Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 31 de juliol del 2007

Segueix el degoteig de factures de la Fira 07

El mercat medieval ha costat 11.948 €

Avui he arreplegat el registre d‘entrades i eixides de Beniarrés i novament apareixen factures de la passada Fira de Beniarrés 2007. La despesa més espectacular és la del Mercat Medieval que ha costat 11.948 €.

En rao era un gran mercat i el més xulo que havia vingut fins ara però també ha sigut el més car que mai ha passat per Beniarrés i torne a dir i ho comparteix molta gent que es una vertadera llàstima que els diners que val tot açò vagen pràcticament a la brossa i no lluixca el que cal degut a la calor tant xafogosa que fa els dies de la Fira. El calor que el fa quan vol i contra això no es pot fer res però si que es una decisió política el canviar de dates la celebració del Fira de Beniarrés.

Sols l’actuació de Los Rebeldes i el Mercat Medieval pugen ha uns 27.800 €

A l’esmentat registre també apareixen altres factures de la passada Fira, entre elles s’hi troben:

Pintura per a graffitis .... 291,11 €
Lloguer carpa .... 382,80 €
Partida Pilota .... 750 €
Ventalls (el 70%) ... 1234,24 €

dilluns, 30 de juliol del 2007

El BLOC assumeix 3 regidories

Comerç, Turisme i Foment del Valencià gestionades pel BLOC


El representant del BLOC a l’Ajuntament de Beniarrés, Josep Lluís Jordà i Navarro ha assumit les regidories de Turisme, Comerç i Foment del Valencià segons ix publicat a la web de l’Ajuntament de Beniarrés (http://www.beniarres.org/index.php?pag=7).

Als regidors socialistes, cal recordar que son tres representants, ens ha oferit Sanitat, Tràfic i Immigració i estem pendents de perfilar alguns detalls com puga ser si formem o no part de l’equip de govern, o els mitjans i despatx per a poder treballar , així com quantitat pressupostaria i estat del pressupost per a poder treballar entre altres.
A simple vista, resulta, per qualificar-ho d'alguna forma de curiós, que un sols regidor en l'oposició tinga tres regidories sent que no és del PP i que altres tres regidors tinguen tres regidories.
Si l’alcalde de Beniarrés ho veu i ho vol així els seus motius tindrà.

diumenge, 29 de juliol del 2007

Beniarrés es nuevo rey del «raspall»

El campeón derrota en la final a Rafelbunyol


La fomación de Beniarrés se proclamó campeona de la XX edición del Campeonato Autonómico de Raspall, Trofeo Fundació Ruralcaixa. Derrotó en la final disputada en Genovés, a la representación de Rafelbunyol por 40 a 25. La calle de juego, magníficamente acondicionada por el Ayuntamiento de la localidad, registró un ambiente extraordinario, con cientos de aficionados que dieron colorido a una de las fiestas más hermosas del calendario anual de la especialidad. La competición ha congregado a más de cuarenta poblaciones y más de quinientos jugadores, convirtiéndose en una de las más numerosas en participación y seguimiento de las que organiza la Federació de Pilota Valenciana. La partida se jugó de poder a poder y se impuso la formación más compacta frente a unos rivales que no se rindieron nunca. En la categoría de juveniles el triunfo correspondió a la representación de Manuel que venció por 40 a 15 a la de Càrcer. Asistieron a la final el vicepresidente de la Diputació, Juanjo Medina, alcaldes de las localidades representadas y presidente de la Federació, Ramón Sedeño. Por otra parte, en Alfarp el equipo local se impuso al de Beniparell, campeón autonómico, por 70 a 65 en una partida de gran emoción que llevó mucho público a la calle Sociedad de Montes, que seguramente repetirá como sede de la próxima edición de este prestigioso torneo. Campeones profesionales En el campeonato de profesionales se han proclamado campeones Malonda IV, Alberto y Leandro III que derrotaron a Loripet, Salva y Dorín por 25 a 15 en la final disputada el pasado viernes por la noche en el trinquete de Bellreaguard que registró un lleno completo en las gradas. La partida tuvo mucha calidad. Se jugó de poder a poder y los aficionados salieron satisfechos de la cita. Víctor y Grau vencen en Vila-real En la final del Trofeo de Vila-real el triunfo correspondió a la pareja de Victor y Grau sobre la de Alvaro y Sarasol II por 60 a 40. Hubo pelea, momentos de juego brillante y satisfacción general de los aficionados que llenaron las gradas en una tarde con magnífico ambiente. Víctor demostró su gran momento al tiempo que Grau evidenció una clara recuperación de sus prestaciones.


Noticia apareguda ala Diari Levante

dissabte, 28 de juliol del 2007

Article al·lucinant a l'ABC

Reprodueixc un article que ha aparegut avui al diari ABC en la seua edició de València. Simplement em sembla al·lucinant, fora de la realitat i conflictiu. Tal vegada no sabrà que hi ha comunitats que els estudiants tenen els llibres debades, o que som una de les comunitats més endeutades, o que no hi ha centres públics per a que atenguen als nostres majors, o que no paguen ni les factures al proveïdors de material sanitari, o que quasi no es construeixen vivendes de protecció oficial o que el darrer trimestre ha pujat l’atur en quasi 7.000 persones i ha baixat al conjunt de l’estat espanyol entre altres.

Sols em ve al cap qui pot ser l’autor o es un articulista que sols veu Canal 9 o és Francisco Camps.



El apagón del progreso

«Hijo, ¿qué tal te van las cosas por Valencia?». «Pues muy bien, papá. Supongo que ya te habrás enterado de que la America´s Cup volverá a celebrarse aquí. Así que tengo curro para un par de años más. La verdad es que no había tenido ocasión de agradeceros el que hoy esté aquí. Gracias a vuestro esfuerzo pude ir al Liceo francés de Barcelona, luego estudiar ESADE e ir al extranjero para aprender inglés. De no ser por ello, nunca hubiera conseguido trabajar en esta empresa internacional que organiza las regatas aquí en Valencia. No, no me interrumpas. Para una vez que me he lanzado, quiero deciros lo que pienso. Sé que tuvisteis que renunciar a muchas cosas para poder darme una sólida formación, algo que vosotros no pudisteis tener. Habéis pasado muchas horas detrás del mostrador del Colmado de la calle Balmes para poder pagarme muchas cosas y es algo que yo valoro mucho, aunque no os lo haya podido decir hasta ahora».

«Sí, papá, ya sé que eres muy pudoroso para estas cosas pero tenía que decírtelo. No siempre hay que hablar de banalidades, de vez en cuando hay que hacer estas reflexiones. Pero para no abrumarte con tantas confesiones, te cuento que el pasado fin de semana estuvieron por aquí Jordi y Jaume. Hacía ya mucho tiempo que no los veía, desde que me fui de Barcelona para trabajar en Valencia. Estuvimos en el FIB de Benicasim y nos lo pasamos fenomenal. Era la primera vez que venían y se quedaron alucinados del festival de música y de las playas tan extensas y limpias que tiene Benicasim. La verdad es que nos lo pasamos muy bien. Eso sí, casi no dormimos pero ya tendremos tiempo de dormir cuando nos muramos. Aún somos jóvenes y hay que disfrutar de la vida. Jordi está muy ilusionado con la posibilidad de poder trabajar en la America´s Cup. Yo he presentado su curriculum y creo que tiene posibilidades. Estaría fenomenal porque está muy quemado con la reducción de puestos de trabajo que está llevando a cabo la multinacional en la que trabaja en Barcelona. Se ha quedado casi solo al frente del departamento. Jaume también está negro en la Generalitat. No aguanta a los de Esquerra. La última que me ha contado es la propuesta de que España devuelva a Iberoamérica todas las riquezas que se llevaron los conquistadores. Como si no hubiera bastante con lo de la Memoria Histórica de Zapatero. Yo es que alucino con lo que pasa actualmente. En Valencia están mirando siempre al futuro mientras nosotros nos pasamos el día mirándonos el ombligo. Que sí, papá, que nos estamos durmiendo en los laureles. Yo hace tiempo que me di cuenta y por eso estoy aquí».

«Bueno, ¿y vosotros qué tal? ¿Cómo van las cosas por la tienda? ¿Cómo? ¿Qué todavía no tenéis luz por el apagón? Pero si ya lleváis así tres días. Es increíble. Eso es propio de un país tercermundista. Yo no sé de quién es la culpa pero últimamente aquí sólo llegan noticias sobre los problemas en el aeropuerto de Barcelona, en los trenes de Cercanías y ahora lo del apagón. Por no mencionar todos los disparates de los de Esquerra, que ya suenan a chirigota de no ser porque lo hacen altos responsables de las instituciones catalanas. Yo creo que lo del apagón ha sido una metáfora de lo que nos está ocurriendo en los últimos años. Hace tiempo que no vemos la luz. ¿Qué dices? ¿Que ya ha vuelto la luz? Pues a ver si llega a todo el país. Un beso, papá».

divendres, 27 de juliol del 2007

Benicadell, la penya que ens uneix

El Benicadell és un dels penyals mítics del País Valencià. Uneix les comarques del Comtat i la Vall d’Albaida i en les seues pedres arrastra el pas dels anys i de la història d’aquest racó del nostre país.

Amb les seus dues parts ben diferenciades, Solana i Ombria, conta amb una vegetació típicament mediterranea i molt variada, amb tot un ventall de plantes medicinals i curatives. Les seues sendes van tenir el gust de ser xafades, entre molts altres personatges per el desaparegut Joan Pellicer.

Aquestes fotos les he trobat a la xarxa i com m’han semblat força interessants les he penjat al blog per a que gaudiu d’elles i així s’animem a pujar aquestes vacances al Benicadell.

Imatge del regall del Benicadell


La cresta i al fons bancals

Altra imatge de la cresta

Espectacular imatge de dalt cap avall

Podeu traure més informació i més fotos en http://epueo.iespana.es/Benicadell01.htm

dijous, 26 de juliol del 2007

Bertarelli confirma Valencia como sede de la America's Cup con 105 millones de canon

Ernesto Bertarelli y Michel Bonnefous confirmaron ayer en un multitudinario acto que eligen esta ciudad y no otra porque Valencia ha sido una excelente anfitriona. El canon que cobrará ACM aumenta de 90 a 105 millones de euros.

La Copa del América ha echado el ancla en el puerto de Valencia. Así lo han decidido los señores de la vela, Ernesto Bertarelli y su mano derecha, Michel Bonnefous, que han desechado las ofertas de Trapani o Dubai para elegir la capital del Turia, tal como anunciaron ayer en un acto multitudinario con representación al más alto nivel: la ministra Elena Salgado, el presidente de la Generalitat, Francisco Camps y la alcaldesa de Valencia, Rita Barberá.

La explosión de 33 carcasas, por la trigésimo tercera edición de la copa que se queda en Valencia, certificó la elección. «¿Por qué Valencia? -se preguntó Bertarelli en la rueda de prensa posterior- Porque queremos usar las infraestructuras ya construidas y reducir los costes para todos», confesó el magnate suizo. La 33ª edición de la Copa del América rentabilizará así los 500 millones adelantados por el Gobierno para adaptar el puerto a la competición. En los próximos dos años sólo serán necesarios 50 millones de euros más para mejorar detalles de la dársena.

America´s Cup Management (ACM), la empresa creada por Bertarelli para gestionar la Copa, cobrará un canon de 105 millones de euros (15 más que lo acordado en 2003) por organizar la copa en nuestra ciudad. De ahí que Bertarelli alabara «la buena voluntad ( en euros) y la relación personal» que ha construido con España, la Comunitat Valenciana y la ciudad. «Estoy rodeado de amigos y socios, espero que por mucho tiempo», añadió en la rueda de prensa. El patrón del Alinghi también dio detalles deportivos de la competición. Las próximas regatas se celebrarán en Valencia en la primavera de 2008 y, las de otoño, en una ciudad europea que no reveló. Se «reconducirá el campo de regatas norte y sur», se establecerá una nueva clase de barco en octubre de 2007 y se permitirán dos barcos pero mientras navega uno el otro no podrá estar a la espera.

Las autoridades presentes estaban exultantes. La ministra Elena Salgado se fundió en un tierno abrazo con Bertarelli tras el anuncio de la ciudad como sede («conozco a Elena antes que a Rita», confesó el suizo) y destacó que la elección de Valencia «se debe a la colaboración entre las tres administraciones y el apoyo máximo del presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, que se manifestará en inversiones, apoyo económico y cumplimiento de los compromisos». La alcaldesa, Rita Barberá, recurrió de nuevo a Ausiàs March: «Veles e vents siguen haciendo cumplir mis deseos. Nos comprometemos a hacer de Valencia la mejor sede» y garantizaba que copa, F1 y ampliación del puerto serán compatible. Y Francisco Camps, jefe del Consell achacó al «efecto Barberá» el éxito de la Copa. «Habría que grabar el nombre de Rita Barberá en la Jarra de las Cien Guineas».
Noticia apareguda ala Diari Levante

dimecres, 25 de juliol del 2007

Per a que paguem impostos?

Els serveis que ens ofereix l’administració tant local, autonòmica com estatal no cauen del cel i són pagats amb els nostres impostos. Des de la cosa més ínfima fins a la millor autovia u hospital tot ix del mateix lloc i eixe lloc son els impostos que paguem tots els qui vivim i consumim a l’estat espanyol.

Invertir en sanitat és invertir en futur i especialment si és amb els més menuts perquè tots els diners que ara es gastem en previndré malalties després serà una millor qualitat de vida del ciutadà i també un estalvi per a les arques de la Generalitat que és la qui té les competències en matèria sanitària.


El servei de pediatria que s’oferix a Beniarrés per part de les nostres autoritats sanitàries ha marxat de vacances i no passa res. Han posat un cartell on dia “No hi ha servei de pediatria del 16 de juliol fins el 11 de setembre” i prou, si els nostres fills es posem malalts que vagen a Muro, on la situació està pareguda o que vagen a col·lapsar el servei d’urgències de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.


Però que no vivim em la millor regió d'Europa segons la seua televisió Canal 9? , Però que no som l'enveja d’Europa senyor Camps? Es açò un servei que done enveja? O és un servei de la millor regió d’Europa? No em faça riure senyor Camps.

Per estalviar-se una sou d’un pediatra que sustitueixca al que hi ha finas ara prefereixen deixar buida la plaça , això si diners per a l’America’s Cup o diners per a la Formula 1 tots els que hi calguen perque per a fer escoles on llocs on atendre els nostres majors està la cosa puta de que n’apareguen.

Per cert li he dit al meu fill Xavi, que té huit mesos, que no es pose malalt fins a Setembre. Tal vegada em fa més cas que si li demanara un pediatra al senyor Camps?

De que donem enveja??? Que no ens preguen el pel

Donació de sang a Beniarrés

Estiu és sinònim de vacances. Segur que ja has preparat les teues. Què et sembla si abans d'anar-te'n acudeixes a donar sang? Així ajudaràs a molts altres a poder gaudir també de les seues. T'esperem.

Vine a donar sang el proper el proper dia 31 de juliol.

Lloc: Saló de Plens de l'Ajuntament

Horari: de 17'30 a 20'30 hores
Pots obtenir més informació en http://centro-transfusion.san.gva.es/

dimarts, 24 de juliol del 2007

Les sorpreses amagades de Google

Un vídeo descobreix els trucs que els programadors del cercador han amagat

Els programadors de Google tenen amagades algunes sorpreses dins el cercador. Són els anomenats 'easter eggs' ('ous de pasqua'): els usuaris poden tenir la portada de Google en format gòtic (foto), en format boig (no s'hi fan cerques amb mots sinó amb símbols) i moltes versions més. N'hi ha prou d'escriure algunes paraules concretes i clicar el botó 'Segur que tinc sort. Per saber com funcionen els trucs vegeu aquest vídeo, força didàctic.

Noticia apareguda a Vilaweb

L'Esportí a Radio Alcoi

Un programa que parla de la historia del nostre poble

Els membres de l’Esporti Rafel Aura, Vicent Moncho i Jose Vicente Sanjuan han estat avuí a Radio Alcoi per a contar a tota la comarca la troballa que han fet al Palau Reial de Madrid on han pogut encontrar més de 20 caixes plenes d’informació sobre l’Encomanda de l’Ordre de Montesa referents a la Vall de Perputxent. En aquests lligalls , aproximadament més de 54 i uns 20.000 documents es pot trobar part de la historia de Beniarrés i de l’Orxa i altres pobles de la nostra comarca.

Aquests documents son un vertader tresor sobre la història del nostre poble que parlen majoritàriament dels segles XVII i XVIII i vertaderament ha sigut una carrera d’obstacles el trobar el lloc on estaven dipositats aquests documents.

Podeu escoltar integrament el programa punjant en aquest article (CRTL+clic sobre el vincle)
http://www.radioalcoy.com/snd/2007-07-24%2012__19__07.mp3

També podeu entrar a Radio Alcoi de la Cadena SER i descarregar-se el programa HOY POR HOY del dia 24 de juliol

El Ayuntamiento de Alcoy cede agentes de la Policía Local a once poblaciones de la comarca

El Ayuntamiento de Alcoy ha firmado un convenio para ceder agentes de la Polícia Local a once municipios de las comarcas de l'Alcoià y el Comtat para que velen por la seguridad de los ciudadanos durante las fiestas patronales. Durante estos días del mes de julio y agosto, Alcocer de Planes, Alfafara, Almudaina, Balones, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Fageca, Famorca y Tollos celebran sus fiestas mayores. Por ello, se desplazarán agentes de la Policía Local de Alcoy para vigilar por la seguridad de los vecinos y visitantes que vayan a las verbenas musicales que se celebran en honor a los patrones de las poblaciones.
Noticia apareguda ala Diari Información

dilluns, 23 de juliol del 2007

El 80% del PSPV respalda a Pla y rechaza un congreso extraordinario

La propuesta contó con 129 votos a favor, 33 en contra y una abstención El debate se produjo a puerta cerrada y se escucharon con 23 intervenciones.

El Comité Nacional del PSPV rechazó ayer la convocatoria de un congreso extraordinario con el apoyo del 80 por ciento de los votos a la postura del secretario general de los socialistas valencianos, Joan Ignasi Pla, y de su ejecutiva, según informaron fuentes del partido.

La propuesta de resolución de la dirección socialista contó con 129 votos a favor, 33 votos en contra y una abstención, lo que supone el apoyo del 80 por ciento de los votos. Únicamente un 20 por ciento del comité nacional apoyó la celebración de un congreso extraordinario en una votación que fue secreta por petición expresa del secretario general del PSPV.

De los 202 miembros del comité nacional, participó en la votación un total de 163, porcentaje que supone el 80 por ciento del máximo órgano entre congresos del PSPV, según destacaron las mismas fuentes.
La resolución aprobada por el comité nacional considera que «no procede» convocar un congreso extraordinario del PSPV-PSOE, que tampoco hubiera evitado la celebración del congreso ordinario en verano del 2008, y encomienda a la ejecutiva que «inicie las tareas dirigidas a poner todos los medios y todos los esfuerzos de la organización al servicio del único objetivo verdaderamente urgente en estos momentos, la victoria electoral en las elecciones generales del 2008».

Carles Ruiz, el seté millor d'Espanya

Excel·lent actuació del beniarresí en el Campionat d’Espanya celebrat a Bilbao

Els passats dies 20,21 i 22 de juliol s’ha celebrat el Campionat d’Espanya de MTB 2007 a Ramales de la Victoria. La carrera on corria Carles Ruiz com a component de l’equip que representava al País Valencià es va celebrar el 21 de juliol. La categoria era la cadete. La prova consistia en pegar-li tres voltes a un circuit amb un distància de 23’40 quilometres i on van participar 55 corredors d’un total de 60 inscrits.

El corredor beniarresi va quedar en setena posició a 4 minuts i 58 segons del guanyador, sent el primer corredor del País Valencià classificat. La mitja resultant va ser de 17’10 quilometres/hora. El guanyador va ser Daniel Guasch Tur de les Illes Balears amb un temps de 1 hora 16 minuts i 50 segons.

Podeu traure més informació en http://www.fullevent.com/

Des d’ací li torne a donar la més sincera enhorabona a Carles Ruiz

La bodega Celler de la Muntanya diversifica su oferta y lanza al mercado un aceite de alta calidad

La empresa especializada en vinos distribuye el nuevo producto en establecimientos de restauración y también en Suiza

El Celler de la Muntanya de Muro, una empresa especializada en vinos, ha lanzado, esta misma semana, un nuevo producto. Se trata de un aceite de oliva virgen extra bajo el nombre «D'olives». Este nuevo proyecto, denominado «Microviña», empezó a fraguarse a finales de verano pasado y tras un tiempo de elaboración, han salido al mercado 4.000 botellas de 0,5 litros, que han tenido muy buena aceptación.


El Celler de la Muntanya se caracteriza por sus excelentes vinos, tanto tintos como blancos, pero esta bodega ha abierto sus puertas al aceite. Según explica Juan Cascant, director del proyecto, «fue una idea que surgió en el mes de septiembre y a partir de ese momento nos fuimos poniendo en contacto con fincas de olivos donde poder recoger las aceitunas de manera selectiva y en la cooperativa, para poder tratarlas». Según explican desde el Celler de la Muntanya, desde el mes de octubre se fueron tratando los olivos de las fincas situadas en los términos municipales de Beniarrés, Gaianes, Gorga y Muro. En el mes de diciembre se realizó la recolección de la aceituna, de las variedades de Arbequina, Manzanilla y Blanqueta, de manera manual acopio en cajas troqueladas de 12 Kilos. En menos de tres horas desde la recolección de la aceituna, el fruto se trasladó a la almazara sin oxidación alguna. Allí se produjo la molturación a 26º y posteriormente, el decantado y reposo sin oxidación.

El aceite «D'olives» ha sido distribuido a establecimientos de alta restauración así «por el momento está teniendo buena aceptación» indican fuentes del Celler. Uno de los primeros establecimientos que han probado el nuevo producto es el restaurante La Seu de Dénia. Miquel Ruiz, su cocinero, natural de l'Alqueria d'Asnar, alaba la calidad del aceite, así como también, revistas del sector elogian la calidad del «D' olives».


Ante la previsión que tiene en el Celler de la Muntanya de aumentar la producción del aceite «D'olives», Juan Casacant, director del proyecto «Microviña», invita a que pequeños productores participen en la elaboración del aceite aportando olivos, para que sean tratados y así se pueda recoger una aceituna de alta calidad y al mismo tiempo señala que «dentro del proyecto Microviña los pequeños productores pueden ofrecernos sus aceitunas y se las pagaríamos en función de su calidad».
Noticia apareguda al Diari Levante

divendres, 20 de juliol del 2007

El jutge del Olmo ordena la retirada de l'últim número de la revista El Jueves

A la portada hi sortia una caricatura sexual de Felip de Borbó i Leticia Ortiz


El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ha ordenat, a petició de la fiscalia, que la policia retiri tots els exemplars de la revista El Jueves dels quioscos i punts de venta a causa d'una caricatura a la portada en què surten el príncep Felip de Borbó i la seva dona Letizia Ortiz en una postura sexualment explícita. N'ha prohibit la difusió i, a més, el jutge també ha ordenat que la policia confisqui el motlle del dibuix.

L'acte judicial diu que la caricatura és clarament denigrant i objectivament infame per a Felip de Borbó i Leticia Ortiz. El fiscal Miguel Ángel Carballo, que ha actuat a instàncies de la fiscalia general de l'estat espanyol, pretén ampliar aquesta tarda la petició de retidada de la revista de les pàgines web o altres mitjans de difusió.
A més, s'ha demanat al director de la revista que identifiqui l'autor de les caricatures, que podrien ser acusats de delictes contra la monarquia que poden resultar amb dos anys de presó per a qui cometi calúmnies o injúries contra el rei o els seus descendents. Cal tenir en compte que El Jueves arriba als quioscos els dimecres.
La caricatura fa referència a l'ajuda per a la maternitat de dos mil cinc-cents euros anunciada pel govern espanyol i hi surt el text 'Te n'adonaràs si et quedes embarassada? Això serà el més semblant a treballar que hagi fet en tota la meva vida'.
Noticia apareguda al diari electrònic Vilaweb

Final del Trofeu Ruralcaixa de Raspall

Gran final entre Beniarrés i Rafelbunyol al poble de la pilota de Genovés

Ja està ahí i la final s’acosta al poble de la pilota de Genovés. El poble de Genovés s’ha volcat en les celebracions de les diferents finals que es jugaran els dies 21 i 28 de juliol. S’ha asfaltat el carrer, s’ha pintat el terreny de joc i s’han instal·lat grades supletòries esperant l’afluència massiva de la gent de tots els poble finalistes i del amants de la pilota.

El proper dia 28 de juliol a les 18’30 hores es celebrarà la gran final de primera categoria del Trofeu Ruralcaixa que enfrontarà a Rafelbunyol contra Beniarrés. Aquesta partida serà retransmesa per el Punt 2 el di següent, 29 de juliol diumenge. La final suposarà un desplaçament massiu dels aficionats de Beniarrés i Rafelbunyols que ompliran els carrers del Genovés en un ambient festiu, esportiu i reivindicatiu del nostre esport autòcton.

Esperem que els jugadors del nostre poble tinguen sort i donen la talla i s’emporten el trofeu cap a aquestes terres del Comtat. Allí es vegem. Sort !!!!!

dijous, 19 de juliol del 2007

El Vaticà estrena web

Una web plena d'història


Amb una superfície que quasi no arriba a les 44 hectàrees ( el terme de Beniarrés te uns 2000 hectàrees) la Ciutat del Vaticà ( Ciudad del Vaticano), és l’estat independent més xicotet del mon, ja siga pel seu nombre d’habitants com pel seu territori. La seua frontera està delimitada per les muralles i, a la Plaça de Sant Pere, per una franja que unneix les dos ales de la columnata.

El Vaticà té, de fa molts anys, una pàgina oficial, Vatican.va. S'hi publiquen continguts de tota mena, però hi predominen els de caràcter eclesiàtic. Per completar la informació estrictament relacionada amb la Ciutat del Vaticà s'acaba d'activar Vaticanstate.va, una web multilingüe (alemany, anglès, espanyol, francès i italià i, ben aviat, portuguès) que exposa la història i l'organització de l'estat més petit del món.

Hi tenen apartat els principals monuments i alguns serveis (oficina filatèlica, farmàcia...) i institucions. I hi ha seccions de fotografies i àdhuc de webcams.

Per accedir-ne directament a la versió en castellà , podeu clicar aquí damunt http://www.vaticanstate.va/ES/homepage.jsp

dimecres, 18 de juliol del 2007

Subvencions per a les nostres associacions culturals

S'han rebut 4.600 € ens subvencions


Les associacions culturals i filaes de Beniarrés ja porten un temps acollint-se a les diferents convocatòries que trauen els organismes oficials.

La conselleria de cultura, Educació i Esport ha tret la següent resolució al DOCV nº 5557 que diu el següent:

RESOLUCIÓ de 25 de maig de 2007, del conseller de
Cultura, Educació i Esport, de concessió d’ajudes per al
foment i el suport d’activitats culturals organitzades amb

motiu de festes populars, d’acord amb l’Ordre de 28 de
novembre de 2006. [2007/9250]

Per l’Ordre de 28 de novembre de 2006 de la conselleria de Cultura,
Educació i Esport, es van convocar ajudes per al foment i el suport
d’activitats culturals organitzades amb motiu de festes populars, i es
van establir els criteris i les bases per a la concessió.

Com a resolució les diferents associacions han optés les següents quantitats:

Moros del Benicadell ………. 1600 €
L’Esportí ………. 1000 €
Guerrers del Cid ……. 2000 €

Enhorabona a totes tres associacions.

Nomenaments publicats al BOP

Yolanda Calbo Moncho i Francisco Tomas Lopez sustituiran a l'alcalde.

Ha eixit publicat avui dia 18 de juliol al BOP nº 142 les següents resolucions, que de forma resumida diuen el següent:

«Tras las elecciones locales del pasado 27 de mayo y
constituida la corporación en sesión extraordinaria el día 16
de junio de 2007, de conformidad con lo dispuesto en el
artículo 21.2 y 23.3 de la ley 7/1985 de 2 de abril; artículo 22
del real decreto legislativo 781/1986 de 18 de abril y artículo
46 del real decreto 2568/1986 de 28 de noviembre.
Resuelvo:
Primero.- Nombrar como titulares de las tenencias de
alcaldía a los siguientes concejales:
- 1ª. tenencia de alcaldía: doña Yolanda Calbo Moncho.
- 2ª. tenencia de alcaldía: don Francisco José Tomás
López.
Segundo.- Corresponderá a los nombrados sustituir,
por su orden de nombramiento a esta alcaldía en el ejercicio
de sus atribuciones en los supuestos legalmente previstos.
Tercero.- Notificar la presente resolución a las personas
designadas a fin de que presten en su caso la aceptación de
tales cargos.
Cuarto.- Remitir anuncio de los referidos nombramientos
para su inserción en el boletín oficial de la provincia y
publicarlos igualmente en el tablón de anuncios municipal.
Quinto.- Dar cuenta de la presente resolución al pleno
en la primera sesión que se celebre.
Sexto.- Los nombramientos serán efectivos desde el día
siguiente a la fecha de la presente resolución.»


«Tras las elecciones locales del pasado 27 de mayo y
constituida la corporación en sesión extraordinaria el día 16
de junio de 2007, de conformidad con lo dispuesto en el
artículo 21.3 de la Ley 7/1985 de 2 de abril y 43, 44 y 45 del
real decreto 2568/1986 de 28 de noviembre.
Resuelvo
Primero.- Efectuar las siguientes delegaciones, respecto
de los servicios municipales que se especifican, a favor de
los concejales que a continuación se indican:
SERVICIOS MUNICIPALES CONCEJAL/A DELEGADO/A

CULTURA, JUVENTUD E INFANCIA Dª. YOLANDA CALBO MONCHO.

HACIENDA, URBANISMO, FIESTAS, PARQUES Y JARDINES D. FRANCISCO JOSÉ TOMÁS LÓPEZ.

SERVICIOS SOCIALES Y MUJER Dª. RAQUEL D. BONELL JORDÁ.

DEPORTES Y MEDIO AMBIENTE D. FRANCISCO B. SELLÉS SANCHIS.

Segundo.- Las delegaciones efectuadas abarcarán
las facultades de dirección, organización interna y gestión
de los correspondientes servicios con exclusión de la
facultad de resolver mediante actos administrativos que
afecten a terceros.
Tercero.- Notificar la presente resolución a las personas
designadas a fin de que procedan, en su caso, a la aceptación
de tales cargos.

Inauguració d’una oficina del Banco de Santander a Beniarrés

L’horari d’obertura serà de 17 a 20 hores tots de dilluns a divendres


Avui dia 18 de juliol es procedirà a inaugurar la nova oficina d’un agent col·laborador del Banco de Santander en la població de Beniarrés http://www.gruposantander.es/.

La inauguració inclou la benedicció de les instal·lacions per part del rector de Beniarrés, amb l’assistència de la corporació municipal, representants de l’equip comercial del Banco Santader en la nostra comarca i un vi d’honor, amb el qual celebrar la nova obertura de l’oficina junt amb els clients, amics de la població i convidats.

Esperem que aquesta entitat financera, que s’hi troba entre les més important del mon, rellance la economia d’aquesta part de la Vall de Perputxent amb aquesta nova oficina.

dimarts, 17 de juliol del 2007

L'estat del pantà de Beniarrés

Los embalses de la CHJ se encuentran al 20,89% de su capacidad


Los embalses de la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ) se encuentran al 20,89 por ciento de su capacidad y almacenan 20,56 hectómetros cúbicos (hm3) de agua más que la semana anterior, ya que en total albergan 698,99 hectómetros cúbicos de los 3.346,6 de que disponen, según los datos facilitados por este organismo. Por sistemas, los embalses del Júcar se encuentran al 15,37 por ciento de su capacidad; los del Túria tienen un 37,51 por ciento de agua embalsada; en Alicante, el sistema de la Marina Baja/Serpis dispone del 60,85 por ciento de agua, mientras que en Castellón, el sistema Palancia/Mijares/Cenia se encuentra al 54,78 por ciento de su capacidad.


En el sistema de la Marina Baja, el embalse de Amadorio tiene un 61,90 por ciento de agua almacenada, mientras que el de Guadalest está al 79,89 por ciento. En el Serpis, el pantano de Beniarrés tiene el 51,08 por ciento de su capacidad cubierta. En el sistema Júcar-Turia, La Toba está en el 64,23 por ciento, el de Alarcón un 10,32 por ciento y el de Contreras en 7,29 por ciento.

dilluns, 16 de juliol del 2007

Avuí ple extraordinari i urgent a l'Ajuntament de Beniarrés

Avuí dia 16 de juliol es celebrarà un ple extra ordinari i urgent a les 20’30 hores al saló de plens de l’Ajuntament de Beniarrés amb el següent ordre del dia:

1.-Ratificar la urgència de la sessió
2.- Acordar sobre l’aprovació provisional de la modificació puntual num. 4 del Pla General d’Ordenació urbana
.

Aquesta modificació consisteix en traure de la area de repartiment on està englobat uns terrenys de la cooperativa i els d’un particular ( en color vermell en la foto de baix)




Cal fer-se ressò i canviant de tema que per primera vegada i a petició del grup municipal socialista les actes i convocatòries de plens estan redactades en valencià.

dissabte, 14 de juliol del 2007

Primeres despeses de la Fira de Beniarrés 07

S'han rebut subvencions al voltant de 30.000 € segons la web de l'Ajuntament


Les primeres factures estan entran al registre general de l’Ajuntament de Beniarrés passada la Fira de Beniarrés on novament el calor ha sigut un dels majors protagonistes.

Arreplegat el registre de l’Ajuntament el dia 10 de juliol, ja estan registrades al registre d’entrades les primeres factures de la fira d’aquest any. Hi han moltes i molt variades i encara no estan totes , per exemple falta el cost del mercat medieval entre les més significatives. Aquestes són les factures que han passat per el registre. Altres no passen per el registre però s’han de pagar igual.

Algunes de les factures registrades son:

- Ventalls de la Fira ... 528,96 € ( sols el 30% del cost total)
- 1000 barrets .... 881,60 €
- Musica sopar majors .... 360 € (la resta subvencionat per la Diputació)
- Treballs previs a la Fira ... 1750,02 €
- Paella gegant ... 1545 €
- Montecarlo (actuació ball Corpus i Piramide) ... 4640 € (no esta desglossat)
- Sopar majors en la Fira ... 1400 €
- Actuació “Los Rebeldes” ... 10440 €
- Llums i so per l’actuació de “Los Rebeldes” ... 4060 €
- Carrega i descarrega actuació “Los Rebeldes” ... 1113,60
- Vigilància en la Fira.... 765,04 €
- Publicitat de radio i premsa ... 1228,90 €
- Grup electrogen per a la Fira ... 580 €

L’ajuntament de Beniarrés rep subvencions per a la Fira i promoció turística per a tot l'any però els diners se’ls gasten tots en aquests dies i la resta de l’any no es fa cap promoció turísticaabandonant-se aquesta faceta que podria portar molts diners al nostre poble.

Deixe a la lliure opinió de cadascú si els diners que s’ha gastat el nostre ajuntament estan ben o mal gastats en aquesta Fira 2007.

Carles Ruiz campió de l'Open del CV BTT 2007

El beniarresí va quedarprimer al conquerir el lideratge després de la prova d’Elx


Després de celebrar-se la darrera carrera de l’Open de la Comunitat Valenciana el passat dia 8 de Juliol celebrat a Elx i organitzat per el Bike Aventura d’aquesta mateixa localitat, el corredor beniarresi s’ha proclamat campió de l’Open de la Comunitat Valenciana en la categoria cadet.

La classificació del campionat de la CV 2007 ha quedat:

1.- Carles Ruiz Tomas (Cabecar)
2.- Daniel Marin Garcia (MTB Tuejar)
3.- Oscar Calpena (CBM Novelda)
Informació treta de http://www.fccv.es/indice.php?as_disciplina=mountainbike on podeu traure molta més informació d’aquest espectacular esport.

Enhorabona Carles i endavant

divendres, 13 de juliol del 2007

Condemnats a 18 anys de presó per vendre carnets de conduir

L’Autoescola Jordà té una seu a Beniarrés i quasi tots hem passat per ella.


La sección segunda de la Audiencia de Alicante ha condenado a 17 años y 11 meses de prisión y a multas cercanas a los 14.000 euros a los cinco acusados de un delito de cohecho en la venta de exámenes para la obtención del permiso de conducir en autoescuelas de Alcoy y Moraira.

Según la sentencia, dictada el pasado 15 de junio y hecha pública hoy, los acusados, entre los que se encuentra el ex alcalde de Benimarfull (Alicante) y director de la Autoescuela Jordá de Alcoy, Francisco Jordá, cometieron o fueron cómplices de un delito de cohecho en relación con la compraventa fraudulenta de cuestionarios y exámenes de conducir.

Los hechos ocurrieron entre septiembre de 2001 y mayo de 2002, cuando uno de los acusados, A.T.G., que en ese momento trabajaba como coordinador para exámenes teóricos y prácticos en la Jefatura Provincial de Tráfico de Alicante, cobró en, al menos, siete ocasiones unos 480 euros por cada uno de los exámenes que corregía y daba por aptos y por los cuestionarios que proporcionaba a la autoescuela antes de los exámenes teóricos.

El examinador, al que también se le acusaba de un delito de falsedad en documento oficial, ha sido condenado a una pena de 5 años y 5 meses de prisión y a una multa de cerca de 4.000 euros.

Según los hechos probados, los pagos, que supuestamente realizaba el director de la autoescuela de Alcoy, eran conocidos por sus hijos, profesores de la autoescuela Jordá, quienes «informaban a alumnos de la posibilidad de garantizar un aprobado».

Asimismo, el examinador recibió en dos ocasiones, entre diciembre de 2001 y mayo de 2002, 300 y 400 euros del profesor de la autoescuela de Moraira, así como cajas con botellas de vino que entregaba a cambio de conocer el número de cuestionario que iba a poner en el examen teórico y de aprobar a los alumnos.

Por todo ello, el juez ha condenado al director de la autoescuela de Alcoy a una pena de cuatro años y seis meses de prisión y una multa de 6.720 euros, y al profesor de la autoescuela «Marina Alta» de Moraira a cuatro años y un día de prisión y una multa de 1.000 euros por un delito de cohecho con el atenuante de dilaciones indebidas.
Noticia apareguda al Diari ABC

dijous, 12 de juliol del 2007

Jordi Sevilla i Jorge Alarte es postulen com a candidats a rellevar Ignasi Pla

El PP ho veu com una mostra de crisi interna al PSPV

L'anunci ahir de Joan Ignasi Pla que abandonaria el càrrec de secretari general del PSPV i no es presentaria als comicis del 2011 ha obert la cursa per la seva successió. Pla va mostrar ahir la seva preferència per Jordi Sevilla, però ahir mateix el batlle d'Alaquàs, Jorge Alarte, va anunciar que tenia la intenció d'assumir aquesta responsabilitat. El relleu es decidirà al pròxim congrés ordinari, després de les eleccions espanyoles.
Notícia apareguda a Vilaweb

El polígon industrial de Beniarrés

Queda deserta la última venda de les parcel·les


El passat dia 4 de maig va eixir publicat al Butlletí de la Província d’Alacant ( BOP) nº 90 un edicte on l’Ajuntament de Beniarrés posava a la venda unes parceles industrials del polígon industrial “Els Pinets” . En resum deia l’edicte el següent :

Anuncio de licitación de subasta de parcelas municipales.

1.- Entidad adjudicataria: Ayuntamiento de Beniarrés
calle Rosa Escrig, 6; teléfono 96 5155059.
2.- Objeto del contrato:
a) Descripción del objeto: es la enajenación mediante
procedimiento abierto y subasta de los siguientes bienes de
propiedad municipal, calificados como bienes pertenecientes
al patrimonio municipal del suelo.
Finca 1.- Finca urbana en término de Beniarrés.
Parcela R-7.1.
Naturaleza: Urbana.

Características urbanísticas: uso industrial.
Tipología: aislada.
Superficie: 561,3750 m2.
Inscripción registral: finca 6967, tomo 1390, libro 77,
folio 190.
Referencia catastral: pendiente de tramitación.
Finca 2.- Finca urbana en término de Beniarrés.
Parcela R-7.2.
Naturaleza: Urbana.
Características urbanísticas: uso industrial.
Tipología: aislada.
Superficie: 561,3750 m2.
Inscripción registral: finca 6936, tomo 1390, libro 77,
folio 29.
Referencia catastral: pendiente de tramitación.
3.- Tramitación, procedimiento y forma de adjudicación:
a) Tramitación: ordinaria.
b) Procedimiento: abierto.
c) Forma: subasta.
4.- Tipo de licitación: el tipo de licitación se fija en las
cantidades especificadas a continuación por metro cuadrado
al alza, siendo el precio de cada finca:
PARCELA M2. SUP. PRECIO NETO _
R-7.1 561,3750 40.419,00 €
R-7.2 561,3750 40.419,00 €

En el precio tipo no está incluido el IVA, que será
repercutido al adjudicatario (16%).
5.-Garantías:
a) Provisional: los licitadores habrán de constituir una
garantía provisional equivalente al 2% del valor de la finca,
según el tipo de licitación. Esta garantía se cancelará en el
momento de la adjudicación para los licitadores no
adjudicatarios, y en el momento de la formalización del
contrato con el otorgamiento de la escritura pública de
compraventa para el adjudicatario:
2% DEL VALOR
PARCELA DE LA FINCA: _
R-7.1 808,38
R-7.2 808,38
Se admitirá cualquiera de las formas de constitución de
garantías aceptadas en la normativa reguladora de contratación
de las administraciones públicas
b) Definitiva: dada las características del contrato, se
establece garantía definitiva del 4% del precio de adjudicación.


Passats els 26 dies naturals que hi havien per a presentar ofertes al registre de l’Ajuntament, no s’ha presentat cap oferta per tant s’ha quedat desert malgrat que l’alcalde havia dit que hi havia una empresa interessada en adquirir-les i que portaria 19 llocs de treballs. Desgraciadament no ha sigut així i tampoc se els motius pels quals no s’ha materialitzat la compra de la parcel·la anunciada per l’alcalde, això sempre el registre d’entrades general de l’ajuntament.

Des d’aquestes línies, vull posar el meu gra de sorra i si algú està interessat en adquirir-les pot trobar més informació en http://www.beniarres.org/

dimecres, 11 de juliol del 2007

Catorze Springfields competeixen per ser la ciutat dels Simpsons

La guanyadora aconseguirà l'estrena del film a finals de mes.


Els Simpsons viuen a Springfield. El creador va triar precisament aquest nom perquè és relativament freqüent als Estats Units. Ara catorze ciutats anomenades Springfield es disputen per ser la dels Simpsons i aconseguir l'estrena mundial del film The Simpsons Movie, el 26 de juliol. Hi ha Springfields a Colorado, Florida, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Missouri, Nebraska, Nova Jersey, Ohio, Oregon, Tennessee i Vermont.

Totes aquestes ciutats han pogut fer un petit vídeo per demostrar l'esperit 'Simpson'. És a partir d'aquests vídeos que es farà avui la votació que decidirà quina és la ciutat de la família més famosa dels EUA.

Escola d'Estiu SI però debades

Aquesta és la instància que el grup municipal socialista a l’Ajuntament de Beniarrés va presentar el passat dia 2 de juliol al registre general d’entrades.

EXPOSA:

L’ajuntament de Beniarrés ha organitzat per aquest estiu l’Escola d’Estiu.

El nostre grup municipal pensa que és una bona idea per a que els xiquets i xiquetes es relacionen al llarg d’aquest periode de temps i al mateix temps les mares i pares puguen seguir en la seua tasca diària amb normalitat.

Aquesta activitat que organitza l’ajuntament de Beniarrés (be de forma directa o be mitjançant
alguna empresa subcontractada) no està regulada per cap ordenança municipal i per tant no es pot cobrar per fer-ne ús d’ella, ja que així ho dictaminen les lleis que regulen l’activitat municipal.

Si era intenció d’aquest ajuntament realitzar l’Escola d’Estiu i cobrar per ella, s’hagueren tingut que actualitzar les ordenances que regulen les activitats que realitza l’ajuntament.

Resulta més que evident que l’ajuntament de Beniarrés disposa de suficients recursos econòmics vista la liquidació de l’any 2006 i els diners gastats en activitats que es podrien classificar com NO imprescindibles ( 2.735 € en la Sarsuela, 1.800 € convidant a un sopar a la Banda de Música, etc).

Creguem que l’ajuntament de Beniarrés com a entitat pública que és déu donar exemple i deu fer complir les lleis.

SOL·LICITA:

1.- Que es realitze l’Escola d’Estiu per part de l’Ajuntament de Beniarrés

2.- Que es complixca la llei i com a conseqüència que aquesta escola siga gratuïta per a tots els usuaris.

3.- Que la secretaria- interventora realitze un informe sobre la legalitat de cobrar als usuaris de l’Escola d’Estiu.

Publique aquest document per a informar del que vertaderament vol el grup municipal socialista a l’Ajuntament de Beniarrés, que es faça amb l’Escola d’Estiu però debades.

Per a nosaltres és més lògic cobrar la paella del dia de la Fira (hi ha ordenança que ho regula), o no gastar-se 5.400 € en invitacions (aquesta és la quantitat de diners que ha pagat l’ajuntament en invitacions en el més de maig) o els més de 2500 € en invitacions en la fira de Beniarrés i altres. El que passa és que és molt més popular i guanyes més vots convidant a tothom que no fer-ho o fer-los pagar per un plat de paella.
Aquesta és una de les diferències entre un govern de dretes i un socialista

dimarts, 10 de juliol del 2007

BUSKANT

Recolcem la nostra música.

Aquest és un e-mail que he rebut avuí i que em sembla interessant. Espere que tingau sort.

Amics i amigues, si voleu fer-me un favoret a mi i al meu grup de musica feu el següent. Entreu en www.rebrot.org/esclat i us apareixerà una llista de cançons k podeu skolltar,i baix de tot posa "accedeix a les votacions" pos entreu i feu clic en Buskant poseu el correu electronic i au ja au votat.

Resulta que s'hem presentat a un concurs i si kedem tercers, segons o primers podem tocar en grups super wapos com obrint pas, pirat's sound system, piperrak, Habeas Corpus i mogoió més....
Nosaltres tenim una il·lusió k flipes per tocar alli i molarà mogoió.Feu el favor voteumos. Vinga salut a tot kiski!!!!!

Tots els festivals d'estiu recollits en una web

Com cada any, WICCAC presenta la llista dels Festivals d'Estiu dels Països Catalans

WICCAC, l'agrupació de Webmàsters Independents en Català de Cultura i d'Àmbits Cívics, ha publicat, com cada any, la llista dels Festivals d'Estiu 2007 dels Països Catalans. Aquest recull, que es troba a la web del WICACC, facilita els enllaços a tots els festivals, fires i altres activitats de música, teatre, dansa, cinema, circ, cultura... També proporciona informació sobre els actes que s'hi fan, dates i lloc de celebració, etc.

Junta de la Coopertaiva "Verge de la Cova Santa"

Continua la mateixa Junta Directiva al front de la Cooperativa
El passat diumenge es va celebrar es va celebrar al Llar dels Jubilats de Beniarrés una junta extraordinari de socis amb 4 punts en l’ordre del dia amb la intenció principal de donar els contes de l’any passat i d’elegir una nova junta directiva entre altres.

Pel que respecta als contes cal dir que tant les seccions de plaç fixe com els diners en llibretes han pujat de forma considerable. També es va informar de les inversions al llarg dels darrers quatre anys i del preu actual de l’oli que desgraciadament va a la baixa. També és va aprovar pujar un cèntim el preu per quilo de molturació principalment per a fer front al pagament d’un préstec per a la nova màquina de fer l’oli que fa uns anys es va adquirir i que en set anys s'espera estiga pagada.

Pel que respecte a l’elecció de la nova Junta Directiva cal dir que sols es va presentar una candidatura i que era l’actual, per tant es presentaven a la reelecció amb la nova incorporació de Juan Luis Tomas, que suplia la baixa d’un antiga component de la Junta. Cal recordar que com a president ha quedat Evaristo Gilabert. Destacar el caràcter democràtic d’aquest Junta Directiva al presentar-se ells mateix una qüestió de confiança donant a elegir als socis si aprovaven o no la seua gestió al capdavant de la Cooperativa. Van haver 80 socis que van votar, dels quals 77 van votar a favor de la Junta actual i 3 en contra. La resta de la sessió va ser una bassa d'oli, simptoma de una bona gestió.

Com a curiositat, aquesta serà la última junta que es celebra al Llar dels Jubilats, ja que d’ara endavant es celebraran al centre cultural “Joan Fuster”.

Esperem que aquest nou període siga tant fructífer com l’anterior. Enhorabona a tots!!!

dilluns, 9 de juliol del 2007

Esdeveniments d'aquest cap de setmana

Inaguracions, teatre i esport els protagonistes


Aquest cap de setmana, els actes a Beniarrés han sigut molt prolífics i variats.

Començaven el divendres al caure la nit on al polígon industrial Els Pintes l’empresa local Serralleria i Fusteria Chori CB, feia la inauguració de la nova nau que s’han construït. En un temps record de 4 mesos, han construït els 1200 m2 de que disposen.

L’acte va estar arropat per al voltant d’un centenar de persones, acompanyats de una xaranga i com no la bendició del nostre rector acompanyat d’un nou acòlic i electricista de la mateixa nau. Posteriorment es va servir un excelent aperitu.

Que tinguen tota la sort del mon en aquesta nova etapa.

També aquest mateix divendres va començar al “Joan Fuster” el festival de teatre infantil que organitza l’ajuntament de Beniarrés al llarg de tot el mes de Juliol.

El dissabte i diumenge, l’esport va ser el protagonista amb la celebració de les XXIV Hores Esportives de Beniarrés. Es van jugar les modalitats esportives de Frontennis i Futbet. Pel que fa referència al futbet la final la van jugar l’equip de l’orxa i l’equi de Cocentaina on en l’ultim minut el socarrats van aconseguir empatar la final a 3 i posteriorment en la tanda de penaltis es van emportar el trofeu i els 500 € de premi cap a Cocentaina. La pista poliesportiva estava de gom a gom.

La final del Ruralcaixa de raspall: Beniarrés-Rafelbunyol

La final es jugarà a Genovés

Rafelbunyol aseguró su acceso a la gran final del Ruralcaixa de Raspall tras imponerse de forma contundente a la representación de Bicorp por 40 a 10. El equipo local estaba obligado a ganar y hacerlo además, con una diferencia mínima de tres juegos. No podían dar ninguna opción; y no la dieron. De esta forma, la representación de club de l'Horta Nord, con Campos, Vicente Juan y César volverá a intentar el triunfo en la máxima competición de clubes de la especialidad el sábado día 27 de julio en las calles de Genovés. Allí se las verán ante la representación de Beniarrés, una población que vive entusiasmada con la marcha de sus pelotaris y que, atención, ya ha reservado dos autobuses para acudir a la cercana población de Genovés. Para no ser menos los dirigentes del club de Rafelbunyol y su concejal de deportes también activan a los suyos y confían en llevar tantos aficionados com o sus rivales. Nos aprestamos a vivir una intensa jornada, una fiesta grande del deporte valenciano.

dissabte, 7 de juliol del 2007

A punt per a triar les noves set meravelles del món

Se sabrà avui en una cerimònia a Lisboa

Avui es donen a conèixer les Noves Set Meravelles del Món, escollides per setanta milions de persones de tot el món mitjançant votacions per telèfon i internet. El concurs es basa en les Set Meravelles del Món, que classifiquen les obres arquitectòniques més importants de l’època helenística. La iniciativa sorgeix del suís Bernhard Weber, qui va crear la New7Wonders, i ha tingut un gran ressò entre la gent. Els resultats finals se sabran avui a Lisboa (Portugal).

De les antigues set meravelles del món, només n’hi ha una que roman dempeus, la piràmide de Kheops, a Egipte. És per això que la Fundació New7Wonders l'ha nomenada Candidata Honorària entre les Noves Set Meravelles del Món i no podrà votar-se.

Les vint-i-una finalistes de les Noves Set Meravelles del Món són: el castell Neuschwanstein (Alemanya), l’Òpera de Sydney (Austràlia), l’estàtua del crist redemptor (Brasil), el temple Angkor Wat (Cambodja), l’Alhambra de Granada (estat espanyol), l’estàtua de la llibertat (EUA), la Torre Eiffel (França), l’Acròpolis d’Atenes (Grècia), el Taj Mahal (Índia), el Coliseu de Roma (Itàlia), el Temple Kiyomizu-dera (Japó), la ciutat de Petra (Jordània), la ciutat de Tombuktú (Mali), el Temple de Chichen Itza (Mèxic), el Machu Picchu (el Perú), el monument Stonehenge (Regne Unit), el Kremlin (Rússia), l’església de Santa Sofia (Turquia), les estàtues de l’Illa de Pasqua (Xile) i la gran muralla xinesa (Xina).

La tria s’ha fet d’entre totes aquelles obres creades des de l’antiguitat i fins l’any 2000, amb la condició que encara existeixin en bones condicions.

Ara si que es una realitat i no abans

La empresa acomete las obras de la autovía entre Cocentaina y Muro

La empresa constructora (la UTE formada por Corviam y Vías y Construcciones) ha iniciado esta semana las obras del tramo de autovía central que unirá Cocentaina y Muro. Los trabajos de explanación de terrenos se han acometido en el término municipal contestano, mientras que en la zona de Muro ya se han desarrollado diferentes labores de desbroce. El proyecto tiene un coste total de 77 millones de euros y el periodo de ejecución es de 24 meses, por lo que la nueva carretera estará abierta al tráfico en el verano de 2009.
En octubre del año pasado, el Ministerio de Fomento procedía a la adjudicación del tramo de autovía Cocentaina-Muro. A lo largo de los últimos meses, se desarrolló el proceso de expropiación de terrenos, así como diferentes actuaciones previas. A principios de esta misma semana, se han iniciado las obras propiamente dichas. En la partida contestana de La Alcudia, una excavadora ha empezado a preparar el terreno para la futura carretera. En Muro, se han efectuado labores de desbroce, en las cercanías de la Masía de la Casa Blanca.

La nueva carretera tendrá una longitud de once kilómetros y medio y su trazado incluye el desdoblamiento de la actual circunvalación de Cocentaina. La obra prevé cuatro enlaces: Alcoy-Norte, Cocentaina, L'Alqueria d'Asnar y Muro. También plantea la construcción de nueve viaductos, dos de ellos de gran tamaño, ya que discurrirán sobre el cauce del Serpis.
La redacción del proyecto de este tramo de autovía central ha sido complicada, ya que existían numerosas discrepancias en torno a su trazado. Inicialmente, se rechazaba la posibilidad de utilizar la variante de Cocentaina, aunque finalmente el Ministerio de Fomento ha mantenido esta propuesta por abaratar costes. Asimismo, también se han tenido que negociar enlaces para las diferentes localidades de la comarca de El Comtat, como Beniarrés, L'Orxa y Gaianes.

En estos momentos, sólo queda un tramo de autovía central pendiente del inicio de obras. Se trata del que unirá Muro con el Puerto de Albaida, que también ha sido el último en adjudicarse. Mientras tanto, se encuentran en plena fase de ejecución las partes correspondientes a la circunvalación de Alcoy y al Barranc de la Batalla.

Aunque desde el Ministerio de Fomento se ha insistido en señalar que la totalidad de la autovía central estaría terminada a finales de 2008, todo parece indicar que este plazo no se podrá cumplir, por los menos en los dos tramos correspondientes a El Comtat, que se terminarán en 2009, año en el que podría abrirse en sus totalidad esta gran vía de comunicación interior.

divendres, 6 de juliol del 2007

Delegacions a l'Ajuntament de Beniarrés

El PP bloquetja la participació de l'oposició.

Ahir dia 5 de juliol, es va celebrar plenari extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés per a nombrar els tinents d’alcalde, les delegacions de regidories, els representants de l’Ajuntament de Beniarrés en els òrgans col·legiats, la periodicitat en les sessions i altres coses.

Les sessions ordinàries es celebraran cada tres mesos i no com abans cada dos mesos. El motiu al·legat per l’alcalde es que hi han plens ordinaris que no tenen quasi contingut quan el vertader motiu és que sols es poden fer preguntes, demanar precs i presentar mocions als plens ordinaris i així s’estalvia el tenir que contestar-les. Evidenment el BLOC i PSPV van votar en contra.

També es va demanar la creació de la comissió d’urbanisme per part del socialistes i del nacionalistes, desestimant-me la seua creació per paret de l’equip de govern (PP9 al·legant que ja hi ha un regidor d’urbanisme.

També l’alcalde va pujar l’assistència als plens i comissions a 50 € ( abans eren 30€) sense donar cap explicació. Tal vegada ara que té 5 regidors l’interessa fer una mica de caixa.

Les regidories son les següents ( estic dient-ho de memòria, pot haver alguna errada):

Yolanda Calbo: Cultura, Infancia i Educació
Paco Tomàs: Urbanisme, Festes, Parc i jardins
Raquel Bonell: Benestar Social i Dona
Francisco Sellés: Esports i Medi Ambient

En aquest ple no es va aprovar però Pep Jordà (BLOC) portarà Turisme, Foment del Valencià i Comerç. Als regidors socialistes se’ns ha ofès Sanitat, Tràfic i Immigració però estem pendents d’uns xicotets detalls per a poder realitzar la nostra tasca d’oposició en cas de que pillem aquestes regidories.

També es van repartir les representacions en els òrgans col·legiats que li corresponen a l’Ajuntament. En la Mancomunitat el Xarpolar anirà Paco Tomas, en la Mancomunitat Mariola anirà Raquel Bonell i altres òrgans que hi ha que no recorde. L’alcalde, Luís Tomàs anirà a Bombers i Zona Residus XIV que per això es on més es cobra per assistir. Per cert també serà el representant de l’Ajuntament al Consell Escolar. Tots els altres han parat en mans dels regidors del PP.

També i com a curiositat l’alcalde va nomenar a un veí de Beniarrés com a “Personal Eventual”. Aquesta figura la pot nomenar l’alcalde com a reforç al seu treball o en matèria d’assessorament polític però mai aquesta persona pot fer treballs de l’administració i el funcionament del propi ajuntament. Si es vol contractar algú per aquest menesters s’ha de fer públic i que es presenten tots els interessats.

El misterio del coste de la visita papal

La Fundación V Encuentro no ha hecho público un balance de gastos un año después.


El coste total de la visita de Benedicto XVI a Valencia hace ahora un año continúa siendo una incógnita. La Fundación V Encuentro Mundial de las Familias (EMF) no ha hecho pública a día de hoy la liquidación financiera del acontecimiento, que tuvo lugar los días 8 y 9 de julio de 2006. La entidad estaba integrada por la Generalitat, la diputación provincial, el ayuntamiento de la ciudad y el Arzobispado de Valencia y fue la encargada de la organización de los diferentes actos. Un portavoz de la institución eclesiástica manifestó ayer que las distintas áreas habían presentado sus presupuestos de gastos, pero no se conoce -al menos, públicamente- un dato genérico sobre la inversión de la fundación.

Un año después de la breve estancia en Valencia del Papa (26 horas) para presidir los actos finales del V Encuentro Mundial de las Familias sólo se han difundido cifras parciales. El ya ex vicepresidente del Consell Víctor Campos aprovechó un pleno de las Corts en Elx el pasado 7 de febrero para comunicar que la Generalitat había gastado 1.943.778 euros en la visita. Ante las críticas de la oposición, que consideraba la cantidad demasiado baja, el ex alto cargo recomendó a los diputados que no confundieran la Fundación V Encuentro con el Gobierno valenciano. Pese a que todo el dispositivo de emergencias y sanitario correspondía a la Administración autonómica, el gasto reconocido por Campos fue inferior al admitido por el Ayuntamiento de Valencia.

El equipo de gobierno liderado por Rita Barberá informó de que la estancia del Pontífice había costado a las arcas municipales 2,36 millones de euros.Uno de los gastos más importantes fue el montaje del gran escenario efímero (de 5.000 m2 y con aire acondicionado incluido) para la misa conclusiva, levantado en el puente de Montolivet (entre los edificios de la Ciudad de las Artes y las Ciencias). Según el proyecto de ejecución, el presupuesto era de 835.000 euros. Los principales materiales de la torre anexa (la estructura metálica y el revestimiento de madera) fueron donados por empresas. El arzobispado habilitó asimismo un apartamento pontificio de 185m2 en el palacio episcopal.Las cifras parciales ofrecidas por el Consell y el consistorio -y sin detalle de los conceptos incluidos en cada una de ellas- están lejos de los 20 millones de euros que fuentes no oficiales estimaron como posible coste antes del acontecimiento. La organización no desmintió esta cantidad en su momento y recordó que la Jornada Mundial de la Juventud de Colonia de 2005 costó cien millones.

La memoria recuperada de Beniarrés

Una asociación cultural localiza en el Palacio Real de Madrid el archivo de la Encomienda de Perputxent que recoge la historia de Beniarrés y L'Orxa.


Un grupo de estudiosos ha logrado localizar en el Palacio Real de Madrid el archivo completo de la Encomienda de Perputxent , que reúne valiosos documentos sobre la historia de Beniarrés y L'Orxa .

Este valioso fondo histórico recoge documentación que remonta sus orígenes a los siglos XIII y XIV, cuando el Rey Jaime I cedió la Encomienda de Perputxent la Orden de Montesa. La cesión incluía un gran valle en el que están incluidos los municipios de Beniarrés y L'Orxa. El archivo resume la historia de esta zona de El Comtat y está compuesto por 16 cajas con más de 20.000 documentos, entre los que pueden figurar las cartas pueblas de la fundación de Beniarrés y L'Orxa, así como referencias importantes a la vida social, política y económica de la zona.

Componentes de la Associación Cultural L'Esportí inician la búsqueda de este archivo en 1999. José Vicente Sanjuan, ex alcalde de Beniarrés y miembro de este grupo, señala que la primera pista surge, cuando se descubre la existencia de un inventario en la Biblioteca Nacional de Cataluña. Este documento fue redactado en 1819 por el abogado alcoyano Lorenzo Gozálbez, con motivo del traslado del archivo.

A partir de este momento, los componentes de esta asociación cultural entran en contacto con Josep Lluís Santonja, director del Archivo Municipal de Alcoy, que les ofrece su colaboración. A través de diferentes contactos con especialistas de toda España y mediante una operación de rastreo, se consigue localizar el destino final de toda la documentación de la Encomienda de Perputxent, que es hallada en el archivo del Palacio Real de Madrid. Se comprueba posteriormente que todos estos legajos históricos fueron trasladados a principios del siglo XIX, cuando los bienes de la Orden de Montesa pasaron a manos del Infante Francisco de Paúla, hijo del Rey Carlos IV.

Según José Vicente Sanjuán, a partir de esos momentos se inician las gestiones para que los municipios de Beniarrés y L'Orxa puedan recupear este patrimonio documental. Tras informar a los dos ayuntamientos, ahora se intentará digitalizar todo el archivo, con el fin de remitir copias a las dos localidades implicadas y permitir que se ponga en marcha una investigación detallada sobre su contenido. Hay que señalar que todo este material se encuentra depositado en el archivo del Palacio Real de Madrid, tal y cómo se dejó en su época.

dimecres, 4 de juliol del 2007

Tal vegada fem tard ?

Tres modifcacions pendents d'aprovació

L’ajuntament de Beniarrés a data d’avui, té 3 modificacions puntals del Pla General d’Ordenació Urbana pendents d’aprovar per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme depenent de la Generalitat Valenciana. Açò en poques paraules vol dir que els canvis de carrer, de catalogació de terrenys i de les àrees de repartiment que el nostre ajuntament ha proposat no estan aprovades per diferents motius o qüestions tècniques i mai polítiques i l’únic responsable és la Generalitat Valenciana.

Les modificacions pendents d’aprovar son les segúents:

Modificació Nº 2 publicada al DOCV del 8 de maig de 2006 i que afecta a l’àrea coneguda com el Dr. Orero i on es pretenen fer unes casetes i l’ajuntament de Beniarrés vol fer una píscina municipal, prèvia compra dels terrenys.

Modificació Nº 3 publicada al DOCV del 27 d’abril de 2007 i que afecta a l’area coneguda com del Teular on s’han modificat l’area de repartiment que figura en el la General.

Modificació Nº 4 publicada al DOCV del 29 de maig de 2007 i que afecta a uns terrenys que té la Cooperativa i un particular en el carrer Alacant (imatge de baix)
Amb aquestes dades el que vull dir és que és la Generalitat Valenciana és la única responsable de que aquestes modificacions a data d’avui no estiguen aprovades a petició de l’equip de govern del Partido Popular que governa Beniarrés i no cap partit polític, a més a més en minoria a l’ajuntament de Beniarrés.

Aquesta demora en l’aprovació de les modificacions fa que no es puguen construir ni casetes ni piscines( la modificació del Dr. Orero, fa més de 14 mesos que ha estat publicada i encara no està aprovada) al estar totes les àrees de repartiment afectades per modificacions amb la conseqüent paralització de concessió de llicències municipals d’obra per part de l’ajuntament.

Esperem que Beniarrés no faça tard i que els constructors s’animen a fer casetes al nostre poble, ja que la crisi en la construcció sembla estar aprop.

dimarts, 3 de juliol del 2007

Esdeveniments d'aquest cap de setmana

Celebració de la Fira de Beniarrés

El passat cap de setmana Beniarrés va celebrar la seua Fira, novament la calor va ser xafogosa i va fer bó el sobrenom de la Fira de la Calor amb que es coneguda en Beniarrés i arreu de la nostra comarca.

Les exposicions van estar molt bé, al igual que el mercat medieval però es clar que la calor que fa, fa que la gent no acudeixca a veure-les ni a comprar en les paradetes del mercat. Van haver paradetes que el diumenge ja ni la van muntar ( sobretot de menjar) i es que la calor podia més que les ganes de comprar i vendre.
Al meu parèixer és lamentable, ja que el mercat era el millor que havia vingut fins ara i el canvi de lloc també va ser un encert al congregar-ho tot en el mateix lloc.

Les actuacions musicals si que han deixat que desitjar, ja que l’actuació del grup argentí la nit del divendres, no era el que la gent espera o agrada, per a després de sopar fer algun ballet. També han qualificat com a decebedora o que “no era el s’esperava” l’actuació de Los Rebeldes. No estava massa ple i de segur que hi havia menys gent que l’any passat amb l’actuació de Formula V.
La partida de raspall, l’animació de la Fira, les motos antigues, etc van estar molt bé, però tot va estar supeditat a la climatologia i la calor ha sigut molt forta. Com anècdota, cal fer-se ressò del criteri objectiu alhora de donar els ventalls i els barrets, ja que depèn de qui anava li’n donaven o no, i a la nostra diputada autonòmica Mª Vicenta Crespo no van ser ni per a donar-li una barret per a son pare que estava convalescent d’una operació. Lamentable.

Ara tant sols cal saber el cost de la Fira d’enguany (l’any passat va costar més de 45.000 €) i de les subvencions que es rebran per a sufragar-la i esperar que l’equip de govern escolte al poble i la canvie de dates. Seria un gest de modèstia per la seua part.

La Festa de Sant Pere, patró de Beniarrés

El diumenge es va celebrar la festa de Sant Pere. Els festers era la gent que viu als carrers Sant Pere, Sant Isidre, Ausiàs March , carretera de Castelló i crec que Carrer Alacant en la seua part alta.

La festa va ser com sempre, encara que amb l’ambientació de la Fira el que fa que li done una major protagonisme o tal vegada no i que aquesta festa quede inclosa dintre de la Fira.

La festa de Sant Pere, va acabar amb un esplèndid castell de focs d’artifici encara que l’aire el va deslluir una mica.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...