Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 29 de setembre del 2008

Segon partit del Beniarres CF al grup XIII de la 2 regional

Al camp dels Terrers de Bocairent, UD BOCAIRENT 10 – 3 BENIARRÉS CF

Aquest diumenge 28 de setembre, el Beniarrés CF s’ha desplaçat fins a la localitat de Bocairent per a jugar contra l’equip local en un camp impracticable i fangós i on la pluja ha fet acte de presència al llarg de tota la primera part.

Camp de futbol de la UD Bocairent

El Beniarrés CF ha començat perdent per 1-0 . L’equip del Comtat s’ha refet i ha remuntat amb un gol de Rubenet d’un clar penal fet sobre Esteban. Tot seguit un segon gol en un rebuig de la defensa contraria que de rebot li ha pegat a Fernandet. El Beniarrés CF es posava per davant amb 1-2.

L’alegria ha durat poc perquè de seguida la UD Bocairent ha marcat el 2-2, el 3-2, i el 4-2 en errades defensives i del porter. El Beniarres CF ha tornat a fer un gol, novament de penal fet sobre Esteban que també ha materialitzat Rubenet, posant-se 4-3. Aquest gol ha fet pillar molts ànims als jugadors del Beniarrés CF per afrontar els següents minuts però una errada de Virgilio al intentar pillar un baló que li s’esvara, el que propicia que l’equip local aconsegueixca el 5-3. Tot seguit una altra errada defensiva possibilita que la UD Bocairent aconsegueix el 6-3 abans d’acabar la primera part, acabant amb aquest resultat la primera part.

En la segona part, el Beniarrés CF ha intentat fer algun gol però a partir del minut vint, més o menys , ha baixat en defensa i han vingut un gol darrere l’altre, fins arribar al resultat final de 10-3 a favor de l’equip local.

Imatge del partit entre UD Bocairent i el Beniarrés CF


L’once inicial ha estat el format per Virgilio en porteria,en defensa Buen, Alexis, Gabri, Manolo, el centre del camp per a Rubenet, Caxarret, Santi Gosti, Cota i Fernandet, i en punta ha jugat Esteban (que ha sigut el millor jugador del Beniarrés CF).

S´han realitzat els quatre canvis , eixint en el descans Ivan per Rubenet (que tenia tarjeta groga) , i en la segona part Marcos per Fernandet, Eloy per Cota i Javi per Buen.

En definitiva , un partit amb un camp impracticable, on el Beniarrés CF ha regalat el baló al contrari contra un bon equip. Tot açò acompanyat d’errades defensives i del porter han donat com a resultat el marcador final de UD Bocairent 10 – 3 Beniarrés CF .

Esperem en el proper partit del diumenge dia 5 d’octubre contra el Biar CF intentar traure algun punt.

Donar moltes gracies a la moltíssima gent de Beniarrés, que amb el temps que feia, s´han desplaçat fins a Bocairent. Moltes gracies.

Demanar-los paciència, que intentarem traure resultats positius en els propers partits.


Crònica del partit enviada a Beniarrés al dia (beniarresaldia@orange.es)

diumenge, 28 de setembre del 2008

Jorge Alarte nou secretari general del Partit Socialista del País Valencià

Els socialistes valencians van decidir ahir democràticament entre les dues candidatures que van arribar al seu XI Congrés Nacional i van atorgar la secretaria general a l'alcalde d'Alaquàs, Jorge Alarte.

La de Alarte és la cara de la renovació i «canvi» és una paraula que va reiterar ahir en les seues intervencions.


Jorge Alarte junt a Leire Pajin al XI Congrés


Jorge Alarte, que va invocar repetidament el canvi en el seu discurs, es va imposar ahir a Joaquim Puig i va assolir la secretaria general del PSPV amb el 51% dels vots en el XI Congrés del partit. Alarte va obtenir 282 sufragis, 20 més que els 262 del Puig.

Un dels punts que més revolada ha causat en les últimes setmanes en el seno del socialisme valencià, el referit a la definició ideològica i programàtica del partit, s'ha quedat directament en no-res. Ni canvi de nom ni gir al centre ni refundació del partit. El plenari del XI Congrés Nacional del PSPV va aprovar amb un sol vot en contra el dictamen de la polèmica comissió que ha debatut el contingut de la ponència.

La paraula refundació ha quedat eliminada del text, així com qualsevol referència a un gir al centre del partit. Les intervencions van ser un clam en aquest sentit. Cap recordar, a més, que una majoria del 94% de vots va acordar mantenir les sigles actuals de Partit Socialista del País Valencià (PSPV), enfront del canvi proposat a Partit Socialista de la Comunitat Valenciana (PSCV). Només set delegats van donar l'esmena transaccionada que advocava per Partit del Socialistes Valencians (PSV), nom històric del PSPV

La comissió va aprovar que des d'ara el secretari general del PSPV serà triat per sufragi universal directe i secret de tots els militants, una de les decisions més elogiades per tots.

Els dos aspirtant a secretari general del PSPV: Ximo Puig i Jorge Alarte


Els i les socialistes s‘ham de posar a treballar per aconseguir un millor País Valencià on la gent no tinga que exigir el compliment dels seus drets com puga ser l¡aplicació de la llei de la dependència, el parlar lliurement en valencià per tot arreu, unes infraestructures dignes entre altres coses, on tindre un lloc de treball digne amb unes pensions dignes, on l’urbanisme siga respectuós amb el medi ambient, entre altres moltes coses.

Text i imtages estretes del Levante-EMV

dissabte, 27 de setembre del 2008

El xocolate del lloro

L’ajuntament de Beniarrés deixa enllumenants sols un 35 % dels fanals de la carretera que voreja el poble per estalviar diners

De ja fa un temps ençà que tots els veïns i veïnes de Beniarrés poden apreciar les “mesures d’estalvi” que el nostre ajuntament ha encetat per tal de disminuir les despeses públiques. El primer on han encetat aquesta retallada és amb els diners que paguem per el consum d’energia elèctrica.

La partida pressupostaria per a tot l’any 2008 per aquests menesters és de 60.000 € i ja es porten gastats 60.500 €. L’estat d’aquesta partida, que ja ha sigut sobrepassada en la seua previsió, ve motivada per factures d'energia elèctrica per valor de 20.000 € de l’any 2007 que van ser pagades a càrrec del pressupost de l’any 2008. Perquè no es van pagar quan tocava?

Cal pegar una volta per la part baixa del poble i veure com el sortidor de l’entrada del poble fa més de 2 mesos que no ha esguitat aigua cap al cel. Està parat. També seguint el passeig, si vas cap a poqueta nit per la vorera que rodeja el poble es pot apreciar com des del primer moment i no quan la nit es ben entrada, els fanals que allí hi ha col·locats sols funcionen uns 18 fanals dels més de 50 que es van posar en la darrera obra.

Preguntat el passat plenari del dia 24 de setembre per el grup municipal socialista sobre els motius pels quals sols funcionaven el 35 % dels fanals, la resposta per part de l’alcalde va ser que "era per estalviar energia elèctrica i baixar la factura que paguem". Pel que respecta al sortidor de l’entrada, el motiu pel qual està apagat és perquè hi ha una averia i que en breu es va a procedir practicament a canviar tot el disseny dels sortidors i la bassa.

Realment es queda un sorprès quan per exemple, el motiu que el sortidor no funcione es un averia, doncs que s’arregle i sobretot que uns sortidors i una bassa que fa un 1 any i poquet que han estat fets es va a procedir en breu a reformar-la pràcticament tota. Simplement no ho entenc i no em cap al cap com es pot aprovar, en el seu temps, una obra com es la del sortidor i la bassa per a 1 any i poc mesos després remodelar-la pràcticament tota. Sembla ser que fent i desfent s’ensenya la gent. Ací cal recordar el més de 6.000 € que va costar tonar a desfer la bassa perquè impedia la visió dels vechicles quan accedien a la carretera.

Respecte a la mesura per estalviar la despesa municipal de l’ajuntament de Beniarrés amb la deixada en marxa del 35% dels fanals de la carretera, eixien moltes preguntes: perquè en conte de posar 50 fanals no se’n van posar 20 que sols son els que ara estan en marxa?, no es sàbia que aquests fanals anaven a consumir energia elèctrica?, es vol estalviar diners públics baixant els fanals encesos però hi ha diners per mascletades nocturnes, invitacions i convidades?, per a que es fan les coses si després han d’estar sense funcionar perquè no hi han diners per a mantindre-les en marxa?

Evidentment si l’ajuntament de Beniarrés vol estalviar diners hi han moltes altres formes de fer-ho com puga ser el control de la despesa de Festes populars, el control en la despesa de les regidories, l’eliminació de sous polítics entre altres mesures i no fer com aquella família adinerada que quan van es van començar a faltar diners el primer que van fer per estalviar va ser llevar-li el xocolate del lloro.

I no sols acaba ací, també ens va anunciar que te pensat aplicar una reducció en els fanals públics encesos que hi han dintre del casc urbà a partir de certes hores de la matinada. Amb aquesta mesures i no vull ser adiví, es crea un especial caldo de cultiu per a que els amics “ de lo ajeno” es posen a treballar.

Tal vegada i després de ser preguntat l’alcalde en el passat plenari, els fanals de la carretera tornen a estar engegats tots de nou quedant jo com a mentider amb aquest escrit però el ben cert és que els fets han ocorregut com els he narrat.

Sincerament creguem que cal gastar menys en les despeses municipals que no siguen necessaries i minvar en les despeses que siguen innecessaries per a reduir la despesa municipal. Per això sempre tindran al grup municipal socialista per ajudar-los en el que faça falta.

divendres, 26 de setembre del 2008

El PSPV-PSOE inicia huí el seu XI Congrés nacional: Amb tú, 1 nou projecte

El PSPV-PSOE inicia el seu XI Congrés nacional amb la incògnita de qui serà el nou secretari general, càrrec al que aspiren l'alcalde d'Alaquàs, Jorge Alarte, l'alcalde de Morella i portaveu adjunt en Les Corts Valencianes, Joaquim Puig, i el director de la Fundació Jaime Vera del PSOE, Francesc Romeu que ofereixca als ciutadans i ciutadanes una millor qualitat de vida, una major seguretat, un major benestar social, més treball i de major qualitat i una il·lusió de mirar cap al davant amb optimisme i prosperitat.

El Congrés Nacional del PSPV-PSOE, està estructurat en tres comissions: la primera “Liderar una majoria de progrés; la segona “Un model progressista per a una societat avançada”; la tercera, en la qual participaré, “Un partit preparat per a guanyar” (aquest punt és fonamental…).

El socialistes valencians ens sentim socialistes perquè volem construir una societat basada en la realització plena i efectiva dels valors de llibertat, igualtat, justícia social, solidaritat, pau,…, contraposant-se als privilegis, les desigualtats i l’individualisme insolidari.

Som socialistes perquè perseguim tant la plenitud individual (la nostra qualitat de vida) com el progrés col·lectiu de la societat. Per a nosaltres s’imposa l’interès general front a l’individual.

Volem una societat activa, crítica i participativa, compromesa amb un teixit associatiu actiu i solidari. Som demòcrates, progressistes, emprenedors i … d’esquerres!!



Estic segur que dels resultat d’aquest XI Congrés nacional del PSPV-PSOE no sols guanyaran els socialistes, sinó que guanyaran tots els valencians i valencianes.

Pots seguir tot el XI Congrés clicant ací

dijous, 25 de setembre del 2008

dimecres, 24 de setembre del 2008

Els cultius transgènics a debat a Beniarrés

Debat al voltant dels cultius transgènics a càrrec de Jordi Soldevila, Portaveu de la Plataforma Som lo que Sembrem, i militant de la CUP Plana d'Urgell. També és Llicenciat en Història.

Som lo que Sembrem és la Plataforma creada per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular que ature els cultius i aliments transgènics a Catalunya.
Es tracta d'una proposta que sorgeix des d'Assemblea Pagesa de Catalunya per constituir un espai comú de treball amb totes aquelles persones i organitzacions d'àmbit nacional disposades a col·laborar en la campanya.

En finalitzar sopar a preu popular

Dijous dia 25 de setembre a les 20:30 hores

Lloc: Ateneu Popular Arrels. C/ Dr.Orero 11. Beniarrés (El Comtat)

Festes de Gaianes 2008

Una crònica fantàstica de les festes patronals de la població veïna feta per el SanEdrin

La crònica comença així:
"Un any més anem a relatar el que ha passat en aquestes festes de Gaianes 2008.

Com a fet diferencial, cal dir que com ja es va anunciar fa uns dies, hem tingut el privilegi de participar al programa de festes, tot un esdeveniment, i a més a més podem constatar que ha tingut prou impacte. Més pels que han callat que pels que han dit res. Pero impacte segur que n'ha tingut.

Anem per feina:

Abans de res, dir que aquest any hem pogut vore que els carrers els faltava algo de pintura potser pel tema de la crisi o veges si serà que la calç no lliga amb el nou adoquí. Ara allò que no es paga en pintura ho van pagar amb els roda-balcons nous. Hi ha qui tenia tota la colecció."

podeu llegir-la tota clicant ací ( no te desperdici)

dimarts, 23 de setembre del 2008

T'agrada aquesta fotografia?

Foto típica de la Tardor que hem encetat on els nuvols i la pluja ens acompanyen a sovint.

En la imatge el poble de Beniarrés vist des d'un lloc molt especial, el campanar de l'església de Sant Pere Apostol i on es pot apreciar al fons l'ermita que corona la població.

Clica ací per ampliar-la



Fotografia enviada per Benja Moncho

dilluns, 22 de setembre del 2008

Primer partit oficial del Beniarrés CF

El Beniarrés CF perd per 1 a 4 en el seu primer partit però aconsegueix un gran gol

El passat diumenge dia 21 de setembre de 2008 va començar la lliga en el grup XIII de la 2on regional valenciana. El camp de “La Parà” de Beniarrés es ca vestir de gala i es va omplir de gom a gom per gaudir , després de 25 anys, d’un partit oficial de futbol.

El temps encara que amenaçava pluja es va comportar i no va deixar cap gota al llarg de l’encontre. L’àrbitre, Nicanor Vera Villar, va ser un més i no va tindre que pendre cap decisió conflictiva sent un més dels partícips de la festa que es vivia al camp de “La Parà”. Al meu parèixer la gent estava una mica gelada i no va convertir el camp de “La Parà” en la bombononera que haguera tingut que ser. Poc a poc anirem creat eixa pressió a l’equip visitant cada vegada que xafe terres beniarresines.

El partit va tindre dues parts ben diferenciades. Al llarg de la primera part l’encontre va estar molt igualat amb ocasions per als dos equips encara que sols es va materialitzar una ocasió per par de l’Agullent que a la fi, va ser els resultat amb que va acabar la primera part i que obria les esperances a la primera victòria local.

En la segona part, la cosa es va girar de i l’Agullent es va avançar fins a posar-se amb un resultat al seu favor de 0 a 4 amb alguna errada dels jugadors locals i una mica de mala sort dels nostres. Però el millor estava per arribar quan Manolet amb un gran xut llunyà i quan sols faltaven 5 minuts per acabar l’encontre feia el 1 a 4 que seria com acabaria el partit. Els coets i els crits de suport al Beniarrés CF van eixir de les goles de tots els qui alli estavem amb aquest gran gol.

La propera jornada serà el diumenge dia 28 de setembre a les 17:30 hores al camp del C.D. Bocairent.

Cal dir que en aquest grup XIII de la segon regional s’ha retirat l’equip Rayo Ibense CF “B”, per tant el grup queda amb 15 equips.

La millor de les sorts en la propera jornada per al Beniarres CF

diumenge, 21 de setembre del 2008

Beniarrés en le YouTube

Aquests son alguns dels darrers videos de Beniarrés penjats al portal de videos YouTube





Festa dels quintos del 68



Recorda a les Festes del 2008

dissabte, 20 de setembre del 2008

Ple Ordinari a l'Ajuntament de Beniarrés

El proper dimecres dia 24 de setembre de 2008 tindrà lloc la sessió plenària de caràcter ordinari a les 19:00 hores amb els següents punts en l’ordre del dia:


1.- Aprovació de les actes de les sessions anteriors la número 8/08 de 22 de juliol, la número 9/08 de 30 de juliol i la 10/08 de 4 de setembre.

2.- Ratificar decrets d’alcaldia (110-135)

3.- Concessió de llicències urbanístiques.

4.- Sol·licitud d’inclusió en la convocatòria d’ajudes de la Generalitat Valenciana per la redacció de plans generals adaptats a la legislació vigent.

5.- Acordar l’eixida de la Mancomunitat de serveis socials Mariola i adhesió a la Mancomunitat serveis socials Xarpolar.

6.- Assumptes extraordinaris si els haguera

7.- Informes d’alcaldia

8.- Mocions dels grups polítics

9.- Precs i preguntes.

dijous, 18 de setembre del 2008

Edicte publicat al BOP referent a Beniarrés

Al BOP nº 181 de data 19 de setembre de 2008, haeixit publicat un edicte de l’Ajuntament de Beniarrés que diu el següent ( està en castellà doncs tots els edictes del nostre ajuntament son publicats en aquesta llengua):

Convenio Urbanístico entre Ayuntamiento de Beniarrés y doña Gloria Moncho Navarro.

De acuerdo con lo dispuesto en la Disposición Adicional 4º de la Ley 16/2005 de 30 de diciembre Urbanística Valenciana y el artículo 556.5 del Decreto 67/2006 de 12 de mayo por el que se aprueba el Reglamento de ordenación y gestión territorial y urbanística se procede a la publicación en el Boletín Oficial de la Provincia del convenio urbanístico firmado entre el ayuntamiento de Beniarrés y doña Gloria Moncho Navarro que tiene por objeto la permuta de terrenos de su propiedad y los suelos dotacionales, recreativo deportivo, adyacentes.

Reunidos.

Don Luis Tomás López en representación del Ayuntamiento de Beniarrés, está interesado en la disponibilidad y utilización de los terrenos destinados a zona verde (S-AL) del Área de Reparto número 1.

Doña Gloria Moncho Navarro con D.N.I. 21.643.830-W como propietaria de la finca urbana situada en calle Doctor Orero, número 6 esquina calle Alcoy, con una superficie de 1.888 m2 pendiente de inscripción en el registro de la propiedad de Cocentaina como resto de la finca matriz número 2.634, tomo 1.217, libro 72, folio 27, es la finca resultante del convenio urbanístico anterior formado con el Ayuntamiento, y recogido en la escritura de «elevación a público de Convenio urbanístico» realizada en la notaría de Muro de doña Mª Laura Muñoz Alonsoa,
número 752, el 16 de abril de 2008.
Referencia Catastral: 7701201YJ2070S0001SI.
Linderos: norte: calle Alcoy y calle Doctor Orero.
Sur: Trinquete Municipal y terrenos segregados.
Este: calle Doctor Orero y terrenos segregados.
Oeste: calle Alcoy y Trinquete Municipal.

Intervienen.

El primero en nombre y representación del Excmo. Ayuntamiento de Beniarrés y el segundo en nombre y representación de sí mismo.

Ambas partes intervinientes se reconocen capacidad legal suficiente para obligarse en este acto y exponen: Don Luis Tomás López como Alcalde y en representación del Ayuntamiento de Beniarrés está interesado en la redacción y tramitación de la modificación puntual número 5 del Plan General Con el objetivo de aumentar los terrenos destinados a Trinquete Municipal para realizar una ampliación de la instalación.

El ámbito que afecta es: la propiedad privada mencionada de doña Gloria Moncho Navarro y los dos suelos dotacionales recreativo-deportivos adyacentes: el Trinquete municipal y otro (resultante de la Modificación puntual Nº) lindante con éstos y la calle Doctor Orero, propiedad éste último del Ayuntamiento, procedente del Convenio urbanístico anterior formado con la propietaria, y recogido en la escritura de «elevación a público de convenio Urbanístico» realizada en la notaría de Muro de doña Mª Laura Muñoz Alonsoa, número 752, el 16 de abril de 2008. Para lo cual ya ha iniciado gestiones de consulta, en Conselleria de urbanismo. Y se compromete a seguir la tramitación simultáneamente a la forma del presente Convenio.

Estipulaciones:

Primera.- Constituyen objeto del siguiente Convenio la delimitación de funciones y obligaciones de los comparecientes, respecto al desarrollo y aprobación de la modificación puntual número 5 del Plan General vigente. Así como en su posterior aplicación. Entre la que destaca, como más directa, el cambio de calificación urbanística de 20,50 m2 de los terrenos de doña Gloria Moncho Navarro y del suelo dotacional recreativo deportivo adyacente propiedad del Ayuntamiento y la permuta de los mismos.

Segunda.- A tal efecto el Ayuntamiento de Beniarrés se compromete a impulsar y desarrollar las actuaciones pertinentes para la aprobación de la modificación puntual número 5 del Plan General, en los términos que aquí se reflejan y que el plano adjunto recoge.

Tercera.- En dicha modificación, se pretende el cambio de calificación y uso de superficies, de igual cantidad y valor, de la propietaria y de las dos zonas rotacionales adyacentes.

A.- Una parte de la finca privada de superficie 20,50 m2, lindante con el trinquete y calle Alcoy, en forma de cuña, cambiará su uso residencial actual por el uso dotacional deportivo-recreativo, para poder ampliar la instalación deportiva existente.

B.- Una franja regular alargada del suelo dotacional recreativo deportivo, lindante con la finca de doña Gloria, el Trinquete Municipal y la calle Doctor Orero de superficie 20,50 m2, cambio su calificación de dotacional actual, a residencial unifamiliar aislada pareada o adosada

Cuarta.- Ambos terrenos que cambian su calificación, están comprendidos en la misma manzana y en las mismas condiciones, y tienen el mismo valor.

Quinta.- Doña Gloria acepta las determinaciones de la mencionada modificación puntual número 5 y se compromete, conjuntamente con el Ayuntamiento, una vez que se apruebe la misma y publicado el acuerdo, a la permuta de la parte A de su propiedad, por la parte B propiedad del Ayuntamiento, en cuanto éste tenga preparada la desafección

Sexta.- Simultáneamente, el Ayuntamiento se compromete, una vez aprobada la modificación puntual número 5 a la desafección de los terrenos dotacionales afectados, de su propiedad, simultáneamente a la permuta, estipulada anteriormente (quinta). Y a realizar un cerramiento de obra acabado, una vez que termine la ampliación de la instalación deportiva Trinquete

Séptima.- El propietario(a) interesado(a)y el Ayuntamiento manifiestan su compromiso en mantener la parte afectada por la futura permuta, en condiciones similares a los actuales, a efectos de valoración, a no transmitirla, ni afectarla con gravámenes y aceptar la inscripción del presente convenio en el registro de la propiedad.

Ambas parte acuerdan no requerirse ningún pago por ningún concepto que pudiese derivarse por dicha permuta.

Y para que conste y en prueba de conformidad, se firma el presente Convenio Urbanístico por duplicado ejemplar en Beniarrés a 19 de junio de 2008.

El Alcalde, Luis Tomás López. La propietaria, Gloria Moncho Navarro.

Beniarrés, 9 de septiembre de 2008.

El Alcalde, Luis Tomás López.

Premis Blocs de Catalunya 2008

El bloc “HISTÒRIA LOCAL CLUB” hi participa a l'apartat Miscel·lània

Benvolgudes i benvolguts blocaires,

L'equip de Història Local Club va decidir presentar-se als "Primers Premis de Blocs Catalunya 2008". El lliurament d'aquest primers premis tindrà lloc el divendres 10 d'octubre de 2008, a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona.

El període de votacions és fins el 30 de setembre de 2008, per poder-ho fer heu de clicar en aquesta adreça: http://www.premisblocs.cat/llista?categoria=10 , buscar el bloc Frederic Jordà i Lluís Colomeda – Història Local Club, cliqueu al logotip "Votar", a la nova pantalla que s'obrirà només heu de posar el vostre correu i marcar la pestanya que diu: " Marca aquesta casella si vols rebre les novetats dels Premis Blocs Catalunya al teu correu electrònic. Simultàniament us enviaran un correu electrònic amb una nova adreça que haureu de clicar per poder validar el vostre vot.

L'equip de Història Local Club us demana el vostre recolzament perquè la nostra xarxa tinga el reconeixement i tothom puga accedir a conèixer la història dels diferents pobles, els grups musicals, les nostres entitats i associacions, la nostra gastronomia dels territoris de parla catalana que es troben en aquest bloc

Gràcies per endavant

La crisi capitalista a debat a Ontinyent

El proper diumenge 21 de setembre al Casal Jaume I d’Ontinyent (Parc Mestre Ferrero 19-20) s’hi desenvoluparà un acte d’explicació i debat al voltant de l’actual crisi del sistema capitalista i les necessitats i possibilitats d’oferir una resposta organitzada des de i per a la classe treballadora.

L’acte ha estat organitzat per l’Assemblea de Joves de la Vall d’Albaida, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), i l’organització política independentista Endavant (OSAN). Durant la xerrada, que començarà a les 17’30h al saló d’actes del Casal Jaume I, estan previstes les intervencions d’Aquil·les Rubio i Gonçal Bravo.

Aquil·les Rubio és militant de l’Assemblea d’Endavant a Alacant i membre de la Coordinadora Obrera Sindical. Treballa com a professor de Geografia i Història a Alacant i és un conegut activista tant a les terres del sud com a la resta del país, on s’ha destacat, entre altres coses, per la seua implicació amb la solidaritat amb el poble cubà a través de de la Brigada Catalana Venceremos. En l’acte d’Ontinyent, Aquil·les Rubio farà una explicació de l’enduriment de l’explotació que està promovent el sistema amb la regulació de les 65 hores de treball setmanal o la directiva de la vergonya, que augmentarà la pressió sobre els i les treballadores més precàries: els i les immigrants sense papers. Per últim explicarà la necessitat d’organitzar-se i coordinar-se per crear l’alternativa anticapitalista als Països Catalans.

Gonçal Bravo és Coordinador General de la COS, una responsabilitat que el porta amunt i avall dels Països Catalans fent tasques organitzatives i de representació del sindicat independentista. De fet, el proppassat 13 de Setembre ja participà en un acte a Girona sobre la crisi del capitalisme amb l’històric militant aberzale Iñaki Gil de San Vicente. Treballa com a tècnic en prevenció de riscos laborals a l’Horta, una comarca on s’ha destacat per la seua participació en plataformes unitàries i en l’impuls d’espais alliberats com ara l’Ateneu Popular. A Ontinyent, Gonçal Bravo mostrarà les dades objectives que demostren la greu situació de crisi actual del capitalisme, tot fent una perspectiva històrica dels anteriors processos de crisi viscuts pel sistema. A continuació, Bravo, exposarà les propostes de la COS per organitzar la resposta dels i les treballadores davant el ja evident agreujament de la precarietat i l’explotació capitalista.

Després de les exposicions començarà el debat i els i les assistents podran plantejar lliurement les seues idees i els seus dubtes. Alhora també tindran accés a material explicatiu dels plantejaments independentistes davant la crisi capitalista així com a fulles de contacte o afiliació a les organitzacions.

La jornada conclourà amb l’actuació musical d’en Toni de l’Hostal, cantant de la Ribera del Xúquer.

dimecres, 17 de setembre del 2008

21 setembre: Dia Mundial de l’Alzheimer

Taula informativa de l’AFA Muro i Comarca a la plaça de l’església de Beniarrés el divendres 19 de setembre en horari de matí

El proper divendres representants de l’AFA Muro i Comarca estaran front a la porta de l’església per a informar d’aquesta malaltia que tants veïns i veïnes de Beniarrés afecta. En aquesta taula trobaràs informació del Centre de Dia que l’AFA Muro i Comarca gestiona a la veïna localitat de Muro. També podràs adquirir dècims de loteria per a la Grossa de Nadal i fer-te soci de l'associació. Col·labora-hi

AFA Muro i Comarca naix com a associació l’any 2000, del desig d’un grup de familiars davant la falta de recursos que per als malalts d’alzheimer i altres demències hi havia a la zona. Es d’àmbit comarcal, i està declarada d’Utilitat Pública.

Actualment compta amb més de 450 associats i atén a més de 40 famílies.

-AFA Muro i Comarca té com a fins estatutaris:

-Donar servei i recolzament als afectats per la malaltia d’Alzheimer i a les seues famílies

-Sensibilitzar a l’opinió pública i a les institucions sobre la problemàtica que desencadena aquest mal

-Defendre els drets de les persones afectades i dels seus cuidadors

Tots els interessats en posar-se amb contacte amb nosaltres poden fer-ho a:

AFA MURO I COMARCA :: Centre de dia Benicadell
C. José Bono, 71 –
03830 Muro de L’Alcoi (Alacant)
TEL/FAX: 965530923
Correu electrònic: centredia@afamuro.org

dimarts, 16 de setembre del 2008

Jesus Cees, exposa al Palau Comtal de Cocentaina

Exposició: Cees, al seu Jardí

Palau Comtal. Àrea d'Art. Cocentaina.

Del 19 de setembre al 5 d'octubre
. Inauguració divendres 19 de setembre, amb música en viu i copes, a partir de les 20 hores. Actuació de Raül Bonell, amb guitarra americana i ordinador.

Jesus Cees és artista afincat a Beniarrés de fa jamolt de temps i on es troba el seu estudi.

L'obra de Jesús Cees és difícilment presentable, perquè pertany al món de la innocència, que està a l’altra vora del riu, al país de la felicitat de fer pintura per a no ningú, per a no res.

Cees, igual que un xiquet anat de la mà i en contra de la llei quotidiana i consetudinària, ho pinta tot. Tota base que puga ser pintada i cau a les seues mans, se’n duu la seua pincellada; tant se val que siga un llenç, una porta, un troç de roba, un bidó metal.lic, un tros de paret. És el xiquet que “embruta” la casa. I ací apareix també l’art brut, l’art “irracional”, “immund”. Paraules que empre no en sentit figurat, sinó brutal.

El jardí pictòric de Cees, és igual que els dels terrorífics contes infantils. En la seua aparença bonica, de floretes, animalets i coloraines, s’amaguen tots els perills que la nit de l’inconscient fa que mostren el morro i la cua. És un jardí ple de paranys, diferentes als de la vida civilitzada, dominada per l’ordre de qui mana, el Súper Jo i el seu codi (penal, de circul.lació o de bones maneres de comportament, de correccions polititzades). Si entreu en aquest jardi, deixeu fora tota esperança, en diria el Dante tot referint-se a aquest Infern-Paradís pictòric.


Informació estreta en: http://artinactionalcoi.blogspot.com/


Jesus Cees, mostrant una de les seues obres



Diferents obres de Cees

Cees al seu taller a Beniarrés

dilluns, 15 de setembre del 2008

Iñaki Gozalbez corre a Castelló de la Ribera

El ciclista de Beniarrés acaba en la 14ena posició.

El passat dissabte 13 de setembre es va celebrar el Trofeo de Festes de ciclisme en la modalitat junior a la localitat de Castelló de la Ribera.

Una nova victòria d'Antonio Molina a Castelló de la Ribera company d’equip de Iñaki Gozalbez amb l'equip de l'ELEVAL


Antonio Molina, junior de primer any de l'equipe Eleval, va assolir una nova victòria en el Trofeu Festes 2008, celebrat en la localitat valenciana de Castelló de la Ribera, al superar a Carlos Morales del Mircomar. Ambdós corredors van ser els protagonistes de la fugida decisiva faltant deu voltes del final de les 30 programades pel CC local . Bernardo Ordiñana, del CCN, va completar el podi a 12 segons.

Molina (1º), Solá (5º) i Orihuel (6º) van donar el triomf per equips al Eleval, per davant del CCN

Un dia per a la història: Presentació del Beniarrés CF


El passat dissabte moltissima gent va assistir a la presentació del Beniarrés CF i del nou camp de “La Parà” que després de les inversions fetes per l’ajuntament de Beniarrés ha quedat enllestit per començar la propera lliga de segon regional.

L’acte va consistir en un parlament de l’alcalde de Beniarrés, l’entrada al camp de cadascun dels jugadors locals va anar acompanyada del llançament de coets i molta il·lusió dels espectadors assistents. La junta directiva va posar una taula per a recaptar nous socis, sent un gran número els qui es van fer.

Tot seguit es va jugar un partit contra l’equip alcoià del At. Salesià. El resultat no va acompanyar als de Beniarrés que si que van aconseguir un gol de falta directa per part de Toño sent celebrat per tot lo alt. El resultat final va ser de 6 a 1 per a l’equip alcoià.

El proper diumenge dia 21 de setembre comença la lliga de segon regional del grup XIII contra l’equip de l’Agullent a les 17:30 hores al camp de “La Parà”.

Aquest són algunes de les imatges del partit de presentació del Beniarrés CF:




El jugador Gabri eixint al camp



El jugador Buen eixint al camp


El jugador Ximo eixint al camp


Tot l'equip al mig del camp

Foto oficial del Beniarrés CF


Atac del Beniarrés CF

Celebració del gol de Toño

diumenge, 14 de setembre del 2008

Carta rebuda en “Beniarrés al dia"

Beniarrés lliure de simbologia franquista

El passat 10 de setembre, la localitat de Beniarrés situada a la comarca del Comtat va ser lliurada de la simbologia franquista, ja que van ser atacats els dos monuments que quedaven al poble.

El primer es tractava d’una creu on en un dels seus costats es podia observar una esvàstica nazi, amb dues espases creuades, l’acció va consistir en cobrir aquesta imatge amb material d’obra.


Retol d'Avenida del Caudillo que ha sigut taxat

L’altre monument atacat va ser al carrer principal del poble,on encara estava situada la placa que li donava al carrer en època franquista amb el nom de :”AVENIDA DEL CAUDILLO” aquesta plaqueta va ser atacada amb pintura negra,remarcant així que el jovent del poble estem farts de passar cada dia pel carrer i encontrar-nos amb aquesta placa, sense que el partit governant i sense que els partits que tenen concejals al poble pugen fer res per evitar-ho, ja que aquesta placa és una ofensiva i una burla cap a aquelles persones que van morir a causa de la guerra civil i la dictadura franquista

divendres, 12 de setembre del 2008

Crònica del darrer partit del Beniarrés CF

El millor partit fins ara del Beniarrés CF deixa els ànims ben alts de cara al començament de la lliga

Ha sigut el millor partit del Beniarres, sols la falta de gol ha fet que eixiren derrotats . L’equip de Beniarrés ha tingut moltes més ocasions de gols i molt clares. Un partit que qualsevol dels dos equips haguera pogut guanyar.

El conjunt de la pobla s´ha avançat en l’últim minut de la primera part en un corner on ha fallat la defensa i el porter que no ha pogut allunyar el baló i un jugador de l´altre equip sols ha tingutEscut del Beniarrés CF que creuar el baló i fer gol. En la primera part han tingut una ocasió molt clara per part d’Ivan , que finalment no han pogut fer gol amb un xut de Rubenet. Han dominat més el baló i la possessió ha sigut majoritàriament de l’equip del Comtat.

En la segona part, al començament, han eixit dormint però poc a poc han anat soltant-se i han creat moltes ocasions de gols , molt clares però sense arribar el treballat i buscat gol . La Pobla tan sols xutava des de fora de l’àrea sense ningun perill, llevat d’un xut al travesser. El segon gol de l’equip local que ha sigut una jugada individual del millor jugador de la pobla que ha regatejat a tots i a sorprès al porter Emili amb un xut per tot l’escaire marcant el 2 a 0 que a la fi serà el resultat final d’aquest partit amistós.

En definitiva bon partit del Beniarres CF contra un rival de la mateixa lliga ( que l’any passat va quedar quart) i on tant sols la falta de punteria i una mica de sort de part de l’equip beniarresí haguera pogut perfectament haver donat un empat o un victòria forastera.

El proper dissabte presentació del beniarres a les 17:30 i a les 18:00 partit contra l’equip del Salesians començant el proper diumenge dia 21 de setembre la competició del grup XIII de la 2ª regionals front a l’equip de l’Agullent CF.

Aquesta crònica ha sigut enviada a aquest blog de forma anònima. Des d’ací donar-li les gràcies al cronista anònim i que no es canse d’enviar-nos les cròniques de l’equip del nostre poble.

dijous, 11 de setembre del 2008

L'Associació Musical de Beniarrés es queda sense subvenció

La Generalitat denega la subvenció per falta de diners

Hui dia 11 de setembre ha eixit publicat al DOCV nº 5847 una resolució de la Conselleria de Cultura i Esport que diu el següent: RESOLUCIÓ d’11 de juliol de 2008, de la consellera de Cultura i Esport, de concessió d’ajudes per a programes d’activitats culturals, d’acord amb l’Orde de 28 de desembre de 2007. Cal dir que per a totes les associacions del País Valencià hi havia una pressupost de 150.000 € ( això s’ho gasta Camps en un sopar).

En aquesta resolució apareix la petició que va fer l’Associació Musical de Beniarrés per a entrar en aquesta convocatòria amb el número 195, la resolució negativa a la concessió de l’ajuda. El motiu: “ Exclosos segons l’informe de la comissió tècnica, redactat atenent els criteris de prioritat i tenint en compte el nombre màxim d’ajudes i la disponibilitat pressupostària, ….”, el que en cristià vol dir que NO hi ha diners. Però que espereaven que amb 150.000 € hi haurien prou diners per a totes les associacions del País Valencià que sol·licitaren la subvenció?.

Son en aquest xicotets detalls on es nota per a que vol els diners la Generalitat Valenciana doncs per a la visita del Papa , per a l’America’s Cup o per a la Formula 1 de València han posat tots els diners que han fet falta. Aquestes son les prioritats que tenen els nostres governants i a les associacions que vertaderament fan cultura i fan poble que els en donen. Això si, el secretari autonòmic de Cultura, l’alcoià Rafa Mirò, si que va vindre al sopar que va organitzar l’ajuntament de Beniarrés en Festes .

Per cert algú coneix aquesta "Associació Musical de Beniarrés"? Serà la Unió Musical de Beniarrés? Esperem resposta

Les mestres de la Guarderia Municipal de Beniarrés

El passat dia 9 de setembre va eixir publicat al DOCV nº 5.845 el Nomenament d’Elena Milagro Albors Lucas i Clea Llorens Llinares com a personal laboral, tècnics en educació infantil. Aquestes dues tènciques son les que portaran la guarderia municipal de Beniarrés, però no es així.

Fem un mica de memòria. El passat dia dia 7 de juliol van tenir lloc les proves per a seleccionar les dues tècniques de la guarderia municipal. A l’examen es van presentar 22 aspirants totes elles dones. Les dues que van aprovan van ser: Elena Milagro Albors Lucas, i Lucia Sancho Blanquer, creant-se una borsa de treball entre la resta de les aspirants que van passar una primera prova, sent les que quedaven per a formar la borsa de treball: Belén Pastor Navarro, Nuria Guillem Guillem, Lorena Lucas Mullor, Esther Casado Miró, Clea Llorens Llenares i Josefa Mayor Antoli.

Les mestres que han començat aquest curs escolar en la guarderia son: Elena Milagro Albors Lucas i Agueda Soler Ballester. Com es pot comprovar no coincideix en el que ha eixit publicat al DOGV del dia 9 de setembre ni tampoc la segon tècnica s’hi troba entre les qui van aprovar ni tampoc a la llista de les components de la borsa de treball (vaja per davant que no tinc res contra Agueda Soler, mes be la contrari doncs té moltes ganes de treballar per un sou tant baix). Que ha passat amb les que han aprovat? Perquè no volen ocupar una plaça de tècnica en educació infantil a la guarderia municipal de Beniarrés?.

Molts dels qui seguiu aquest blog ja sabreu la resposta i es el baix sou que vol pagar l’ajuntament de Beniarrés per fer 8 hores al dia en jornada partida 5 dies a la setmana. El sou que pretén pagar l’ajuntament de Beniarrés és de 768,39 € bruts al mes (publicat al BOE del dia 24 d’abril de 2008) a unes professionals titulades com a tècniques en educació infantil.

L’ajuntament de Beniarrés va comunicar a la segon tècnica que va aprovar la plaça i a la resta que formen la borsa de treball que eixe seria el seu sou, 768,39 € , quedant-se en uns 660 € nets al mes però tal vegada del que no se'ls va informar a les que van rebutjar la plaça es que tenen dret a complements específics o de desti per la seua condició de personal laboral de l’Ajuntament de Beniarrés i que per tant la seua nómina real es veu considerablement incrementada ( segons la informació de que dispose).

Per tant desconeixc com han realitzat la renuncia, la tècnica que havia aprovat la plaça i les qui formen part de la borsa de treball, si condicionada o no a que les quantitats econòmiques presentades per l’ajuntament es mantinguen però crec que pot haver un greu conflicte si reclamen la titularitat de la plaça quan sapiguen realmet el sou que devien cobrar

dimarts, 9 de setembre del 2008

Presentació del Beniarrés CF 2008 - 2009

El proper dissabte dia 13 de setembre serà presentat el Beniarrés CF al camp de “La Parà”

Aquest dissabte el Beniarrés CF enceta la segon part en recorregut per la seua història. La primera part va comprendre el període que va de 1943 fins a 1985, 42 anys que van donar moltes alegries i moltes anècdotes que els més majors tenen en la seua ment i que ara es pretén rememorar als més jovents.

Aquest dissabte dia 13 de setembre a les 17:30 hores tindrà lloc la presentació oficial del Beniarrés CF davant la seua afició i en el seu camp, el camp de “ La Parà”. Tot seguit a les 18:00 hores tindrà lloc un parit contra l’equip alcoià dels Salesians.

Escut del Beniarrés CF
L’equip del Beniarrés CF jugarà al grup XIII de la segon regional juntament amb els equips de l’ ATZENETA U.E., C.F AT. CARCAIXENT "B", U.D. ONIL , C.A. ALFARRASI ,BANYERES U.E. , RAYO IBENSE C.F. "B" , C.D. BIARENSE , C.F. AIELO , C.F. AGULLENT , C.F. CASTALLA , C.D. BOCAIRENTE , PEÑA MADRIDISTA DE IBI U.D., MURO C.F. "B", U.D. MONTAVERNER, POBLA C.F.

Mentrestant l’equip de Beniarrés està jugant partits amistosos de preparació. Sense anar més lluny el passat dissabte van jugar front a l’equip del Contestano CF (equip que està en primera regional amb aspiracions de pujar a preferent) i van perdre 6 a 0. Aquest dimecres jugaran contra l’equip de la Pobla CF que s’hi troba al mateix grup que el Beniarrés CF i on ja es podrà valorar la realitat del nostre equip.

El primer partit d’aquesta lliga de 2 regional tindrà lloc el proper dia 21 de setembre a les 17:30 hores front a l’equip de la Vall d’Albaida del CF Agullent.

Sort al Beniarrés CF en aquesta temporada i en aquesta segona etapa de la seua existència.

dilluns, 8 de setembre del 2008

Comença un nou curs escolar

El curs escolar 2008- 2009 comença amb normalitat a Beniarrés

Huí dia 8 de setembre ha començat el nou curs escolar,tant al col·legi públic “Perputxent” on es donen classes de primària i com a la nova escoleta municipal de Beniarrés.

Pel que respecta al col·legi “Perputxent”, el curs ha començat amb normalitat encara que s’estan acabant les obres d’accessibilitat al pati que s’han estat realitzant al llarg d'aquest estiu. Aquest mes de setembre l’horari sols serà matinal com es de costum.

Aquest curs comptarà amb menys mestres que l’any passat doncs s’ha reduït una unitat i també una disminució d’escolars fet que està passant per tot arreu dels pobles menuts de la comarca del Comtat, exceptuant l’Alqueria d’Asnar que aquest any tindrà més xiquets/es però que aniran en aules prefabricades.

També huí ha començat la nova escoleta municipal de Beniarrés amb 16 xiquets/es, 6 de 0 a 2 anys i 10 xiquets/es de 2 a 3 anys. L’escoleta té una capacitat fins a 29 xiquets/es i les dues mestres amb que comptarà son residents a la veïna població de Muro.

Aquest curs ha començat amb horari de mati igual que “l’escola dels majors” i aquesta primera setmana serà d’adapatació dels xiquets/es a aquesta nova etapa en les seues vides. En arribar el mes d’Octubre l’horari serà de 8:00 a 13:00 hores i de 15:00 a 18:00 hores.

dissabte, 6 de setembre del 2008

Conveni de la Guarderia Municipal de Beniarrés

El dia 4 de setembre de 2008 ha eixit publicat al DOCV nº 5.842 una resolució de la Conselleria de Presidència que diu: RESOLUCIÓ d’1 de setembre de 2008, del director general de Relacions amb les Corts i Secretariat del Consell, de la Conselleria de Presidència, per la qual es desposa la publicació del conveni entre la Generalitat (Conselleria d’Educació) i l’Ajuntament de Beniarrés, per a la creació d’una escola d’Educació Infantil de primer cicle, de titularitat municipal, en la citada localitat.

En aquest conveni es regula la relació que té que tindre l’Ajuntament de Beniarrés amb la Conselleria d’Educació per a regular el funcionament de la guarderia municipal del nostre poble, així com les seues caracteristiques, que compleix la normativa vigent, el nombre de xiquets i xiquetes que poden assistir entre altres coses.

Alguns de les clàusules més importants son:

- Capacitat: 2 unitats amb màxim de 29 llocs escolars, distribuïts de la següent manera,

– 1 unitat per a xiquets 0-2 anys amb 13 llocs escolars.
– 1 unitat per a xiquets 2-3 anys amb 16 llocs escolars.

- Correspon al titular de l’escola Infantil (l’Ajuntament de Beniarrés) de primer cicle la dotació pressupostària necessària per als gastos derivats del personal docent i no docent, així com del funcionament del citat centre, independentment de la possibilitat de concórrer a totes les convocatòries públiques que realitze la Conselleria d’Educació per a la concessió de subvencions o ajudes econòmiques als centres d’Educació Infantil.

- El titular de l’escola es compromet a:

a) Complir el que establix sobre òrgans de govern dels centres públics, el capítol III del títol V de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació.

b) Complir la normativa aplicable que establix els requisits mínims dels centres que impartisquen ensenyaments de règim general.

c) Seguir les directrius acadèmiques de l’administració educativa per als centres dependents de la Conselleria d’Educació, així com a presentar cada curs acadèmic una programació general anual en què consten les dades acadèmiques i administratives del centre.

Així mateix, haurà de notificar a la Conselleria d’Educació els canvis de professorat que puguen produir-se i adjuntar a esta notificació els documents que justifiquen el compliment de la titulació exigida del nou professorat.

d) La custòdia d’expedients d’alumnes i tots els documents de caràcter acadèmic i administratiu que es generen.

I unes guantes clàusules més que regulen la guardería municipal.

En un altre article vos comentaré l’estampida que han pegat quasi totes les mestres que es van presentar per ocupar les dues places a la guarderia municipal de Beniarrés i que van aprovar la plaça o van entrar a formar part de la borsa de treball que s’havia creat. Sols una qüestió per a que aneu fent-se la idea, sabent com està el treball i aprovant un oposició prefereixes no pillar la plaça i perdre el lloc de treball ?

divendres, 5 de setembre del 2008

El ciclista Carles Ruiz participarà en la XV Volta a la Rioja.

Els proper dies 12, 13 i 14 de setembre el ciclista de Beniarrés Carles Ruiz Tomàs viatja cap a terres de la Rioja per a participar en la “XV Vuelta a la Comunidad Riojana” en la seua categoria junior i on la prova és de caràcter internacional amb equips de l’estat espanyol, França i Portugal.


Un total de 120 corredors formaran part d’aquesta prova que durarà tres dies i on estaran acompanyats de 40 directors i tècnics. Podeu rebre més informació en aquesta adreça del Riojavelo que son els encarregats d’organitzar aquesta competició.

Participaran els següents equips : DULCETEXTIL – TREVOMAR. ( PORTUGAL ), SELECCIÓN PIRINEOS ATLANTICOS.- ( FRANCIA ), TOYOTA – ORBEL.- ( CASTELLON ), MIRCOMARCERAMICAS ONDA ( CASTELLON ), VIÑA IJALBA ( LA RIOJA ), PLASPISA ( PALENCIA ), CAFES GOMETERO ( BURGOS ), INCERA – FORLICA ( CANTABRIA ), BANCO DE SANTANDER ( CANTABRIA ), ISIDORO SAN JUSTO ( CANTABRIA ), SELECCIÓN GALLEGA ( GALICIA ), SELECCIÓN MURCIANA ( MURCIA ), SELECCIÓN MADRILEÑA ( MADRID ), SELECCIÓN VIZCAINA ( VIZCAYA ), FONARA ENKARTERRI ( VIZCAYA ), ELECTRODOMESTICOS LUBEKO ( VIZCAYA ), PUNTA GALEA ( VIZCAYA ), HUESCA LA MAGIA ( HUESCA ), ARANA’KO ( ALAVA ), ELECTRO ALAVESA ( ALAVA) i on el corredor beniarresí corre amb l’equip castellonenc del MIRCOMAR – CERÀMICAS ONDA.

Aquestes imatges son del recorregut de les tres proves que formen part de la XV Volta a al Rioja




La millor de les sorts per al corredor beniarresi Carles Ruiz Tomàs

dijous, 4 de setembre del 2008

50.000 gràcies

50.000

Amb el número 50.000, fem festa major.
Son cinquanta mil visites al blog.
50.000 gràcies a tots, en aquest post 460.
Celebrem-ho amb un petit concert d'uns dels millors grups valencians
Bajoqueta Rock


Drets i obligacions

L’Ajuntament de Beniarrés aprova una nova ordenança sobre prevenció de contaminació acústica.

Al BOP d’Alacant nº 168 de data 2 de setembre de 2008, ha eixit publicat el text definitiu de l’esmentada ordenança que regula el soroll a Beniarrés després d’haver estat en un període d’exposició pública i no haver rebut cap al·legació a la mateixa.

L’ordenança sobre la prevenció de contaminació acústica de Beniarrés està molt bé doncs facilita la vida dels qui vivim al nostre poble, protegeix al veí contra el qui fa soroll, reconeix uns drets i unes obligacions que teninm respecte el qui contamina acústicament, regula les activitats que fan soroll, diu com tenen que ser les noves construccions per garantir el seu aïllament sonor entre moltes altres coses però la gran qüestió és: Qui té que fer complir aquesta ordenança? Evidentment, fer complir l’ordenança es responsabilitat de l’Ajuntament de Beniarrés i més en concret dels regidors que ostenten les delegacions amb responsabilitat en la matèria i sobretot l’alcalde.

L’ordenança realment, es molt extensa i la podeu llegir-la tota sencera a l’enllaç posat. Allí podreu veure els diferents nivells en que es classifiquen les infraccions i les quantitats econòmiques a que poden arribar les denuncies.

Aquests son alguns dels drets que ens deuen garantir i alguns dels aspectes que regula la nova ordenança i que l’Ajuntament de Beniarrés de ser garant del seu compliment:

- Els locals amb nivell sonor musical interior igual o superior al 75 dB(A), desenvoluparan la seua activitat amb les portes i finestres tancades. A aquest efecte, s'exigirà la instal·lació de doble porta i aire condicionat.

-Les autoritzacions que, amb caràcter discrecional, s'atorguen per a l'actuació d'orquestres i altres espectacles musicals en terrasses o a l'aire lliure, estaran subjectes als següents condicionaments: a) Caràcter temporal. b) Limitació d'horari. c) , Revocació de l'autorització en el cas de registrar-se en habitatges o en locals contigus o pròxims nivells sonors superiors als màxims consignats en l'autorització.

- Els conductors de vehicles a motor, s'abstindran de fer ús dels seus dispositius acústics en tot el terme municipal durant les 24 hores del dia, excepte en les següents circumstàncies.: Per a evitar un possible accident.

- Es prohibeix les acceleracions injustificades del motor dels vehicles, que produïsquen sorolls molests en la via pública. També l'escape de gasos haurà d'estar dotat d'un dispositiu silenciador de les explosions del motor, de manera que , en cap cas, se sobrepasse el nivell de sorolls establit en la normativa vigent per a cada categoria de vehicles.

- Es prohibeix, entre les 22 i les 8 hores, la realització d'obres, reparacions, instal·lacions o altres activitats, quan transmeten a l'interior d'habitatges o locals habitats, nivells de soroll superiors a 30 dB (A).

- Es prohibeix qualsevol activitat perturbadora del descans aliè en l'interior dels habitatges, especialment des de les 22 hores fins a les 8 hores, quan transmeten a l'interior d'altres habitatges o locals habitats, nivells de soroll superiors a 30 dB (A).

- Els posseïdors d'animals domèstics estan obligats a adoptar les mitjanes necessàries per a impedir que la tranquil·litat dels seus veïns resulte alterada pel comportament d'aquells, sense que el seu nombre puga servir d'excusa.

- Es prohibeix en la via pública i en les zones de pública concurrència, l'exercici d'activitats musicals; l'emissió de missatges publicitaris i activitats anàlogues, i la utilització d'aparells de ràdio, televisió i similars que produïsquen nivells de soroll molests o perturbadores per al descans i tranquil·litat ciutadana.

- Amb independència de les autoritzacions exigibles en virtut de la seua legislació específica, es precisarà autorització de l'ajuntament per a l'explosió o tir de petards, traques i altres articles de pirotècnia. La sol·licitud de l'autorització haurà de presentar-se en el registre general de l'ajuntament, amb una antelació mínima de 5 dies al de la celebració.

- Els equips de les instal·lacions d'aire condicionat , ventilació o refrigeració, com ventiladors, extractors, unitats condensadors i evaporadores, compressors, bombes, torres de refrigeració, frigorífics industrials i altres màquines o instal·lacions auxiliars, no transmetran a l'interior dels edificis nivells sonors o vibratorios superiors als límits establits en els capítols III i IV.

Aquests son alguns dels aspectes de la nostra vida quotidiana que regula aquesta nova ordenança que si queden molt bé al paper però que molts d’ells alhora de la seua aplicació son força difícils bé per desconeixement de les persones que provoquen aquests nivells tant alts de soroll que no saben que estan incomplint la llei, bé per la deixadesa del nostre ajuntament primerament a informar als veïns i veïnes dels drets que tenen recollits dintre d’aquesta ordenança i en segon lloc en la deixadesa en fer complir el que ell mateix ha proposat i en no voler fer-se de mal de voler ( el mateix que passa amb l'ordenança de tinença d'animals i l'ordenança de tràfic).

Ja per finalitzar i com a curiositat, l’Ajuntament de Beniarrés no té cap sonómetre ( aparell per a mesurar el soroll) per tant difícilment pot aplicar en gran part aquesta ordenança (a no ser que l’empre).

dimarts, 2 de setembre del 2008

L’Associació Cultural “l’Esportí” viatja a Sant Celoni ( Vallés Oriental) Catalunya

Novament l’ Esportí porta el nom de Beniarrés per tot arreu.

Aquest dissabte dia 6 de setembre, els membres de l’Associació Cultural “l’Esportí” marxen cap a terres catalanes per mostrar-los els nostres cabuts Cento, Conxeta, Batiste, Roseta, Miquelet i Marieta i com no, el nostre drac Draco.


El drac Draco

El drac Draco . (Fotos propietat de l'Esportí)


Aquesta vegada la població que visiten el dissabte és Sant Celoni per a participar en la seua Festa Major (aquesta és la seua programació).

El municipi de Sant Celoni està situat a l'extrem de llevant del Vallès Oriental, en contacte amb la Selva i el Maresme, centrat per la vall mitjana de la Tordera. A mig camí entre Barcelona i Girona, esdevé un nucli estratègic en l'eix de comunicació més important de Catalunya amb Europa i és també portal privilegiat del Montseny i del Montnegre-Corredor, espais naturals de gran riquesa i bellesa paisatgística. Al bell mig de la conca de la Tordera, la vila es configura com el punt principal de referència del Baix Montseny, comarca natural poblada des de molt antic.

Cabuts de l'Esportí
Els capgrossos de l'Esportí ( Foto propietat de l'Esportí)

L’Esportí participarà en la TROBADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS juntament amb la participació de les colles de Santa Maria de Palautordera, Batllòria, Vallgorguina, Sant Antoni de Vilamajor, Moià, Tordera, Sant Esteve de Palautordera, Dosrius, Beniarrés, Sant Sylvestre Cappel, Vilafranca de Conflent, Navarcles i Sant Celoni. I de les escoles locals Cor de Maria, Soler de Vilardell, la Salle, l’Avet Roig, la Tordera, Josep Pallerola, i l’Alzinar de Campins.

Aquest any amb la visita especial del gegant de Saint Sylvestre Cappel. Un gegant de 4’80 m, que han de portar entre dues persones, vingut directament de França per a l’ocasió.

Orgull valencià i país perplex

Orgull valencià i país perplex (aixó que lo de la Foruma 1 no està inclós, que ben poc se'n sap del que ha costat)

Podem rebentar d'orgull de ser valencians.

'Eso es malversación de fondos públicos', va dir Francisco Camps Ortiz , referint-se als 180 milions d'euros que costarà la solució temporal a la falta d'aigua per a beure que estan a punt de patir 5.000.000 d'habitants de l'àrea metropolitana barcelonina.
Ja era hora que aquest prohom genial, desaprofitat en un cantó del Levante espanyol, mostrara a la nació tot el que realment val. Ja era hora que tanta experiència acumulada començara a donar els seus fruits. Una experiència avalada per incomptables accions basades invariablement en l'interès general i sempre, sempre, marcades pel més escrupolós ús dels cabdals públics.

Repassem alguns dels més destacables:

1,500.000 euros per a la manifestació 'Agua para todos' (2 hores)

1.130.000.000 euros per a la Ciutat de les Arts i de les Ciències (visite les piràmides)

460.000.000 euros per a Terra Mítica (diversió sana i negocis sanejats)

'Lo que haga falta' per a la visita del pontífex (2 dies)

650.000 euros per a condicionar jardins i adorns florals de cara al pontífex (2 dies)

835.000 euros per a l'altar del pontífex (2 hores)

445.000.000 euros per a fer el Palau de les Arts (sense qualificatius)

700.000 euros per a tres torneigs de futbet per a veterans (6 dies)

540.000 euros per a despatxar Irene Papas de la Biennal (un gran paper)

1.000.000 euros per a despatxar Luigi Settembrini de la Biennal (un paperot)

11.550.000.000 euros de deute total autonòmic (no tinc paraules)

1.200.000.000 euros de deute de la RTVV (informació, entreteniment, formació)

900.000 euros a l'arquebisbat per serveis religiosos als hospitals públics (amén)

75.000.000 euros per a la carrera de bòlits de la Fórmula 1 (3 dies)

1.000.000 euros per a un concert de The Cure (2 hores)

'Lo que no està escrit' per a reparar el Palau de les Arts (2 dies plovent a lo bèstia)

408.000.000 euros per factures impagades de Sanitat de 2002 a 2004 (aguanta, que vas cobrant)

500.000 euros per a la Ciutat de les Llengües (com diu?)

2.000.000 euros per al funcionament de la 'Fundació Agua y Progreso' (sense horaris)

3.000.000 euros, desviats de Cooperació, per a la Copa Amèrica (sense complexos)

1.000.000 euros lliures d'impostos a Julio Iglesias per promocionar-nos ('Yo no soy tonto')

Que penses quan veus aquestes xifres i veus que els teus familiars no reben l’ajuda que els correspon de la Llei de la Dependència?. Que penses quan veus que a l’ajuntament de Beniarrés els ve denegada una subvenció per arreglar camins, o arreglar un camp de futbol o que no hi haja un euro per a fer el Centre Social promés per l’alcalde?. Qué penses quan veus que ve denegada una ajuda per a fer un senda al Benicadell perquè no hi ha diners?. Que penses quan veus que hi han places públiques per als nostres majors?. Que penses quan veus que no hi ha diners per a que arribe a Beniarrés l’assistència domiciliaria hospitalària?

Per a que quede constància i s’assabente la gent doncs aquestes xifres no apareixen al Canal 9, la televisió de Tots els valencians.

dilluns, 1 de setembre del 2008

PLE EXTRAORDINARI A L’AJUNTAMENT DE BENIARRÉS

El proper dijous dia 4 de setembre de 2008 a les 14:30 hores tindrà sessió plenària a l’Ajuntament de Beniarrés amb el següent ordre del dia:

1.- Aprovació de les actes de les sessions anteriors la número 6/08 de data 20 de juny de 2008 i la número 7/08 de data 25 de juny de 2008.

2.- Ratificar decret d’alcaldia 128/08.

3.- Aprovació plec de clàusules administratives particulars de l’obra: Reforma d’espais esportius tradicionals: Trinquet

4.- Concessió de llicències urbanístiques

Doncs be , aquest dijous, novament a les 14:30 hores ( es més bé hora de dinar) tindrà lloc una sessió extraordinària ( cada sessió li costa al poble 400 € , 50 € per cadascun dels 7 regidors i regidores més 50 € de l’alcalde a excepció de Yolanda Calbo que no cobra per estar alliberada i tindre un sou de l’ajuntament).

Cal dir que deu ser alguna cosa molt urgent doncs el proper dia 24 de setembre torna ha haver sessió plenària però aquesta vegada de caràcter ordinari.

Seria força interessant que la gent acudira a la sessió plenària però degut a l’hora que es celebra, les 14:30 hores, sembla que estarem novament sols.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...