Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 29 de juny del 2007

El Servei Sanitari al nostre consultori

Els consultoris és queden buits de personal


Comença l’estiu i això sols és el començ i comencen les primeres queixes per la deficient atenció sanitària que es presta al nostre consultori degut a que els metges dels diferents consultoris agafen vacances i la Conselleria no dota de suficient personal per cobrir les baixes.

El metge que es quede en eixe moment de servei deu cobrir tots els altres pobles amb la conseqüent desatenció del consultori de Beniarrés per l'augment del volum de treball. A aquest fet, cal sumar-li també l’augment de població que sofreixen les poblacions de la nostra comarca en el periòde estiuenc que fan que el ràtio per metge augmente.

Els usuaris sempre tenen raó però també cal saber qui és el responsable d’aquesta desatenció, que evidentment és la Conselleria, que prefereix gastar-se els diners en grans esdeveniments, en publicitat, en la Forumla 1, etc que en donar una correcta atenció sanitària i no encarar-se en el cap de turco que normalment és el metge o l’ATS.

Els usuaris del servei sanitari públic poden fer molt per solventar açò , simplement cal fer la corresponent denuncia. Ah, però això ja és un altre cantar!!!!!

dijous, 28 de juny del 2007

Nou Consell de la Generalitat Valenciana

Un govern amb 14 Conselleries, tres amb caracter de vicepresidència i on desapareixen els Zaplanistes.


El president de la Generalitat, Francisco Camps, anunció esta tarde su nuevo gobierno, integrado por 14 Consellerias, tres de ellas con rango de vicepresidencia.

La composición del nuevo Gobierno de la Generalitat es la siguiente:Conseller de Presidencia (Vicepresidente Político): Vicente Rambla (hasta ahora Conseller de Relaciones Institucionales y Comunicación). Conseller de Economía, Hacienda y Empleo (Vicepresidente Económico): Gerardo Camps (ocupaba la misma Conselleria)Conseller de Bienestar Social (Vicepresidente Social): Juan Cotino (hasta ahora conseller de Agricultura)Conseller de Infraestructuras y Transporte: Mario Flores (presidente de la Autoridad Portuaria de Alicante)Conseller de Educación: Alejandro Font de Mora (hasta ahora conseller de Cultura, Educación y Deporte)Consellera de Cultura y Deporte: Trinidad Miró (diputada autonómica y ex-concejala de Cultura de Alcoy)Conseller de Sanidad: Manuel Cervera (hasta ahora secretario autonómico de Sanidad)Consellera de Industria y Comercio: Belén Juste (ex directora general de Feria Valencia)Consellera de Agricultura, Pesca y Alimentación: Maritina Hernández (que fue directora del Instituto Valenciano de la Exportación -IVEX-)Conseller de Medio Ambiente, Agua, Ordenación del Territorio, Cambio Climático y Vivienda: Jose Ramón García Antón (hasta ahora conseller de Infraestructuras y Transporte)Conseller de Justicia y Administraciones Públicas: Fernando de Rosa (hasta ahora secretario autonómico de Justicia)Conseller de Gobernación: Serafín Castellano (portavoz del PP en Les Corts Valencianes en la pasada legislatura)Consellera de Turismo: Angélica Such (concejala del Ayuntamiento de Benidorm y hasta ahora directora general de Relaciones con las Cortes).Conseller de Inmigración y Ciudadanía: Rafael Blasco (hasta ahora conseller de Sanidad).

Dejan el Gobierno valenciano los consellers Miguel Peralta, Gema Amor, Alicia de Miguel y Justo Nieto, además de Esteban González Pons, nombrado portavoz parlamentario del PP; Milagrosa Martínez, elegida presidenta de las Corts Valencianes y Víctor Campos, que deja la vida política.

Aquesta nova composició del Consell sense cap zaplanista podria ser molt perjudicial per al nostre poble lahora de rebre subvencions i futures inversions donat el caracter zaplanista de la major part dels alcaldes del Comtat.

dimecres, 27 de juny del 2007

Participa en l’elecció de les 7 noves Meravelles del Mon.

Participa en l’elecció de les 7 noves meravelles del mon.


Queden pocs dies per a elegir les 7 noves Meravelles del Mon. El proper mes de Juliol, es contabilitzaran les vots de les candidates i per aquells que vullgune recolzar a l’Alhambra sols tenen que segui els següents passos:

Vot per Internet: Accedir a la pàgina web
http://www.new7wonders.com/index.php?id=315&L=1
i allí j seguireu les instruccions per a poder votar.

Bruselas denuncia la ley urbanística valenciana ante el Tribunal de Luxemburgo

La Comisión Europea denunció hoy la Ley Urbanística Valenciana (LUV) ante el Tribunal de Justicia de Luxemburgo (TUE) al considerar que infringe la normativa comunitaria en materia de contratación pública

El Ejecutivo comunitario cree que la LUV no remedia las infracciones detectadas en la polémica Ley Reguladora de la Actividad Urbanística (LRAU), a la que sustituyó en diciembre de 2005, y sigue sin respetar las exigencias de publicidad y transparencia que impone la normativa europea de contratación pública.
"Aunque simplifica el procedimiento de selección de los agentes urbanizadores, la LUV sigue incumpliendo las directivas sobre contratación pública de la UE en varios aspectos", aseguró la Comisión a través de un comunicado.
Entre las infracciones detectadas, Bruselas menciona "la situación de los promotores que piden el inicio de un plan de actuación integrada (PAI), el contenido y la publicidad de los anuncios de licitación, algunos criterios de adjudicación del contrato, y la posibilidad de modificar partes del contrato o proyecto seleccionado después de su adjudicación".
El Ejecutivo comunitario denunció además que las autoridades españolas "no han cumplido las obligaciones que les impone el derecho comunitario, al no haber adoptado medidas para impedir que se adjudiquen contratos infringiendo la legislación de la UE".
Finalmente, la Comisión constata que existe una "discrepancia" de interpretación sobre la "cuestión fundamental" de "si los PAI son contratos públicos sometidos a las normas de contratación pública de la UE". "Las autoridades españolas mantienen que los PAI no son contratos públicos y que, por consiguiente, ni la LRAU ni la LUV infringen las directivas de la UE. La Comisión mantiene la opinión contraria", señala.
La actuación de Bruselas contra la legislación urbanística valenciana se inició en marzo de 2005 con una carta de emplazamiento en la que se cuestionaba la compatibilidad de la LRAU con el derecho comunitario. Tras recibir un dictamen motivado, la Comunidad Valenciana derogó la LRAU y la sustituyó por la LUV en diciembre de 2005. Sin embargo, la Comisión consideró que la nueva norma seguía vulnerando el derecho europeo y lanzó un nuevo expediente el 4 de abril de 2006 que acaba este miércoles ante el TUE.
MACROPROYECTOS DE URBANIZACIÓN
También la Eurocámara ha tratado en varias ocasiones la cuestión del urbanismo valenciano tras haber recibido 15.000 peticiones de ciudadanos afectados por abusos. En los últimos años, ha enviado tres misiones de eurodiputados y ha aprobado en pleno dos informes muy críticos con el Gobierno de la Generalitat.
El último informe fue refrendado por la Eurocámara el pasado jueves por 327 votos a favor, 222 en contra y 35 abstenciones, y en él se expresa la "más enérgica condena y oposición a los macroproyectos de urbanización" en España al considerar que en muchos casos han vulnerado "los derechos fundamentales de las personas".
Los diputados "lamentan profundamente" que estas prácticas se hayan extendido a varias regiones españolas, "especialmente a la Comunidad Valenciana y otras regiones de la franja costera mediterránea, pero también, por ejemplo, a la Comunidad de Madrid".
El texto se elaboró a raíz de la última misión, formada por el laborista británico Michael Cashman y el conservador británico Marcin Libicki, que visitó la Comunidad Valenciana, Madrid y Almería a finales de febrero.

Raspall

Beniarrés cau en Bicorp

El passat cap de setmana es va jugar la quarta jornada del trofeu Ruralcaixa de Raspall.

Bicorrp, rebia la visita del líder i favorit, Beniarrés. Els de Beniarrés es presentaven invictes en aquesta lligueta en els carrers d’aquest poble de la Canal de Navarrés. A Beniarrespriori els de Beniarrés optaven a la victòria per els de Bicorp va saber aprofitat la seua experiència al carrer i el coneixement del mateix i van guanyar molt clarament a l’equip del nostre poble. D’aquesta forma, Bicorp va guanyar per 40-5 i presentava la seua candidatura per a la final a celebrar al poble de Genovés.

L’altra partida de semifinals, Rafaelbunyol s’enfrontava a Xeraco, quedant la partida 30 a 25 per als de la Safor.

Després d’aquest resultats la classificació continua encapçalada per l’equip de Beniarrés amb 9 punts, seguits de Bicorp amb 7 punts i Rafelbunyol amb 6 punts. Tanca la classificació l’equip de Xeraco amb 2 punts.

La propera jornada serà Rafelbunyol contra Beniarrés i Xeraco B contra Bicorp. Els resultats poden donar una classificació molt apretada. Voren si l’equip de Beniarrés guanya i passa directament a la final de Genovès.

dimarts, 26 de juny del 2007

Les despeses del nostre ajuntament

Les despeses de l'Ajuntament al llarg del mes de Maig

L’ajuntament de Beniarrés, i qualsevol ajuntament, per a funcionar el dia a dia ,té unes despeses molt elevades que les obté del que li paga l’estat, del cobrament de impostor (brossa, aigua, IBI,etc), de subvencions de les diferents administracions i de les ordenances que regulen les activitats que realitza el propi ajuntament.

El nostre ajuntament ha pagat al llarg del mes de maig, segons el decret 63/07, la quantitat de 76.575 € pel que fa referència a les nòmines i factures pagades. Cal dir que és un mes que es podria classificar com normal pel que fa referència als diners que ha tret el nostre ajuntament per a portar endavant la seua administració i les seues despeses corrents.

Com a despeses més significatives es poden assenyalar:

Iberdrola dels diferents contadors de l’ajuntament... 8.658 €
Diferents bars en concepte de convidades (bars i actes) ... 5.412 €
Pindaro Asessores per organitzar la volta a peu ... 1711 €
Coral Il·licitana (50 % del seu cost) per la Sarsuela ....2.735 €
Compra d’una consola i un joc PS3 .... 668,90 €
Mon Mariola, gestió i treballs pàgina web ... 2.552 €
Excavaciones Ripoll, a conte del Camí Racons ... 20. 000 €

La resta son les nòmines dels treballadors i diferents pagaments a preveïdors.

Aquesta documentació la pot consultar qualsevol veí o veïna de Beniarrés que n’estiga interssat.

dilluns, 25 de juny del 2007

Fira de Beniarrés 2007

Aquest any es celebra els dies 29 i 30 de Juny i 1 de Juliol

Aquest cap de setmana Beniarrés celebra la seua fira. També aquesta fira es coneguda com la Fira de el calor degut a les elevades temperatures que s’arriben a pillar i al·ludint al seu original nom de la Fira de la Tardor.

Aquest fira es organitzada per l’Ajuntament de Beniarrés juntament amb altres associacions que col·laboren tant de Beniarrés com d’arreu de la nostra comarca presentant els seus productes i les activitats que realitzen.

El cost de la darrera fira va ser d’uns 48.000 € i on gran part va ser subvencionada (cal dir que 15.000 € que havia promés la Generalitat no van arribar per motius burocràtics). Com a cosa criticable, cla dir que aquest no s’ha fet un planol d’ubicació de les diferents activitats a realitzar.

Esperem que aquest any el poble de Beniarrés s’ompliga de gent i que la calor no siga massa xafogosa.

A sota teniu una relació de les activitats que es realitzen:


20.00 Inauguració oficial de la Fira. Animarà l'acte L’Esportí
- 20.30 Inauguració de les exposicions i tallers
- 22.30 "La Fira dels Jubilats". Sopar gratuït i ball

HORARI DISSABTE 30 DE JUNY

- 09.00 "Despertà" a càrrec de l' Esportí
- 11.30 Inauguració del Mercat Medieval
- 13.00 Exhibició Tamborrada Hellín i degustació de productes típics
- 14.15 Paella Gegant
- 18.00 Inici de les activitats Mercat Medieval
- 20.00 Pasacarrer a càrrec de l'Esportí
- 00.00 Fi de las activitats del Mercat Medieval
- 01.00 Concert LOS REBELDES CON CARLOS SEGARRA
- després del concert, "PIRÁMIDE MUSICAL"

HORARI DIUMENGE 1 DE JULIOL

- 12.00 Missa en honor de Sant Pere, patró del POBLE
- 18.00 Partida Pilota Valenciana
- 21.30 Processó del Sant

Esdeveniments d'aquest cap de setmana

Presentació de la BANJUB


El dissabte perla vesprada a les 19’30 hores i al Centre Cultural “Joan Fuster” va tenir lloc la presentació de la Banda Juvenil de Beniarrés (BANJUB) dirigida per Camilo Tomas Jordà.

Aquesta nova banda juvenil la formen al voltant de 30 músics de Beniarrés que s ‘hi troben en els primers anys de la seua formació musical i vol ser un pas previ per accedir-ne a la banda gran.

Anaven vestits amb un uniforme negre i l’escut en blanc a l’altura del pit. En la seua presentació van tocar peces adaptades per a bandes juvenils.

A l’acabar el concert van fer un sopar en un bar local per tal d’anar fent pinya. Enhorabona.
Èxit esportiu al Sol a Sol de Muro
També aquest cap de setmana, el equip de Beniarrés “Maria Sellés” va guanyar el trofeu del futbet sala del Sol a Sol que es celebra a la veina població de Muro aquest passat cap de setmana.

La final la van jugar contra un equip de l’Orxa i després de quedar 2 a 2 en el temps reglamentari es va tenir que jugar una prorroga on l’equip de Beniarrés va aconseguir el 3 a 2 que a la fi va ser el resultat final del partit, donant-li la victòria a l’equip Beniarresi.

Aquesta final denota l’alta qualitat dels jugadors tant de Beniarrés com de l’Orxa.

Riesgo máximo de incendios en el interior

El Centro de Emergencia de la Generalitat ha decretado el nivel de riesgo máximo de incendios forestales, en las comarcas del interior y sur de Valencia y mitad norte de Alicante ante la posibilidad de una subida de las temperaturas en zonas del interior. Según la predicción del Instituto Nacional de Meteorología para el día de hoy se espera que las temperaturas máximas experimenten un «ascenso ligero a moderado» y que los vientos sean «variables flojos con brisas».
En la provincia de Alicante, el nivel 3 de preemergencia ante el riesgo de incendios afecta a las comarcas de La Marina Alta, El Comtat, L'Alcoià, Vinalopó Mitjà y L'Alt Vinalopó. La provincia de Castelló, por su parte, y el resto de comarcas de Valencia y Alicante se encuentran desde ayer en el nivel 1 de preemergencia, lo que implica un riesgo bajo o medio de incendios forestales en toda la zona.

divendres, 22 de juny del 2007

La Generalitat Valenciana atesa les orelles

El Parlamento Europeo condena los abusos del urbanismo valenciano por segunda vez

Noticia apareguda al Diari Levante el dia 22 de juny


El Pleno del Parlamento Europeo volvió a condenar ayer los abusos urbanísticos que se cometen en algunas partes de España y especialmente en la Comunitat Valenciana mediante una resolución que, en términos parecidos al Informe Fourtou de diciembre de 2005, se refirió a casos de corrupción, reprochó la actitud de los promotores y pidió la actuación de las autoridades regionales y estudiar posibles compensaciones.
La Eurocámara aprobó por 327 votos a favor, 222 en contra -entre los que se contaron todos los del PP español- y 35 abstenciones, una resolución que «lamenta profundamente » que los abusos de los que dan cuenta en el informe sobre la visita de parlamentarios a España en marzo -que fue la tercera a la Comunitat- « se hayan extendido a varias regiones españolas, especialmente a la Comunitat Valenciana ».El Parlamento Europeo «expresa su más enérgica condena y oposición a los macroproyectos de urbanización emprendidos por empresas constructoras y promotores inmobiliarios, que no responden en absoluto a las necesidades reales de las ciudades y los pueblos afectados, son insostenibles en el plano ambiental y tienen un impacto desastroso en la identidad histórica y cultural de las zonas afectadas» . En este sentido, « ruega » a España y a los gobiernos autónomos, «en particular al Gobierno de la Comunitat Valenciana », que « reconozcan el derecho de las personas a su propiedad adquirida legalmente » y apliquen la legislación española para « prohibir » que decisiones de autoridades locales y regionales « vulneren» estos derechos.
La resolución también « pone en tela de juicio los métodos de selección de los promotores y agentes urbanizadores » que, según el Parlamento Europeo, tienen «competencias a menudo excesivas ». Critica asimismo «la práctica encubierta de algunos promotores inmobiliarios que, de forma subrepticia, socavan los derechos a la propiedad» . Por último, la resolución « insta a las autoridades regionales a que creen comisiones administrativas especiales », en las que participen los defensores del pueblo locales, los habitantes y que cuenten con « servicios independientes de investigación » y « arbitraje » ante este tipo de conflictos. Añade que « cuando deba compensarse la pérdida de propiedad inmobiliaria », ésta se calcule en base a la jurisprudencia del Tribunal de Justicia de la UE y del Tribunal de Derechos Humanos de Estrasburgo.

dijous, 21 de juny del 2007

Política muncipal beniarresina

Constitució del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Beniarrés


Una vegada formalitzada la constitució de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Beniarrés, els tres regidors electes del Partit socialista, Jose Vicente, Mª Teresa i Frederic, han conformat oficialment el Grup Municipal Socialista. Des de la reflexió dels resultats electorals, el grup municipal socialista afronta aquesta legislatura “amb la voluntat de ser la veu transmissora dels veïns i d’apropar la tasca política als beniarresins i beniarresines”.

Per això, considera que el diàleg, el consens i la transparència han de ser la brúixola que oriente el treball diari dels socialistes al Consistori Municipal. Així es presenta davant de la ciutadania “amb la predisposició de mantenir un contacte intens i constant amb ella” que li permeta realitzar una oposició constructiva per Beniarrés. A més a més, el grup municipal “exercirà un control estricte” sobre els aspectes millorables de l’acció de govern, sempre tenint en compte el programa electoral socialista “que va tenir un recolzament a les urnes de 279 vots”. Uns vots que donen força i il·lusió per afrontar una nova etapa “apassionant i transcendent” per al futur de la Beniarrés.

Elegits els diputats provincials

Jaume Pascual (PSPV-PSOE) i Javier Castañer (PP) seran el diputats de la nostra comarca

Aquesta vesprada tots els regidors i regidores del Partido Popular i del Partit Socialista del País Valencià del partit judical d'Alcoi elegits en les darreres eleccions locals, estaven citats al jutjat d’Alcoi per a elegir al dos diputats provincials que han pertocat a aquesta comarca, un per cada partit.

A les 5 de la vesprada estaven citats els regidors i regidores del Partido Popular, resultant elegit Javier Castañer, regidor a l’ajuntament d’Alcoi el qual repeteix un altra vegada com a diputat provincial.

A les 6 de la vesprada estaven citats els regidors i regidores del Partit Socialista del País Valencià, resultant elegit Jaume Pascual, alcalde de l’Alqueria d’Asnar el qual repeteix un altra vegada com resultat provincial.

Cal recordar que la Diputació d’Alacant estarà governada per el Partido Popular amb majoria absoluta.

T'agrada?

F E D E
J O R D A

C R E S P O

Si t’agraden aquests rètols, pots fer els qui vulgues en l’adreça http://metaatem.net/words/. On posa la paraula SPELL, poses la paraula que vulgues i t’eixirà automàticament. Podràs canviar cada tipus de lletra clican damunt d’ella.

Gaudeix-ne

dimarts, 19 de juny del 2007

Despeses del nostre ajuntament

Factures registrades a l'ajuntament al llarg de maig i juny

El nostre ajuntament no ha parat la seua activitat amb motiu de les eleccions ni tampoc els seus proveïdors que també han anat passant per el registre d’entrada les seues factures.

El poble deu saber en que es gasta els diners el nostre ajuntament i que valen algunes de les coses que s’encomanen o es realitzen. Després cadascú que opine si estan ben gastats o no els diners de tots.

Aquestes son algunes de les factures registrades al nostre ajuntament:

En concepte de 5 reflectors de farola .... 1.392 €
En concepte d’invitació a membres de la Unió Musical de Beniarrés .... 1.800 €
En concepte de facturació elèctrica 6.390,28 €
En concepte de treballs en el llavador i l’ermita ... 1.628,64 €
En concepte de formigó .... 1.609,57 €
En concepte de cobriment font de l’entrada ... 3.248 €

L'estat del pantà de Beniarrés

Los embalses de la CHJ almacenan 9'97 hm3 de agua menos que la semana pasada


Los embalses de la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ) se encuentran al 23,04 por ciento de su capacidad y almacenan 9,97 hectómetros cúbicos (hm3) de agua menos que la semana anterior, ya que en total albergan 771,05 hectómetros cúbicos de los 3.346,6 de que disponen, según los datos facilitados hoy por este organismo.

Por sistemas, los embalses del Júcar se encuentran al 17,40 por ciento de su capacidad; los del Túria tienen un 39,62 por ciento de agua embalsada; en Alicante, el sistema de la Marina Baja/Serpis dispone del 69,93 por ciento de agua, mientras que en Castellón, el sistema Palancia/Mijares/Cenia se encuentra al 57,57 por ciento de su capacidad.

En el sistema de la Marina Baja, el embalse de Amadorio tiene un 66,52 por ciento de agua almacenada, mientras que el de Guadalest está al 83,23 por ciento. En el Serpis, el pantano de Beniarrés tiene el 59,33 por ciento de su capacidad cubierta. En el sistema Júcar-Turia, La Toba está en el 76,47 por ciento, el de Alarcón un 12,18 por ciento y el de Contreras en 8,00 por ciento.

Nova captació d'aigua per a Beniarrés

El futur pou es farà per la zona dels Racons a les faldes del Benicadell.

Avui ha eixit publicat al BOP un decret del president en que concedeix una subvenció al nostre ajuntament per a realitzar una nova capatació d'aigua per abastir el nostre municipi.

Ara l'ajuntament de Beniarrés té que adquirir els terrenys, adequar un cami per accedir-ne i portar energia el·lectrica a l'esmentat pou.

Literalment diu el següent:

DIPUTACIÓN PROVINCIAL ALICANTE
ANUNCIO

Aprobado por Decreto de esta Presidencia número
1.225 de fecha cinco de junio de dos mil siete, el Proyecto
«Nueva captación de agua para complementar el abastecimiento
urbano en Beniarrés», por importe de 79.496,84
euros, por el presente se expone al público para reclamaciones
y durante los diez días siguientes al de la publicación en
el Boletín Oficial de la Provincia, en la Unidad del Ciclo
Hídrico, sita en la avenida de Orihuela, 128 de Alicante, de
conformidad con el artículo 93 del Texto Refundido de las
Disposiciones Legales vigentes en materia de Régimen
Local aprobado por Real Decreto 781/1986, de fecha 18 de
abril, en relación con los Artículos 50 y 86.2 de la Ley 30/
1992, de 26 de noviembre de Régimen Jurídico de las
Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo
Común y 70.2 de la Ley 7/1985 de 2 de abril Reguladora
de las Bases de Régimen Local.
Alicante, 12 de junio 2007.
El Oficial Mayor, Herminio Núñez Maroto. P.D. El Presidente,
José Joaquín Ripoll Serrano.
*0712880*

dilluns, 18 de juny del 2007

Eufòria merengue

Els madridistes beniarresins celebren el triomf de lliga

La nit de diumenge va ser una nit blanca. Els madridistes van eixir al carrer en acabar el partit entre el R. Madrid i el Mallorca amb victòria per 3 a 1 per als blancs la qual cosa proclamava al Real Madrid campió de lliga.

La nit es va omplir de llum i de pólvora amb l’encesa de multitud de traques i coets. Jose l’obrer va traure el seu camió i van pegar la volta al poble celebrant el triomf com en altres ocasions. També per primera vegada hi havia un sortidor on celebrar la victòria i allí van acudir els merengues.

Enhorabona a tots els madridistes.

dissabte, 16 de juny del 2007

Constitució del nou ajuntament de Beniarrés

Luis Miguel Tomàs Lopez nou alcalde de Beniarrés


Aquest matí s’ha constituït l’ajuntament de Beniarres (El Comtat) com la majoria dels ajuntaments a l’estat espanyol sorgit de les darreres eleccions locals celebrades el passat 27 de maig.

La jornada ha sigut asoletjada i tranquil·la. El saló de plens estava de gom a gom. L’acte ha sigut senzill i acollidor amb la presència de familiars dels regidors i regidores i gent del nostre poble. Esperem qe siga un bon pressagi per a la nova legislatura que s'enceta.

Els regidors i regidores elegits han sigut :

Per el Partido Popular:
Luis Miguel Tomas Lopez (candidat a l’alcaldia)
Yolanda Calbo Moncho
Francisco Jose Tomas Lopez
Raquel Desamparados Bonell Jordà
Francisco Bernardo Sellés Sanchis

Per el Partit Socialista del País Valencià:
Jose Vicente Sanjuan Camps (candidat a l’alcaldia)
Mª Teresa Gilabert Castelló
Frederic Jordà Crespo

Per el BLOC:
Josep Lluís Jordà i Navarro (candidat a l’alcadia)

Després de prendre possessió dels càrrecs de regidors i regidores s’ha procedit a l’elecció d’alcalde sent elegit, Luis Miguel Tomas Lopez del Partido Popular per majoria absoluta amb els vots dels 5 representants del seu partit..

Esperem que aquesta nova legislatura que encetem sigua fructífera per al nostre poble i que el Partido Popular al tindre majoria absoluta no aplique el corró i escolte les propostes dels partits de l’oposició.

dijous, 14 de juny del 2007

El concert de la Fira

El grup los Rebeldes actuaran en la Fira de Beniarrés

El grup musical Los Rebeldes serà l’encarregat aquest anys d’actuar en la Fira de Beniarrés el proper dia 30 de juny. Si l’any passat ja vam tenir l’actuació de Formula V (amb un cost de 20.000 €), aquest any seran Los Rebeldes els qui ens visitaran.

Gran aposta del nou equip de govern que porta aquest grup al nostre poble esperant que el cost no siga massa elevat per a les arques municipals.

La informació de que ve aquest grup la podeu traure en:http://www.losrebeldes.com/index.php?option=com_content&task=view&id=206&Itemid=31

Asfaltat de la carretera Cv-711 Beniarrés-Planes

L'ajuntament de Beniarrés ha demanat a la Diputació la construcció d'un carril bici


Avui dia 14 de juny, ha eixit publicat al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant la licitació per a l’adjudicació de l’obra per a l’asfaltat de la carretera CV-711 que va de Beniarrés fins a Planes per damunt la presa amb un pressupost base de licitació de 280.000 € i un període d’execució de 3 mesos.

Cal recordar que els socialistes ja vam denunciar en premsa, allà per l’any 2005, l’estat lamentable i de greu perillositat en que s’hi troba la carretera CV-711 i que van voler adecentar amb uns apegatons allà pel setembre de l’any 2006.. També cal recordar que l’ajuntament de Beniarrés va aprovar per unanimitat de tota la corporació una moció presentada per el Partit Socialista que demanava la creació d’un carril bici que anara de Beniarrés fins el pantà al mateix temps que es feia l’asfaltatge de la carretera.

No hem pogut veure el projecte o la memòria que ha redactat la Diputació però esperem que el nostre alcalde haja defès els interessos de Beniarrés i de la voluntat dels qui componem la corporació local ( ell inclòs, ja que va votar a favor de la creació del carril bici) i que la construcció d’aquest carril bici siga una realitat per a que la gent passetge tranquil·lament i els ciclistes puguen circular amb una major seguretat.

Estem segurs que el mèrit de que finalment s’asfalte la carretera Cv-711 no serà de les peticions ala Diputació ni de les denuncies que hem fet els socialistes de Beniarrés en premsa i de segur que és de la urbanització que s’està construint a Planes però siga un o siga l’altre el motiu la qüestió es que es faça i s'asfalte el més aviat possible.
Podeu veure literalment el que avui ha eixit publicat al BOP nº 119 en la pàgina 71. Teniu accés directe en aquest mateix blog.

dimecres, 13 de juny del 2007

Es tanca la legislatura

Absència en el darrer plenari dels dos socis de govern del Partido Popular

Aquesta nit a les 20’30 hores de 13 de juny, s’ha acabat aquesta legislatura pel que respecta a l’ajuntament del meu poble Beniarrés.

Ha sigut un plenari molt curt ja que sols hi havia que aprovar l’acta de la darrera sessió plenaria celebrada per l’ajuntament. Cal ressenyar l’absència dels dos regidors independents, Ximo Andrés representat d’Alternativa per Beniarrés i de Justo Sellés representat de la Llista de Perputxent que no han assistit al plenari (recordar que tots dos han quedat fora de la nova composició de l’ajuntament de Beniarrés).

Ha sigut una legislatura força complicada amb moció de censura inclosa i una forta tensió tant als plenaris com en els actes públics que organitzava l’ajuntament. Els dos partits independents i el PP han aplicat el corro en totes les decisions importants que ha tingut que adoptar l’ajuntament.

Com a curiositat cal assenyalar que representats del PP sols hi havia 3 i de representats del PSPV-PSOE hi havia 4 al plenari celebrat avui, per tant si els socialistes hagueren volgut l’acta no s’haguera aprovat i haguerem fet patir al nostre alcalde. Però cal mirar cap endavant i treballar per Beniarrés en aquesta nova etapa que s’enceta el proper dissabte.

Una estona per a la història

Arxiu de l’encomanda de la Vall de Perputxent.Inventari de tots els papers existents en l’Arxiu de l’encomanda de la Vall de Perputxent de la militar Ordre de Nª Sra de Montesa (manuscrit)


Aquest document existent en la Biblioteca Cervantes, en la seua edició digital, inclou una reproducció digital del manuscrit datat a Alcoi, 25 de març de 1819 en la que s’ha modificat la brillantor, el contrast i l’enfocament per millorar la seua lectura.

El document està escrit en castellà i va ser escrit en virtut d’Ordre especial del Smo. Sor Ynfante D.Carlos maria de Borbon, forma D. Lorenzo Gozalbes, advocat dels Rs Cs. I assessor de la mateixa Encomanda en virtut de Reial aprovació.
El document el podeu trobar integre en:

Podreu llegir entre altres títols de nomenaments de Justícies per a les viles de Beniarres i L’Orxa dels anys 1744 al 1799, o documents sobre el reg de les hortes i partició del vi, o llibre de moreres i vinyes entre altres documents força interessants.

Crec que es un document molt valuós per a la gent que li agrada saber la historia i en especial la historia de Beniarrés i la Vall de Peputxent al llarg del mandat de l’Ordre de Montesa.

Espere que vos agrade i que tingau una mica de paciència alhora de llegir-ho.

dimarts, 12 de juny del 2007

L'hora de la veritat

Aquesta setmana es constitueixen els ajuntaments i les Corts Valencianes

Les eleccions ja han acabat i es moment de formar els òrgans de govern que la democràcia i les nostres lleis ens han atorgat. Els resultats han sigut els qui el poble ha volgut i cal respectar-los com a demòcrates que som tots.

També en aquests dies que hi falten per a la constitució dels nou ajuntaments es temps de pactes per tal de formar equips de govern forts, allà on cap partit ha obtés majoria absoluta.

El proper dissabte dia 16 a les 12’00 hores es constitueix al saló de plens de l’ajuntament de Beniarrés el nou ajuntament elegit de les darrers eleccions locals del passat 27 de maig. Estarà format per 9 regidors dels quals 5 seran del Partido Popular, 3 del Partit Socialista del País Valencià i 1 del BLOC. Hi ha comentaris de que els 5 regidors del PP no seran els 5 primers de la llista que es va presentar a les eleccions. El dissabte es sabrà però de ser així crec que serà un frau als votants del PP i una falta de coherència política per part dels qui no arrepleguen l’acta de regidor que els hi correspon.

Abans, el proper dijous dia 14 per el matí i amb les càmeres del Punt 2, es constituiran les Corts Valencianes amb la presència de la nostra companya Mª Vicenta Crespo Dominguez. Serà la primera vegada que Beniarrés té una parlamentaria a Corts Valencianes.

La Diputació d’Alacant està pendent de constituir-se al presentar una partit polític un recurs sobre els resultats de les eleccions locals en la població d’Aigües.

Esperem que tothom participe d’aquesta festa de la democràcia assistint el proper dissabte als nostres ajuntaments.

Les urbanitzacions omplin la nostra comarca

Proyecto para construir una urbanización de 150 chalés en el Mas de Savall

Una mercantil proyecta la construcción de una urbanización de 150 chalés en el Mas de Savall, dentro del término municipal de Planes. La actuación está programada junto a la carretera que enlaza Benimarfull y Almudaina, y permanece a expensas de los informes de sostenibilidad ambiental de la Conselleria de Territorio. De prosperar la iniciativa, ésta sería la segunda urbanización que se construye en Planes, dado que en la actualidad se encuentra en fase de ejecución otra de 292 chalés al lado del pantano de Beniarrés.
La propuesta de actuación del Mas de Savall ha salido a información pública a través del Diario Oficial de la Comunidad Valenciana. Según explicó el alcalde de Planes, Francisco Javier Sendra, la iniciativa contempla la construcción de 150 chalés en la zona de la masía del mismo nombre, junto a la carretera que une Benimarfull y Almudaina.
El proyecto ha sido promovido por los cuatro propietarios de los terrenos, tres de los cuales son de Murcia y uno del propio municipio de Planes.
El alcalde manifestó que la iniciativa está pendiente del informe de sostenibilidad ambiental que deberá redactar la Conselleria de Territorio de acuerdo con la nueva legislación en la materia, el cual se espera que sea positivo. Añadió, asimismo, que el proyecto viene perfilándose desde hace tres años.
De confirmarse la viabilidad de la actuación, ésta sería la segunda urbanización que se construye en Planes, junto a la que se encuentra en estos momentos en fase de ejecución al lado del pantano. Sendra señaló que ambas iniciativas son interesantes para el municipio. «Entre las dos - resaltó - no llegamos a los 500 chalés, lo cual no es una cifra ni mucho menos exagerada. En el Ayuntamiento defendemos un crecimiento sostenible, que aporte beneficios al municipio».

Raspall

Beniarrés imparable

En el trofeu Ruralcaixa de raspall el veterà equip de Beniarrés es mostra imparable. En la lligueta de semifinals ha guanyat en les dues partides. El dissabte va guanyar per 40-0 a Rafelbunyol en partida celebrada ala trinquet municipal de Beniarrés. Per la seua part Bicorp va guanyar a Xeraco per 40 a 15.

dilluns, 11 de juny del 2007

Darrer ple d'aquesta legislatura

Darrer ple amb l'actual composició
El proper dimecres, 13 de juny, l’ajuntament de Beniarrés celebra el seu darrer plenari d’aquesta legislatura. Ës mer ple, en el qual sols hi ha un punt dintre de l’ordre del dia i que correspon a l’aprovació de l’acta de la sessió núm 8/07 celebrada per el ple de l’ajuntament el dia 25 de maig de 2007.

Serà últim plenari on estarà l’actual composició, recordar, 3 representants del Partido Popular, 1 representant de la Llista, 1 representant d’Alternativa per Beniarrés i 4 representats del Partit Socialista del País Valencià. Han sigut la legislatura de la moció de censura. Acte que no s’havia donat mai al nostre poble. També cal recordar que en cap moment s’ha sabut el pacte a que van arribar els dos partits independents i el Partido Popular per portar endavant la moció de censura i el posterior pacte de govern i el corró corresponent que ha sigut tota la legislatura.

Als dos partits independents la jugada de la moció de censura els costat molt, ja que han desaparegut de l’àmbit polític beniarresi, obtinguen entre tots dos sols 85 vots les passades eleccions.

Be també aquesta setmana es celebra una comissió d’Hisenda pels mateixos motius que el plenari.

I ja sols queda esperar al proper dissabte dia 16 de juny on es conformarà el nou ajuntament de Beniarrés.

divendres, 8 de juny del 2007

Foto sorprenent

Aquesta foto me la va enviar un amic quan passava per Barcelona. Sorprenent


XX Trobada d'Escoles Valencianes a Penàguila



Aquest dissabte 9 de juny la festa de la nostra llengua

El proper dissabte dia 9 de juny, es celebra a la veïna població de Penàguila la XX Trobada d’Escoles Valencianes.
Ja son vint les trobades que es realitzaran a l’Alcoià – Comtat i cal recordar que la primera es va celebrar a Beniarrés en aquells temps tan difícils per a la nostra llengua. També al nostre poble es va celebrar la desena trobada amb una afluència de gent com poques voltes es recorda al nostre. Aquella nit va actuar al nostre poble el grup valencià Al Tall. Va ser un set de juny de 1997.

I com no , tocava fer la vintena trobada d’Escoles Valencianes a Beniarrés. Es va intentar, es van fer reunions amb representants de l’ajuntament de Beniarrés i amb organitzacions col·laboradores però per diferents motius alièns a l’esperit de la trobada per part del nostre ajuntament no es va arribar a bon port i es va desestimar el fer-la a Beniarrés.

La Trobada que es celebrarà a Penàgula estarà caracteritzada pels valors d’Enric Valor, ja que la localitat apareix en moltes rondalles de l’autor de Castalla. En la cita participaran prop d’una trentena de col·legis i instituts de la zona, que organitzaran diversos tallers al llarg de la jornada. Comptarà amb l’exposició Sendes i Carenes que fa un recorregut visual per aquells paratges de les comarques del sud que Valor plasma a les seues obres. Dues activitats prèvies que podem destacar són la visita al Jardí de Santos o la ruta literària d’Enric Valor per Penàguila i els voltants el 3 de juny. El 9 de juny tancarà la Trobada una nit de foc el grup “Dimonis rafolins”, de l’Alqueria d’Asnar, realitzaran un correfocs pels carrers del poble.
Quedeu tots convidats a gaudir d’un dia festiu i reivindicatiu juntament amb els xiquets, xiquetes i mestres del nostre col·legi.


dijous, 7 de juny del 2007

Modificació puntual nº 4 del Pla General d'Ordenació Urbana

L'ajuntament de Beniarrés promou una nova modificació del PGOU

Ahir dia 6 de juny , va exir publicat al Diari Oficial de la comunitat Valenciana (https://www.docv.gva.es/portal/) amb el número 5.528 l’exposició pública de la modificació nª 4 del Pla General d’ordenació urbana (PGOU).

Literalment diu el següent:

Ajuntament de Beniarrés Ayuntamiento de Beniarrés

Informació pública del projecte de modificació puntual
número 4 del PGOU. [2007/5051]


L’Ajuntament en ple, en la sessió ordinària celebrada el dia 30 de
març de 2007, va acordar sotmetre a informació pública el projecte de
modificació puntual número 4 del Pla General d’Ordenació Urbana.

Així mateix, va acordar suspendre l’atorgament de llicències
la concessió de les quals puga causar perjuís al desenvolupament de
la unitat d’execució inclosa en la modificació proposada, en aquelles
àrees del territori objecte del projecte de planejament exposat al
públic, les noves determinacions del qual suposen modificació del
règim urbanístic vigent.

L’expedient estarà exposat en la secretaria d’este ajuntament per
un termini d’un mes, comptat a partir de l’endemà de la publicació
d’este anunci en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en el
diari Información d’Alacant.

Cosa que, de conformitat amb els articles 83 i 94 de la Llei
16/2005, de 30 de desembre, Urbanística Valenciana i article 223 del
Decret 67/2006, de 12 de maig, de la Comunitat Valenciana, pel qual
s’aprova el Reglament d’Ordenació i Gestió Territorial Urbanística,
es fa públic perquè durant el dit termini s’hi puguen formular les
al·legacions pertinents.

Beniarrés, 5 d’abril de 2007.– L’alcalde: Luis Tomás López.

La modificació puntual nº 4 consisteix en traure de l’àrea de repartiment corresponent uns terrenys (marcats amb color roig) per a poder edificar de forma immediata sense tenir que esperar a que es desenvolupe el Pla d’Actuació Integrada (PAI) de l’àrea corresponent.

Beniarrés
Aquesta modificació afecta a uns terrenys que té la Cooperativa i als d’uns particulars i ha sigut propiciada degut a una petició de la Cooperativa per a poder fer un magatzem als terrenys que allí posseeix.

Els terrenys actualment estan catalogats com a residencial entremedianeres ( els de la cooperativa) i de finca de pisos (els dels particulars) desconeixent si amb la modificació presentada s’ha canviat la seua catalogació.

dimecres, 6 de juny del 2007

Les despeses del nostre ajuntament

Les despeses de l'Ajutament de Beniarrés al llarg del mes d'Abril

L’ajuntament de Beniarrés, i qualsevol ajuntament, per a funcionar el dia a dia ,té unes despeses molt elevades que les obté del que li paga l’estat, del cobrament de impostos Beniarres(brossa, aigua, IBI,etc), de subvencions de les diferents administracions i de les ordenances que regulen les activitats que realitza el propi ajuntament.

El nostre ajuntament ha pagat al llarg del mes d’abril, segons el decret 48/07, la quantitat de 30.586 € pel que fa referència a les nòmines i factures pagades. Cal dir que és un mes on menys dins han tingut que traure el nostre ajuntament per a portar endavant la seua administració i les seues despeses corrents.

Com a més significatiu cal dir que sols en sous de treballadors i seguretat social s’han pagat 14.588 € (11.100 € en sous i 3.488 € en seguretat social). Dintre dels sous els treballadors municipals han cobrat diferències de nòmines i productivitat.

La resta dels pagaments bàsicament corresponen al pagament a empreses que treballen per a l’ajuntament i xicotetes factures de proveïdors.

dimarts, 5 de juny del 2007

El Comtat espera una cosecha récord de aceitunas tras las lluvias de los últimos meses

Las previsiones apuntan a una producción cercana a los 25 millones de kilos gracias a las condiciones climatológicas favorables

L os productores de aceitunas de la zona de El Comtat esperan lograr este año una cosecha récord, merced al comportamiento cíclico del cultivo y a las generosas lluvias registradas en los últimos meses. Las previsiones apuntan a un volumen de 25 millones de kilos, lo que supondría doblar la cantidad recogida el año pasado.

Las perspectivas que se manejan para la cosecha de aceitunas de este año no pueden ser más positivas. Las cooperativas ubicadas en Muro, Cocentaina, Beniarrés y Gaianes, que centran su área de actividad en El Comtat y en algunos puntos de l'Alcoià, esperan recoger en su conjunto alrededor de 25 millones de kilos, cantidad que supondría alcanzar un nuevo récord en la zona.

A la hora de concretar las razones de este generoso volumen, Alberto Lloréns, de la cooperativa Socapma de Muro, explicaba que las abundantes lluvias registradas en los últimos meses, y más en concreto durante el período primaveral, han propiciado una muy buena floración. «El terreno - apuntó - tiene mucha agua, y los árboles, por tanto, han podido ofrecer todo su rendimiento».

Este año, además, el comportamiento cíclico del cultivo es favorable, dado que en el cultivo del olivo, a un año de mala campaña le sigue otro de mayor rendimiento. En este sentido, cabe resaltar que la temporada pasada, por este mismo motivo, la cosecha fue bastante pobre en términos de cantidad, ya que apenas se alcanzaron los 11 millones de kilos.

Así pues, de confirmarse las excelentes previsiones actuales, además de lograrse una campaña récord, también se doblaría la cosecha del año pasado, con lo que ello supondrá para la actividad de las cooperativas de la zona, dedicadas a la producción de aceite.

En cualquier caso, Alberto Llorens quiso mostrarse cauto, «porque siempre puede pasar alguna cosa de aquí al inicio de la recolección. En la agricultura siempre estamos expuestos a las condiciones climáticas y a las adversidades meteorológicas».

Plantaciones El cultivo del olivo, al contrario que otros, ha ido incrementando su superficie en los últimos tiempos en la comarca, lo que también está contribuyendo, lógicamente, al incremento de la producción. Las plantaciones, en cualquier caso, han sufrido una relantización, debido a que ya no están subvencionadas como ocurría hasta finales de la pasada década.
De cualquier forma, las cooperativas están apostando en los último tiempos por la producción de aceites con valor añadido y una mayor cotización en el mercado. Sin ir más lejos, la cooperativa Socapma de Muro lleva dos años produciendo aceite ecológico, al igual que también lo hace la de Millena. Las parcelas de las que se obtiene el producto no pueden recibir ningún tratamiento químico, y además deben superar un proceso de reconversión de cuatro años.

dilluns, 4 de juny del 2007

El dia de la primera comunió

Ahir dia 3 de juny, diumenge a les 12 hores, els xiquets i xiquetes de Beniarrés van rebre la primera comunió en l’església Sant Pere Apostol de Beniarrés.

En total van ser 8 xiquets i xiquetes es quin van rebre aquest sacrament en una església que s’hi trobava plena de familiars i gent de Beniarrés. Com a curiositat cal fer-se ressó de la presència d’un xiquet escocés que també va pendre la comunió i que anava amb el vestit típic del seu país.

Com ja va sent costum la vespra de la comunió el drac Draco va visitar les cases dels comuniants envoltats de música i de gent que el va acompanyar per tot el poble donant-li un aire festiu a aquesta celebració.

Esperem que hagen tingut un dia molt especial rodejats dels seus

La liguilla final del Ruralcaixa inyecta emoción a raudales

Beniarrés y Rafelbunyol consiguen sus primeras victorias
Beniarrés se impuso a Bicorp por 30 a 5 en la primera partida de la liguilla de semifinales del Ruralcaixa de Raspall, campeonato autonómico de la especialidad. Un triunfo que confirma las posibilidades del equipo en el Rosello, Roberto, lluiset y Juan Carlos empiezan a soñar, con mucho fundamento en la conquista del título. Han sabido transmitir ilusión a sus seguidores que el pasado sábado llenaron las gradas del trinquete municipal.
Emoción en Rafelbunyol
Ambiente de lujo en la calle de Rafelbunyol para el duelo que enfrentaba al primer equipo de este pueblo, contra el de Xeraco. Victoria del equipo local por 40 a 20. La formación de Campos, Vicente, Juan, Julio y César se muestra en forma y con ganas de ofrecer un gran triunfo a su pueblo. Sueñan con meterse en la final que se ha de jugar en la calle de Genovés.
La idea de jugar una liguilla de semifinales ha calado entre los aficionados porque supone una minitemporada de grandes partidas, con igualdad de fuerzas y contrastada calidad. De hecho en otras competiciones de clubes podría aplicarse en un futuro próximo. Y es que el torneo autonómico de «raspall» ha sabido evolucionar en los últimos tiempos para convertirse en una de las grandes citas de la temporada anual.
Por otra parte, en el torneo El Corte Inglés de Galotxa el equipo de Godelleta sufrió lo suyo para derrotar a Borbotó por 70 a 50. Punto de oro para el equipo de la pedanía. Tanto que obligará a la formación de Emilio, Ferdi, Colorado y Gabi a vencer en Montserrat el próxim o sábado para asegurar su presencia en semifinales.
Será un duelo espectacular, pues Monserrat también se juega su acceso a semifinales. Rutalchi Borbotó demostró en Godelleta una gran calidad. Toni y los hermanos Balaguer aspiran a colocarse en la gran final.que ha de disputarse en la cancha de Benifaió.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...