte al Ple de la seva renovació o supressió.

dijous, 25 de març del 2010

Donar servei no es construir un nou edifici

Hui dia 24 de març, hem tingut ple a l’Ajuntament de Beniarrés ( en breu faré un repàs del més important) però no puc parar a exposar aquesta reflexió sobre els motius pels quals el Partido Popular, vol fer un Centre Social al nostre poble quan el PSPV-PSOE proposa destinar aquest Pla Especial d’Obres i Serveis valorat en 600.000 € a la construcció d’un Centre de Dia.

Els motius pels quals es vol fer un nou Centre Social és, segons ens ha dit l’alcalde de Beniarrés, Luís Tomás, “donar més serveis a les dones i als majors”. Per al PP, donar més serveis als majors es construir un nou edifici. Al Centre Social que té projecte el PP per “donar serveis”es podrà anar al bar, a jugar a cartes, a ballar, a fer una xerrada i a fer gimnàstica, doncs hi haurà un gimnàs al soterrani. I aquesta és un altra, doncs l’equip de govern vol fer un nou gimnàs al costat de la piscina que s’està construint. Aquest serà l’ús que té previst donar-li el PP a aquest nou edifici.

Els socialistes no diguem que no calga una restauració de l’actual edifici que perfectament s’haguera pogut fer amb els diners del Pla E invertits en el Centre Musical de Divulgació Artística ( 360.000 €) o amb el Pla Confiança però no invertir 600.000 €en construir un nou edifici quan en tenim a Beniarrés molts que pràcticament no s’utilitzen. Un altre argument per a fer aquest nou Centre Social és, segons paraules de l’alcalde, l’estat en que es troba l’actual centre social. En paraules de l’alcalde “no s’ho podeu ni imaginar” el deteriorament de l’actual edifici. Si fos, així com és que es permet el seu ús tots els dies i les portes estan oberts?, S’hauria de tancar per seguretat dels seus usuaris?

Per al PSPV-PSOE, donar més serveis, és que al consultori del poble hi haja un servei de geriatria pagat per la Conselleria de Sanitat, que arribe l’hospitalització domiciliaria per als malalts i que els visite el metge a les seues cases envers d’estar hospitalitzats a l’hospital d’Alcoi, que s’ofereixquen curs de formació per a les dones o com crear les seus propies empreses per a tindre una eixida en el mon laboral, o crear un servei de menjador públic per als nostres majors de qualitat i no que et porten el dinar a les 8 del matí i com no, amb aquests 600.000 € construir un Centre de Dia on els nostres majors estiguen en mans de professionals, amb les majors atencions possible i que a la nit, vagen a les seues cases, als seus llits a dormir, mentrestant, majoritàriament les dones que els atenen, poden dedicar-se als seus treballs, als seus fills i marits, a la seua formació o simplement a viure.

Aquesta és la diferència, mentre que per al PP, donar servei es la construcció d’un nou edifici, per als socialistes donar un servei és atenció a les persones que no necessiten i als seus familiars.

dimecres, 24 de març del 2010

La Generalitat boicotea el tramo de autovía Cocentaina-Muro

La Generalitat está boicoteando las obras del tramo de autovía Cocentaina-Muro y provocando un importante retraso de los trabajos. El gobierno autonómico ha colocado vallas para impedir que se vean afectadas dos carreteras comarcales por los trabajos, a pesar de que el Ministerio de Fomento lleva dos años esperando que se le conceda permiso para actuar en estas vías.


El diputado autonómico Amando Vilaplana ha denunciado esta situación, acusando a la Generalitat de someter a estas comarcas a una auténtica "extorsión", para impedir que las obras de la autovía se terminen en los plazos previstos. El parlamentario afirma que "el PP busca unos miserables réditos electorales, poniéndole trabas a una obra que supone una inversión de más de 100 millones de euros y que comporta una gran mejora de las comunicaciones en la comarca".

Fotografia de la zona bloqueada por la Conselleria cerca de la rotonda de Setla de Munyes

Los problemas se iniciaron en abril de 2008, cuando el Ministerio de Fomento se dirigió a la Conselleria de Infraestructuras para pedir permiso para actuar en dos carreteras comarcales que se cruzan con la nueva autovía: la de Beniarrés y la de Benimarfull. El Gobierno central solicitaba autorización para hacer desvíos en los puntos de confluencia, en una práctica que suele ser habitual en este tipo de proyectos de ingeniería. Dos años después, la Generalitat no ha dado ninguna respuesta a esta petición.


La situación se complica un poco más a finales del año pasado. La Conselleria de Infraestructuras coloca una serie de barreras con el fin de proteger estas dos carreteras comarcales. Esta decisión obliga a los camiones pesados que participan en la obra de la autovía a realizar recorridos alternativos por caminos rurales e, incluso, a pasar por el casco urbano de localidades como Muro. Amando Vilaplana señala que estas complicaciones están dificultando la obra y en las últimas semanas, han obligado a paralizar los trabajos en las áreas afectadas. El diputado, que ha calificado la situación de intolerable, ha presentado una batería de preguntas en las Cortes, para que el conseller de Infraestructuras explique este boicot.


Hay que recordar que este tramo de autovía, que incluye la construcción de nueve viaductos, tendría que estar terminado antes de que acabe el año.

Noticia publicada en el diario digital ARAMULTIMEDIA.COM

dimarts, 23 de març del 2010

Beniarrés reconeixerà en el proper ple factures no pagades per valor de 13.000 €

En el proper ple extraordinari que es celebrà el dia 24 de març, l’equip de govern proposa el primer reconeixement extrajudicial de crèdits a càrrec del pressupost de l'any 2010, es a dir, factures que apareixen dintre d’un caixò i que no s’han pogut pagar a càrrec del pressupost de l’any 2009.

La xifra exacta puja a 13.052 € i lo més sorprenent, és que 4.500 € corresponen a factures no pagades de l’any 2008, es a dir, més de 20 mesos per pagar-les. I molts es preguntareu, on estaven aquestes factures que apareixen ara? Doncs jo tampoc ho sé, doncs la informació ens es negada el màxim possible, com exemple dir que a data d’avui encara no hem vist que va pagar l’ajuntament al desembre de l’any 2009. Evidentment tampoc hem vist en que s’ha gastat l’equip de govern del PP els diners de tot els veïns i veïnes de Beniarrés al llarg dels mesos de gener i febrer d’aquest any.

L’any passat també va haver reconeixements extrajudicials de crèdits, més en concret, dos per valor de 53.000 €, igual que l’any 2008. Enguany, aquest és el primer, desconeixent si hi hauran més doncs. Com he dit abans, la informació ens es limitada al màxim per tal de no facilitar la nostra tasca de control i fiscalització que els veïns i veïnes de Beniarrés, amb els seus vots, ens van confinar.

Moltes d’aquestes factures pendents de pagament i ara reconegudes, no son despeses que han sigut una emergència o un imprevist, no, doncs hi han factures pendents de pagament en concepte de consum elèctric per valor de més de 3.000 € i no es pot pensar que deixar de pagar factures elèctriques siga cap imprevist.

El ple haurà d'aprovar aquest expedient perquè si no és així, les despeses serien nul·les per haver-se realitzat sense dotació pressupostària. Quantes factures més quedaran per pagar? Sols el que les manat fer ho sap.

dilluns, 22 de març del 2010

Ple Extraordinari a l'Ajuntament de Beniarrés

Per al proper dimecres 24 de març de 2010 a les 11:00 hores ha sigut convocat per l’alcalde-president de l’Ajuntament de Beniarrés ple extraordinari amb el següent ordre del dia:


ORDRE DEL DIA


1.- Dació i aprovació de l’acta de la sessió plenària extraordinària celebrada el dia 11 de març de 2010

2.- Aprovació de la proposta de la Taula de Contractació de l’obra Centre Multiús en sól dotacional , inclòs en el Pla Innovació Productiva o Pla Confiança (PIP)

3.- Aprovació del projecte de l’obra “Ampliació de Centre de Divulgació Artística i Musical”, inclòs en el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local o Pla E 2010.

4.- Aprovació expedient administratiu del contracte d’obres “Ampliació de Centre de Divulgació Artística i Musical”, així com la iniciació del procediment de licitació.

5.- Dació i ratificació de la resolució d’alcaldia número 41/2010 de 15 de març de 2010.

6.- Dació i ratificació de la resolució d’alcaldia número 42/2010 de 15 de març de 2010.

7.- Dació i ratificació de la resolució d’alcaldia número 43/2010 de 15 de març de 2010.

8.- Dació i ratificació de la resolució d’alcaldia número 44/2010 de 16 de març d’adjudicació definitiva del contracte d’obra , Reforma d’Espais Esportius i Tradicionals: Trinquet.

9.- Reconeixement Extrajudicials de Crèdits

10.- Informes d’alcaldia

11.- Acordar, en el seu cas, la concessió de diverses llicències urbanístiques.

Doncs bé, aquest és l’ordre del dia de la propera sessió que es celebrarà a l’Ajuntament de Beniarrés. Novament lamentar i denunciar l'hora de la sessió, doncs és una hora laboral per a molts regidors que deuen demanar permís als seus respectius llocs de treball per a poder complir amb el seu compromís amb el poble de Beniarrés i la gent que ha dipositat en ells la seu confiança per a que els representen.

Cal destacar abans de veure la documentació, el punt 2 on es s’adjudicarà l’obra inclosa dintre del Pla Confiança i que si oficialment, té el nom que posa en l’ordre del dia, correspon a la contrucció d’un bar per a la nova piscina, valorat en 134.000 €. Aquest edifici anirà just, damunt del carrer que dona eixida a la carretera L’Orxa – Muro. També cal destacar els problemes que estan tenint moltes poblacions en cobrar les certificacions de les obres incloses dintre del Pla Confiança i que l’ajuntament deurà avançar de fons propis si no vol demorar el pagament de l’obra.

Els punts 3 i 4, corresponen a l’aprovació del projecte i iniciar l’expedient per a contractar l’obra sol·licita per l’Ajuntament de Beniarrés, amb els únics vots del Partido Popular, inclosa dintre del Pla E 2010 i que consisteix en la construcció d’una planta per a l’edifici construït amb el primer Pla E situat al costat del col·legi “Perputxent” i valorada en 143.026 €. L’inversió total en aquest edifici sobrepassa els 362.000 €. De tots és conegut, les propostes que el grup municipal socialista va proposar per tal d’invertir ( i no dic gastar) aquesta important subvenció: xarxa de recollida d’aigües pluvials, construcció de naus niu al polígon per facilitar la implantació de noves empreses, casa o alberg rural per promoure el turisme rural, i altres propostes.

El punt 9, corresponent a un nou Reconeixement Extrajudicial de Crèdits. I es que des de que governa el PP al consistori beniarresi es ve produint aquesta figura administrativa, que no és altra cosa que una mala i nefasta gestió econòmica. Aquest reconeixement, consisteix en pillar factures de l’any 2009 i pagar-les a càrrec del pressupost de l’any 2010. Es a dir, que l’any 2009, s’han gastat molt més del que s’ha ingressat, fent que el pressupost de l’any 2010, ja tinga unes despeses equivalents als diners que sumen el reconeixement i que hauran de minvar els diners previstos gastar o invertir al llarg d’aquest any. Un reconeixement extrajudicial de crèdits és la mostra de que s’han gestionat malament els diners del tots, els diners de Beniarrés.

Doncs bé, ja sols queda convidar-vos a assistir-ne a la sessió plenària i que de primera ma vegeu que s’adopten les decisions que a tots ens afecten.

diumenge, 21 de març del 2010

El Comtat cierra la campaña de oliva con unas pérdidas de un millón de euros


Las heladas han reducido la cosecha un 20% y la han dejado en tan sólo 15 millones de kilos El mal tiempo ha alargado dos meses la recolección al no poderse entrar en los campos.



El Comtat ha cerrado la campaña de oliva con una caída de la cosecha del 20% y unas pérdidas que se sitúan alrededor de un millón de euros. Las heladas registradas como consecuencia de las nevadas del pasado mes de diciembre han provocado que la producción haya quedado reducida a sólo 15 millones de kilos, cuando las perspectivas iniciales eran más alentadoras. El mal tiempo, además, ha alargado dos meses la recolección, debido a las dificultades que han encontrado los agricultores a la hora de entrar en los campos embarrados.
El Comtat esperaba este año una buena campaña de oliva, debido al comportamiento cíclico del cultivo y a que las condiciones meteorológicas hasta el inicio de la recolección habían sido idóneas, hasta el punto que la plaga de la mosca apenas se había manifestado. Esta última circunstancia, además, aseguraba una buena calidad del aceite.Sin embargo, todas estas previsiones se han ido finalmente al traste, debido a que el mal tiempo ha estado presente a lo largo de casi toda la campaña de recolección. Según la información facilitada, entre las cooperativas de Cocentaina, Muro, Beniarrés y Gaianes se ha alcanzado una producción cercana a los 15 millones de kilos, lo que supone un 20% menos de lo previsto.
A la hora de concretar las razones de este descenso hay que hacer referencia a las nevadas -hasta siete se han registrado este invierno-, y a las heladas que, sobre todo en el mes de diciembre, asolaron la zona.Según explicaba Alberto Lloréns, técnico agrícola, "el frío provocó que se helasen las aceitunas y que cayeran al suelo, y que además registrasen una notable pérdida de peso. Este hecho trajo consigo, además, un descenso de calidad, que hasta el mes de diciembre había sido óptima".
La complicada meteorología, asimismo, ha alargado de forma considerable la campaña de recogida. Lloréns manifestó a este respecto que "si todo hubiese ido como se esperaba, en apenas mes y medio habríamos terminado la recolección. Sin embargo, las nevadas y el mal estado de los campos han dilatado los trabajos casi cuatro meses".
El técnico profundizó en este aspecto, manifestando que "ni los más viejos de la zona recuerdan un comportamiento del tiempo tan extraño. Desde luego, se puede decir que ha sido una campaña totalmente atípica.
Precios
En lo que respecta a los precios del aceite, en este ejercicio han mejorado, al pasar de los 20 céntimos por kilo del año pasado a 30 en el actual. Sin embargo, el descenso de la producción ha impedido a las cooperativas y agricultores beneficiarse de este incremento. De hecho, se estima que la reducción de la cosecha ha ocasionado en la comarca unas pérdidas cercanas al millón de euros.Con todo, las consecuencias de las nevadas no quedarán ahí, dado que, tal y como ya ha venido informando este diario, la rotura de troncos y ramas del arbolado reducirá de forma notable la producción de los próximos años, motivo por el que desde los ayuntamientos se han solicitado ayudas al Consell.
El frío también afecta a los almendros
El frío no se ha cebado sólo con la cosecha de aceitunas, dado que los almendros ya han empezado a sufrir también las consecuencias. Las heladas registradas esta última semana en la comarca de El Comtat han afectado al proceso de floración, por lo que, aunque todavía no hay una estimación concreta de los daños, todo parece indicar que habrá una merma en la producción de almendras.Según la información a la que ha tenido acceso este diario, las zonas más afectadas son los fondos de los valles, concretamente de municipios como Balones, Benimassot, Fageca, Famorca o Gaianes, donde se concentran las mayores plantaciones de este fruto seco. Hay que reseñar, asimismo, que al igual que los olivos, los almendros también han sufrido bastantes destrozos a raíz de las nevadas registradas este invierno, principalmente las de diciembre.


Noticia aparecida en el diario INFORMACION

dijous, 18 de març del 2010

Recull de noticies breus

Aquest és un recull de noticies aparegudes a l'apartat de la columna lateral "Noticies breus de Beniarrés":

-L’obra de reforma del Trinquet, valorada en 158.000 €, ha sigut adjudicada a l’empresa Obras Jose Juan Jordà “ El Surdo” i té un termini d’execució de 10 mesos.

-L’Ajuntament de Beniarrés ha acordat adherir-se als programes de treball PAMER,EMCORP,EZOINT i altres per a demanar socorristes, peons forestals, persones de manteniment de mobiliari , un biòleg i un tècnic cultural per aquest any 2010.

-El Ministeri d’educació convoca 30.000 ajudes per a realitzar cursos d’idiomes a l’estiu de 2010. El termini per presentar les sol·licituds acaba el 30 de març i podeu trobar molta més informació en aquest enllaç.

-Aquest diumenge 14 de març, l’Associació de Mestres de Casa de Beniarrés celebra un dinar dintre del actes del “Dia de la Dona Treballadora”. L’acte que té un preu de 20 € per assistent, serà subvencionat amb 15 € per part de l’Ajuntament de Beniarrés.

-Èxit en la presentació del llibre “Beniarrés Morisc” de Rafael Aura i editat de la ma de l’Associació Cultural l’Esportí amb una sala plena de gom a gom. El llibre ja es pot adquirir als llocs habituals (Llibreria l’Alameda i Ferreteria Sant Josep) al preu de 3 € i juntament amb un nou número de la revista Fent Poble.

-Carles Ruiz Tomás participarà el pròxim diumenge en la prova de la Copa de Espanya elite-s23 de carretera. La prova consta d,un recorregut de 160km,i en ella participen els millors ciclistes de tot l’estat. La cursa tindrà lloc al País Basc. Recordar que Carles competeix en el camp amateur amb l,’equip Ceramicas Onda-ECP Continental pro.Com sempre :ànim i sort¡¡¡¡¡¡

-En 2 anys, no ha hagut temps per llevar-li el títol a Franco com “Fill Predilecte de Beniarrés”, després de que a l’any 2008, el grup municipal socialista a Beniarrés, presentara una instància demanant que l’equip de govern fera complirla Llei de la Memòria Històrica

-Ajuntament de Concentaina: «BASES ESPECÍFIQUES PER A LA SELECCIÓ DE TRESPLACES D’ADMINISTRATIU (UNA PER TORN LLIURE I DOS PERTORN DE PROMOCIÓ INTERNA) PEL PROCEDIMENT DECONCURS-OPOSICIÓ, VACANTS ENLA PLANTILLA DE L’AJUNTAMENT. Més información en aquest enllaç

-La diputada socialista a les Corts Valencianes, Mª Vicenta Crespo i que pertany a l'agrupació socialista de Beniarrés, ha instat al Consell a incloure el requisit lingüístic en la Llei de la Funció Pública

-Després de 2 mesos d’haver acabat l’obra del Centre de Divulgació Artística inclosa dintre del Pla Zapatero i valorada en 219.000 € encara no s’ha inaugurat, però això no és si ho comparem amb l’obra d’ampliació del Museu, que va costar 70.000 € i fa més de 15 mesos que està acabada i encara no s’ha utilitzat.

-La Diputació d’Alacant ha aprovat el conveni pel qual l’Ajuntament de Beniarrés podrà comprar una carpa per a celebrar esdeveniments i actes valorada en 12.000 €. Ens fa falta al poble de Beniarrés?

-En breu es reprendran els treballs per acabar l’orgue de l’església de Sant Pere Apòstol de Beniarrés segons ens va informar l’alcalde per acabar-lo definitivament. En aquesta obra les diferents administracions com ajuntament i dpiutació, públiques ja porten gastats més de 30.000 €.

-El Trinquet Municipal de Beniarrés rebrà el nom de “Luiset”, el millot pilotari en actiu que actualment té la pilota valenciana al nostre poble.

-El proper diumenge 28 de febrer a les 11:30 hores en primera convocatòria i a les 12:00 hores en segona convocatòria, la Junta General Ordinària de la Cooperativa “Virgen de la cueva Santa”

dimecres, 17 de març del 2010

Perquè no podria passar a Beniarrés?

L’Ajuntament de Beniarrés disposa d’una partida econòmica de 2.000 euros per al foment del valencià i va ser el primer poble del Comtat on es van celebrar les Trobades.

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, a través de la seua presidenta Àngels Jordà, l'Ajuntament de Muro, amb el seu Alcalde, Rafel Climent, han signat al consistori un conveni de col·laboració que facilita la realització de diverses activitats de la Coordinadora, amb l'objectiu de fomentar la normalització del valencià a la comarca tant a l'àmbit educatiu com al de l'ús social.
L'acord pretén consolidar la col·laboració entre l'associació, que forma part d'Escola Valenciana, i l'Ajuntament respecte a activitats com la tradicional Trobada d'Escoles en Valencià que es fa a la comarca i que enguany se celebra a Beneixama el 5 de juny i que reuneix cada any més de 15.000 persones de l'Alcoià i el Comtat que visualitzen l'estima pel valencià. També es dóna continuïtat a altres activitats com són el Voluntariat pel Valencià, que està actiu al municipi des de fa uns anys i que consisteix a formar parelles lingüístiques que queden una hora a la setmana per a xarrar en valencià davant d'un café, fent una passejada o compartint una afició. Un altre dels projectes de la Coordinadora molt actius en Muro és la realització cada tardor del programa Cinema a l'Escola, pel·lícules en valencià d'actualitat que es programen en horari lectiu i del qual es van beneficiar uns 3.300 alumnes de la localitat en la passada edició.

Una novetat d'aquest conveni és que s'editaran i distribuiran entre els escolars de la localitat unes targetes de convit als aniversaris dels xiquets feta en valencià per promoure l'ús del valencià en aquestos actes. Posteriorment el disseny quedarà al web de l'ajuntament per descarregar-se'l.

Al conveni també s'especifica la col·laboració en la realització d'exposicions, activitats amb contacontes i presentacions literàries i audiovisuals d'autors valencians. Per tot això, l'ajuntament acollirà les exposicions itinerants que va creant Escola Valenciana i farà presentacions de nous materials didàctics que s'editen cada any com els volums interactius sobre figures històriques i literàries valencianes de la col·lecció l'Àlbum o la col·lecció de recursos sobre tradicions com són els Tallers de Cultura Popular. A més, l'ajuntament s'ha compromés a adquirir un nombre important de llibres dels 25 anys de Trobades per compartir-lo amb les comunitats educatives i entitats.

Àngels Jordà ha comentat que "col·laborar amb ajuntaments com el de Muro és molt gratificant per a la Coordinadora pel valencià de la nostra comarca, ja que creuen fermament en els nostres projectes i els apliquen d'una manera excel·lent en el seu context d'actuació, per això agraïm la seua col·laboració, a més, en un any molt especial per a nosaltres: els 25 anys de la celebració de les primeres Trobades d'Escoles en Valencià".

Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA

dilluns, 15 de març del 2010

Centre Social o Centre de Dia?

La fa dues setmanes va eixir als mitjans de comunicació que l’Ajuntament de Beniarrés rebia el Pla d’Obres i Serveis que la Diputació d’Alacant convoca per als ajuntament de la província.

En aquest cas, l’Ajuntament de Beniarrés havia sol·licitat la construcció d’un Centre Social on hui està el llar de les Mestresses de Casa i el Llar dels Jubilats. Aquesta obra té un pressupost de 600.000 € dels quals l’Ajuntament tindrà que pagar 30.000 €. A canvi d’aquesta important subvenció l’Ajuntament de Beniarrés renuncia sol·licitar aquesta important subvenció ( la que més a efectes econòmics que rep el consistori) per un termini de temps de 5 anys, es a dir, fins als 2015, no es pot tornar a sol·licitar aquesta important subvenció, el que suposa que en la propera legislatura 2011-2015, l’equip de govern que estiga al front de l’Ajuntament de Beniarrés no podrà sol·licitar aquesta subvenció.



Actual LLar dels Jubilats i Mestresses de Casa on es va a construir el Centre Social

Per recordar, amb aquesta subvenció que es venia demanat cada 2 anys amb un import de 240.000 € s’està fent la nova piscina municipal, es va fer la guarderia municipal, es va canviar tot l’enllumenat públic de Beniarrés, es va fer l’actual ajuntament, es va canviar la xarxa d’aigua potable de pràcticament tot el poble i una llarga llista d’obres que els diferents governs que han estat al capdavant de l’Ajuntament de Beniarrés han portat endavant però que ara estarem 5 anys sense poder sol·licitar.

La qüestió que vull plantejar és si realment va falta un edifici nou com a Centre Social o veient l’envelliment de la població beniarresina, no seria millor haver optat per la Construcció d’un Centre de Dia?.

Hui en dia són els familiars directes dels ancians els qui més freqüentment assumeixen les obligacions que suposa l'atenció constant dels ancians incapaços, però són molts els qui no poden ser atesos pels seus parents. En aquest cas, les residències d'ancians constitueixen l'opció més sol·licitada. Però la realitat social és la que és: en el nostre país només hi ha 2,7 places en residències - privades o públiques- per cada cent persones grans de 65 anys i la majoria de les residències presenten al sol·licitant d'una plaça llistes d'espera llargues i descoratjadores. Els centres de dia, en els quals els ancians poden passar el dia per a tornar després a dormir a casa seua, representen una alternativa d'atenció quotidiana a la gent gran i d'alguna manera fan el paper de guarderies, en tant que permeten a les persones grans seguir vivint a casa.

L’actual equip de govern del Partido Popular ha optat per la construcció d’un nou Centre Social amb un soterrani per a gimnàs i sala de rehabilitació, una planta baixa per a un nou bar i sala per estar la nostra gent gran i una planta superior per a les Mestreses de Casa (segons ens ha informat l’alcalde de Beniarrés). No dic que no faça falta un condicionament de l’actual edifici, que perfectament s’haguera pogut fer amb els diners del Pla E invertits en el Centre d’Interpretació Musical ( 360.000 €) o amb els diners del Pla Confiança, però una vegada que s’opta a demanar un Pla Especial a la Diputació d’Alacant per valor de 5 anualitats i valorat en 600.000 €, haguera sigut molt millor l’haver optat per construir un Centre de Dia, ja bé a les Monges o en alguna àrea de repartiment dintre del PGOU i no tirar-se de cap a construir un Centre Social deixant l’atenció dels nostres majors en els seus parents i familiars o persones contractades, que de segur ho faran el millor que puguen i el millor que sàpiguen, però que de vegades no es el millor que voldrien per als seus pares, mares, tios, iaios, iaies o persones malaltes, pel simple fet de que no saben més o que no disposen dels materials idonis per portar endavant l’atenció que es mereixen.

A Muro el Centre de Malalts d’Alzheimer i altres demències “Benicadell”, va costar 600.000 € de construir, exactament el mateix que constarà el nou Centre Social. Ha creat llocs de treball, cosa que el Centre Social no crearà, dona una magnífic servei a aquestes persones malaltes i sobretot, dona qualitat de vida als malalts i als seus familiars. Doncs una cosa semblant es podria fer a Beniarrés amb aquesta important subvenció posant en ma de professionals l’assistència de la nostra gent gran i el poder oferir als seus familiars temps per a viure, treballar i descansar.

La Llei de la Dependència contempla importants subvencions per aquest tipus d’instal·lacions, la Conselleria de Benestar Social també disposa de línies d’ajut per aquests centres, l’Ajuntament també tindria que posar el seu gra d’arena per mantenir i oferir aquest servei, i com no, els propis usuaris amb una modesta aportació, per tant hi han diners per fer possible que a Beniarrés funciones un Centre de Dia amb les millors prestacions i totes les garanties d’èxit.

El Partido Popular ha optat per la construcció d’un Centre Social, els socialistes amb aquesta subvenció optem per construir un Centre de Dia. No vegem la pressa en construir aquest Centre Social més enllà de traure un rèdit electoral en les properes eleccions locals, per tant si en aquests moments no es disposen dels terrenys, és l’equip de govern qui es deu posar-se a treballar per tal d’aconseguir-los i demanar que el Pla d’Obres i Serveis es paralitze i es canvie el projecte per a construir un Centre de Dia, segur que tots eixim guanyant, tant els usuaris del present com tots nosaltres que en un futur podrem gaudir-ne d’ell. Ara tot depèn de la voluntat del Partido Popular.

diumenge, 14 de març del 2010

La ruta fantasma

El uso de la carretera entre L'Orxa y Villalonga es mínimo debido a que desde su apertura hace dos años sólo se puede acceder por pistas en mal estado

La carretera entre L'Orxa y Villalonga sigue sin accesos en condiciones cuando están a punto de cumplirse dos años desde su apertura al tráfico. El vial registra un uso mínimo debido a que sólo se puede llegar al mismo por pistas en mal estado, por lo que ayuntamientos y vecinos reclaman una solución al Consell.

L'Orxa y Villalonga veían cumplida a principios de 2008 una reivindicación histórica, después de que la Conselleria de Infraestructuras abriera al tráfico la carretera que conecta ambos municipios. Sobre todo para L'Orxa, este nuevo vial era considerado como una actuación imprescindible, habida cuenta que su comunicación con la zona de la costa se iba a acortar de manera sensible, abriendo nuevas posibilidades económicas para el municipio. Sin embargo, dos años después, las expectativas despertadas sólo se han cumplido a medias, debido a que la carretera continúa sin accesos en condiciones.El vial en cuestión, que discurre por el Pla de la Llacuna, entre los valles de Gallinera y el Serpis, debía de tener 14 kilómetros de longitud, de los que 5 se corresponden con la carretera que fue construida a través de una inversión cercana a los 2 millones de euros. El resto de kilómetros pertenecen a los accesos, que todavía no han sido ejecutados.

Así las cosas, a lo largo de estos dos últimos años la única forma de llegar a la carretera ha sido a través de dos pistas -tres si se contabiliza la procedente de la Vall de Gallinera-, que no reúnen precisamente las mejores condiciones. La de L'Orxa está repleta de baches, mientras que la de Villalonga, aparte de problemas en el firme, discurre por una zona muy empinada rodeada de casas de campo y con numerosas curvas. La Conselleria debería haber ejecutado ya los proyectos de los nuevos accesos, pero según la versión oficial, problemas de impacto ambiental han ido retrasando estas actuaciones.

El alcalde de L'Orxa, Guillermo Moratal, lamentaba esta situación, al señalar que "evidentemente, la falta de accesos en condiciones está limitando mucho el uso de la carretera y, por supuesto, el paso de camiones y autobuses es impensable en las actuales circunstancias". Este hecho ha rebajado de forma ostensible las esperanzas que los vecinos del municipio habían depositado en el nuevo vial. "No es la solución que queríamos, y lo que pedimos es que se acabe como es debido".

Moratal, mientras se construye el nuevo acceso, ha solicitado que "al menos se asfalte la actual pista para eliminar los baches", petición ésta que, añadió, va a ser atendida en breve.

El alcalde de Villalonga, Juan Ros, señaló que la carretera ha unido mucho más a ambos municipios, aunque reconoció que "unos accesos en condiciones incrementarían mucho más el uso". Sin embargo, el fuerte impacto ambiental del proyecto inicial ha propiciado que de momento el acceso desde esta población haya sido aplazado, y que de entrada sólo se vaya a construir una variante para evitar el paso de los vehículos por el interior del casco urbano.
Deterioro
La carretera está empezando a deteriorarse, lo que evidencia que el mantenimiento no es el adecuado. En varios márgenes se han registrado desprendimientos de piedras, mientras que en algunos puntos la vegetación ha empezado a invadir la calzada debido al escaso tráfico. En invierno, asimismo, ha habido problemas para la circulación por placas de hielo. Los vecinos de la zona también lamentan el problema de la falta de accesos. Juan Antonio, por el lado de Villalonga, señalaba que la carretera "se convierte en un embudo cuando llegas a los extremos", mientras que Vicente, de L'Orxa, expresaba sus quejas por "los enormes baches" de la pista que sale del pueblo.

Noticia aparecida en el diario INFORMACION.es

divendres, 12 de març del 2010

Ruta per el Barranc de l’Encantà

L’amic i beniarresí Carles Tomàs està penjant a una pàgina d’Internet anomenada Wikiloc , diferents rutes tant per a fer senderisme com per a fer bicicleta de muntanya per a conèixer el nostre terme, indrets i racons que per a nosaltres poden ser coneguts, o tal vegada no, però per a la gent que ens vullga visitar, de segur que no quedaran indiferents.

Totes aquestes marxes per els voltants de Beniarrés i la nostra comarca, sempre poden acabar amb una bona picadeta o un bon dinar als bars de Beniarrés per reposar forces entre ells:
Bar Crespo C/. Sant Antoni, 5 - Tel.: 965 51 50 36
Cerveseria C/ Rosa Escrig
Bar L'Oliva C/. Plaga Església, 2 - Tel.: 965 51 54 31
Bar La Piscina. Partida La Parà s/n
Bar Cafeteria Caribbean C/. Rosa Escrig, 7 - Tel.: 965 51 55 44
Pub Rocky C/. Mª Luisa Pastor, 6
Cafeteria Nou Francés C/. Mª Luisa Pastor - Tel.: 658 054 179

En aquesta ocasió vos deixe la ruta que ha fet Carles és una visita al barranc de l'Encantà en la seua confluècia amb el riu Serpis. Anirem al pantà i, tot just on s'acaba la pres, un camí a l'esquerra ens baixa al nivell del riu i entre xopades i el cant dels ocells, arribarem al molí del Ros, sota la cova dels Nou Forats. Cap la possibilitat d'ascendir fins la mateixa i admirar les cavitats que alberga al seu interior. És una pujada difícil, però et compensa amb la vista des d'allà dalt. A escasa distància, arribem al barranc de l'Encantà. De tornada ens desviem a la dreta, travessem el riu (sense pont) i anem pujant fins l'antiga via del ferrocarril del tren Xitxarra. Sense deixar-la, arribarem a Beniarrés




Fitxa tècnica de la ruta

Distància recorreguda: 8,35 quilòmetres
Altitud mín: 271 metres, màx: 383 metres
Desnivell acum. pujant: 134 metres, baixant: 134 metres
Grau de dificultat: Fàcil
Finalitza al punt de partida (circular): Sí

dijous, 11 de març del 2010

Solidaritat amb Haiti?

Després del devastador terratremol que va afectar l’illa caribenya d’Haiti i que ha donat com a resultat més de 230.000 morts ,milions de gent sense habitatges i en la ruïna més absoluta, el grup municipal socialista va considerar oportú que l’Ajuntament de Beniarrés destinara un aportació econòmica per tal d’ajudar aquesta gent.

Així que el dia 15 de gener vam presentar la següent instància:


Nom: Grup municipal socialista de l’Ajuntament de Beniarrés


EXPOSA:Haiti a patit un devastar terratrèmol que ha causat desenes de mils de morts, a desfet edificis i hospitals, ha desfet les escasses infraestructures existents i ha deixat un país devastat que li costarà molt de temps i diners, el tornar al seu estat anterior, ja de per si poc desenvolupat.És el moment de mostrar el nostre costat més solidari i ajudar als ciutadans de Haití desprès de terratrèmol més devastador dels últims 200 anys. Creu Roja i altres organitzacions ja recullen donatius per poder ajudar a pal·liar el desastre i ajudar en les tasques d'emergència.


SOL·LICITA:Que per part de l’Ajuntament de Beniarrés, com a institució que representa al poble de Beniarrés, s’ajude a la gent que ha patit aquest terratrèmol i a la recuperació de Haiti amb una aportació econòmica a alguna de les entitats i institucions que allí estan treballant i ajudant al poble haitià.

La resposta facilitada per part del equip de govern del Partido Popular ha sigut la següent:

En relación a las ayudas para el pueblo de Haiti, son conocidas las actuaciones que se están realizando en el municipio, tales como recogida de ayudas voluntarias de carácter económico como de alimentos”

"Convocar en un breve plazo de tiempo al concejal Frederic Jordà Crespo, para la apertura de las huchas donde se ha depositado las ayudas voluntaris para el pueblo de Haiti que se ha organizado en estas fechas, sin perjuicio de la celebración de dias de campaña a favor de Haiti celebrados en dias anteriores”

Doncs bé, aquestes han sigut les contestacions rebudes a la petició feta per el grup municipal del PSPV-PSOE. Si tenim en compte que l’ajuntament de Beniarrés té un pressupost per a despeses de 1.837.000 €, no haguera pogut aportar el que costa un cafe a Beniarrés multiplicat per els habitants que vivim al poble com ajuda al poble d’Haiti?

Sols vos deixe una dada, en la torrada de Sant Antoni, feta per el mateixos dies i que mai s’havia fet a Beniarrés, sense contar l’embotit ni la beguda, l’ajuntament de Beniarrés ja s’ha gastat 650 €. Vorem finalment que ha costat, segur que és menys que l'aportació proposada.

dimecres, 10 de març del 2010

Mª Vicenta Crespo aconsegueix la unitat de tots els partits a les Corts Valencianes

Les Corts insten al Consell i al Govern a ajudar als agricultors afectats per la neu

Les Corts Valencianes, a proposta del PSPV-PSOE, han aprovat instar al Consell i al Govern Central a signar un conveni de col·laboració que permeta habilitar ajudes urgents per als agricultors afectats pel temporal de fred i neu registrat el passat mes de desembre.

La proposta, aprovada per tots els grups polítics, va ser defensada per la diputada socialista María Vicenta Crespo, natural de Beniarrés, qui va recordar els danys registrats pels cultius de carxofa i taronges i, de manera especial, les oliveres de les comarques de l'Alcoià i El Comtat, part dels quals han quedat materialment destrossats com a conseqüència del pes de la neu.

Crespo va recordar que el seu partit va presentar la proposició no de llei després d'haver mantingut reunions amb nombrosos alcaldes de les localitats afectades, que exigirien ajudes "enfront de l'abandó del camp valencià per part del Consell". La diputada va destacar que les mesures "no tenen color polític", i una prova d'això és que l'exigència d'ajudes, a aplicar en un termini màxim de tres mesos, s'estén tant al Govern Central com al Consell. Crespo va insistir que "sense l'impuls per part de l'Administració, els pobles afectats de l'interior van a veure's cada vegada més despoblats i sense perspectives de futur".

Cap ressaltar, en aquest sentit, que les destrosses ocasionades per la neu en les oliveres amenacen amb reduir de forma notable les collites en els pròxims quatre anys, la qual cosa pot implicar un abandó massiu dels camps.

Informació apareguda al diari INFORMACION.es

Dia de l'arbre


Diumenge 14 de març de 2010 a Beniarrés



La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Beniarrés ha organitzat per al proper diumenge 14 de març una plantada d'arbres per tal de celebrar el Dia de l'Arbre.

Previament a la plantada d'arbres hi haurà un esmorzar a les 9:00 hores. Cal apuntar-se previament al consistori beniarresí.

dimarts, 9 de març del 2010

II Màster Class de Trompa


Dissabte 13 de març de 2010 al Centre Cultural “Joan Fuster” de Beniarrés


En aquest curs 2009/2010 l’Escola Comarcal de Música del Comtat vol oferir als seus alumnes de trompa i trompistes en general la possibilitat d’estudiar, aprendre i conèixer diferents professors i solistes de reconegut prestigi tant en l’àmbit nacional com internacional.

El passat mes d’octubre es va realitzar la primera d’aquestes màster class comptant per a això amb un dels més prestigiosos trompistes del nostre país com és el mestre D. VICENTE ZARZO PITARCH sent un èxit en acceptació i nombre d’assistència, assistint a la màster class 28 alumnes actius. Per a aquesta segona màster class es comptarà amb la presència de JOSE VICENTE CASTELLÓ, un dels trompistes més destacats de la seva generació i més importants que tenim avui al nostre país.

Les places seran limitades per ordre d’inscripció, i poden inscriure’s com alumne actiu o com alumne oient.

Noticia estreta de Unió Musical de Beniarrés

dilluns, 8 de març del 2010

Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés

Per al proper dijous 11 de març de 2010 a les 11:00 hores ha sigut convocat per l’alcalde-president de l’Ajuntament de Beniarrés ple extraordinari amb el següent ordre del dia:

ORDRE DEL DIA


1.- Dació i aprovació d’actes de la sessió de 19 de febrer del 2010.

2.- Dació de compte i ratificació de les resolucions d’alcaldia de 22 de febrer del 2010, (resolució número 23-30 de 2010) en virtut de les quals se sol·liciten diverses subvencions a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Treball (EMCORPS, EZOINT, PAMER i SALARI JOVE).

3.- Ratificar resolució d’alcaldia 38/2010 de 4 de març del 2010, per mitjà de la qual se sol·licita a la Diputació d’Alacant, la concessió d’una subvenció, així com es delega la competència de contractació de les obres d’Edifici de Vestidors assumint l’Ajuntament el 5% del cost d’execució.

4.- Aprovar la proposta d’adjudicació per la Mesa de Contractació de l’obra Reforma d’Espais Esportius i Tradicionals: Trinquet (Exp 18/2010), inclosa en el Pla d’Instal·lacions Esportives de la Diputació Provincial d’Alacant.

5.- Acordar, si és prodecent, l’avanç del Ple Ordinari del dia 31 de març, al dia 24 de març del 2010.

6.- Acordar, si és el cas, l’Adhesió de l’Ajuntament de Beniarrés al Pacte dels Alcaldes per una Energia Sostenible.

7.- Acordar, si és procedent, la concessió de diverses llicències urbanístiques.

Doncs bé, el que he pogut llegir, és l’ordre del dia de la sessió extraordinària. El que sorprèn ( cada vegada menys) és l’hora de la sessió, a les 11:00 hores, un hora que per a la gent que té treball, suposa el demanar permís en el teu respectiu lloc de treball per poder assistir-ne, a no ser que s’estiga alliberat políticament com es el cas de 2 representants del PP.

Caldria destacar el punt segon, on es sol·liciten ajudes a la Generalitat per tal de crear treball temporal a Beniarrés dintre d’aquests programes. També cal recordar que l’Ajuntament té dues places d’oferta pública de treball, que no trau a concurs públic i ja portem uns quants anys sense traure-les.

També destacar el punt tercer on es pretén demanar un subvenció a la Diputació per a fer uns vestidors per a la nova piscina municipal. Al meu parer, considere que s’haguera pogut construir un vestidor conjunt per al Trinquet i la Piscina, amb un simple reforma del projecte del Trinquet però l’equip de govern ha considerat més oportú el tindre dos vestidors, apenes separats per 80 metres.

El quart punt consisteix en l’adjudicació de l’obra de reforma del Trinquet. Un obra que tindrà un cost de 171.000 €, dels quals 158.000 € son de l’obra en si i la resta de redacció de projecte. L’obra consisteix en canviar el paviment, fer una grada i fer el trinquet un metre més ample entre altres coses menors. Una apreciació que pdoem apreciar, es que si finalment es fa el trinquet un metre més ample, la paret del trinquet quedarà pràcticament apegada a la piscina xicoteta que s’està construint. Els redactors dels dos projectes ho sabran. Jo no soc tècnic.

I bé, sols queda convidar-vos a assistir-ne i a conèixer de primera ma, el que en ell es tracatarà.

dissabte, 6 de març del 2010

Les fotografies de la por del PP

Aquestes 10 fotografies han sigut censurades en una mostra de la Unió de Periodistes del país Valencià que hi havia al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

El silenci al que vol sotmetre el PP a la societat valenciana, la manipulació de la seua opinió en RTVV, que recordem, és un mitjà de comunicació públic, el desprestigi i la falta de funcions al que està sotmeten a les Corts Valencianes, el parlament de tots i totes, la manipulació en temes com l’aigua, el tirar les culpes als demés ( si son de diferent color polític) de tot el que passa en aquesta terra, eludint les responsabilitats que els valencians i les valencianes els han atorgat amb els seus vots i una llarga llista, tenen el seu major exemple en la retirada d’aquestes fotografies.

I es por, por a que la gent puga veure en imatges el que realment és el Partido Popular de la CV i el seu president Francisco Camps, perque una imatge val més que mil paraules.



















divendres, 5 de març del 2010

390 dependents morts abans de rebre l’ajuda de la Llei de la Dependència

El Consell només ha resolt el 7% de de les col·licituds d'ajuda de la Llei de Dependència


El Consell només ha resolt el 7% de les peticions d'ajudes per a la Llei de Dependència presentades en les comarques de l'Alcoià i el Comtat. D'un total de 3.485 sol·licituds, només se'n han respost 246. Aquesta situació ha sigut denunciada per la plataforma comarcal, que també ha dedicat dures crítiques contra l'Alcaldessa d'Ibi, Mayte Parra, per les seues desqualificació a l'acte 'Dependents a escena', celebrat fa unes setmanes a la vila joguetera.



La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de l'Alcoià i el Comtat va celebrar dimecres passat una roda de premsa a Ibi, en el transcurs de la qual va valorar les declaracions efectuades per Mayte Parra entorn d'un acte lúdic i reivindicatiu, celebrat per aquest col·lectiu en la localitat. Aquesta coordinadora va lamentar que la primera edil qualifiqués de "humor roig" la intervenció de l'actor alcoià Xavi Castillo. Així mateix també qüestiona a l'Alcaldessa per qualificar l'acte de "indignant, quan no va estar ni cinc minuts en ell". Al marge d'aquesta polèmica política, la plataforma insisteix en les seues denúncies entorn de l'incompliment de la Llei de Dependència. A data de febrer, de les 3.485 sol·licituds presentades, només se'n han resolt 246. El col·lectiu denuncia que 390 dependents d'aquestes comarques han mort abans que s'aprovaren les subvencions oficials.


Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA. COM

dijous, 4 de març del 2010

Concert del trompetista Matthias Hoefs

Beniarrés 6 de març a les 20:00 hores al Centre Cultural “Joan Fuster”

El proper dia 6 de Març Matthias Hoefs, trompeta solista del German Brass, professor al Conservatori d´Hamburg i Artista Internacional, ens oferirà un concert junt a la seua classe dels alumnes de Trompeta del Conservatori d´Hamburg.

El concert es d’entrada lliure limitada a l'aforament del Centre Cultural "Joan Fuster" de la localitat de Beniarrés (Alacant).

Escola Comarcal de Música del Comtat

No ha hagut temps suficient en 2 anys?

Reprodueixc aquest article que va ser publicat en aquest blog el passat 28 de febrer de 2009, referent a l’aplicació de la Llei de la Memòria Històrica a Beniarrés, i com alguns sembla que no entenen, he considerat oportú fer Memòria.

Hui aproximadament ( 28 de febrer de 2009) fa un any es va publicar aquest article al blog de "Beniarrés al dia" informant d’una sol·licitud feta per el PSPV-PSOE de Beniarrés tal dia com hui però de fa 1 any, en la que es demanava l’aplicació de la Llei de la Memòria Històrica al poble de Beniarrés recentment aprovada a les CortsEspanyoles.

L’article deia el següent:

El passat dia 27 de de desembre de 2007, va eixir publicat al BOE la llei “LEY 52/2007, de 26 de diciembre, por la que se reconocen y amplían derechos y se establecen medidas en favor de quienes padecieron persecución o violencia durante la guerra civil y la dictadura” (la podeu llegir sencera clicant ací ).

A Beniarrés encara queden símbols de l’època franquista com puga ser el rètol que hi ha al carrer l’Alameda on encara esta el rètol de l’anterior nom que tenia aquest carrer de Avenida del Caudillo. Aquest rètol va ser pintat.

Un altre record de l’època franquista és el nomenament de Francisco Franco Bahamonde com a fill predilecte de la vila de Beniarrés. Franco va ser nomenat fill predilecte de moltes viles arreu de l’estat espanyol i Beniarrés no va ser cap excepció, i a dia d’avuí encara hi és.

El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Beniarrés va presentar el passat dia 28 de Febrer (2008) una instancia a l’ajuntament de Beniarrés en que demana el compliment d’aquesta llei.

La instancia diu el següent:El grup municipal socialista de l’Ajuntament de Beniarrés


EXPOSA:


En compliment de la Llei de la Memòria Històrica aprovada per les Corts Generals i publicada al BOE


SOL·LICITA:


La seua aplicació amb la retirada del rètol que assenyala el carrer l’Alameda com “Avenida del Caudillo”.

Així mateix deixar sense efecte el nomenament de Francisco Franco Bahamonde com a fill predilecte de Beniarrés fet aquest nomenament e l’època de la dictadura franquista.

La retirada d’altra simbologia que estiga reconeguda dintre de Llei de la Memòria Històrica i que tinga que ser retirada per al compliment de la llei.

El passat dia 7 de març (2008) vam rebre la contestació per part del nostre alcalde. La contestació diu el següent: “ En cuanto a la retirada de un rótulo de la via pública se realizara dentro de la programación de trabajos de los operarios en el momento en que sea posible, y por lo que respecta al nombramiento del hijo predilecto indicado se tramitarà el expediente que corresponda según la ley de la memoria historica” (està en castellà perquè és còpia del que ens han contestat).

Evidentment la llei està per a complir-se i al meu parèixer la contestació és una mica supèrflua i denota una certa manera de deixar-ho córrer doncs crec que es molt senzill de fer i tramitar les dues peticions. També es cert que ha estat molts anys i que presa no hi ha, però ja que la llei ho reconeix i ho obliga, és una forma de tancar definitivament una època passada.

Per aquest motiu i per anar recordant als lectors d’aquest blog, vaig a posar un comptador en la barra lateral per a veure molt de temps és “el momento que sea posible” a que fa referència la contestació de l’alcalde

Açò que heu llegit era l’article íntegre publicat el passat 10 de març de l'any 2008. El comptador va ser posat i va ser retirat després de que passat més de 50 dies el rètol del l’avinguda de l’Alameda fora pintat de roig pels operaris municipals i que degut a les fortes pluges, va tornar a la llum l’antic nom com havia estat al llarg de més de 40 anys. Persones privades, posteriorment, el van pintar de negre i també van tapar l’esvàstica que hi ha a “La Creu”, al final del carrera amb el mateix nom però de llevar-li el títol a Franco de fill predilecte de la vila de Beniarrés, res de res. Tot segueix igual i aquest dictador es a dia d’avui fill predilecte del nostre poble a l’espera que l’equip de govern considere oportú el tramitar “el expediente que corresponda según la ley de la memoria historica”.

Evidentment que aquests moments el que hi ha que fer es posar-se a treballar per crear llocs de treball i generar il·lusió en els veins i veïnes per afrontar aquesta crisi mundial però el tardar un any en iniciar un expedient denota una clara poca voluntat de llevar-li aquest titol al dictador Francisco Franco Bahamonde, a més a més ,d’una falta de respecte i una presa de pel a les iniciatives del grup municipal socialista que, convé recordar-ho, representa a un gran nombre de beniarresins i beniarresines.

Solament espere que als veïns i veïnes de Beniarrés no se’ls allargue tant en el temps quan vagen a fer alguna petició al nostre ajuntament igual que la sol·licitud presentada per els socialistes beniarresins i que l'any que ve no tingam que tornar a recordar aquest article.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...